PSRM se arată indignat de faptul că moldovenii au primit facturi mari la căldură

LiveNews, 13 februarie 2020 15:40

Socialiștii i-au cerut Guvernului să verifice activitatea furnizorului de agent termic, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că au primit facturi exagerate la căldură, pentru ianuarie. Declarația a fost făcută de Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferințe de presă, de la tribuna Parlamentului. „Nu putem înțelege de ce în luna ianuarie am văzut cu […] Articolul PSRM se arată indignat de faptul că moldovenii au primit facturi mari la căldură a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 4 ore
21:20
Chișinău și orașul Netanya urmează să semneze un acord de înfrățire, până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei întâlniri cu primarul orașul Miryam Fierberg. În cadrul discuțiilor aceștia au abordat mai multe domenii și subiecte pe marginea cărora ar putea colabora pe viitor. „Este […] Articolul Până la mijlocul acestui an, va fi semnat un Acord de înfrățire între Chișinău și orașul Netanya din Israel a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 6 ore
19:10
Experți din Israel ar putea veni la Chișinău pentru a ajuta municipalitatea în elaborarea expertizelor pe diferite domenii, cum ar fi administrația publică locală și infrastructura. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ce acesta s-a văzut cu primarul orașului Tel Aviv, Ron Huldai. „O discuție foarte bună unde am punctat […] Articolul Ceban: Colegii din Tel Aviv ne-au propus să ne ajute în efectuarea expertizelor pe diverse domenii, dar și realizarea proiectelor concrete a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 8 ore
16:00
Producătorii locali au salutat inițiativa guvernării de a obliga comercianții ca să expună pe rafturile din rețelele mari de magazine 50% la sută din producția autohtonă. Opiniile au fost expuse astăzi, 18 februarie, în cadrul audierilor publice organizate de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe asupra proiectul de modificare a Legii cu privire la comerțul […] Articolul Inițiativa lui Dodon cu privire la promovarea produsului autohton, susținută de producători a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
15:00
PSRM cheamă partidele parlamentare să semneze Declarația cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova. Invitația a fost lansată astăzi, în cadrul unui briefing susținut de deputații socialiști Vlad Batrîncea, Bogdan Țîrdea și Adela Răileanu. „A venit momentul ca toate partidele să-și asume erorile politice din trecut, care au dus la divizarea țării pe […] Articolul PSRM: Este momentul ca toți politicienii să-și unească eforturile pentru a repune Republica Moldova pe o platformă externă echilibrată a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
„În urma sutelor de mesaje ale locuitorilor municipiului Chișinău, care și-au exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că au primit facturi cu prețuri majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie, am convocat astăzi la Președinție o ședință de lucru cu factori de decizie de la ”Termoelectrica”, primăria mun. Chișinău și ”Moldova-Gaz” pentru a clarifica situația. Am menționat […] Articolul Veste bună! Factura la căldură, pentru februarie, va fi mai mică cu până la 30% a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Președintele PPDA, Andrei Năstase, iese cu un atac dur la adresa fostei colege din alianță, Maia Sandu. Liderul Platformei DA o acuză de căderea guvernului. „Cât e de mare prețul plecării noastre de la guvernare. Sunt sigur că în Republica Moldova mai este suficientă rațiune, de a înțelege că dincolo de psihoze și isterii, alimentate […] Articolul Năstase, acuzații dure la adresa Maiei Sandu: Isterii și psihoze, alimentate zilnic, după plecarea noastră de la guvernare (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Proiectul care prevede extinderea programului “Prima Casă” va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Colegiului Ministerului de Interne, unde a fost prezentat raportul de activitate al MAI pentru 2019. Șeful Executivului a oferit câteva detalii despre noile prevederi. “Pentru polițiști, medici, pedagogi, care vor activa în […] Articolul Veste bună pentru polițiști, medici și profesori. Proiectul “Prima Casă” devine mai accesibil a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
Tot mai mulţi deputaţi ai PPDA continuă să se războiască cu „trolii galbeni” de pe Internet, din tabăra PAS şi a Maiei Sandu. Astfel, postarea lui Vasile Năstase, fratele lui Andrei, care susținea că trolii PAS atacă liderii formațiunii, a fost apreciată de colega sa de formaţiune şi Parlament, Inga Grigoriu. „Hoardele de trolli s-au […] Articolul Război! Inga Grigoriu, atac direct la adresa PAS. Vezi ce a scris deputata PPDA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Proiectul PSRM cu privire la reducerea salariilor deputaților a fost avizat, marți, de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Membrii comisiei au inclus în aviz obiecții de ordin juridic prin care cuvântul ”deputat” s-a substituit cu expresia „persoanele cu funcții de demnitate publică din cadrul Parlamentului”. Conform Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul […] Articolul Deputații din Comisia juridică au avizat proiectul socialiștilor cu privire la micșorarea salariilor parlamentarilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:10
