Afacere cu râme mâncăcioase

Moldova.org, 12 februarie 2020 17:30

PE SCURT Producem săptămânal deșeuri organice care în loc să fie compostate ajung la groapa de gunoi, unde poluează mediul, solul și apele subterane. Autoritățile ridică din umeri, declarând că încă nu găsesc soluții, însă, mai mulți antreprenori din diferite țări au înțeles ce pot face cu resturile vegetale. Aceștia și-au deschis mici ferme de […] The post Afacere cu râme mâncăcioase appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 8 ore
16:30
PE SCURT Este plin de energie și nemaipomenit de talentat, gătește mult și inspiră oamenii din întreaga lume să facă ceea ce le place cu adevărat. Gordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari. Are 25 de restaurante care au obținut 16 stele Michelin, iar în anul 2016 a obținut un venit de 54 […] The post Cine este Gordon Ramsay, bucătarul care a câștigat 54 milioane de dolari într-un an appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
14:30
PE SCURT „Mulți oameni încă sunt ghidați de gândirea tradițională, o gândire a trecutului.”.  „Aproape fiecărui al patrulea locuitor al mun. Chișinău nu-i ajunge venitul pentru a-și acoperi necesitățile minime.” Aceste două constatări despre oamenii și sărăcia din mun. Chișinău au fost făcute în cadrul unei lucrări analitice recente a PNUD Moldova. Printre recomandările specialiștilor, […] The post Sărăcia din Chișinău și ce facem cu ea appeared first on Moldova.org.
Ieri
16:10
PE SCURT Începând cu 1 ianuarie 2021, toți deținătorii de pașapoarte moldovenești vor trebui  să prezinte o autorizație de călătorie pentru a putea călători în zona Schengen.  Această autorizație va putea fi obținută online și va costa 7 euro. În cazul în care persoana nu o va prezenta la punctul de trecere, accesul în spațiul […] The post Moldovenii vor avea nevoie de autorizație pentru a călători în zona Schengen. Explicăm unde și cum obținem acest document appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Luni dimineața a fost confirmat al patrulea deces cauzat de coronavirus în Italia. Este vorba de un italian de 84 de ani. În urma infectării, guvernul Italiei a decretat stare de urgență în țară, după ce 11 orașe sunt în carantină. În Europa se vorbește despre controlul la frontiere, pentru prima dată în […] The post Pe lung despre situația coronavirusului în lume și-n Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
PE SCURT După ce Parlamentul a votat în lectura a doua modificările de lege potrivit cărora se vor aplica amenzi pentru utilizarea și comercializarea pungilor și veselei de plastic, după ce am calculat cât costă să înlocuiești plasticul din alimentație, vă spunem cât costă produsele igienice ecologice pentru o lună. PE LUNG Cele mai multe […] The post Cât costă produsele ecologice de igienă pentru o lună appeared first on Moldova.org.
20 februarie 2020
20:40
PE SCURT În acest weekend îți propun să mergi la o întâlnire la Primăria Chișinău unde îți vei putea exprima toate nemulțumirile legate de apa potabilă din instituțiile de învățământ. Apoi, poți merge într-un sat din Ialoveni să înveți cum să semeni semințe și alte șmecherii, iar la sfârșit de săptămână poți merge la un […] The post Ce faci în weekend? Învață să crești plante, discută despre prieteniile online sau mergi la un concert pe întuneric appeared first on Moldova.org.
19 februarie 2020
20:00
PE SCURT Avem o problemă cu plasticul. Zilnic producem tone de deșeuri din care reciclăm doar 10%, iar restul ajunge la groapa de gunoi, în oceane, râuri și mări. Mulți ridică din umeri și spun că nu știu cum pot soluționa această problemă, însă, sunt și cei care au început să acționeze.  Câțiva inventatori au […] The post Cum poți transforma plasticul într-o avere appeared first on Moldova.org.
18:00
PE SCURT Andrian Candu, urmat de Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a părăsit partidul și fracțiunea democrate și urmează să creeze un grup parlamentar separat. Dacă urmează a fi format și un nou partid, nu se știe. Candu a rugat jurnaliștii să-și permită să fie surprinși. PE LUNG Această […] The post Candu’s 5. De ce a plecat fostul speaker din PDM și ce planuri au cei 6 ex-democrați appeared first on Moldova.org.
18 februarie 2020
19:40
PE SCURT Nicolai Gogol a fost scriitorul care a revoluționat literatura rusă prin operele sale. A relatat perfect realitățile dure din Imperiul Rus, dar asta nu l-a ajutat să-și alunge fricile care-i umbreau viața.  A fost considerat unul dintre cei mai talentați și misterioși scriitori ruși, care au încercat să lupte cu „demonii” din propriile […] The post Gogol, scriitorul care a trăit 43 de ani cu frica de propriii demonii appeared first on Moldova.org.
