PAS solicită audierea ministrului Economiei cu privire la sumele exagerate la căldură pentru luna ianuarie

#diez, 14 februarie 2020 11:00

Partidul Acțiune și Solidaritate solicită audierea ministrului Economiei cu privire la facturile exagerate la energia termică în condițiile unor temperaturi ridicate de afară. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a partidului PAS. Articolul PAS solicită audierea ministrului Economiei cu privire la sumele exagerate la căldură pentru luna ianuarie apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
20:30
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Halep a trecut într-o finală grea de kazaha Elena Rîbakina, cu 3-6, 6-3, 7-6 (7-5). Articolul (video) Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat turneul WTA de la Dubai apare prima dată în #diez.
19:30
Una dintre cele mai grave probleme din secolul XXI este cea legată de mediu. Astfel, băieții de la Comedy Zebra Show nu au trecut pe lângă această problemă și au lansat un cântec despre râul Bâc. Articolul (video) Cântec eco-social de la Comedy Zebra Show: „Râul Bâc, râul Bâc tot orașul a-npuțât” apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:30
Consiliul Național al Tineretului din Moldova și-a ales astăzi un nou birou de conducere, care, așa cum enunță tinerii, este cel mai incluziv biroul al CNTM-ului de până acum. Noul președinte al organizației este Nikolay Keleș, un tânăr originar din UTA Găgăuzia, activ în promovarea drepturilor tinerilor, reprezentanți ai minorităților etnice și religioase. Nikolay ne-a spus că își dorește ca tinerii să aibă tot mai mult acces la funcții de conducere din care poate lua decizii.  Articolul Un tânăr din UTA Găgăuzia este noul președinte CNTM. Își dorește ca tinerii să ocupe cât mai multe funcții de conducere apare prima dată în #diez.
18:00
Fostul primar interimar la municipiului Chișinău Ruslan Codreanu s-a adresat prim ministrului Ion Chicu referitor la defrișările ilegale din rezervația naturală Orhei care este protezată prin lege din 2003. În videoul postat pe pagina sa de Facebook Codreanu spune că au fost defrișați copaci pe o arie de circa 3 ha. Articolul (video) Ruslan Codreanu către Chicu: „Știu că vă pasă și nu veți rămâne indiferent față de crimele făcute cu pădurile noastre” apare prima dată în #diez.
17:45
Italia, țara unde trăiește un număr mare de moldoveni, devine țara din Europa cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate. În nordul țării au fost înregistrate peste 40 de cazuri și primele două cazuri de deces din Europa din cauza noului virus. Articolul Italia a devenit țara cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus din Europa apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
17:00
Ești pasionat/ă de fotografie, cunoști Obiectivele Globale și crezi că ele trebuie să fie respectate și promovate în țara noastră, publică despre aceasta pe rețelele sociale (Instagram sau Facebook) și devino „Ambasador/Ambasadoare Media pentru #ObiectiveGlobale”. La concurs pot participa tinerii din orice regiune a țării, cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Articolul Ești pasionat de fotografie și cunoști obiectivele globale? Participă la concurs și devino „Ambasador Media pentru #ObiectiveGlobale” apare prima dată în #diez.
16:00
Organizatorii Tokyo 2020 au dezvăluit ca deviză oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din acest an va fi „United by Emotion” (Uniți prin Emoție). Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august. Articolul Organizatorii din Tokyo au dezvăluit care va fi deviza oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din acest an apare prima dată în #diez.
15:15
Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm sunt cele cinci piese pe care reprezentanta României la Eurovision Roxen le va cânta în Selecția Națională, pe 1 martie. Juriul și publicul vor alege melodia câștigătoare, care va reprezenta România în mai, la Rotterdam. Articolul (video) Au fost lansate cele cinci piese care intră în selecția Națională Eurovision 2020 din România apare prima dată în #diez.
13:45
Biblioteca tehnico-științifică a UTM (BTȘ) lansează campania „2020 – Anul Lecturii la UTM” în ideea că societatea modernă se poate dezvolta prin carte, lectură, informație și cunoaștere. Pe tot parcursul anului se vor desfășura activități de promovare a cărții și lecturii, subliniind importanța acestor componente în formarea intelectuală și profesională a viitorilor ingineri. Articolul (foto) Universitatea Tehnică din Moldova a dat startul campaniei „2020 – Anul lecturii la UTM” apare prima dată în #diez.
