Sputnik

Acum o oră
23:30
Moldovenii stabiliți în România sunt așteptați în data de 1 noiembrie pentru a alege președintele Republicii Moldova. Pentru conaționalii noștri vor fi deschise 13 secții de votare.
Acum 2 ore
23:00
Presa britanică a acuzat Rusia de răspândirea unor colaje prin care ar încerca să discrediteze vaccinul dezvoltat în Regatul Unit. Ce „dovezi” au prezentat jurnaliștii.
22:30
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", avocatul Iurie Mărgineanu a comentat cazul femeii din Drochia, mamă a cinci copii, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că nu a putut rambursa un credit.
Acum 4 ore
22:10
După șapte luni de restricții impuse de pandemie, astăzi Sala cu Orgă și-a redeschis larg ușile pentru spectatori. Orchestra Națională de Cameră a prezentat un concert de zile mari pentru iubitorii de muzică barocă.
22:00
Liderul rus s-a referit în cadrul platformei de dezbateri a clubului ”Valdai” și la procesul electoral din Moldova: urmărim și știm ce se întâmplă acolo.
21:40
Tudor Botnaru a fost specialist în anestezie și resuscitare. A continuat să salveze vieți până a fi internat în spital.
21:00
Vladimir Putin a fost întrebat despre “imixtiunea rusească” în alegerile prezidențiale din SUA. Iată ce a răspuns.
21:00
Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Despre rezultatele și perspectivele instituției am aflat de la rectorul Victoria Melnic.
20:40
După mai bine de jumătate de an de restricții impuse în contextul pandemiei, Sala cu Orgă din Capitală a găzduit primul concert cu public. Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.
20:20
Donald Trump este condamnat la victorie, iar acest lucru este confirmat de reacțiile delirante ale politicienilor, presei și giganților IT la scandalurile legate de familia Biden.
Acum 6 ore
19:50
Cabinetul de miniștri a extins inițiativa de a fi achitați cei 16 mii de lei persoanelor infectate cu virusul COVID - 19. Astfel, lucrătorii medicali, dar și unii funcționari publici din Moldova vor primi banii până la sfârșitul lunii noiembrie
19:20
Pe 1 noiembrie 2020, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Prezența alegătorilor la urnele de vot este importantă pentru ca acestea să poată fi validate.
19:00
Reacția diplomației ruse a fost provocată de declarația ministrului Apărării al Germaniei Annegret Kramp-Karrenbauer.
18:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări privind perchezițiile din această după amiază de la Consulatul Republicii Moldova la București.
Acum 8 ore
18:10
Moldovenii stabiliți în Italia sunt așteptați în data de 1 noiembrie pentru a alege președintele Republicii Moldova. Pentru conaționalii noștri vor fi deschise 30 de secții de votare.
17:30
Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus se menține în continuare mare. La fel și cel al persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
17:20
Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci este în creștere. Doar pe parcursul a șapte zile, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 46 persoane care au suportat intoxicații cu ciuperci.
16:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție al Republicii Moldova desfășoară percheziții la consulatul Republicii Moldova la București.
16:30
Papa Francisc a făcut o declarație care a bulversat Biserica Catolică. El și-a exprimat sprijinul pentru parteneriatele civile dintre persoane de același sex, deoarece, în opinia sa, toți oamenii, indiferent de orientarea lor sexuală, „au dreptul să fie în familie”.
16:20
Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie restricții de intrare pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier.
Acum 12 ore
16:00
Diaspora Republicii Moldova în Marea Britanie va putea vota în șapte secții de votare. Iată unde vor fi deschise acestea.
15:30
La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie vor fi folosite scanere pentru a identifica mai rapid persoanele ce vin să voteze. Acestea nu vor fi folosite însă în toate secțiile de votare.
15:00
Parlamentul European a dat o lovitură grea Statelor Unite, adoptând astăzi o rezoluție prin care cere Comisiei Europene să prezinte un act juridic pentru suspendarea timp de 12 luni a dreptului cetățenilor SUA de a intra în UE fără viză.
14:20
Din rândul observatorilor internaționali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie vor lipsi cei din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
13:50
Un accident groaznic s-a produs astăzi în orașul Lipcani, raionul Briceni. Un camion încărcat cu pietriș a intrat cu viteză în mai multe automobile parcate pe marginea drumului. Trei persoane au fost rănite.
13:30
Astăzi este marcată Sărbătoarea Cocorilor Albi. Cu acest prilej, în studioul Sputnik Moldova a răsunat renumita piesă "Cocorii", iar despre semnificația acestei zile a povestit jurnalistul și prezentatorul Andrei Porubin.
13:10
După Liga Campionilor, astăzi va porni la drum a doua competiţie fotbalistică de pe bătrânul continent. ȚSKA Sofia - CFR Cluj e meciul care deschide grupa A, de la ora 19:55, în direct pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Plus.
12:50
Astăzi este marcată Sărbătoarea Cocorilor Albi. Iată ce semnificație are și unde a apărut ideea de a institui o astfel de zi.
12:20
În câteva zile, moldovenii vor trece la ora de iarnă. O decizie în acest sens a fosta anunțată anterior de Guvern. Astfel, acele ceasului vor fi date cu o oră înapoi, iar așa vom dormi mai mult. Specialiștii susțin că organismul trebuie pregătit din timp pentru asta.
12:10
Ancheta cu privire la una dintre cele mai mari scheme frauduloase din istoria Republicii Moldova, cunoscută sub denumirea de Laundromat, a ajuns într-un punct mort.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.