Mobiasbanca – OTP Group planifică extinderea creditării în sectorul agrar, susținerea IMM-urilor, digitalizarea sistemului bancar și dezvoltarea pieței financiare

Interlic, 29 ianuarie 2020 22:40

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu László Diósi, CEO al Mobiasbanca – OTP Group. În debutul ședinței, Șeful Executivului a mulțumit dlui Diósi pentru investiția făcută în Republica Moldova și l-a asigurat de tot suportul Guvernului în dezvoltarea afacerii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu reprezentanții băncilor comerciale din Republica Moldova. În cadrul ședinței a fost discutată situația pe piața valorilor mobiliare de stat în anul 2019 și prognozele pentru anul curent.
21:30
Parlamentul a aprobat Hotărârea privind raportul asupra evaluării modului de pregătire și desfățurare a parteneriatului public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. Gările și Stațiile Auto.
21:30
Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013 a prezentat Raportul asupra evaluării modului de pregătire și desfășurare a procesului de privatizare a 5076982 acțiuni ordinare nominative proprietate publică a statului emise de SA ”Tutun-CTC”. Proiectul Hotărârii în cauză a fost votat de majoritatea deputaților în cadrul ședinței plenare de astăzi.
21:20
Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă va fi consolidată, conform unui proiect de lege de modificare a Regulamentului Parlamentului. Inițiativa legislativă, care aparține deputatului Radu Marian, prevede completarea Regulamentului cu un nou capitol – ”Colaborarea Parlamentului cu societatea civilă”. Acesta conține principiile și obiectivele cooperării.
21:20
Parlamentul a aprobat, în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a legislației în domeniu.Astfel, în scopul completării Forțelor Armate cu cetățeni cu specialități deficitare, la decizia conducătorului structurii militare, vârsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract poate fi majorată, dar nu mai mult de vârsta-limită de aflare în serviciul militar prin contract. Această prevedere va putea fi aplicată o singură dată pe timpul îndeplinirii serviciului militar.
21:20
Legislativul a operat modificări în componența nominală a unor comisii parlamentare permanente. Prin Hotărârea aprobată în cadrul ședinței plenare de astăzi, deputata Svetlana Rotundu, fracțiunea parlamentară PDM, a devenit membră a Comisiei administrație publică, iar Alexandru Botnari, care a reprezentat aceeași fracțiune și și-a depus anterior mandatul de deputat, a fost exclus din componența acesteia.
21:20
Hotărârea privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor a fost aprobată, astăzi, de Parlament.
21:10
Foștii președinți de Parlament nu vor mai beneficia de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a Legii privind statutul deputatului în Parlament.
21:10
Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat. Hotărârea a fost aprobată de deputați în ședința plenară de astăzi.
21:10
Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut o ședință de lucru cu membrii Camerei de Comerț Americane din Moldova. La eveniment au mai participat conducerea Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal.
20:50
În zilele de 13-15 februarie 2020, Serviciul Fiscal de Stat va monitoriza activitatea comercianților de flori vii de pe teritoriul municipiului Chișinău. Aceste acțiuni se vor desfășura în contextul creșterii cererii de flori, fapt ce duce la sporirea riscului de încălcări fiscale, și anume: neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar în scopul diminuării veniturilor și respectiv a impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.
20:50
Potrivit Ministerului Finanțelor, tinerii antreprenori vor putea accesa în continuare credite cu dobândă redusă prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, fondurile de finanțare în acest sens fiind suplinite cu 100 milioane lei pentru anul 2020. Rata maximă pentru beneficiari nu va depăși 6,5%.
20:40
Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău, asistați de câinele specializat al Vămii, au prevenit o tentativă de scoatere ilegală din țară a peste 10 000 de țigarete nedeclarate, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.
12 februarie 2020
22:10
Banca Națională a Moldovei (BNM) va putea acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, în cazul insuficienței mijloacelor deținute pentru onorarea depozitelor garantate. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, raportul la un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei, în două lecturi.
