Un tânăr din Chişinău, prins cu droguri de mii de lei

NewsIn, 14 februarie 2020 11:20

Un tânăr de 23 de ani din Capitală a fost reţinut de poliţişti cu 17 pachete de droguri. În cadrul audierilor acesta a comunicat că urma să plaseze drogurile în locurile stabilite, pentru potențialii cumpărători, pe care aceștia le procurau prin intermediul aplicației Telegram. În cazul în care îi reușea comercializarea pachețelelor cu masa vegetală, ar fi obținut un profit de 10 000 lei. Pachețelele au fost ridicate, sigilate și expediate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției, pentru efectuarea expertizelor. În dependență de rezultatele expertizei, tânărul riscă să fie cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsIn

Acum 12 ore
15:10
După ce câţiva veteran ai războiului de pe Nistru din 1992 au declarant că îi suspectează pe câțiva dintre foștii lor camarazi de arme că încearcă să creeze trupe paramilitare de mercenary, astăzi, cei vizaţi au venit cu o declaraţie, prin care dezmint acuzaţiile. Potrivit veteranilor, Asociaţia Obştească de Căzăcime din Ucraina este o structură care activează legal, pe lângă Academia de Ştiinţe din Ucraina şi are filiale în mai multe ţări. Potrivit veteranilor, această organizaţie are scopul de a educa tânăra generaţie cu privire la istorie. „Noi, veteranii şi pensionarii din Republica Moldova, declarăm că suntem observatori ai Organizaţiei Obşeşti Internaţionale de Căzăcime din Ucraina, cu oficiul legal înregistrat în oraşul Kiev, conform legislaţiei stabilite de Ucraina. La 8 aprilie 2010, conform deciziei Academiei de Ştiinţe a Ucrainei a fost format Departamentul de Căzăcime în scopul educaţiei tinerei generaţii din Ucraina. Suntem observatori ai acestei organizaţii, deoarece este dreptul nostru personal şi pentru că avem rude apropiate în Ucraina. Această organizaţie obştească de căzăcime deţine toate actele juridice legale, sub controlul statului pe teritoriul Ucrainei. Ca urmare, sunt organizate filiale şi în alte ţări, cum ar fi Armenia, Franţa, Germania, SUA, Brazilia, Spania, Marea Britanie”, se arată în declaraţia veteranilor, dată citirii de colonelul Mihail Garabovschi. În acelaşi timp, colonelul Vasile Severin a declarat că a stat la baza fondării Batalionului cu Destinaţie Specială, iar în perioada războiului din regiunea transnistreană a stat în prima linie şi a apărat ţara. “Un ofţer adevărat şi un coleg de serviciu, care a fost subalternul meu, mă refer la domnul Caraman, putea să se apropie şi să mă întrebe. Nu a făcut acest lucru. Sau în cee ace priveşte ţinuta neagră. Ţinuta neagră e şi la căzăcime. Nu are nicio legătură una cu alta. Noi suntem cetăţeni ai Republicii Moldova, noi am luptat pentru această ţară. Eu mi-am pus viaţa în pericol pentru această ţară, din anul 90, de când am format Batalionul cu Destinaţie Specială. Noi am fost primii care am trecut prin foc. Nu a fost domnul Caraman, care pe atunci era sectorist. Cum a putut să mă numească trădător de ţară, dacă eu sănătatea mi-am pus-o în pericol şi am devenit invalid?”, se întreabă colonelul Vasile Severin. În acest sens, cei trei veteran acuzaţi, Vasile Severin, Andrei Vatamaniuc și Mihail Gorabovschi, cer dezminţirea acuzaţiilor lansate de veteranul Anatol Caraman. Războiul din regiunea transnistreană a început la 2 martie 1992.
Ieri
18:20
Expoziţia consacrată lui Leonardo da Vinci la Muzeul Luvru din Paris, care s-a închis luni seară, a totalizat aproape 1,1 milioane de vizitatori, a anunţat marţi instituţia. Cu 1.071.840 milioane de vizitatori, "este vorba despre un record absolut pentru Muzeul Luvru - precedentul fiind al retrospectivei consacrate lui Delacroix în 2018, care a atras 540.000 de vizitatori", a precizat instituţia într-un comunicat citat de AFP.  "Este minunat că la 500 de ani de la moartea sa, un artist al Renaşterii italiene continuă să fascineze atât de mult marele public. Astăzi, am două motive de mândrie: că am reuşit să reunim cele mai multe opere ale lui Leonardo şi să primim public numeros şi atât de diferit. Excelenţa ştiinţifică şi calitatea primirii de la Luvru au fost astfel apreciate", a afirmat Jean-Luc Martinez, preşedinte-director al Muzeului Luvru. Expoziţia a oferit ocazia de a admira zece tablouri ale maestrului Renaşterii (11 dacă numărăm şi "Gioconda"), în timp ce doar aproximativ 20 dintre picturi sunt atribuite de specialişti lui Da Vinci.  În total, expoziţia a adunat, în afara acestor tablouri, alte 150 de opere (desene, manuscrise, sculpturi, obiecte de artă) ale artistului florentin şi ale apropiaţilor sau ale elevilor săi  În cele 104 zile cât a fost deschisă pentru public, frecvenţa medie pe zi a fost de 9.783 de persoane, a precizat Muzeul.  Anul trecut, expoziţia "Tutankhamon" de la Grande Halles de la Villette a adunat 1,42 de milioane de vizitatori. 
