USMF „Nicolae Testemițanu” organizează cursuri on-line de pregătire la biologie pentru elevi

#diez, 25 ianuarie 2020 10:45

În premieră, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza gratuit cursuri on-line de pregătire preuniversitară la disciplina Biologie pentru elevii pasionați de lumea fascinantă a acestui domeniu de studiu, inclusiv pentru potențialii candidați la studii.  Articolul USMF „Nicolae Testemițanu” organizează cursuri on-line de pregătire la biologie pentru elevi apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
19:30
Un expert din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate din China (NHC) a declarat, că pentru recuperare în urma simptomelor uşoare ale coronavirusului, este nevoie de o săptămână relatează Reuters. Articolul În cât timp se recuperează organismul după infectarea cu coronavirus, potrivit unui expert chinez apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
19:15
Procesorul de text al celor de la Google va oferi utilizatorilor săi două noi facilităţi care îi vor ajuta pe aceştia să scrie mai repede şi mai corect. Articolul Google Docs va face corecturi şi completări automate. Cum ele funcționează apare prima dată în #diez.
18:45
E sfârșit de săptămână lucrătoare și, ca de obicei, echipa #diez îți recomandă să-l petreci frumos. Și pentru că această sâmbătă e un pic mai specială decât celelalte, ți-am ales cinci evenimente la care să mergi împreună fie cu iubitul (iubita), fie cu prietenii. Articolul Evenimente de sâmbătă, o zi ca toate zilele sau puțin mai deosebite apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
17:45
E sfârșit de februarie și asta înseamnă că e timpul să știm ce spectacole sunt jucate la teatru. În acest sens, Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită la ultimele spectacole ale lunii februarie, care vă vor povesti istoriile oamenilor cu diferite destine. Articolul Repertoriul spectacolelor la Teatrul „Mihai Eminescu” pentru ultimele zile din februarie apare prima dată în #diez.
17:15
Starea celor trei cetățeni moldoveni este una bună și aceștia nu prezintă semne de boală, anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Ei continuă să respecte regulile și recomandările responsabililor de regimul de carantină. Urmare unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testați repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunțate în decursul a 2-3 zile. Articolul Detalii noi despre moldovenii aflați în carantină pe nava de croazieră „Diamond Princess” apare prima dată în #diez.
16:30
Preşedintele Donald Trump a ironizat joi filmul sud-coreean „Parasite”, câştigător al Oscarului pentru „cel mai bun film”, declarând, în timpul unui miting electoral, că îşi doreşte revenirea la pelicule clasice hollywoodiene precum „Pe aripile vântului”, din 1939. Articolul Donald Trump a ironizat filmul sud-coreean „Parazit”, care a cucerit Oscarul 2020 pentru cel mai bun film al anului apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
15:45
Suedia a început să testeze propria monedă virtuală: coroana electronică, e-krona. Intenția este ca valuta virtuală să poată fi folosită pentru orice operațiune bancară, de la plăți până la depuneri și retrageri, printr-un portofel electronic sau printr-o aplicație pe telefoanele inteligente. Articolul Suedia a început să testeze propria monedă virtuală, e-krona apare prima dată în #diez.
15:45
La 24 februarie 2020, la un an de la alegerile parlamentare, Tinerii DA invită doritorii la o discuție amicală cu cei mai tineri deputați ai Platformei Dreptate și Adevăr. Articolul De Dragobete, participă la o discuție amicală cu cei mai tineri deputați ai Platformei DA: Dinu Plîngău și Liviu Vovc apare prima dată în #diez.
15:30
Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO selectează patru tineri pentru a participa la un schimb de experiență între tineret în cadrul training-ului „Fear off” din cadrul programului Erasmus+, ce se va desfășura în orașul Riga, Letonia. Așteptăm să aplice tineri ce doresc să determine, să înțeleagă și să depășească temerile sociale, și anume: frica […] Articolul Vrei să-ți înțelegi și depășești fricile sociale? Înscrie-te la un program Erasmus+, învață și descoperă gratuit orașul Riga apare prima dată în #diez.
15:15
„Motivația cadrului didactic este maximă atunci când este solicitat și apreciat. Aceasta îl face mândru de propria valoare!” Declarația le aparține profesorilor Facultății Tehnologia Alimentelor, care și-au primit astăzi laptopurile, regăsindu-se printre cei 150 de beneficiari vizați de inițiativa rectorului UTM, Viorel Bostan „Instrumente TIC în activitatea didactică a UTM”. Articolul Profesorii de la Facultatea Tehnologia Alimentelor a UTM au primit laptopuri pentru muncă și dedicație de la rector apare prima dată în #diez.