22:00
Republica Moldova va ratifica Protocolul adițional la Convenția poștală universală și Protocolul final la acesta, cel de-al 10-lea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale (UPI) și cel de-al doilea Protocol adițional la Convenția poștală universală. Deputații din Comisia economie, buget și finanțe au aprobat, în ședința de astăzi, corapoarte pentru proiectele de lege privind ratificarea celor trei documente internaționale. De asemenea, mai multe comisii și-au dat avizul pozitiv pentru ratificarea actelor respective.
22:00
Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra proiectului de lege pentru modificarea acesteia, în prima lectură. Proiectul de lege a fost elaborat în scopul ajustării activității de reglementare tehnică națională cu prevederile Acordului privind barierele tehnice în calea comerțului al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
22:00
Republica Moldova va beneficia de asistență de la partenerii externi pentru a asigura acces echitabil a populației din mediul rural la servicii publice locale de calitate. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de Înțelegere între Cancelaria de Stat și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind prima fază a Proiectului ”Mă implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală”.
21:40
Marți, 11 februarie 2020, a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, la care au fost examinate mai multe subiecte.
21:40
Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei BlackMoose Ressources LTD din Canada și reprezentanți ai grupului A-Geffen din Israel.
21:30
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a avut astăzi o întrevedere cu Antonio Castillo, șeful Reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) și Adam Brunn, consilier adjunct pentru sectorul public (BEI), în care au discutat despre posibilitatea acordării unei finanțări pentru îmbunătățirea sectorului spitalicesc din Republica Moldova.
21:20
Astăzi a fost lansată colectarea de date în cadrul Studiului „Generații și Gen”, desfășurat în premieră în Republica Moldova. Acesta este cel mai amplu sondaj demografic la nivel internațional, care are scopul de a cerceta schimbările demografice, procesele de îmbătrânire, numărul dorit de copii, evoluția în structura familiei și alte aspecte importante din viața de zi cu zi a oamenilor.
21:20
Astăzi, 12 februarie, a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentat de ministrul Viorica Dumbrăveanu, şi Fundaţia Urgenta Workgroup din Olanda, reprezentată de secretarul Arnold van Rijn.
21:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu un grup de oameni de afaceri din Japonia, care vor să investească și să susțină agricultura din Republica Moldova.
21:10
Ministerul Finanțelor promovează responsabilitatea și transparența în gestiunea finanțelor publice. În acest sens, în fiecare an instituția elaborează Bugetul pentru cetățeni pentru a îmbunătăți accesul publicului la informațiile bugetare.
21:00
În dimineața zilei, premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori. Din cadrul delegației au făcut parte reprezentanți ai companiei Black Moose Ressources LTD din Canada și reprezentanți ai grupului A-Geffen din Israel.
21:00
Ion Chicu a informat reprezentanții BEI despre prioritățile investiționale adoptate de Guvern pentru anul 2020, accentuând investițiile în infrastructură și obiectivul de a stimula investițiile în industrializarea regiunilor țării. „Cele mai mari necesități ale Republicii Moldova țin de dezvoltarea infrastructurii: a drumurilor, a rețelelor de aprovizionare cu apă, a infrastructurii energetice. Guvernul e determinat să transforme Moldova într-o oportunitate favorabilă pentru investitori”, a spus șeful Executivului.
20:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în țara noastră, Jivan Movsisyan.
20:50
Decizia Reprezentanței Comerciale a Statelor Unite ale Americii privind actualizarea listei țărilor slab dezvoltate și în curs de dezvoltare în contextul Acordului Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind subvențiile și măsurile compensatorii nu va afecta relațiile economice bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.
20:40
Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului șef al Procuraturii Anticorupție de ”abuz de serviciu”, ”fals în acte publice” și ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”.
11 februarie 2020
20:00
Datele statistice despre evoluția eliberării semnăturilor electronice în anul 2019 de către Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) arată că semnătura electronică devine tot mai solicitată de către concetățenii noștri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.