Sputnik

Acum 5 minute
15:00
Discutăm cu expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț și fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.
Acum 15 minute
14:50
Unele benzinării au afișat astăzi prețuri diferite de cele de ieri la anumite tipuri de carburanți. În timp ce unii combustibili s-au ieftinit, alții s-au scumpit.
Acum o oră
14:20
Militarii moldoveni și cei români participă la un exercițiu comun desfășurat în România.
Acum 2 ore
13:50
Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, va efectua o vizită în Republica Moldova. Deocamdată nu se cunoaște ziua, dar este cert că va veni până la sfârșitul anului.
13:30
Ministerul Afacerilor Interne dorește să inițieze un proiect de lege ce le va permite agenților constatatori din cadrul Primăriei Chișinău să documenteze cazurile când șoferii parchează neregulamentar.
13:10
Meteorologii anunță că sunt posibile înghețuri și în dimineața zilei de 23 septembrie.
13:10
Discutăm în cadrul emisiunii Logica Puterii cu cea care a salvat mii de vieți ale copiilor din Republica Moldova, academicianul Eva Gudumac.
Acum 4 ore
12:40
Fostul deputat și ex-vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre situația pe piața carburanților și despre scumpirile care se atestă în ultima perioadă la produsele petroliere.
12:20
În cadrul vizitei sale oficiale la New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. Oficialii au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova.
12:00
Fotbaliști celebri precum Maxwell Scherrer, Robbie Keane, Luis Figo și Nadine Kessler au venit la Chișinău pentru a participa la ședința Comitetului Executiv UEFA.
11:40
Tragedie în satul Negrea din raionul Hâncești. Un bărbat s-a înecat la pescuit, după ce s-a încâlcit în plasa pentru pește.
11:10
Actuala guvernare vrea să revizuiască vârsta de pensionare „pentru a asigura o echitate între oameni și pentru a reduce din presiunea economică asupra bugetului de asigurări sociale”. Declarația a fost făcută de către deputatul PAS Dan Perciun la un post TV.
Acum 6 ore
11:00
Președintele PSRM a comentat discursul de ieri al președintelui american, în care aceasta a lăudat Moldova pentru votul dat în cadrul alegerilor parlamentare din vară.
10:10
În emisiunea „Probă la micro… SCOP ” vorbim astăzi cu poeta și compozitoarea Olga Trudov-Mațarin, șefa catedrei de muzică la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici”.
10:10
Regizorul rus Iuri Bîkov, care urma să susțină un master-class la Chișinău, nu mai vine în Republica Moldova. El și-a anulat vizita din motive de sănătate.
09:50
Exportul de mere din Republica Moldova către Rusia ar putea fi lovit dur. De această părere este fostul deputat al Platformei ”DA”, Alexandru Slusari.
09:20
Persoanele care nu au reușit să se imunizeze, o pot face în fiecare zi la punctele mobile de vaccinare din Capitală. Acestea vor staționa și astăzi în municipiul Chișinău.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Eugenia Bejan, coordonatorul Festivalului Internațional de Poezie ”Grigore Vieru” la Chișinău, ecologistul Anatol Prohnițchi, Georgeta Voinovan, textieră și compozitoare .
Acum 8 ore
08:50
Șeful statului se află la New York, SUA, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
08:20
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se întrunește astăzi în ședință și ar urma să stabilească noi măsuri de protecție împotriva COVID-19.
07:50
Cei doi au discutat despre proiecte umanitare, inclusiv despre furnizarea vaccinului „Sputnik V”.
07:40
Leul începe din nou să piardă din putere în fața valutei străine. Moneda unică europeană s-a scumpit cu opt bani, comparativ cu ziua de marți, 21 septembrie.
07:10
Lansarea celei de-a patra turbine a centralei hidroelectrice din Ucraina, construită pe râul Nistru, a provocat un val de reacții negative. Presa trage un semnal de alarmă cu privire la secarea Nistrului, iar acest lucru îl confirmă și savanții din domeniu.
Acum 12 ore
06:30
Maxime de până la 15 grade Celsius se vor înregistra astăzi. Totodată, ziua ar putea cădea ploi de scurtă durată.