18:20
Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, l-a invitat pe preşedintele ţării, Igor Dodon, la o dezbatere televizată la Moldova 1. Provocarea a fost lansată de Sandu, după ce astăzi, a prezentat raportul alternativ al celor 100 de zile de la învestirea „Guvernului Chicu". „ Dacă preşedintele Dodon nu este de acord cu evaluarea noastră şi dacă nu are teamă, îl invit să mergem la o dezbatere publică la televiziunea naţională, Moldova 1, pentru ca să discutăm şi să înţeleagă oamenii din prima sursă ce se întâmplă cu adevărat în ţară”, a menţionat Maia Sandu. În replică, şeful statului, Igor Dodon a dat de înţeles că nu va accepta invitaţia preşedintelui PAS, argumentând că nu este în campania electorală. „Doamna Maia Sandu prea repede a intrat în campania prezidenţială. Atunci când vor fi alegeri prezidenţiale vor fi dezbateri cu cei care vor candida la funcţia de preşedinte. Eu nu sunt candidat la funcţia de preşedinte. Amintim că premierul Ion Chicu a venit, săptămâna trecută, la şedinţa în plen a Legislativului cu un raport privind 100 de zile de activitate, însă nu a ajuns să-l prezinte deputaţilor. Opoziţia a blocat tribuna Parlamentului, în consecinţă, Ion Chicu a prezentat un rezumat al raportului în faţa presei.
18:00
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a refuzat să dea mâna cu suporterii săi din cauza fricii de a nu se infecta cu coronavirus, arată Times of Israel. Conform sursei citate, există și o înregistrare video pe rețelele sociale, realizată luni la Hebron, în care soția sa, Sara, este auzită când le spune oamenilor că sunt indicațiile Guvernului, de a evita riscul ca premierul să se infecteze cu coronavirus. ”Namaste”, le spune oamenilor și Netanyahu, după ce cineva din apropiere strigă ”Fără strângeri de mâini”. תיעוד: נתניהו מסרב (בנימוס) ללחוץ ידיים לנוכחים במערת המכפלה בשל החשש מנגיף הקורונה pic.twitter.com/rb9kCInUMs— מיכאל שמש Michael Shemesh (@shemeshmicha) February 24, 2020 Pe de altă parte, un comandant al armatei Israelului, Ofer Winter, a fost exclus de la o ședință pe teme de securitate cu premieru Netanyahu, deoarece fiica sa s-a întors recent dintr-o vizită în Thailanda și a intrat într-o perioadă de carantină de 2 săptămâni. Iar cancelaria premierului Israelului nu a vrut să-și asume niciun risc..
17:30
Suprafețele din transportul public din capitală vor fi dezinfectate după fiecare rotație. Totodată, un spot informativ, realizat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale va fi difuzat în transportul municipal. Aceste acțiuni sunt realizate în contextul răspândirii coronavirusului și emiterii codului galben la nivel național, a anunțat Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Primăria municipiului Chișinău a anunțat că se alătură campaniei mondiale de informare și de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. În acest sens, instituția recomandă populației să respecte regulile de igienă și recomandările Organizaței Mondiale a Sănătății, care prevăd: – evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute – spălarea frecventă pe mâini, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia – limitarea călătoriilor – acoperirea gurii în timpul tusei și strănutului Amintim că luni, 24 februarie, în Republica Moldova a fost instituit cod galben în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Aceasta a mai specificat că codul galben presupune sporirea măsurilor de prevenire și control al acestui tip de infecție.
17:30
Autorităţile sanitare spaniole au identificat marţi primul caz de coronavirus în Catalonia, primul depistat în Spania continentală, conform publicaţiei La Vanguardia. Este vorba despre o femeie care locuiește în Barcelona și care a călătorit recent în nordul Italiei. Potrivit Agerpres, acest caz este al 4-lea consemnat în Spania, după ce 3 turişti din Germania, Italia şi Marea Britanie au fost depistaţi cu coronavirus în Insulele Canare şi Mallorca. Sute de turişti au rămas blocaţi marţi într-un hotel din Tenerife, cea mai mare insulă spaniolă din Arhipelagul Canare, după depistarea unui caz suspect de coronavirus în ziua precedentă, cel al unui cetăţean italian care ar putea fi purtător al virusului de origine asiatică, relatează Reuters şi AFP. Informaţia a fost transmisă agenţiei Reuters de un client al hotelului, în timp ce AFP a preluat anunţul făcut de o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale din Arhipelagul Canare. “Sute de clienţi sunt plasaţi sub control sanitar” în hotelul H10 Costa Adeje Palace, a precizat purtătoarea de cuvânt citată de AFP. “Gradul de monitorizare va fi stabilit în cursul acestei zile, însă nicio măsură de carantină nu a fost încă luată, nu se poate vorbi despre o carantină propriu-zisă în acest moment”, a subliniat ea. Cu peste 200 de persoane infectate, Italia, unde şapte persoane au murit, este prima ţară de pe continentul european care a implementat cordoane sanitare în jurul a 10 oraşe din nordul ţării. În China continentală, bilanţul epidemiei de coronavirus a depăşit pragul de 2.600 de morţi.
16:40
Un bărbat riscă până la 10 ani de închisoare după ce a amenințat cu cuțitul o angajată a unei companii de microfinanțare și a sustras 11 525 de lei, informează Direcția de poliția a municipiului Chișinău. Potrivit sursei citate, individul s-a dovedit a fi în vârstă de 22 de ani originar dintr-o localitate din raionul Căușeni, anterior judecat pentru jaf, iar recent a fost eliberat din penitenciar. Reținerea tânărului a avut loc într-un apartament din sectorul Buiucani, unde se afla în vizită la un prieten. Individul a fost încătușat și escortat la inspectorat pentru audieri în cadrul cauzei penale pornită pentru tâlhărie. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția. Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, iar pentru fapta comisă, acesta riscă de la 8 pană la 10 ani de închisoare.