19:40
PE SCURT Fiecare sat și oraș trebuie să aibă un plan de acțiuni concrete prin care să prevină violența în bază de gen. Este convingerea locuitorilor din Chirsova, o localitate multietnică din UTA Găgăuzia. Al doilea an consecutiv, aceștia elaborează în mod participativ un plan comunitar de prevenire și combatere a violenței, pe care autoritățile […] The post Satul moldovenesc unde oamenii s-au unit împotriva violenței appeared first on Moldova.org.
13:30
PE SCURT Renumita scriitoare Ana Blandiana s-a aflat timp de câteva zile în Republica Moldova, unde a participat la dezbateri în cadrul celui de-al doilea sezon al proiectului „Antinostalgia – privind spre viitor”, lansat de Radio Europa Liberă. Scriitoarea a povestit despre regimul comunist, represiunile din această epocă, despre importanța memoriei și a păstrării gândirii […] The post Ce șansă a ratat R. Moldova și de ce suntem un popor vegetal. Povestește Ana Blandiana appeared first on Moldova.org.
17 februarie 2020
19:00
PE SCURT Artista Irina Rimeș, originară din Republica Moldova, a fost numită săptămâna trecută ambasadoare a Zilei Constantin Brâncuși. Decizia aparține Ministerului Culturii în România și a generat discuții aprinse, care ulterior au degenerat în bullying în adresa artistei.  „Nu mai citiți toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. (…) Mâine, […] The post Irina Rimeș va promova Ziua lui Brâncuși, iar Internetul s-a întors împotriva ei. Explicăm de ce appeared first on Moldova.org.
15:00
Zeci de membri ai Comunității Internaționale #Winelover, veniți la Chișinău din 11 țări, s‑au delectat cu Vinul Moldovei la un eveniment de bun venit, care a dat startul unei serii de activități organizate cu prilejul celei de-a 8-a aniversări a Comunității Internaționale #Winelover. Aceasta este sărbătorită anual de Valentine’s Day în diverse țări, Republica Moldova […] The post Moldova găzduiește aniversarea Comunității #Winelover: oaspeți din 11 țări ale lumii descoperă Vinul Moldovei appeared first on Moldova.org.
16 februarie 2020
12:40
PE SCURT Te-ai gândit cândva cum ajunge un om să fie morocănos? Te-ai gândit cândva că ai putea îndrăgi o astfel de persoană? Te-ia gândit cândva că un astfel de personaj te-ar putea face să ajungi să citești o carte întreagă cu el? „Un bărbat pe nume Ove” de Frederik Backman este cartea care te […] The post Cartea care te face să îndrăgești un morocănos minunat appeared first on Moldova.org.
12:40
În biroul său din Praga, cu vederea spre Castelul din centrul orașului, Pavel Baudiš, fondatorul companiei internaționale antivirus Avast, stă relaxat și mulțumit. Este un om împlinit, care a reușit să câștige miliarde de CZK (coroane cehe, moneda națională în Cehia) datorită întreprinderii sale. El se numără printre miliardarii din Cehia. Recent, el și compania […] The post Statul condus de un distribuitor de știri false este lider în războiul cibernetic appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Un grup de tineri activi și ingenioși din Marea Britanie au decis să „salveze” fructele și legumele care erau aruncate de magazine pentru că nu corespundeau standardelor impuse de piață. Astfel, ei au reușit să creeze un brand renumit și apreciat de produse de calitate, create din fructele și legumele ignorate de rețelele […] The post Cum un grup de tineri au reușit să valorifice fructele și legumele aruncate appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi. Deși aceste materiale relatează niște istorii triste, totuși acestea vă vor pune pe gânduri și poate chiar vă vor face mai buni. PE LUNG National […] The post Moldova.org recomandă: National Geographic și Decât o Revistă appeared first on Moldova.org.
15 februarie 2020
12:00
PE SCURT În această săptămână au avut loc evenimente importante pe plan mondial și în Europa, în special. Sydney este spălat de ploi puternice, NASA angajează astronauți, Trump speră că temperaturile înalte vor „alunga” coronavirus, iar Iranul vine cu amenințări. Ce alte lucruri curioase s-au petrecut în lume, în această săptămână, aflați mai jos. PE […] The post Formula 1 și-a amânat cursa din China. Ce s-a întâmplat în lume în această săptămână appeared first on Moldova.org.
10:00
PE SCURT Îți place Jamie Oliver, bucătarul englez care a devenit faimos după ce a demonstrat întregii lumi cât de ușor și frumos este să gătești? Atunci, să știi că noi avem cartea lui „Ministrul hranei sănătoase”, în care ne arată că oricine poate învăța să gătească în 24 de ore. În acest weekend am […] The post Rețeta săptămânii: Paella spaniolă appeared first on Moldova.org.
14 februarie 2020
20:00
PE SCURT Logo-ul turistic elaborat de studioul de design Artemii Lebedev nu a fost apreciat de Vadim Krassnoselski, președintele așa-zisei republici nistrene. Dar asta deja nu mai este noutate. Designerul rus spune că motivul este lipsa profilului comandantului Aleksandr Suvorov „și altele”. Krassnoselski a spus că logo-ul s-a dovedit a fi „nepotrivit” și mai exact […] The post Înainte și după logo. Cum și-au schimbat retorica Artemii Lebedev și presa transnistreană în 2 luni appeared first on Moldova.org.
