Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va reconceptualiza procesul de atestare a cadrelor didactice

#diez, 24 ianuarie 2020 10:45

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va reconceptualiza procesul de atestare a cadrelor didactice. Despre aceasta a declarat secretara de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, în cadrul unei ședințe de lucru.   Articolul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va reconceptualiza procesul de atestare a cadrelor didactice apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
10:45
Premierul, Ion Chicu a declarat că explozia care s-a produs în această dimineață în sectorul Râșcani a fost creată intenționat. Mai multe subiecte pe care le-a abordat prim-ministrul după întâlnirea cu președintele țării și președinta parlamentului le puteți vedea mai jos. Articolul (video) Ion Chicu, despre remanieri, deflagrația din sectorul Râșcani și împrumutul de la ruși apare prima dată în #diez.
Acum o oră
10:30
Primul medicament care ar putea trata coronavirusul a primit duminică aprobarea oficială de a fi lansat în producție în China, scrie Ria Novosti.  Articolul Primul medicament care ar trata coronavirusul a primit aprobare oficială pentru a fi lansat în China apare prima dată în #diez.
10:30
Un podcast de educație financiară este lansat astăzi de Banca Națională a Moldovei și Clubul Presei Economice. Emisiunea audio va fi realizată de jurnalistul Vitalie Condrațchi pe parcursului anului 2020, fiind difuzat câte un episod pe lună. Articolul (audio) Acum vei ști totul despre educația financiară. Banca Națională a Moldovei lansează podcastul „De unde apar banii” apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
09:00
Acum câteva minute a început ședința operativă a serviciilor municipale, în Sala de Ședințe a Primăriei Chişinău. Aceasta este prezidată de viceprimarul Victor Chironda. Articolul (live) Ședința Primăriei Chișinău. Astăzi se discută despre întreținerea spațiilor verzi și evacuarea gheretelor apare prima dată în #diez.
08:30
Delegaţia chineză ce urma să participe, săptămâna viitoare, la Festivalul de Film de la Berlin, a anunţat că nu va mai face deplasarea în capitala Germaniei în contextul epidemiei de coronavirus ce a izbucnit în China din luna decembrie, transmite vineri DPA. Articolul O delegație chineză care urma să participe la Berlinală și-a anulat vizita din cauza coronavirusului apare prima dată în #diez.
08:15
Mai mulți locuitori din Capitală vor rămâne astăzi fără energie electrică. Astfel, luni, 17 februarie, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos. Articolul Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne astăzi fără energie electrică. Pentru ce oră sunt programate deconectările apare prima dată în #diez.
08:00
O nouă deflagrație s-a produs în această dimineață în sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat a decedat, iar mai mulți oameni au avut de suferit. Articolul Deflagrație într-un bloc din sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat a decedat apare prima dată în #diez.
07:45
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne fără apă la robinet în legătură cu executarea lucrărilor planificate. Articolul Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne fără apă la robinet. Care sunt adresele vizate apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:15
Andrei Năstase, liderul Platformei Civice Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, a vorbit, într-un interviu acordat pentru PS News, despre faptul că partidul pe care îl reprezintă își propune ca în perioada următoare, să reușească crearea unei unități solide a tuturor forțelor pro-europene din stânga Prutului, din care să facă parte toate curentele unioniste din Basarabia. Liderul politic e convins că alegerile din toamna acestui an pot fi câștigate de către forțele pro-europene doar dacă acestea se vor alinia în spatele unui coerent și asumat proiect de țară. Articolul Năstase: „Ne dorim consolidarea tuturor forțelor pro-europene din stânga Prutului” apare prima dată în #diez.
18:30
Sportivul de 28 de ani a dispus de elvețianul Marc Dietsche și ungurul Roman Asharin, dar în penultimul act al categoriei de greutate 70 kg i-a cedat azerului Aghahuseyn Mustafayev. Articolul Luptătorul Mihail Sava a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la Roma apare prima dată în #diez.
18:15
Naționala Moldovei U19 de futsal a obținut o victorie categorică în cel de-al doilea meci de verificare disputat în deplasare cu selecționata similară a Suediei. Articolul Naționala Moldovei U-19 la futsal a învins categoric selecționata Suediei cu scorul 5-2 apare prima dată în #diez.