16:10
AC Milan vrea să negocieze pentru un nou contract cu Zlatan Ibrahimovici, a cărui înţelegere expiră la finalul sezonului. Deşi contractul lui Ibrahimovici prevede că acesta va fi prelungit automat în cazul calificării în Liga Campionilor, totuşi, directorul sportiv al AC Milan, Paolo Maldini, nu exclude începerea discuţiilor indiferent de locul ocupat în clasament. În vârstă de 38 de ani, Ibrahimovici a mai jucat la AC Milan în sezoanele 2010/2011 şi 2011/2012. Ultima dată, el a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, în MLS. El evoluează la AC Milan cu numărul 21.
16:10
Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în Austria, a anunţat guvernatorului landului Tirol adăugând că unul dintre ele are legături cu ţara vecină, Italia, informează DPA. Unul dintre pacienţi vine din regiunea italiană Lombardia, afectată de virus, a declarat guvernatorul Guenther Platter agenţiei austriece de presă APA. Pacienţii, care prezintă febră uşoară, au fost izolaţi într-o clinică din Innsbruck, conform autorităţilor tiroleze. Și Croaţia a confirmat marţi primul caz de infecţie cu coronavirus la un pacient care este spitalizat în capitala Zagreb, a declarat premierul Andrej Plenkovic. ″Pacientul se află în clinica pentru boli infecţioase din Zagreb. Este o persoană tânără şi prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este în prezent bună″⁣, a spus Plenkovic în cadrul unei conferinţe de presă. Ministerul Sănătăţii, Vili Beros, a declarat că pacientul s-a aflat în Milano în perioada 19-21 februarie.
16:10
Un cuplu din SUA a plătit 50.000 de dolari ca să cloneze câinele familiei, după ce animalul a murit, potrivit 10news.com. David și Alicia Tschirhart nu erau pregătiți să renunțe la Marley când animalul a murit, în condițiile în care animalul le-a salvat viața. Așa că au apelat la o firmă care clonează animale de companie. Tehnologia folosită este aceeași prin care afost clonată celebra oaie Dolly, în 1997. Așa a luat naștere Ziggy, un labrador care arată identic cu Marley, câinele pe care l-au iubit timp de 12 ani. „Au aceeași personalitate, se joacă în același mod și le pac aceleași jucării”, a spus Alicia Tschirhart. Compania la care a apelat familia Tschirhart cere 50.000 de dolari pentru clonarea unui câine și 35.000 de dolari în cazul unei pisici, iar lista de așteptare este de aproximativ un an de zile. Prețul plătit a meritat pe deplin, spun cei doi soți, în condițiile în care Marley le-a salvat viața în urmă cu 6 ani. „Se întâmpla în 2014, când Marley avea 12 ani, iar Alicia era gravidă în 4 luni. Brusc, l-am văzut pe Marley cum sare în fața mea și începe să scormonească în pământ în locul în care Alicia voia să pună mâna”, a povestit David. Femeiea voia să ridice un băț, fără să observe însă că lângă el se afla un șarpe cu clopoței, pe care Marley l-a gonit înainte să îi atace pe stăpânii săi.
16:00
Autoritatea Națională de Integritate va verifica averile și interesele personale ale lui Igor Dodon. Despre acest lucru a anunțat Platforma Demnitate și Adevăr cu referire la o sesizare depusă de Andrei Năstase și Alexandru Slusari. „Procesul este pornit în contextul investigațiilor jurnalistice despre vacanțele de lux ale președintelui și ale altor subiecte ce țin de averile și cheltuielile lui neproporționale în raport cu veniturile”, se anunță în comunicatul Platformei DA. Amintim că, recent, într-o investigație, Ziarul de Gardă a scris că, în ultimii 10 ani, președintele țării, Igor Dodon, însoțit de membrii familiei sale, a beneficiat de mai multe vacanțe în locații precum Maldive, insulele Seychelles sau Dubai.       sursa: newsmaker.md
16:00
Dacă ți-ai pus în gând să slăbești, măcar fă-o cu cap. Nu te înfometa! Pentru a pierde în greutate, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Dar nu este întotdeauna foarte clar cum poţi face asta. Pentru cei mai mulţi dintre noi, un plan eficient de slăbire are două părţi: o dietă sănătoasă şi sport. La serviciu e simplu să stai departe de tentații, dar acasă simți că vrei să dai iama-n frigider pentru o gustare. Îți propunem dieta cu supe! A câștigat popularitate în ultimii ani ca fiind un mod simplu de a slăbi sănătos. Vă propunem supa de legume „prăjite” cu care veți reuși să dați jos până la 6 kilograme într-o lună de zile. Porții: 4 Calorii/porție: 187   Ingrediente: o țelină medie (aprox. 650 g), decojită și tăiată în bucăți, 2 morcovi medii (aprox. 200 g), tăiați în bucăți de 3 cm, 1 ardei roșu mare, tăiat în bucăți de cca 4 cm, 1 ceapă medie, 2 linguri de ulei de măsline, 500 ml de apă, 25 g fulgi de migdale, prăjiți. Preîncălziți cuptorul la  200 de grade. Puneți legumele stropite cu ulei pe o tavă mare de copt și dați-le la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Întoarceți legumele după 15 minute sau după ce se înmoaie puțin. Lăsați-le până se rumenesc puțin, dar să nu devină crocante. Transferați legumele într-o cratiță mare și adăugați apa. Pasați legumele cu un mixer vertical până obțineți o cremă. Adăugați încă 600 ml de apă rece și dați cratița la foc mic, amestecând continuu. Condimentați după gust cu sare și piper. Serviți-o cu fulgi de migdale deasupra.   Sfat! Consumați suplimentar 1-1,5 litri de apă pe zi.