15:00
Peste 1 000 de actuali și viitori antreprenori sunt așteptați la cel mai important eveniment local dedicat antreprenoriatului – „Chișinău Startup Week 2020”. Acesta va avea loc în perioada 23-27 martie și va include o serie de evenimente de interes pentru cei din domeniu. Articolul Cel mai important eveniment pentru antreprenori „Startup Week 2020” revine la Chișinău apare prima dată în #diez.
14:45
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM se află în proces de acumulare a probelor și că deja au fost identificate 29 de persoane care vor fi interogate. Articolul Procuratura Generală va audia 29 de persoane în dosarul finanțării PSRM „Pe conturile lor au fost identificați bani” apare prima dată în #diez.
14:30
FIRST LEGO League Moldova, cea mai grandioasă competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii pentru copii cu vârsta între 9 și 16 ani, a revenit cu o nouă ediție spectaculoasă. Anul acesta, în Republica Moldova, Semifinalele 1 și 2 au avut loc pe data de 15 și 16 februarie 2020, la Tekwill, în cadrul cărora au participat 69 de echipe din toată țara și peste 600 de participanți, ghidați de antrenorii lor. Articolul (foto) FIRST LEGO League Moldova a revenit. Cine sunt câștigătorii semifinalelor acestei ediții apare prima dată în #diez.
14:30
Ziua internațională a limbii materne este sărbătorită, anual, la 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. Articolul Limbile minorităților naționale se pierd foarte ușor. Circa 3 000 de limbi vorbite ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
14:15
Oricare ar fi cauza, nemulțumirea de aspectul și forma sânilor, cu siguranță, este unul dintre motivele pentru care femeile apelează la un chirurg estetician. Multe fac, însă, o greșeală. Vor un bust mare și își închipuie că pot trece ușor de la mărimea unu la sutien la mărimea patru. Teoretic este posibil și acest lucru, dar practica arată că este mai bine să alegi ceea ce ți se potrivește, nu ceea ce crezi că vrei. Articolul Alegerea corectă a mărimii implantului mamar. Corelația dintre piept-torace-mărimea implantului apare prima dată în #diez.
14:15
Fostul primar interimar Ruslan Codreanu a comentat prezentarea raportului de 100 de zile de la investire a actualului primar Ion Ceban. Potrivit lui, mai multe proiecte prezentate astăzi de către Ceba nu i-ar aparține și au fost inițiate încă pe timpul când Codreanu se afla la cârma Primăriei alături de echipa sa. Articolul Ruslan Codreanu despre raportul de 100 de zile a lui Ceban: „Vreau să îi mulțumesc pentru că a dus la bun sfârșit o parte din proiectele inițiate de mine” apare prima dată în #diez.
14:15
Premierul Ion Chicu a prezentat raportul de activitate a guvernului în fața presei. în sala de conferințe. Asta s-a întâmplat din cauza că deputații ACUM și PAS au blocat tribuna parlamentului când au aflat că ministrul de externe nu a venit în legislativ pentru a-i dezbate moțiunea simplă. Articolul (doc) Ion Chicu a prezentat raportul de 100 de zile nu în fața deputaților, dar în fața presei, din cauza că tribuna principală i-a fost blocată apare prima dată în #diez.
14:00
Au trecut o sută de zile de la învestirea lui Ion Ceban în funcția de primar al municipiului Chișinău. Astăzi, acesta a prezentat raportul de activitate și a vorbit despre promisiunile făcute în campania electorală. Articolul Ion Ceban a raportat cele 100 de zile de când a fost investit în funcția de primar. Ce a reușit până acum și ce nu apare prima dată în #diez.
13:30
După ce deputații blocului ACUM au blocat tribuna parlamentului, majoritatea deputaților, după o pauză de două ore, a decis amânarea ședinței pentru data de 27 februarie.  Articolul Ședința parlamentului a fost amânată. „Cu toții au fost martori că astăzi parlamentul nu a dorit să examineze legi” apare prima dată în #diez.
12:45
Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru luni, 24 februarie, o acțiune de protest. Microbuzele nu vor ieși la linie până la ora 10.00. Articolul Protestul șoferilor din Chișinău. Microbuzele nu vor circula luni până la ora 10 dimineața apare prima dată în #diez.