18:00
PE SCURT Începând cu 1 ianuarie 2021, utilizarea și comercializarea pungilor și veselei de plastic va fi sancționată cu până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12 000 de lei pentru persoanele juridice. Ca să fie posibilă sancționarea, ieri, 13 februarie, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în lectura a doua, […] The post Cât costă să înlocuiești plasticul din alimentație appeared first on Moldova.org.
16:00
PE SCURT Al doilea operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell, a fost vândut contra sumei de 31,5 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut astăzi de Telia Company care deține  deținute acțiunile în compania Moldcell. Potrivit sursei citate, Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la […] The post „Вы нас ждали? Мы пришли!” Moldcell a fost vândut cu 31,5 milioane dolari appeared first on Moldova.org.
14:00
Inspirat de voluntariat, Liviu Rotaru a trăit aventura vieții sale chiar lângă Polul Nord Povestea lui Liviu Rotaru a început acum doi ani, pe când era elev în clasa a XII-ea la un liceu cu profil teatral din Chișinău. Îi mai rămânea să susțină examenele de bacalaureat și… să ia o decizie. De fapt, trebuia […] The post „Ultimul moldovean” în Norvegia appeared first on Moldova.org.
13 februarie 2020
20:00
PE SCURT Deputații Blocului ACUM au depus astăzi în plenul Parlamentului o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Deputații cer audierea ministrului în legătură cu poziția MAEIE care se referă la evenimentele din 1992. Tot astăzi, Parlamentul a stabilit că utilizarea și comercializarea pungilor de plastic și a veselei de plastic vor fi […] The post O zi reușită pentru Blocul ACUM în Parlament. Cum a decurs ședința de astăzi appeared first on Moldova.org.
16:00
PE SCURT Mâine este Ziua Îndrăgostiților, iar restaurantele au pregătit bucate și muzică specială. Poți alege film și cafea sau povești de iubire și vin. Poți să te distrezi într-un concurs pentru tineri îndrăgostiți în satul Tohatin, suburbia Chișinăului, sau poți să ignori această zi, pentru că sâmbătă și duminică sunt și alte evenimente interesante. […] The post Ce să faci în următoarele zile fie că ești sau nu îndrăgostit/ă appeared first on Moldova.org.
16:00
PE SCURT Zeci de ani la rând, serviciile secrete americane și germane au interceptat comunicările criptate  ale guvernelor din peste 120 de țări. Acest lucru a fost posibil datorită achiziției companiei elvețiene Crypto, lideră pe piața mondială a tehnologiei criptografice din a doua jumătate a secolului XX. Despre conexiunea dintre Crypto și serviciile speciale se […] The post Prinși la datorie. Corespondența secretă din 120 de țări nu era secretă pentru SUA și Germania appeared first on Moldova.org.
16:00
În luna februarie, luna dragostei, suntem copleșiți de sentimentul iubirii care vrem să ne ghideze în tot ceea ce alegem și ce facem. Abia scăpați din agitația sărbătorilor de iarnă suntem deja în căutarea celor mai romantice modalități de a ne mărturisi unul altuia dragostea. Și pentru că în această perioadă ne manifestăm iubirea prin […] The post Alege un cadou pentru jumătatea ta la Farmacia Familiei appeared first on Moldova.org.
12 februarie 2020
19:30
PE SCURT Au trecut aproape două luni de la descoperirea noului tip de coronavirus (nCoV) în orașul chinez Wuhan. Până acum au fost confirmate peste 42 de mii de cazuri de îmbolnăviri în China şi 319 de cazuri în alte 24 de ţări. La nivelul Chinei continentale au fost înregistrate 1100 cazuri de decese. Organizația […] The post Am comparat coronavirusul cu alte virusuri care au semănat panică în ultimii 100 de ani appeared first on Moldova.org.
17:30
PE SCURT Producem săptămânal deșeuri organice care în loc să fie compostate ajung la groapa de gunoi, unde poluează mediul, solul și apele subterane. Autoritățile ridică din umeri, declarând că încă nu găsesc soluții, însă, mai mulți antreprenori din diferite țări au înțeles ce pot face cu resturile vegetale. Aceștia și-au deschis mici ferme de […] The post Afacere cu râme mâncăcioase appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Suedia este pregătită să ofere asistență inițiativelor de reformă din Republica Moldova și va urmări îndeaproape progresul acestora, a declarat Peter Eriksson, ministrul pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională a Suediei în cadrul unei întrevederi cu presa de la Chișinău. Totodată, oficialul a precizat că țara sa vrea să vadă realizarea cu fermitate a […] The post Ministru suedez la Chișinău: Vrem să vedem oameni concreți puși după gratii pentru frauda bancară appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.