16:00
Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV a ajuns, marți, la 2.626. Evoluția epidemiei cu coronavirus poate fi urmărită LIVE cu ajutorul unei hărţi interactive realizate de Centrul pentru Stiință și Ingineria Sistemelor din cadrul Universității John Hopkins. Harta afișează statistici despre numărul deceselor provocate de coronavirus, precum și cazurile confirmate, din toată lumea. Vezi harta AICI. “Am creat acest tablou de bord deoarece credem că este important ca oamenii să înțeleagă care este situația, pe măsură ce se desfășoară, cu ajutorul unor date din surse transparente. Pentru comunicatea de cercetători, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a explicat inginerul Lauren Gardner, cel care a coordonat proiectul. Datele afișate de harta interactivă sunt preluate de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză și Dingxiangyuan, o rețea socială pentru profesioniștii din sănătate. Numeroase companii aeriene și-au anulat cursele spre China Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică. Canada a confirmat al patrulea caz, iar Thailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om. În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. Motivul - 5.000 dintre ei sunt chinezi, iar dintre aceştia mai mulţi au venit din Wuhan. Niciunul nu a fost depistat pozitiv. Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor. William Yang, corespondent în China al Deutsche Welle, a scris pe Twitter că mai mulţi muncitori din crematoriul din Wuhan au confirmat pentru Initium Media, sursă credibilă, după cum a numit-o, că în centrele crematoriului sunt aduse trupuri direct de la spitale. „Există motive să fim sceptici”, a adăugat jurnalistul. Trupul unui bărbat decedat a stat mai multe ore pe o stradă din Wuhan înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă, a constatat un jurnalist de la agenţia AFP. Bărbatul decedat avea 60 de ani şi purta pe faţă o mască medicală. Wuhan, epicentrul epidemiei, se află în carantină de mai multe zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.
15:50
Partidul Șor cere demisia ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. Aceștia argumentează decizia prin faptul că Nagacevschi ar exercita presiuni asupra completului de judecată al Curții de Apel Cahul, care examinează cauza penală de învinuire a lui Ilan Șor. „Fracțiunea parlamentară „Șor” își exprimă îngrijorarea în legătură cu imixtiunea politicului asupra înfăptuirii justiției în cauze concrete, iar cel mai recent exemplu în acest sens, îl constituie presiunea inacceptabilă, exercitată de către Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi asupra completului de judecată al Curții de Apel Cahul care examinează cauza penală de învinuire a liderului Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor”, a declarat deputatul fracțiunii Denis Ulanov. De asemenea, acesta a spus că anunțul lui Nagacevschi de a depune „sesizări pe numele judecătorilor ce examinează această cauză, dar și pe reprezentanții organului procuraturii reprezintă o presiune, o formă voalată a indicațiilor cu caracter sugestiv – de a condamna inculpatul Ilan Șor”. La rândul său, Nagacevschi a scris pe Facebook că cetățenii vor dreptate în dosarul Șor. „Ieri am menționat că apărarea domnului Șor muncește pentru crearea statutului de ,,victimă politică” domnului Șor. Intervenția fracțiunii dumnealui cu acest demers la adresa mea, doar îmi confirmă presupunerile. Desigur, eu voi analiza cu ,,atenție” toate argumentele deputaților fracțiunii Șor”, a scris Nagacevschi. De asemenea, și premierul a reacționat la cele întâmplate. „Dom. Ministru Nagacevschi – aveți toată susținerea mea! Banda care a furat miliardul în 2014 începe să se agite”, a scris Chicu. Menționăm că vineri, 21 februarie, ministrul Justiției a anunțat că va solicita Agenției Naționale de Integritate să verifice judecătorii și procurorii care instrumentează procesul de judecată în dosarul lui Ilan Șor. Acesta a precizeată că funcționarii vor fi, de asemenea, verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Nagacevschi a reacționat astfel după ce Curtea de Apel Cahul a amânat, din nou, judecata în dosarul lui Ilan Șor  
15:40
Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la OMS a declarat că un medicament creat de firma de biotehnologie ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN. „Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing. Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice cu Remdesivir asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în luna aprilie. Remdesivir este un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola. Totodată, compania a mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că Remdesivir a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două virusuri similare cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.
15:40
Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în alte trei cauze, informează Promo-LEX. Acestea se referă la aplicarea tratamentului inuman și degradant în detenție și acordarea în consecință a prejudiciilor morale și materiale în cuantum redus, fără a ține cont de suferințele morale și fizice cauzate reclamanților. Potrivit sursei citate, recent, CtEDO a comunicat guvernului Republicii Moldova cauza Baban v. Moldova, nr. 83718/17 și alte două cauze (Ipate v. Moldova, nr. 57123/14 și Golovatiuc v. Moldova, nr. 72190/17). În cazul Baban, reclamantul susține că a fost deținut în Penitenciarul nr. 2 din Lipcani, unde a fost maltratat și umilit de către gardieni în repetate rânduri. Promo-LEX notează că acestuia i-a fost refuzată asistența medicală, dar și solicitarea de asigurare a alimentație speciale, conform legislației naționale, reieșind din problemele medicale pe care acesta le are. Reclamantul suferea de afecțiuni ale sistemului digestiv. Ca răspuns la toate solicitările sale, acestuia i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, de către gardieni. Aceeași sursă menționează că bărbatul a expediat o plângere în adresa Procuraturii raionului Briceni în legătură cu faptele de maltratare, însă timp de doi ani de zile Procuratura a refuzat pornirea unei cauze penale. O cauză penală a fost pornită totuși, iar instrumentarea dosarului a durat alți doi ani. Promo-LEX mai notează că prin sentința Judecătoriei Militare din iunie 2015, gardienii care l-au maltratat au fost achitați. Ulterior prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, aceștia au fost recunoscuți vinovați şi condamnați, dar eliberaţi de răspundere penală în legătură cu intervenirea termenului de prescripție. În iunie 2016 cauza a fost transmisă spre rejudecare de către instanța ierarhic superioară, iar o decizie de condamnare a fost emisă ulterior. În calitate de prejudiciu moral, reclamantului i-a fost acordată suma de 14 000 de lei, iar instanța nu a motivat în vreun fel soluția. În acest sens, Asociația Promo-LEX recomandă instanțelor naționale și în special, Curții Supreme de Justiție să țină cont în procesul de apreciere a cuantumului prejudiciului moral de jurisprudența CtEDO în cauze similare și Recomandarea nr. 6 Privind satisfacția echitabilă elaborată de Curtea Supremă de Justiție.
