Sputnik

Acum 10 minute
16:50
Paștele Blajinilor va fi sărbătorit în data de 7 și 8 mai, așa cum a decis anterior Mitropilia Moldovei și președintele Igor Dodon. Astăzi, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătătate Publică a permis acest lucru, dar cu respectarea unor reguli.
Acum 30 minute
16:30
Astăzi s-a desfășurat ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în cadrul căreia au fost anulate mai multe restricții aplicate în contextul pandemiei COVID-19.
Acum o oră
16:00
Prim-ministrul Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guverne ai statelor membre ale Comunității Statelor Independente, care s-a desfășurat online.
Acum 2 ore
15:30
Poliția de Frontieră anunță că șase puncte de trecere la frontiere cu Ucraina și-au reluat activitatea din această dimineață.
15:10
Este pentru prima dată când în ultima zi de școală curtea școlii în care am învățat și eu cândva este pustie.
Acum 4 ore
14:40
Astăzi este ultima zi când mai pot fi depuse declarațiile pe venit. Cei care vor întârzia vor fi amendați.
14:20
Ministerul Sănătății anunță despre decesul unui bărbat din municipiul Chișinău. Pacientul avea 59 de ani și suferea și de alte afecțiuni.
14:00
Ministerul Sănătății a anunțat că spitalele cu profil COVID-19 au capacitate necesară pentru a interna pacienții infectați. Potrivit informațiile, instituțiile medicale nu au probleme la acest capitol.
13:30
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că pandemia a adus exemple de „lipsă a umanismului” în lume, care este alimentat de „egoismul incurabil” al unor țări și al elitelor lor aflate la putere.
13:20
Grigore Novac își exprimă speranța că țara noastră va primi banii promiși de UE și a precizat că Republica Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul, și cu Vestul.
13:00
Președintele Igor Dodon a precizat că nu va promulga proiectul de lege cu privire la ONG-uri dacă acesta va trece de Parlament. 
Acum 6 ore
12:40
Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a prezentat bilanțul pandemei de COVID-19 în Moldova și a vorbit despre tendința infecției.
12:10
În ultima zi a anului școlar, care de această dată se desfășoară fără tradiționalele solemnități din curțile instituțiilor de învățământ, primarul Capitalei a venit cu un mesaj către elevi și cadrele didactice.
11:40
Autoritățile au răspuns părinților care au lansat o petiție cu cererea de a fi redeschise grădinițele în această perioadă. Șeful ANSP a declarat că este prea devreme, iar copiii ar putea să se infecteze cu COVID-19.
11:10
Tot în cadrul acestei emisiuni, vom aborda subiectul legat de copii străzii, cei care stau adăpostiți într-o locuință improvizată pe terenul Stadionului Republican, dar și alte lucruri.
11:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre îndemnul liderului PAS, Maia Sandu, de a-și prezenta demisia din funcți ape care o deține.
Acum 8 ore
10:40
Imigranții care vor dori să muncească în Rusia ar putea fi obligați să-și instaleze o aplicație pe smartphone și să creeze un profil digital al imigrantului. Refuzul instalării unei asemenea aplicații va scădea automat ”ratingul încrederii sociale al unui imigrant".
10:00
În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00:20, în satul Purcari din raionul Ștefan Vodă, s-a produs un accident rutier cu implicarea unei mașini a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
09:10
Poliția de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au venit 2 311 cetățeni.
09:10
Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător pot depune declarațiile pe venit pentru anul trecut.
Acum 12 ore
08:20
”Au o putere imensă, dacă nu chiar fără precedent, de a modela interpretarea evenimentelor publice; să cenzureze, să șteargă sau să dispară informațiile; și de a controla ceea ce oamenii văd sau nu văd”.
08:10
În ajunul Zilei Internaționale a Copiilor, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței vine cu sfaturi pentru alegerea corectă a jucăriilor.
07:40
Premierul Ion Chicu susține că, cel mai probabil, Paștele Blajinilor va fi celebrat în iunie, așa cum s-a anunțat anterior. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi.
07:00
Leul moldovenesc câștigă teren în raport cu euro și dolarul, potrivit cotațiilor Băncii Naționale a Moldovei pentru acest sfârșit de săptămână.
06:30
În ultima zi de vineri a lunii mai ploile vor continua să cadă pe arii extinse. Iată prognoza Serviciului Hidrometeorologic de Stat.
Acum 24 ore
23:10
Directorul executiv al Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, Liliana Busuioc, consideră că, după trei luni de pandemie, sectorul ÎMM-urilor continuă să se confrunte cu probleme grave, iar măsurile anunțate de autorități nu sunt suficiente.
22:50
Autonomia Găgăuză ar putea deveni un exemplu pentru locuitorii din regiunea transnistreană în procesul de reintegrare a țării. Această opinie a fost exprimată de Irina Vlah în cadrul emisiunii ”Expertiza”, realizată în Studioul Radio Sputnik Moldova.
22:20
Decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a optimiza instituțiile de învățământ superior a fost analizată de demograful Valeriu Sainsus în cadrul uni interviu pentru Sputnik Moldova.
22:10
Prim-ministrul Ion Chicu susține că i-a trimis o scrisoare omologului său rus Mihail Mișustin în care a solicitat renegocierea acordului de împrumut declarat neconstituțional de CCM.
21:40
Premierul Ion Chicu susține că cel mai probabil nu-și va da demisia, chiar dacă actuala majoritate parlamentară se va destrăma.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.