13:30
Bugetarii ar putea beneficia de o vacanță de Anul Nou. La propunerea Confederației Naționale a Sindicatelor zilele de 31 decembrie, 1 și 2 ianuarie ar putea să fie incluse în Codul Muncii ca zile libere. De asemenea, sindicatele propun completarea Codului Muncii cu încă o zi liberă, 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului. Articolul (foto) Salariații ar putea avea vacanță de Anul Nou și o zi liberă pe 1 iunie apare prima dată în #diez.
12:45
Ryanair îşi bucură călătorii cu preţuri promoţionale la bilete ce încep de la doar 10 € într-o direcţie. Oferta este valabilă pentru zborurile directe ale companiei din lunile aprilie-august 2020. Articolul Ryanair anunță o promoție cu bilete de la 10 euro din București și Timișoara spre numeroase destinații europene apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
12:00
China va testa vaccinul contra noului coronavirus până la sfârșitul lunii aprilie. Autoritățile chineze au anunțat că teste vor fi efectuate în cadrul unor studii clinice. Articolul Cercetătorii chinezi vor testa un vaccin împotriva noului coronavirus pe oameni apare prima dată în #diez.
11:45
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va procur patru tipuri de ambulanțe (B 4x2, B 4x4, C 4x2 și C 4x4) noi. Conform contractului de achiziții publice din 16 aprilie 2019, ambulanțele vor fi procurate de la companiile asociate turcești „Das Özel Sağlık Hiz. Ltd. Ști” și „Gizerler oto Motorlu Araçlar A.Ș.”. Valoarea contractului depășește 10,6 milioane de euro. Articolul Ministerul sănătății va procura patru tipuri de ambulanțe. Unde urmează să fie repartizate acestea apare prima dată în #diez.
10:45
Serialul Friends va fi reluat după aproape 16 ani. Anunțul a fost făcut vineri pe pagina oficială de Instagram a serialului. Distribuția completă a lui Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc și Matthew Perry se vor reuni în mai 2020. Articolul „Se întâmplă”. Serialul Friends revine după aproape 16 ani de pauză apare prima dată în #diez.
10:15
Facebook propune utilizatorilor săi recompense bănești pentru a le fi ascultate conversaţiile vocale. Plățile se vor face prin intermediul unui sistem de puncte. Articolul Facebook oferă recompense bănești utilizatorilor care își dau acordul să le fie ascultate conversaţiile vocale apare prima dată în #diez.
09:45
Moldova a cucerit trei medalii de bronz la turneul internațional de sambo de categoria A. Turneu a fost organizat în Belarus. Articolul Sportivii moldoveni au cucerit trei medalii de bronz la turneul internațional de sambo apare prima dată în #diez.
Ieri
19:30
Un expert din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate din China (NHC) a declarat, că pentru recuperare în urma simptomelor uşoare ale coronavirusului, este nevoie de o săptămână relatează Reuters. Articolul În cât timp se recuperează organismul după infectarea cu coronavirus, potrivit unui expert chinez apare prima dată în #diez.
19:15
Procesorul de text al celor de la Google va oferi utilizatorilor săi două noi facilităţi care îi vor ajuta pe aceştia să scrie mai repede şi mai corect. Articolul Google Docs va face corecturi şi completări automate. Cum ele funcționează apare prima dată în #diez.
18:45
E sfârșit de săptămână lucrătoare și, ca de obicei, echipa #diez îți recomandă să-l petreci frumos. Și pentru că această sâmbătă e un pic mai specială decât celelalte, ți-am ales cinci evenimente la care să mergi împreună fie cu iubitul (iubita), fie cu prietenii. Articolul Evenimente de sâmbătă, o zi ca toate zilele sau puțin mai deosebite apare prima dată în #diez.
17:45
E sfârșit de februarie și asta înseamnă că e timpul să știm ce spectacole sunt jucate la teatru. În acest sens, Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită la ultimele spectacole ale lunii februarie, care vă vor povesti istoriile oamenilor cu diferite destine. Articolul Repertoriul spectacolelor la Teatrul „Mihai Eminescu” pentru ultimele zile din februarie apare prima dată în #diez.