15:30
O femeie de 83 de ani din Ucraina a trecut printr-o experiență năucitoare: s-ar fi reîntors la viață la 10 ore după ce a fost declarată moartă de medici. Paramedicii au fost chemați săptămâna trecută la domiciliul femeii pe nume Ksenia Didukh, unde au găsit-o fără puls, au relatat rudele ei. Dar 10 ore mai târziu, în timp ce familia făcea pregătirile pentru înmormântare, aceasta a început să dea din nou semne de viață și a fost dusă de urgență la spital, unde și-a recăpătat cunoștința. Ksenia, fostă asistentă medicală, a povestit că a văzut „regatul Raiului” și l-a auzit pe tatăl ei decedat chemând-o. „Am deschis ochii și erau oameni în alb în jurul meu. Am crezut că sunt îngeri, dar erau doctori. Se pare că Dumnezeu a avut milă de mine”, a povestit femeia, relatează Daily Mail. La rândul ei, fiica acesteia a povestit că a chemat paramedicii după ce mama ei a început să se simtă foarte rău, iar aceștia au spus că nu are rost să o ducă la spital pentru că este pe moarte. I-au făcut un EKG și au văzut că nu are puls, așa că au declarat-o moartă, a mai precizat aceasta. „Seara am atins-o pe frunte și era caldă. Era în viață. A trebuit să anulăm certificatul de deces și să-l rupem”, a mai spus femeia.
15:30
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a decedat, conform unui anunţ al televiziunii de stat, preluat marţi de Reuters. Hosni Mubarak s-a aflat la conducerea Egiptului timp de 30 de ani înainte de a fi alungat de la putere de proteste de masă în 2011. Încarcerat, el a fost pus în libertate în 2017 după ce a fost achitat de majoritatea acuzaţiilor care i s-au adus. Sursa: Agerpres
15:10
Postul public de televiziune „Moldova 2” (M2) va fi distribuit pe întreg teritoriul Republicii Moldova prin intermediul sistemului digital terestru. M2 a obținut licența de emisie în format Multiplex A. M2 va emite la scară națională în următoarele luni, iar cetățenii vor avea acces gratuit la semnalul postului. Acesta va putea fi recepționat cu ajutorul unei antene și a unui adaptor, ambele cu suport pentru Digital Video Broadcasting (DVB). M2 promovează educația, cultura, ecologia informației, activitatea fizică și modul sănătos de viață. Astfel teatrul, muzica clasică, opera, baletul, arta și sportul vor intra lesne în casele moldovenilor. Studiile arată că educația prin cultură are impact social, emoțional și intelectual, contribuind la dezvoltarea integrității. Televiziunea digitală terestră are o serie de avantaje comparativ cu televiziunea clasică analogică. Acesul publicului la informare este unul sporit (peste 80%), calitatea imaginii este net superioară, iar sunetul recepţionat este similar sistemelor de tip home cinema.  În baza Acordului Internațional pentru Radiocomunicații dar și în conformitate cu mai multe decizii naționale, Republica Moldova s-a angajat să efectueze tranziția televiziunii terestre analogice la televiziunea digitală din 1 martie 2020.
14:00
De la lansarea programului „Cetățenie prin investiție”, opt persoane au primit cetățenia Republicii Moldova. Astfel, în Fondul de Investiții publice pentru dezvoltare durabilă a fost vărsată suma de 545 de mii de euro. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către Agenția Servicii Publice. Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost lansat în noiembrie 2018. Până la data de 23 august 2019, când a fost instituit moratoriu asupra recepționării cererilor, Agenția Servicii Publice a recepționat 37 de dosare. În total este vorba despre 97 de persoane. Cu toate acestea, prin decretul președintelui Republicii Moldodova a fost acordată cetățenia prin investiție pentru 8 persoane (5 dosare). Potrivit sursei citate, solicitanții de cetățenie sunt originari din următoarele țări: Australia, Republica India, Canada, Republica Populară Chineză, Marea Britanie, Republica Arabă Siriană, Africa de Sud, Federația Rusă, Republica Populară Bangladesh, Statele Unite ale Americii, Republica Libaneză, Republica Turcia, Republica Yemen, Egipt, Republica Socialistă Vietnam și Regatul Hașemit al Iordaniei. De asemenea, Agenția Servicii Publice a informat că unui solicitat și membrilor familiei care se află la întreținerea acestuia (4 persoane) i-a fost refuzat în acordarea cetățeniei Republicii Moldova. Un alt dosar al solicitantului principal și membrii familiei aflați la întreținerea acestuia (3 persoane) a fost restituit fără examinare. Motivul refuzului îl constituie faptul că solicitanții de cetățenie nu înturneau condițiile prevăzute de art. 17, alin (1)1 din Legea cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024/2000. În prezent, la examinare se află 25 de dosare ale solicitanților principali și a membrilor de familie care se află la întreținerea acestora. Menționăm că moratoriul privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit începând cu 23 august, pe o perioadă de patru luni. Însă, prin decizie de guvern, începând cu 20 decembrie, moratoriul a fost prelungit cu încă două luni. Ulterior, parlamentul nu a prelungit moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”. Alexandru Jizdan a solicitat transferul proiectului care vizează abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții” pentru o altă zi din motiv că nu există raportul comisiei de profil. Amintim că, într-o conferință de presă din 12 ianuarie, responsabilul de relații cu publicul al companiei Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului, a declarat că dacă contractul privind implementarea programului de cetățenie prin investiții va fi reziliat, Republica Moldova va fi nevoită să achite anumite penalități, prevăzute în document. Acesta a precizat că nu poate să concretizeze suma penalităților, deoarece prevederile contractului sunt confidențiale.   sursa: newsmaker.md
11:00
n perioada 1-10 martie se va desfășura Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2020”. Inaugurarea festivalului va avea loc duminică, 1 martie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Ediția din acest an va cuprinde 53 de spectacole muzicale, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, 28 de concerte vor fi organizate în diferite raioane ale țării, inclusiv două în oraşul Tiraspol. La „Mărțișor 2020” vor evolua artiști și colective artistice din afara țării, precum: „Trio Montagnana” (Belgia), David Filipe (Portugalia), ansamblul de dansuri irlandeze „Celtic Legends”, Martin Palmeri (Argentina), Marek Stefanski (Polonia), Sedov Jazz Trio, Stas Mihailov (Federația Rusă), Montenegrin Guitar Duo (Muntenegru), Fuego, Inna, Victor Socaciu și dirijorul Gheorghe Costin (România). Totodată, vor evolua și cele mai renumite colective artistice din țară: Ansamblul „Joc”, orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, orchestrele de muzică populară „Lăutarii”, „Folclor”, „Fluieraș”, „Mugurel”, ansamblul de acordeoniști „Concertino”și „Alex Calancea Band”. Menționăm că participanților la eveniment li se va înmâna trofeul Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor”.