Jurnalistul Alex Cozer este de părerea că o alianță dintre ACUM și PDM nu este posibilă. Într-un editorial, publicat pe cotidianul.md, Cozer scrie că orice șansă de coaliție între PD și ACUM a cam căzut chiar din prima zi de după „reformarea” urmașilor lui Plahotniuc. Jurnalistul susține că vicepreședinții formațiunii, care au fost numiți recent în […] Articolul Jurnalistul Alex Cozer este de părerea că doar naivii pot crede într-o alianță dintre PDM și ACUM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Astăzi Igor Dodon își sărbătorește ziua de naștere. În această zi, șeful statului a mers într-o familie din Ialoveni și i-a dus mai multe daruri. „În această zi de o semnificație specială pentru mine, am decis să bucur sufletele unor oameni greu încercați de soartă. Astfel, am vizitat familia Nataliei și a lui Valeriu Barbuța […] Articolul De ziua lui, Igor Dodon a mers la un copil din Ialoveni, care astăzi împlinește 2 ani. Ce daruri i-a dus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Președintele țării, Igor Dodon, împlinește astăzi 45 de ani. Cu acest prilej, speakerul Zinaida Greceanîi i-a adresat un mesaj de felicitare. „Cu cele mai sincere și cele mai bune gânduri adresez, astăzi, Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, felicitări alese prilejuite de Ziua de Naștere. Este o ocazie fericită de a reitera sentimentele mele de respect […] Articolul La mulți ani, Igor Dodon! Președintele țării își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
21:50
Lucrurile în capitală se schimbă spre bine, cel puțin asta putem deduce după ce lucrările de amenajare a scuarului Mezon din bd. Moscova, sectorul Râșcani, au fost finalizate. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au început în luna august, 2019, iar între timp au fost reabilitate aleile pietonale, a fost instalat iluminatul public decorativ, mobilierul […] Articolul Ceban: Vom continua să amenajăm zonele verzi ale orașului. Cum arată scuarul Mezon (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:40
Începînd cu ziua de azi, președintele Parlamentului va primi lunar cetățeni în audiență. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Legislativului, printr-un comunicat de presă. „În cadrul întrevederii de astăzi cu cetățenii, au fost abordate inclusiv probleme de sistem care necesită implicarea autorităților. În particular, au fost prezentate problemele copiilor cu deficiențe de auz integrați […] Articolul Greceanîi, după audiența cetățenilor: Vom implica angajații Parlamentului la lucrări de întreținere a Grădinii Botanice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul ministerului Apărării a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministrul Victor Gaiciuc pe pagina sa de Facebook. „Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale. Pentru mine […] Articolul Va răspunde cu funcția! Un responsabil de la Apărare, dat afară pentru că mai mulți militari nu au primit salarii majorate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:50
La Parlament a avut loc o întâlnire de lucru comună, la care au participat președintele țării, președintele Parlamentului, prim-ministrul, precum și conducerile PSRM și PDM, anunță serviciul de presă al Legislativului. Principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte sociale și […] Articolul PSRM și PDM, la masa de discuții împreună cu șeful statului și prim-ministru a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:50
Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60 000 de lei de la şeful unui ocol silvic pentru […] Articolul Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, reţinuţi de CNA pentru o mită de 60 000 de lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
Lumânările vândute la biserici s-ar putea scumpi cu cel puțin 50%. Aceasta se va întâmpla dacă inițiativa liderii PAS, Maia Sandu va deveni lege. Cunoscută pentru politicile sale împotriva Bisericii, Maia Sandu a decis că, dacă nu poate impozita la general activitatea bisericii, să meargă pe acțiuni separate. Astfel, proiectul prevede stabilirea cotei de TVA […] Articolul Lumânările de la Biserică se vor SCUMPI! Inițiativa Maiei Sandu de a crește veniturile la bugetul de stat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:30
Guvernul majorează de aproape trei ori indemnizațiile unice pentru medicii și farmaciștii care se vor angaja în mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit unor modificări care vor fi efectuate, săptămâna aceasta, de Guvern la Metodologia acordării facilităților tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice plasați în câmpul muncii în mediul […] Articolul Medicii și farmaciștii care se vor angaja în mediul rural vor primi indemnizații mai mari a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:20