17:15
Pe 15 februarie a fost deschis un nou complex de voliere destinat adăpostirii câinilor maidanezi din capitală. În total au fost date în exploatare 10 voliere noi, cu suprafața de 800 m². Acestea au fost amenajate pe teritoriul Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău, unde vor putea fi adăpostite adăugător circa 400 de animale. Articolul (foto) Mai multe voliere pentru maidanezii din Capitală. Cum arată noul complex amenajat pentru 400 de câini apare prima dată în #diez.
16:00
Pe paginile Daily Mail, pe 14 februarie, a apărut un material despre capitala Moldovei, Chișinău. Materialul e semnat de jurnalista Liz Hoggard, care alături de sora sa a vizitat Chișinăul. Articolul „Chișinău – un amestec de baruri moderne și arhitectură stalinistă.” O reporteră de la Daily Mail și-a împărtășit impresiile despre capitala Moldovei apare prima dată în #diez.
15:00
În următorii 100 de ani fața umanității se va schimba probabil foarte mult, iar noile tehnologii vor transforma irevocabil termenul de viață umană care ne este atât de familiar astăzi. Mai jos puteți vedea lista cu cele mai importante schimbări care vor avea loc în întreaga lume până la sfârșitul acestui secol. Articolul (foto) De la mașini fără șofer până la ascensoare spațiale. Ce schimbări vor avea loc în lume în următorii 100 de ani apare prima dată în #diez.
14:30
Nicolae Arhip e un tânăr din Chișinău, autorul canalului de YouTube Extr-Talk. După 12 ediții publicate, Nicolae a hotărât să facă un experiment muzical amuzant alături de colegii săi din mai multe colțuri ale lumii, tânărul își face studiile la Amsterdam. Articolul (video) „E ceva neobișnuit, foarte creativ.” Cum reacționează cinci tineri din patru țări la piesele populare din Moldova apare prima dată în #diez.
13:00
În cadrul reuniunii, la Viena, a Comitetului ONU pentru utilizarea Pașnică a Spațiului Extra-Atmosferic (UN Committee on the Peaceful Uses of Outer Space – COPUOS), Subcomitetul Științifico-Tehnic a organizat, pe 7 februarie, o sesiune colaterală cu genericul „Consolidarea capacităților de dezvoltare a nanosateliților: oportunități KiboCUBE”, sub auspiciile Oficiului Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale Externe (United Nations Office for Outer Space Affairs – UNOOSA) și Agenției Japoneze pentru Explorarea Spațiului (Japan Aerospace Exploration Agency – JAXA). Articolul Perspectivele proiectului KiboCUBE au fost examinate la Viena  apare prima dată în #diez.
12:45
Telegram a lansat în luna iunie a anului trecut o funcție nouă „People nearby” (Persoane din apropiere). Acum, de 14 februarie, aplicația de mesagerie a actualizat funcția și puteți, prin intermediul acesteia, face cunoștință cu oameni noi și, de ce nu, organiza întâlniri romantice.  Articolul Telegram a actualizat funcția „Persoane din apropiere”. Cum puteți face cunoștință cu oameni noi sau organiza întâlniri romantice apare prima dată în #diez.
12:15
Vineri, 14 februarie 2020, la Universitatea de Stat din Moldova, în Sala Mare a Senatului, s-a desfășurat Finala națională a primei ediții a competiției „Philip C. Jessup International Moot Court Competition”, cea mai mare competiție de procese simulate din lume, organizată de Asociația Internațională a Studenților în parteneriat cu Casa de Avocatură White&Case (SUA). Astfel, în Moldova a fost lansată inițierea practicilor de formare a justițiarilor viitorului în Moldova sub egida ABA ROLI, Departamentului de Stat al SUA, Ambasadei SUA. Articolul Inițierea practicilor de formare a justițiarilor viitorului în Moldova sub egida ABA ROLI, Departamentului de Stat al SUA, Ambasadei SUA apare prima dată în #diez.
12:00
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 14 februarie 2020, conform declarațiilor agenților economici. Articolul (doc) Salarii de până la 50 de mii de lei. Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova apare prima dată în #diez.
11:15
Dacă ne-am obișnuit că Tinder-ul este pentru a glisa în dreapta sau stânga persoanele cu care ne-ar place sau nu să interacționăm, Mircea Grosul, un muzician din Capitală, toboșarul trupei Riot Monk, a hotărât să utilizeze platforma în scopul promovării concertului pe care îl va avea trupa sa în curând. Articolul „Crezi în dragoste de muzică la prima vedere?” Cum un tânăr din Moldova își promovează concertul pe Tinder apare prima dată în #diez.