11:00
Presa internațională a scirs în ultimele săptămâni că un roman de fecțiune publicat în 1981 a prezis epidemia de coronavirus, care a ucis până acum peste 2.600 de persoane. Este vorba despre cartea „The Eyes of Darkness” (Ochii întunericului, n.r.), publicat în anul 1981 de scriitorul american Dean Koontz. „Autorul Dean Koontz a prezis, în mod straniu, epidemia de coronavirus în thrillerul său din 1981, “Ochii întunericului”. Romanul de ficțiune spune povestea unui laborator militar din China care produce un nou virus pentru a fi folosit ca armă biologică în timpul războiului. Laboratorul este localizat în mod ironic în Wuhan, China, iar virusul fictiv se numește Wuhan-400”, scria Fox News pe 13 februarie, iar informația s-a răspândit rapid și pe rețelele de socializare. A 1981 novel "The Eyes of Darkness" by American writer Dean Koontz is said to have predicted a Coronavirus look-alike; Wuhan 400. Photos: Courtesy #COVID19 #Coronavirustruth pic.twitter.com/uBq8wOoluU— Aduma Mutiva (@nepmutiva) February 18, 2020 Site-ul fullfact.org a comparat informațiile din carte cu informațiile adunate până în prezent despre noul tip de coronavirus și a ajuns la concluzia că Wuhan-400 și Covid-19 au foarte puține lucruri în comun în afară de asocierea cu orașul din China. „Dacă în carte, virusul fictiv a fost dezvoltat în laboratoare dina fara orașului Wuhan, epidemia de Covid-19 își are originile în oraș”, scrie fullfact.org, care precizează că nu există încă nicio dovadă că noul tip de coronavirus ar fi fost creat în laborator. Nici caracteristicile celor două virusuri nu coincid. În cartea lui Dean Koontz, persoanele infectate cu Wuhan-400 nu supraviețuiesc mai mult de 24 de ore, iar virusul are o mortalitate de 100%, ceea ce nu este valabil și în cazul Covid-19, care are a ucis până acum doar 2% din persoanele infectate. De asemenea, Wuhan-400 afectează doar oamenii, iar „nicio altă ființă nu poate fi purtătoare”, în timp ce Covid-19 ar fi provenit de la lilieci. Dacă, noul tip de coronavirus produce pneumonie, Wuhan-400 afectează creierul, unde „secretă o toxină care mănâncă creierul, la fel cum acidul de baterie dizolvă tifonul”. De asemenea, au existat discuții și pe tema numelui virusului Wuhan-400. În cartea originală, publicată în 1981, arma biologică purta numele „Gorki-400”, și era produsă de sovietici. Numele a fost schimbat în noua ediție a romanului, din 2008, în Wuhan-400, potrivit snopes.com.
10:30
Gruparea Inter Milano a anunţat oficial că meciul cu Ludogoreţ Razgrad, din Liga Europa, se va disputa fără spectatori, ca urmare a cazurilor de infectare cu coronavirus din nordul Italiei FC Internazionale Milano a precizat că măsura a fost luată la recomandarea autorităţilor din regiunea Lombardia şi cu acordul UEFA. Partida contează pentru returul 16-imilor de finală ale Ligii Europa şi va avea loc joi, de la ora 22.00. În tur, Inter s-a impus la Razgrad, cu 2-0. La echipa bulgară evoluează atacantul Claudiu Keşeru şi fundaşii Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore. În ultimele zile, în Italia au murit şapte persoane din cauza coronavirusului.
10:30
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să facă mai mult pentru a se pregăti pentru „o eventuală pandemie” cu noul coronavirus. OMS a spus că este prea devreme pentru a anunța o pandemie, dar țările ar trebui să fie „pregătite”. Pandemia afectează întreaga lume. Dacă o boală nu se răspândeşte doar la nivel regional, ci ajunge să afecteze ţări şi continente întregi, atunci experţii vorbesc despre o pandemie. Apar noi cazuri de coronavirus, dar focarele din Coreea de Sud, Italia și Iran provoacă îngrijorare. Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor sunt în China, sursa inițială a virusului, unde peste 77.000 de persoane au contractat boala și peste 2.600 au murit. Peste 1.200 de cazuri au fost confirmate în alte 30 de țări și peste 20 de decese. Italia a raportat luni încă patru decese, ridicând numărul total la 6. Proporția persoanelor infectate care mor din cauza Covid-19 pare să fie între 1% și 2%, deși OMS avertizează că rata mortalității nu este încă cunoscută. „Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o evenituală pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva. Cu toate acestea, Mike Ryan, directorul executiv al OMS, a spus că este prea devreme pentru declararea unei pandemii, potrivit CNN. „Uitați-vă ce se întâmplă în China, unde avem o scădere semnificativă a cazurilor”, a declarat Ryan, care a acceptat însă ideea că lumea trebuie să fie pregătită pentru orice.
