Studiu PNUD | Volumul estimat al mitei a ajuns la 516 milioane de lei în 2019

Radio Chisinau, 14 februarie 2020 11:25

Corupția rămâne a fi o problemă gravă, iar agenții publici nu sunt în general sancționați pentru lipsa de etică și integritate profesională. De această părere sunt majoritatea participanţilor la un studiu sociologic privind evaluarea impactului Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020 (SNIA), realizat de Centrul de Studii Sociale și Marketing „CBS-Research” la comanda PNUD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
23:45
Testele de laborator au ieşit pozitive ptr bărbatul din Judeţul Gorj care a intrat în contact cu italianul diagnosticat anterior cu coronavirus, scrie RRA
Acum 8 ore
21:20
Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru, scrie Agerpres.
20:05
După Italia, noul coronavirus se propagă în prezent în restul Europei, stârnind teamă şi forţând autorităţile să ia măsuri de prevenire a extinderii epidemiei.
Acum 12 ore
19:50
Ministrul israelian al apărării, Naftali Benet, a declarat că sunt 95% şanse ca Israelul să lanseze o operaţiune militară de mare anvergură, pentru elimiarea ameninţărilor teroriste din Fâşia Gaza, controlată de organizaţia palestiniană Hamas.
19:40
Consumatorii din strada M. Costin, 19, inclusiv cu fracţii, din Capitală, vor rămâne joi, 27 februarie, fără apă la robinet. De asemenea, apa va fi sistată pe străzile N. Dimo, 21-23, inclusiv cu fracţii, și M. Basarab,14-16, inclusiv cu fracţii, transmite IPN.
19:20
Petrocub a reușit calificarea în finala Cupei Federației cu o etapă înainte de ultimele meciuri din grupa A. Echipa din Hâncești are maximum de puncte după patru runde, reușind să câștige în fața formațiilor Zimbru, FC Florești, Sheriff și Dinamo-Auto, transmite IPN.
19:05
Gripa sezonieră face 60.000 de morţi pe an în Europa, iar cetăţenii europeni nu ar trebui să se opună vaccinării, a declarat miercuri, la Roma, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, preluat de Agerpres.
19:00
Bernie Sanders, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat din SUA în scrutinul prezidenţial, a declarat că, dacă va deveni preşedinte, ar putea muta din Ierusalim în Tel Aviv sediul Ambasadei americane în Israel, situaţie catalogată drept "şocantă" de Guvernul israelian.
18:55
Interviu cu interpreta de muzică populară, Alina Huțu, realizat de Maria Mocanu.
18:50
La Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău va avea loc vineri și sâmbătă, 28-29 februarie, la ora 19.00, spectacolul muzical cu genericul ”Risipitorul de frumuseți” al cântărețului român Tudor Gheorghe, informează MOLDPRES.
18:45
Peste 300 de nominalizări au fost făcute pentru Premiul Nobel pentru pace din 2020, a informat miercuri Comitetul Nobel cu sediul în Norvegia, relatează DPA, preluat de Agerpres.
18:30
Fotoreporterul Nicolae Pojoga, jurnalist de război, a participat la conflictele armate de la Nistru din 1992 și din Nagorno-Karabah.
18:15
Cel puţin 404 poliţişti chinezi au fost contaminaţi cu noul coronavirus în provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul acestei epidemii, dintre care patru au decedat, au anunţat miercuri autorităţile de la Beijing, potrivit AFP, preluat de Agerpres.
18:05
Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la redirecționarea profitului Băncii Naționale a Moldovei. În cazul în care capitalul statutar constituie mai puțin de 4% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat în întregime pentru majorarea capitalului statutar. În cazul în care capitalul statutar constituie de la 4% până la 10% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, 50% din profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat la majorarea capitalului statutar, iar 50% va fi transferat la venitul bugetului de stat.