Ieri
10:45
În Europa a fost înregistrat cel dintâi deces al unei persoane infectate cu coronavirus. Este vorba de un turist chinez, în contextul în care până acum fuseseră raportate victime doar în Asia, scrie digi24.ro. Articolul Primul deces din cauza coronavirusului în Europa. Cazul a fost înregistrat în Franța apare prima dată în #diez.
10:30
Moldcell, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Moldova, cu peste 900 000 de abonați, a fost vândut la un preț tranzacțional de 31,5 milioane dolari SUA. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur) a vândut cota sa de 100% de acțiuni deținute în compania Moldcell S.A (Moldcell) companiei CG Cell Technologies DAC, deținută în întregime de CG Corp Global. Articolul Compania Moldcell a fost vândută cu peste 30 de milioane de dolari. Noul proprietar este „singurul miliardar al Nepalului” apare prima dată în #diez.
10:00
Coronavirus a făcut deja mii de victime pe întreg glob, pentru că în luna iubirii în aer trebuie să plutească doar dragostea, o floristă din Filipine face aranjamente florale „Anti-Coronavirus”. Articolul (video) „Doar dragostea trebuie să plutească în aer.” Ce conțin buchetele „anti-coronavirus”, realizate de o floristă din Filipine apare prima dată în #diez.
09:30
Cătălin, fiul acordeonistului moldovean Vitalie Advahov, a făcut show la concursul „Românii au talent”. Tânărul a reușit să ridice sala în picioare, să obțină patru de „da” și respectiv să meargă în următoarea etapă a concursului. Articolul „Mi s-a făcut pielea de găină.” Cătălin Advahov a ridicat sala în picioare la „Românii au talent” și a primit patru de „da” apare prima dată în #diez.
09:15
Peste 500 de elevi ai liceelor și centrelor de excelență din diferite localități ale republicii au răspuns prompt inițiativei Universității Tehnice a Moldovei, care de mai mulți ani organizează cursuri gratuite de pregătire pentru examenele de Bacalaureat. Articolul UTM a dat start cursurilor de pregătire pentru BAC. Peste 500 de elevi au venit la primele ore apare prima dată în #diez.
15 februarie 2020
18:00
Peste 100 de studenți și masteranzi ai instituțiilor de învățământ superior din țară sunt așteptați marți, 18 februarie 2020, la Banca Națională, unde vor avea ocazia de a cunoaște activitatea băncii. Aceasta va avea loc în cadrul evenimentului Ziua carierei la BNM organzat în premieră de către instituție. Articolul BNM își deschide ușile pentru viitorii specialiști ai țării. Când va avea loc evenimentul apare prima dată în #diez.
17:30
Zeci de membri ai Comunității Internaționale #Winelover, veniți la Chișinău din 11 țări, s‑au delectat cu Vinul Moldovei la un eveniment de bun venit, care a dat startul unei serii de activități organizate cu prilejul celei de-a 8-a aniversări a Comunității Internaționale #Winelover. Articolul (foto) Moldova găzduiește aniversarea Comunității #Winelover. Oaspeți din 11 țări ale lumii descoperă vinul moldovenesc apare prima dată în #diez.
16:45
Cineastul Matt Reeves, care va regiza viitorul film „The Batman”, a prezentat joi primele imagini ale lui Robert Pattinson îmbrăcat în costumul legendarului supererou pe care îl va interpreta pe marele ecran, relatează EFE. Articolul (video) Au apărut primele imagini cu Robert Pattinson în rolul lui Batman apare prima dată în #diez.
11:15
Pe 14 februarie, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din mun. Chișinău, a avut loc Festivitatea de deschidere a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2020. Evenimentul a marcat începutul perioadei de desfășurare a celor 21 de olimpiade și concursuri republicane planificate pentru anul 2020. Articolul S-a dat startul Olimpiadelor Republicane 2020 apare prima dată în #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:00
Luptătorul Mihail Sava (28 de ani) a acces în semifinale la Campionatul European de la Roma. Articolul Luptătorul Mihail Sava a acces în semifinale la Europenele de la Roma apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.