10:20
Cel puţin şapte persoane au murit şi circa 150 au fost rănite în ciocniri care au avut loc luni la New Delhi în timpul unor proteste în legătură cu o nouă lege a cetăţeniei în India, a declarat marţi pentru Reuters un oficial al poliţiei, citat de Agerpres. „Şapte persoane, între care şi un poliţist şef din cadrul poliţiei din New Delhi, au murit”, a spus Anil Mittal, ofiţer în poliţia din capitala indiană, adăugând că circa 150 de persoane au fost rănite în violenţele de luni. Ciocnirile au izbucnit între mii de manifestanţi care demonstrau pentru şi împotriva unei noi legi a cetăţeniei. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade de fum, luptându-se să disperseze mulţimile care aruncau cu pietre.   Mai multe maşini şi magazine au fost incendiate, potrivit DPA. Violenţele din timpul manifestaţiilor au avut loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ajuns luni la New Delhi pentru o vizită, urmând ca marţi să aibă o întrevedere cu premierul indian Narendra Modi. Ciocnirile au avut loc în zone din nord-estul capitalei, care au o largă populaţie musulmană. Noua lege accelerează procesul de acordare a cetăţeniei pentru minorităţile religioase din ţările vecine majoritar musulmane, dar îi exclude pe musulmani din lista comunităţilor care beneficiază de această facilitate. Criticii spun că legea contravine Constituţiei seculare din India, care tratează toate persoanele egal indiferent de religia lor, şi că este un pas spre marginalizarea minorităţii musulmane din ţară. Guvernul condus de partidul naţionalist Bharatiya Janata al premierului Modi, sau BJP, susţine că legea nu îi va afecta pe cetăţenii indieni, fie ei hinduşi sau musulmani. Însă protestele, în mare parte paşnice până acum, continuă în diferite oraşe din ţară, având deseori în fruntea lor femei musulmane.
10:20
Toate cele 16 persoane din Vietnam infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunțat, marți, ministrul Sănătății din această țară. Oficialul a adăugat că nicio persoană nu a mai fost infectată de pe 13 februarie, potrivit New York Times. Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din statul asiatic era un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, care se întorsese de la Wuhan. Acesta s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam. Cu toate că a scăpat de virus, bărbatul va mai fi ținut o perioadă sub observație în spital. Starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au mai precizat autoritățile de la Hanoi. Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie.  China a anunţat marţi 71 de noi decese cauzate de coronavirus, fiind cel mai scăzut bilanţ prezentat zilnic de mai bine de două săptămâni, numărul de decese la nivel naţional fiind de 2.663, relatează AFP. Comisia naţională de sănătate a raportat, de asemenea, 508 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, toate, cu excepţia a nouă cazuri fiind depistate în provincia centrală Hubei, unde epidemia a început în decembrie. Bilanţul la nivel naţional privind noi cazuri de infectare anunţat luni indica 409 cazuri.
10:20
Parchetul din Milano face o anchetă după ce prețurile la dezinfectanți și măști au explodat online, în condițiile în care în magazine și farmacii aceste produse nu se mai găsesc. Prețurile măștilor și ale dezinfectanților, în contextul infecțiilor cu coronavirus, au crescut dramatic pe unele site-uri, scrie La Stampa, citat de Mediafax. Prețurile online au crescut în momentul în care stocurile din farmacii și supermarketuri au dispărut, ajungând la 70 de euro pentru trei măști din hârtie. Parchetul din Milano a deschis o anchetă deocamdată împotriva unor persoane necunoscute, bănuind că s-a făcut „speculă” cu produse de igienă de bază. În Italia, ultimele informații arată că șapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.
10:20
Călătoria solo este un mod din ce în ce mai popular de a vedea lumea, mai ales în rândul femeilor. În 2018, o asociație de turism britanică a raportat că numărul persoanelor care călătoresc singure a crescut cu aproape o treime din 2011. Această opțiune nu mai este guvernată de statutul relației voastre. O companie de turism specializată în călătorii solo pentru persoane cu vârste între 30 și 40 de ani a efectuat un sondaj pe 2.000 de oameni și a constatat că 47% din respondenții implicați într-o relație amoroasă vor să plece într-o călătorie solo cu scopul de a încerca noi experiențe. Și să cunoască oameni cu aceleași interese ca ei. Cifrele arată că 60% dintre persoanele care călătoresc singure se află într-o relație sau sunt căsătorite. În timp ce avantajele călătoriei solo sunt multe, autonomie personală crescută sau „timp doar pentru tine”, ce efecte pozitive poate avea asupra relației tale? Experta în relații și scriitoarea Laura Yates explică modul în care călătoria solo poate să-ți îmbunătățească de fapt viața amoroasă. Îți permite să-ți urmezi propriile pasiuni Călătoria solo îți oferă ocazia să îți explorezi propriile pasiuni, să ai parte de experiențe noi și să înveți cum să îți asumi responsabilitatea pentru fericirea proprie. Ca oameni, acest lucru este atât de important pentru menținerea unui sentiment general de bunăstare. Tocmai pentru că te afli într-o relație, nu înseamnă că trebuie să te bazezi pe partener pentru a fi sursa fericirii tale sau că trebuie să încetezi să evoluezi ca persoană. Când ai spațiul și libertatea de a explora pasiunile tale, încerci lucruri noi și întâlnești oameni noi, te face mai fericit și îți permite să menții acel sentiment de curiozitate despre viață și lume. Distanța poate să te facă să-ți