17:15
Starea celor trei cetățeni moldoveni este una bună și aceștia nu prezintă semne de boală, anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Ei continuă să respecte regulile și recomandările responsabililor de regimul de carantină. Urmare unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testați repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunțate în decursul a 2-3 zile. Articolul Detalii noi despre moldovenii aflați în carantină pe nava de croazieră „Diamond Princess” apare prima dată în #diez.
16:30
Preşedintele Donald Trump a ironizat joi filmul sud-coreean „Parasite”, câştigător al Oscarului pentru „cel mai bun film”, declarând, în timpul unui miting electoral, că îşi doreşte revenirea la pelicule clasice hollywoodiene precum „Pe aripile vântului”, din 1939. Articolul Donald Trump a ironizat filmul sud-coreean „Parazit”, care a cucerit Oscarul 2020 pentru cel mai bun film al anului apare prima dată în #diez.
15:45
Suedia a început să testeze propria monedă virtuală: coroana electronică, e-krona. Intenția este ca valuta virtuală să poată fi folosită pentru orice operațiune bancară, de la plăți până la depuneri și retrageri, printr-un portofel electronic sau printr-o aplicație pe telefoanele inteligente. Articolul Suedia a început să testeze propria monedă virtuală, e-krona apare prima dată în #diez.
15:45
La 24 februarie 2020, la un an de la alegerile parlamentare, Tinerii DA invită doritorii la o discuție amicală cu cei mai tineri deputați ai Platformei Dreptate și Adevăr. Articolul De Dragobete, participă la o discuție amicală cu cei mai tineri deputați ai Platformei DA: Dinu Plîngău și Liviu Vovc apare prima dată în #diez.
15:30
Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO selectează patru tineri pentru a participa la un schimb de experiență între tineret în cadrul training-ului „Fear off” din cadrul programului Erasmus+, ce se va desfășura în orașul Riga, Letonia. Așteptăm să aplice tineri ce doresc să determine, să înțeleagă și să depășească temerile sociale, și anume: frica […] Articolul Vrei să-ți înțelegi și depășești fricile sociale? Înscrie-te la un program Erasmus+, învață și descoperă gratuit orașul Riga apare prima dată în #diez.
15:15
„Motivația cadrului didactic este maximă atunci când este solicitat și apreciat. Aceasta îl face mândru de propria valoare!” Declarația le aparține profesorilor Facultății Tehnologia Alimentelor, care și-au primit astăzi laptopurile, regăsindu-se printre cei 150 de beneficiari vizați de inițiativa rectorului UTM, Viorel Bostan „Instrumente TIC în activitatea didactică a UTM”. Articolul Profesorii de la Facultatea Tehnologia Alimentelor a UTM au primit laptopuri pentru muncă și dedicație de la rector apare prima dată în #diez.
15:00
Peste 1 000 de actuali și viitori antreprenori sunt așteptați la cel mai important eveniment local dedicat antreprenoriatului – „Chișinău Startup Week 2020”. Acesta va avea loc în perioada 23-27 martie și va include o serie de evenimente de interes pentru cei din domeniu. Articolul Cel mai important eveniment pentru antreprenori „Startup Week 2020” revine la Chișinău apare prima dată în #diez.
14:45
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM se află în proces de acumulare a probelor și că deja au fost identificate 29 de persoane care vor fi interogate. Articolul Procuratura Generală va audia 29 de persoane în dosarul finanțării PSRM „Pe conturile lor au fost identificați bani” apare prima dată în #diez.
14:30
FIRST LEGO League Moldova, cea mai grandioasă competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii pentru copii cu vârsta între 9 și 16 ani, a revenit cu o nouă ediție spectaculoasă. Anul acesta, în Republica Moldova, Semifinalele 1 și 2 au avut loc pe data de 15 și 16 februarie 2020, la Tekwill, în cadrul cărora au participat 69 de echipe din toată țara și peste 600 de participanți, ghidați de antrenorii lor. Articolul (foto) FIRST LEGO League Moldova a revenit. Cine sunt câștigătorii semifinalelor acestei ediții apare prima dată în #diez.
14:30
Ziua internațională a limbii materne este sărbătorită, anual, la 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. Articolul Limbile minorităților naționale se pierd foarte ușor. Circa 3 000 de limbi vorbite ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.