12:30
Gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni a fost renovat în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și sprijinit financiar de Banca Mondială. Renovarea și modernizarea instituțiilor de învățământ, în opinia responsabililor de la MECC, este una din activitățile menite să îmbunătățească condițiile de învățare în școlile din țară și să contribuie la promovarea reformelor eficiente în sectorul educației. Articolul (foto) Gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești a fost renovat. Cum arată instituția acum apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
12:15
Zeci de protestatari dintr-un oraș din Ucraina au atacat autobuzele cu care erau transportați cetățenii evacuați din China din cauza epidemiei de coronavirus. Evacuații erau duși la spitalul din Novi Sanjari, din centrul regiunii Poltava, pentru a fi ținuți în carantină timp de 14 zile, relatează BBC News. Articolul Zeci de oameni au protestat într-un oraș din Ucraina și au atacat autobuzele în care se aflau cetățeni ucraineni care au fost evacuați din China apare prima dată în #diez.
11:45
La intrare în parcul „Valea Morilor” din capitală urmează să fie amenajată o fântână arteziană. Aceasta va fi plasată în preajma monumentului Doina și Ion Aldea Teodorovici. Lucrările în acest scop au început miercuri, 19 februarie, și vor dura două luni. Articolul (foto) O fântână arteziană va fi amenajată la intrarea în parcul „Valea Morilor”. Cum va arăta aceasta și cât costă lucrările apare prima dată în #diez.
11:30
Majoritatea parlamentară nu a susținut moțiunea simplă împotrivă ministrului externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi. Prin urmare, astăzi, deputații ACUM au blocat tribuna parlamentară. Articolul „Jos Ciocoi!” Mai mulți deputați au blocat tribuna parlamentară apare prima dată în #diez.
11:30
CEC a autorizat desfășurarea unui sondajul de opinie de tip exit-poll pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în CEU nr. 38, municipiul Hâncești. Articolul În ziua alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 38 Hâncești va fi organizat un exit-poll apare prima dată în #diez.
11:15
ELSA Republica Moldova (European Law Students’ Association din Republica Moldova) a lansat perioada de înscriere la „Concursul Național al Studenților în Drept” (CNSD) la care sunt eligibili să participe toți studenții de la Facultățile de Drept din Republica Moldova, ciclul licență și ciclul masterat. Articolul Ești pasionat de dreptul penal sau dreptul civil? Participă la Concursul Național al Studenților în Drept apare prima dată în #diez.
11:15
Deputații se întrunesc într-o nouă ședință a parlamentului. Aleșii poporului vor dezbate astăzi nouă subiecte. Articolul (video) Privește live ședința parlamentului. Deputații vor dezbate nouă subiecte apare prima dată în #diez.
11:15
„Printarea 3D a senzorilor pe bază de nanofire în rețea de heterojoncțiuni non-planare” – este noua lucrare științifică de excepție semnată de  profesorii Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală (DMIB) din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Nicolai ABABII, doctorand, anul III, Bursier de Excelență al Guvernului Republicii Moldova, lector universitar, împreună cu profesorul universitar, doctorul Victor Șontea, șef DMIB, și profesor universitar, doctor habilitat Oleg Luou, directorul Centrului Nanotehnologii și Nanosenzori, titular DMIB. În colaborare cu echipa profesorului Rainer Adelung, doctor habilitat la Universitatea din Kiel, Germania, cercetătorii noștri au proiectat, obținut și cercetat în premieră senzori de acetonă pe bază de nanofire în rețea de heterojoncțiuni p-n prin metoda printării 3D. Articolul Premieră științifică la UTM publicată în „Nano Energy” cu factor de impact 15,5 apare prima dată în #diez.
10:15
Conform unui document publicat pe 19 februarie, conservatorii vor introduce un sistem de control a imigrației care le cere migranților să atingă un anumit număr de puncte înainte să li se permită intrarea în Marea Britanie, similar cu sistemul din Australia. Conform lui, valoarea ta ca ființă umană poate fi redusă la niște caracteristici economice clare. Articolul Joburile pentru care nu te mai poți muta în Marea Britanie din 2021. Moldovenii cu pașaport român trebuie să cunoască asta apare prima dată în #diez.
09:45
Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, invită toți doritorii să participe la Conferința republicană a elevilor cu genericul: „Personalități notorii ale Basarabiei, care au contribuit la  trezirea conștiinței naționale în sec. XX -XXI”, ediția a V-a. Articolul Elevii pasionați de istorie se pot înscrie la Conferința republicană ,,Personalități notorii ale Basarabiei, care au contribuit la trezirea conștiinței naționale în sec. XX-XXI” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.