iubești mai mult partenerul Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Queen’s University din Ontario, relațiile la distanță implică mai multă intimitate, comunicare și satisfacție în cuplu. Relațiile adesea devin stagnante, deoarece oamenii tind să cadă în rutină. Timpul petrecut unul cu celălalt este ușor de luat. Când vă petreceți timpul separat, din când în când, lucrurile devin mai interesante, conversațiile mai aprinse și dorul mai mare. Cei doi oameni se apreciază mai mult unul pe celălalt, la un nivel mai profund. Devenim tineri autosuficienți Se suferă adesea într-o relație și se simte puțină tensiune, deoarece unul sau ambii pot deveni dependenți de celălalt. Deși este excelent să vă sprijiniți reciproc, este important ca ambele persoane să poată face un lucru fără sprijinul celuilalt. Călătoria solo vă poate oferi posibilitatea de a vă pune în situația în care trebuie să fiți independent. Aceasta este din nou o abilitate crucială în viață și contribuie la o relație mult mai împlinită și mai relaxată. Descoperi ceva nou despre tine Un beneficiu uriaș al călătoriei solo este faptul că ne permite să descoperim lucruri noi despre noi înșine și să ne alunge din zona noastră de confort. Ne putem bloca cu ușurință în rutina de a face același lucru într-o relație. Ne putem chiar pierde identitatea – o „realizare” uriașă care apare adesea în urma unei despărțiri sau divorț. Prin urmare, e incredibil de interesant să călătorești fără partenerul tău, astfel încât să poți continua să descoperi lucruri noi și să crești ca persoană – să ai perspective noi, să capeți noi abilități și să îți continui să îți stimulezi creierul și simțurile în diferite moduri. Putem deveni mai dinamici ca oameni și asta poate menține relația. Este practic Călătoria solo poate fi cu atât mai satisfăcătoare dacă ambii parteneri sunt de acord cu asta. Acest lucru face ca planificarea vacanțelor să fie mult mai puțin stresantă pentru relație și ambele persoane pot găsi ceva care să se potrivească programului lor de lucru.
10:00
Agenția Proprietății Publice propune modificarea listei bunurilor care se află în proprietatea statului și care urmează a fi supuse privatizării. Astfel, instituția propune priviatizarea pachetelor de acţiuni ale statului din S.A „Metalferos”. Totodată, se propune excluderea din lista bunurilor supuse privatizării a S.A „Moldtelecom”, dar și a S.A „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord”, S.A „Furnizarea Energiei Electrice Nord” și Î.S „Nodul Hidroenergetic „Costeşti”. Potrivit notei informative a proiectului, în lista întreprinderilor care ar putea fi excluse din procesul de privatizate se numără și un bun amplasat pe teritoriul Ucrainei (B/o Mecita) şi a unui bun radiat din registrul de stat al persoanelor juridice (S.A.„CIMS – 73”). Totodată, se mai propune includerea în procesul de privatizare a pachetelor de acţiuni ale statului din S.A „SANFARM-PRIM” (99,11%), S.A „Metalferos” (78,282%), S.A „Vinuri Ialoveni” (60,414% ) şi S.A „Alimentarmaş” (30,080%), precum şi cotele sociale ale statului din S.C. „IT-CAFE” SRL (100%); Publicaţia Periodica „Casa Editoriala ITMOLDOVA” SRL (25,00%) și SRL „Metrompas” (11,20%). Menționăm că în luna ianuarie, premierul Ion Chicu a declarat că întreprinderea „Metalferos” urmează să fie privatizată. „Guvernul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea „Metalferos”. Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină”, a declarat Ion Chicu. La rândul său, președintele Igor Dodon, a anunțat în conferința de presă că întreprinderea „Metalferos” ar trebui vândută pentru liberalizarea pieței.
07:40
Conţinutul grupurilor de Whatsapp şi contactele devin accesibile oricărei persoane care dă click pe link-ul de invitaţie, după ce Google a indexat circa 470.000 de rezultate ce privesc grupuri de Whatsapp, scriu The Verge şi Vice, potrivit MEDIAFAX. Linkurile prin care o persoană este invitată în grupuri private de discuţii pe WhatsApp sunt indexate de Google, ceea ce le face accesibile oricui le caută, potrivit The Verge şi Vice. Intrarea într-un grup privat de Whatsapp se face în general prin invitaţie şi deci prin trimiterea unui link pe care cel invitat trebui să dea click. Însă din cauza unei aparente breşe în programarea aplicaţiei şi în funcţie de locul unde este publicat link-ul respectiv, oricine care face căutări suficient de specifice pe Google poate descoperi şi intra pe un grup privat anume. Google are indexate circa 470.000 de rezultate pentru o simplă cautare ca "chat.whatsapp.com,", parte din URL-ul prin care se fac invitaţiile către grupurile de Whatsapp. Publicaţia americană Motherboard a folosit un număr specific de căutări pe Google pentru a găsi linkuri de invitaţie pe grupuri de Whatsapp. Multe dintre link-urile indexate de Google duc la grupuri pe care sunt distribuite materiale şi video-uri pentru adulţi. Însă altele par să fie create pentru categorii specifice. Publicaţia a intrat într-un grup de discuţii Whatsapp care se descrie ca fiind pentru ONG-urile acreditate de Naţiunile Unite. După accesarea grupului, Motherboard a putut să vadă lista de participanţi şi numerele de telefon ale tuturor participanţilor la grup. În răspuns, Whatsapp a comentat că link-urile de invitare nu ar trebui publicate pe orice site ci dimpotrivă, distribuite în conversaţii private. Dacă link-urile sunt distribuite pe site-uri publice este vina utilizatorilor, a răspuns şi Google. Atunci când intră într-un grup, un membru are acces la discuţiile şi conţinutul din grupul respectiv.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.