Sputnik

Acum 5 minute
13:10
Vicedirectorul Serviciului de Informații și Securitate a fost propus la funcția de director al intstituției.
Acum o oră
12:40
Mai mulți magistrați au fost demiși în urma ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.
12:30
Premierul Maia Sandu a participat astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii unde le-a cerut membrilor acestuia să-i elimine din sistemul judecătoresc pe toți magistrații care au dat decizii ilegale. Primul-ministru a lăsat să se înțeleagă că Parlamentul și Guvernul va schimba componența CSM dacă acest lucru nu se va întâmpla într-o săptămână.
Acum 2 ore
11:20
Mai mulți pacienți care au avut nevoie de o intervenție chirurgicală la Spitalul ”Sfânta Treime” ar fi avut parte de o ”surpriză” la contactul cu unii medici de aici.
Acum 4 ore
11:00
Mai mulți pacienți care au avut nevoie de o intervenție chirurgicală la Spitalul ”Sfânta Treime” ar fi avut parte de o ”surpriză” la contactul cu unii medici de aici.
10:50
O nouă alertă cu bombă în Capitală. De această dată la Curtea de Apel.
10:20
Președintele american Donald Trump se va întâlni individual cu liderii Rusiei, Indiei, Chinei, Turciei, Arabiei Saudite și Germaniei la summitul economic G20 de la sfârșitul săptămânii din Osaka, Japonia, au confirmat oficiali de la Casa Albă.
10:00
Consiliul Europei a invitat Rusia să participe la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare (APCE), după ce a hotărât că toți membrii au "drept de vot". Moscova a fost privată de drepturile sale de vot în 2014.
09:30
Majoritatea parlamentară din Moldova susține că este deschisă pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.
09:20
Matteo Salvini acuză Olanda şi Uniunea Europeană că nu se interesează de soarta celor 42 de imigranţi blocaţi de 11 zile în apele teritoriale italiene, pe o navă umanitară olandeză.
Acum 6 ore
09:00
În cele două săptămâni de la învestirea Guvernului Sandu au avut loc un șir de demiteri în rândul funcționarilor publici, a secretarilor de stat, dar și a șefilor mai multor instituții subordinate Executivului.
08:30
În orașul Sîzran nepotul unui pictor care a luptat pe front caută persoanele cărora unchiul său le-a desenat portretul în perioada în care se afla în spital. Urmăriți acest emoționant video Sputnik.
08:10
Potrivit viceministrului de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, în ajunul alegerilor în Parlamentul European, un șir de agenții de presă europene de referință au făcut intenționat speculații pe tema unei eventuale ingerințe a Rusiei în procesul electoral.
07:30
Cabinetul de Miniștri a dat aviz pozitiv la un proiect de lege care vizează modificarea mai multor articole din Codul Fiscal și Codul Vamal care se referă la magazinele duty-free.
Acum 8 ore
06:40
În cadrul prestigiosului turneu, reprezentantele Republicii Moldova au ocupat locul doi la un șir de probe.
Acum 24 ore
23:10
Datele sunt prezentate în funcție de audiența totală a posturilor TV care au difuzat ”Linia directă cu Vladimir Putin”.
23:10
Franța se opune noilor sancțiunile ale SUA împotriva Iranului, nu va participa niciodată la operațiuni militare împotriva Teheranului și pledează pentru calea diplomatică în soluționarea problemei iraniene, a declarat secretarul de stat al MAE de la Paris, Amelie de Montchalin.
22:30
Au fost emise avertizări meteo de caniculă în majoritatea departamentelor Franţei. Potrivit Météo France, temperaturile ar putea depăși 40° C în timpul acestei săptămâni. Regiunile cele mai afectate.
21:50
Primarul Ruslan Codreanu a numit o nouă conducere a Pieței Centrale, după ce a demis-o pe cea veche pentru presupuse fapte de corupție. Pe de altă parte, directorul demis, Lilia Buștiuc, susține că ea era cea care lupta cu corupția.
21:30
Un lucru mai puțin obișnuit s-a întâmplat într-un cimitir din raionul Nisporeni: o masă și două bănci din "lemn viu".
20:50
Este un compozitor celebru în showbizul moldovenesc, însă puțini sunt cei care îi cunosc istoria de viață. Vorbim despre Anatol Lupu – primul orchestrator de rap moldovenesc, care s-a născut în Belarus, iar până la vârsta de 19 ani a locuit acolo. În cadrul emisiunii "Probă la microSCOP", compozitorul a dezvăluit motivul pentru care a decis să se mute cu traiul la Chișinău.
20:30
După 3 zile de concurs la Jocurile Europene de la Minsk 2019, lotul Moldovei are în palmares o medalie de argint și două de bronz. Astfel tricolorii sunt pe locul 23 în clasamentul pe medalii depășind țări precum Germania, Austria, Danemarca, Turcia, România sau Ungaria.
19:50
Președintele țării noastre, Igor Dodon, ar putea să meargă în toamnă într-o vizită oficială în SUA.
19:20
Președintele Camerei de Comerț Moldova–China, Boris Foca, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre soarta economiei moldovenești în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Moldova-China.
19:00
La sfârșitul acestei săptămâni, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc cea de-a IV-a ediție a sărbătorii "Ziua Națională a Portului Popular 2019".
19:00
Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, care se află într-o vizită de lucru în Moldova, a avut în această seară o întrevedere cu premierul moldovean, Maia Sandu.
18:20
Majoritatea parlamentară din Moldova susține că este deschisă pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.
17:40
Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu Heidi Hautala și Peter Michalko.
17:20
Președintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak au susținut o conferință de presă comună: Iată care sunt cele mai importante declarații.
17:00
O declarație care ar putea să prefigureze o neînțelegere sau chiar o primă divergență în sânul majorității parlamentare ACUM-PSRM a fost lansată chiar astăzi în spațiul public.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.