Acum 24 ore
23:00
În condițiile în care prețurile gazelor naturale în Europa au atins recorduri în ultimele săptămâni, organizația franceză de consumatori UFC-Que Choisir a avertizat cu privire la o creștere fără precedent a prețurilor la electricitate.
22:30
Maria Zaharova a acuzat Statele Unite de imixtiune în alegerile legislative din Rusia.
22:00
Trebuie sau nu să participe conducerea țării la negocierile cu Gazprom privind prețul la gaz? Răspuns la această întrebare a fost oferit de fostul deputat al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari în studioul Radio Sputnik Moldova.
21:30
Roman Cojuhari este noul director interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. El a fost prezentat echipei de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.
21:00
Magistrații au respins solicitarea avocaților lui Dorin Damir de a revoca sau de a înlocui măsura preventivă. Astfel, Damir rămâne în arest preventiv.
20:40
Pe parcursul acestei săptămâni, Casa-muzeu organizează un festival, în cadrul căruia sunt planificate mai multe evenimente cu sprijinul reprezentanței moldovenești a Rossotrudnichestvo.
20:10
Banii confiscați de la fiul lui Vlad Filat vor ajunge în Moldova. Ambasadorul britanic Steven Fisher și Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari au semnat un Memorandum de Înțelegere privind restituirea banilor confiscați.
19:40
Cadoul pentru satul natal a fost făcut de o artistă găgăuză care locuiește la Chișinău.
18:50
La sediul misiunii diplomatice a Federației Ruse la Chișinău au fost duse flori și lumânări, în memoria victimelor care au fost împușcate la Universitatea Perm.
18:30
Zilnic numărul de cazuri noi de COVID-19 este în creștere. Autoritățile anunță că alte 1 300 de persoane au fost diagnosticate cu noul virus, iar alți 12 pacienți s-au stins din viață.
18:10
Un tânăr a rămas nevătămat după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Victima s-a ales doar cu o sperietură zdravănă.
17:40
Deputații Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Voronin și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită verificarea constituționalității legii cu privire la procuratură.
17:10
Partidul Acţiune şi Solidaritate și-a înaintat candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba despre Boris Marcoci.
16:50
Situații alarmantă în țară. Timp de o săptămână, 15 persoane s-au intoxicat cu ciuperci dintre care trei minori.
16:10
Washingtonul și Kievul se pregătesc de operațiuni de coaliție împotriva “statului agresor” – cu trageri, aterizarea trupelor de desant aerian și atacuri cu drone pe poligonul Iavoriv.
15:40
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR) a anunțat pe pagina sa de Facebook că angajații din HoReCa sunt gata să iasă la proteste în cazul în care autoritățile vor decide să le sisteze activitatea.
15:20
Analistul politic Corneliu Ciurea a comentat în Studiul Sputnik Moldova rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia.
Ieri
14:50
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, anunță că este posibil ca în Republica Moldova să fie instituit un lockdown. Miercuri Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică se întrunește să decidă.
14:40
Riscă până la șase ani de pușcărie după ce a pretins mită pentru un permis de conducere. Potrivit CNA, bănuitul este un polițist din Edineț.
13:50
Magistrații Curții Constituționale au decis că Legea ce prevedea modificări în activitatea Autorității Naționale de Integritate, votată de fosta majoritate parlamentară, este neconstituțională.
13:50
Doctorul în politologie Pavel Midrigan este de părerea că în lupta cu terorismul se merge pe căi absolut incorecte.
13:20
Campania electorală în Transnistria a început în data de 12 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 12 decembrie.
13:10
În țara venină a nins pentru prima dată în această toamnă. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă
13:00
Veste bună pentru șoferi. Aceștia vor putea să verifice prețurile la combustibil afișat de fiecare benzinărie în parte, dar și locul unde este amplasată.
12:30
Directorul ANRE Eugen Carpov a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit inclusiv despre probabilitatea majorării prețului la gazele naturale, având în vedere tendințele la nivel mondial.
12:00
Vremea se răcește simțitor, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. În această noapte se vor înregistra până
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.