Sputnik

Acum 12 ore
20:00
Acum câteva minute, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat că un deputat democrat părăsește această formațiune și se alătură grupului Candu. Este vorba de parlamentarul Gheorghe Brasovschi.
19:40
Ministrul Justiției spune că Guvernul pregătește acțiuni de răspuns legate de cazul „Gemeni”, inclusiv revizuirea încheierii pronunțate de CSJ în 2005. Ministrul spune că sistemul din domeniul justiției se opune, acționează în mod corporativ și contraatacă.
19:30
Un tânăr în vârstă de 22 de ani din raionul Dondușeni este cercetat penal, după ce a fost prins la vamă cu un kilogram de droguri sintetice.
19:20
Un grup de tineri cu un comportament bizar, ca să nu spunem inadecvat, a fost surprins acum câteva minute sectorul Buiucani al Capitalei, în dreptul Universității Ion Creangă (Piața Dimitrie Cantemir).
19:10
Președintele CSP Angela Motuzoc a vorbit în cadrul Adunării Generale a Procurorilor despre constatările Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni cu privire la reforma justiției din Moldova.
18:30
Parlamentul a votat, astăzi, în prima lectură, un proiect de lege pentru modificarea Codului Contravențional al Republicii Moldova.
18:00
Parlamentul a votat în ședința de astăzi un proiect de lege ce presupune ca ambii părinți care cresc cel puțin patru copii să beneficieze de asigurare medicală obligatorie din contul statului.
17:30
Noi informații despre situația din Republica Moldova privind răspândirea coronavirusului și acțiunile de prevenire a riscului infectării moldovenilor au fost prezentate la ședința Punctului Focal.
17:00
Ce știe Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale despre modul în care aplică funcționarii politicile în domeniul protecției victimelor violenței în familie? Aflați de la Lilia Pascal, șefa Direcției Politici de Asigurare a Egalității între Femei și Bărbați.
Acum 24 ore
16:40
În contextul răspândirii coronavirusului pe mapamond și creșterii îngrijorării populației, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldove a venit vineri, 28 februarie, cu un set de recomandări pentru enoriași.
16:20
Parlamentul a votat în lectura a doua, în cadrul ședinței de astăzi, legea privind indexarea pensiilor de două ori pe an.
16:00
Mâine, la Chișinău, începând cu ora 12:00, va avea loc lansarea cărții autorului francez Pierre-Antoine Plaquevent „Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului”.
15:40
Deși Vladimir Voronin nu mai este demnitar, iar prezența lui în spațiul public a scăzut după alegerile parlamentare de anul trecut, liderul PCRM continuă să fei vizat de unii politicieni.
15:30
Printre cei care fac în fiecare zi curățenie în oraș, de draga dimineață, până când majoritatea locuitorilor Chișinăului ies din casă, sunt și multe femei.
15:20
Pe 1 Martie îmbrățișăm vechea tradiție de a vesti venirea primării purtând în piept un Mărțișor. În ajun de sărbătoare, meșterii populari confecționează de zor mărțișoare handmade. Printre ei se numără și Axenia Telechi, pasionată de artă, culoare și tot ce este frumos.
14:50
Mihaela Șolcan face parte dintr-o echipă de bărbați puternici. Tânăra spune că pentru ea nu este o problemă că muncește cot la cot cu bărbații. Din contra, o face să fie mai încrezătoare în forțele proprii.
14:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi noi tarife.
14:10
Erdogan și Putin au discutat telefonic despre tensionarea situației din provincia siriană Idlib.
14:00
Forțele armate au tot dreptul să lupte cu grupările teroriste în provincia Idlib, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
13:40
Militarii turci, care au fost loviți de tirurile armatei siriene, nu trebuiau să fie prezenți în regiunea respectivă, afirmă Ministerul Apărării al Rusiei.
13:40
Despre disensiunile politice apărute în cadrul Partidului Democrat și scindarea acestuia s-a discutat astăzi în studioul Sputnik Moldova.
13:30
Șeful statului vrea să le dea un bun exemplu cetățenilor: iată cum a fost filmat noul episod din seria ”Președintele Răspunde”.
12:10
Purtătorul de cuvânt președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a vorbit despre o posibilă vizită a liderului rus la Chișinău.
11:50
Procurorul General a susținut un discurs în fața subalternilor săi, în cadrul Adunării Generale a Procurorilor. Alexandr Stoianoglo a vorbit despre degradarea pe care a descoperit-o în sistemul de drept și a venit cu câteva mesaje tranșante pentru procurori.
11:20
PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.
10:40
O soluție pentru reabilitarea stațiilor de irigare ar fi transmiterea lor în gestiunea asociațiilor Utilizatorilor de Apă din localități. Guvernul îndeamnă autoritățile locale să înființeze asemenea asociații.
10:20
Primăria municipiului Chișinău intenționează să reînnoiască „Parcul Urban de Autobuze”, care la moment dispune de unități de transport vechi de cel puțin 14 ani.
09:50
Coronavirus câștigă tot mai mult teren în Italia. Potrivit autorităților din peninsulă, cifra celor infectați se apropie de 700. Între timp, mai multe țări europene anunță primele cazuri de infecție.
09:30
Demersul jurnalistic bazat pe date și confirmări oficiale urmărește un fir destul de sinuos al contactelor pe care le-au avut cei ce au adus virusul.
09:00
Șeful statului a apreciat profesionalismul și perseverența premierului, menționând calitățile manageriale ale acestuia.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.