Proiectul PSRM cu privire la reducerea salariilor deputaților va fi examinat de comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Membrii comisiei se vor întruni marți, 18 februarie, în ședință. Deputații din fracțiunea PSRM au înregistrat, în Parlament, proiectul de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la salariile […] Articolul Deputații trebuie să decidă dacă sunt gata să-și taie din salariu, așa cum propune PSRM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:10
Deputatul PPDA Vasile Năstase, fratele lui Andrei, susține că trolii PAS atacă liderii formațiunii. Într-o postare pe Facebook, Vasile Năstase a scris că „Hoardele de trolli s-au regrupat, au schimbat tactica și stăpânii”. Potrivit lui Vasile Năstase, trolii „galbeni, roșii, albaștri, de toate culorile sar ca păduchii în frunte”, lăsând comentarii negative la postările membrilor PPDA. […] Articolul Vasile Năstase sugerează că trolii PAS atacă liderii PPDA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Proiectul de lege care vine să apere interesele producătorilor locali a fost retransmis în Parlament la inițiativa președintelui Igor Dodon și va fi supus dezbaterilor publice. Audierile vor fi organizate de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe pentru votarea documentului în lectura a doua. Este vorba despre inițiativa de modificare a Legii cu privire la […] Articolul La inițiativa președintelui țării, proiectul de lege care vine să apere producătorul local, retransmis în Parlament a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari, nu cade în capcana lui Andrian Candu și respinge orice idee de a forma o alianță cu PDM. „Noi nu vedem progrese în cadrul PDM. Alianță cu un partid care nu s-a curățat și care rămâne pe poziții vechi, fără progres, eu la ora actuală nu văd cum este posibil”, a […] Articolul Candu vrea coaliție cu blocul ACUM, iar Slusari spune – PAS a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Capitala pare a fi un sat mare cu troleibuze. Cel puțin asta a spus viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, în cadrul ședinței primăriei. Chironda spune că până acum fiecare făcea ce dorea, iar raporturile prezentate de responsabili sună de parcă sunt „noutăți de pe front”. „Cum s-a ajuns în așa situație, de ce în orașul ăsta […] Articolul Viceprimarul Chișinăului vrea ordine: De ce în orașul ăsta fiecare face ce vrea? Mii de șure, mii de garaje, mașini abandonate… a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Un bărbat de 33 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut pentru răpirea unui automobil de model ,,Volkswagen Transporter”. Polițiștii au fost alertați în dimineața de 14 ianuarie, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul ce era parcat pe strada N. Testimițeanu.  Prejudiciul […] Articolul Cercetat penal pentru răpirea unui automobil (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon. “Acum cîteva săptămîni, la data de 27 ianuarie, am vizitat Muzeul „A. S. Pușkin” și m-am familiarizat cu starea dezastruoasă în care […] Articolul Casa-muzeu „Pușkin” și-ar putea deschide ușile pentru vizitatori în toamna acestui an a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Premierul Ion Chicu a anunțat, în această dimineață, după ședința de la Președinție, că urmează să fie efectuată o evaluare a activității fiecărui ministru din Guvernul pe care îl conduce, iar în funcție de rezultate se va decide dacă ministrul respectiv își va continua sau nu mandatul. Chicu a anunțat că, în curând, va prezenta […] Articolul Chicu: Activitatea fiecărui ministru va fi evaluată și în funcție de rezultate vom lua deciziile necesare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Guvernul va aviza, în cadrul ședinței de săptămâna aceasta, proiectul de lege propus de președintele țării, Igor Dodon, prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, după ședința de la Președinție, de premierul Ion Chicu. Potrivit inițiativei prezidențiale, o parte din […] Articolul Cabinetul de miniștri va da aviz pozitiv la proiectul privind scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
În acest week-end, prin Hâncești au mărșăluit persoane cu atributică partiinică de culoare galbenă. Ei cum galbenă… un fel de verde mai vestejit. Prin acțiunea lor, grupul de persoane neidentificate a adus un omagiu înaintașilor lor care au luptat împotriva corupției și … au pierdut. Purtând în mâini portretele celor cărora li se închină, participanții […] Articolul BEMSMERTNII POLK a mărșăluit prin Hâncești! (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
Vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de programul „Prima Casă” va crește de la 45 la 50 de ani. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe Facebook. „Prima Casă. Modificăm Legea 293. Vârsta de eligibilitate – până la 50. Contribuția inițială – 5%. Posesie de imobil – eliminată (ca criteriu de eligibilitate). […] Articolul Condiții MAI BUNE pentru beneficiarii programului „Prima Casă” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.