Sputnik

Acum 2 ore
23:50
Parlamentul macedonean a adoptat amendamentele constituționale pentru a schimba numele țării pentru a facilita aderarea la NATO și la UE.
Acum 4 ore
23:00
Mai mult de jumătate dintre cetățenii germani au declarat că și-ar dori să-și părăsească țara pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna.
21:50
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție prin care cere Guvernelor statelor membre să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex și să ofere dreptul homosexualilor să adopte copii.
Acum 6 ore
20:50
Opinie: Calitatea vieții femeilor din zonele rurale s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită politicilor de susținere implementate de Guvern.
19:40
Expertul economic Roman Chircă a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre importanța relațiilor economice dintre Moldova și Turcia.
Acum 8 ore
18:40
Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre nivelul de implementare de către Moldova a unei rezoluții a ONU privind implicarea femeilor în sectorul de securitate şi apărare.
17:30
Un funcționar va fi judecat pentru abuz în serviciu după ce ar fi ”ajutat” peste 300 de oameni să obțină ilegal permis de conducere.
Acum 12 ore
16:20
Republica Moldova rămâne fără forța activă de muncă, marea majoritate pleacă peste hotare. Declarația a fost făcută de către demograful Valeriu Sainsus, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova.
15:20
Politologul Ghevorg Mirzaian, consideră că liderului Turciei, Recep Tayyp Erdogan, a sosit în țară cu interes și recunoștință.
14:20
Tragedie în Ucraina: Autobusul în care se aflau mai mulți actori ai unui show umoristic s-a ciocnit cu un camion. O vedetă și-a pierdut viața.
13:50
După Brexit, accesul Regatului Unit la 1,7 trilioane de dolari pentru proiecte publice va depinde de voinţa vecinilor săi europeni, printre care şi de Republica Moldova.
12:50
Atât chișinăuienii, cât și ministrul Agriculturii, au rămas plăcut surprinși de ceea ce au văzut pe o stradă din Capitală, în dimineața zilei de sâmbătă.
Acum 24 ore
11:40
Un moldovean care își ținea calea spre Italia a încercat să-i ducă de nas pe vameșii de la Giurgiulești - însă iată ce a urmat.
10:40
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, vine în Republica Moldova. Mitropolia Moldovei oferă mai multe detalii despre programul vizitei sale în țara noastră.
09:40
Șeful Guvernului a vorbit fără ocolișuri despre pensiile moldovenilor, dar și despre plecările masive din țară.
08:40
Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că în cazul unui atac nuclear, rușii “vor ajunge în rai ca niște mucenici” în timp ce agresorii, pur și simplu, “vor pieri pentru că nu vor reuși să se pocăiască”.
07:40
Avantaj: fiind la guvernare, Salvini a putut să își pună în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea imigrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.
Ieri
23:30
Partidul președintelui francez, Emmanuel Macron, propune interzicerea ridiculizării persoanelor care vorbesc cu accent.
22:20
Un nume celebru se pregătește să revină în cea mai prestigioasă întrecere automobilistică, dar purtat de fiul celui care a scris istorie în această competiție.
21:10
În timp ce Marea Britanie și UE declară că doresc să ajungă la un acord, se fac pregătiri pentru situaţia în care nu se va încheia un acord până la momentul când Regatul Unit va ieşi din UE pe 29 martie 2019.
20:40
A fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului.
20:00
Patriarhul Kiril al Rusiei consideră că majoritatea ortodocșilor susțin decizia Bisericii Ortodoxe Ruse privind întreruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului.
19:20
Italia se dovedeşte a fi mai eurosceptică ca oricând. Acestea sunt datele unui nou sondaj care arată că majoritatea italienilor vor ca ţara lor să iasă din blocul european, din care fac parte 28 de state-membre.
18:40
Luând cuvântul la ședința plenară a clubului de dezbateri „Valdai" de la Soci, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că SUA subminează credibilitatea dolarului ca valută mondială de rezervă. „Prietenii americani își taie craca de sub picioare. Ei subminează credibilitatea dolarului prin acțiunile lor (aplicarea sancțiunilor — n. red.). Aceasta este o greșeală tipică a imperiului. Acesta nu este un cuvânt de ocară, însă imperiul întotdeauna crede că poate admite și unele mici greșeli,...
18:10
Moldova și NATO: Președintele Igor Dodon a discutat cu membrii delegației Adunării Parlamentare a NATO despre principiul-cheie care stă la baza politicii interne și externe a țării.
17:30
Expertul în domeniul securității, veteran al grupului antitero „Alfa”, locotenent-colonel în rezervă, Andrei Popov a expus câteva versiuni referitor la motivul care l-a provocat pe elevul de la colegiul din Kerci să dezlănțuie acel masacru.
17:00
Bucurie mare în Parlamentul Republicii Moldova. Un deputat a născut.
16:20
Toți angajații din instituțiile de stat sunt scoși sâmbăta aceasta la muncă, potrivit unei decizii de Guvern.
15:50
Mai mulți funcționari de la Primăria Chișinău, printre care și un șef, au fost reținuți astăzi de ofițerii CNA în cadrul mai multor dosare de corupție.
15:40
Summitul Franța, Rusia, Turcia și Germania privind Siria va avea loc pe 27 octombrie la Istanbul, a declarat serviciul de presă al președinției turce.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.