18:00
Ministerul Finanțelor a anunțat că membrii grupului de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale au avut o ședință cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Emanoil Ploșniță și reprezentanții a două firme de avocatură. Discuțiile au vizat subiectul impozitării profesiilor juridice.
17:50
Un nou moratoriu asupra Programului cetățenie prin investiție va fi instituit până în 1 ianuarie 2021.
17:35
Marea Britanie a început să efectueze teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă pentru a avea un sistem de alertă timpurie în cazul în care epidemia se răspândeşte mai mult, a declarat un oficial din domeniul sănătăţii citat de Reuters, preluat de Agerpres.
17:25
Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, referitor la un pacient din Sao Paulo (sud-est) care a călătorit recent în Italia, acesta fiind primul caz din America Latină, relatează AFP, preluat de Agerpres.
17:20
Adaosul comercial la produsele de uz medical, precum ar fi măștile, mănușile și dezinfectanții medicinali, nu va depăși 20 la sută.
17:15
Coronavirusul de tip nou și răspândirea lui în țări din Uniunea Europeană a acaparat practic spațiul mediatic. Presa abundă în diverse informații despre COVID-2019, unele corecte și echilibrate, altele dimpotrivă, false sau denaturate astfel că am considerat important să venim cu mai multe clarități în ceea ce privește epidemia provocată de noul tip de coronavirus în China și măsurile care se iau în mod special la nivel local pentru prevenirea infecției.
17:10
Cabinetul de miniştri, întrunit în şedinţă miercuri, 26 februarie, a luat o decizie cu privire la regimul juridic al cadourilor. Potrivit acesteia, se stabileşte în calitate de valoare totală admisă a cadourilor, oferite din politeţe sau cu prilejul acţiunilor de protocol, suma maximă de o mie de lei în decursul unui an calendaristic, transmite MOLDPRES.
17:00
Numărul de noi persoane infectate zilnic cu noul coronavirus în lume este în prezent mai mare decât cel înregistrat în China, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, preluat de AGERPRES.
16:50
Guvernul a blocat 70 milioane de lei din bugetul sectorului judecătoresc. Anunţul a fost făcut astăzi la începutul şedinţei Cabinetului de miniştri de către Ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţă, comunică MOLDPRES.
16:40
Facebook a anunţat miercuri că va interzice avertismentele privind orice tratamente sau metode de prevenire legate de epidemia de coronavirus, precum şi avertismentele care creează o stare de urgenţă privind situaţia actuală.
16:25
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, câştigătoare a cinci turnee de Grand Slam, a anunţat vineri că se retrage din circuitul profesionist la vârsta de 32 ani, relatează Reuters, preluat de AGERPRES.
16:25
Guvernul a aprobat modificări în peste 30 de articole ale Codului Muncii. Amendamentele au fost elaborate de un grup creat din specialiști de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor, cu participarea reprezentanților Inspectoratului de Stat în domeniul Muncii, transmite IPN.
16:20
Circa 14% dintre pacienţii din provincia chineză Guangzhou infectaţi cu noul coronavirus COVID-19 care s-au recuperat în urma bolii şi au fost externaţi au avut din nou rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit presei locale citate miercuri de agenţia EFE, preluat de Agerpres.
16:10
În a doua jumătate a lunii aprilie, Guvernul va prezenta Parlamentului raportul de activitate pentru anul 2019. În deschiderea ședinței executivului, premierul Ion Chicu a spus că prezentarea raportului este prevăzută de legislație și a îndemnat toți membrii Guvernului, conducătorii de agenții și servicii, să pregătească informații detaliate despre activitatea desfășurată, transmite IPN.
15:55
Nicolae Radiţa au fost eliberat din funcția de director general al Agenției Relații Interetnice, în baza cererii depuse. Locul acestuia va fi ocupat de către fostul director al instituției, Elenei Beleacova. Decizia a fost aprobată astăzi de către Guvern, transmite IPN.
15:50
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o hotărâre de Guvern în acest sens.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.