Sputnik

Acum 30 minute
08:20
Președintele SUA transmite o afirmație care dă peste cap explicațiile oficiale libaneze și deschide calea unor teorii care complică și tensionează situația mondială – dar pot scoate la lumină adevăruri nedorite
08:10
Construcția gazoductului Nord Stream 2 poate continua, întrucât nimeni nu a contestat decizia luată de Copenhaga de a permite utilizarea navelor ancorate pentru lucrări, a anunțat marți Comisia daneză de recurs pentru Energie.
08:10
Se confirmă că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu
Acum 2 ore
07:30
După ce ieri urcase în raport cu toate principalele valute de referință, leul moldovenesc se depreciază astăzi în raport cu moneda euro și leul românesc, dar continuă să crească față de dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească.  
07:10
O instanță franceză a găsit responsabili în acest caz statul, compania și medicii care au prescris medicamentul - magistrații au decis ca statul să plătească mii de euro compensații familiilor.
Acum 4 ore
06:30
Nicio picătură de ploaie nu apare în tabloul prognozei meteo pentru următoarele 7 zile. Ne așteaptă o nouă perioadă secetoasă, cu maxime de 33..34 de grade la umbră. Avem două avertismente Cod Galben: de caniculă și de secetă hidrologică.
Acum 12 ore
22:00
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.
21:50
Producția de vaccinuri anti-coronavirus în Rusia este planificat să înceapă în septembrie, iar de la începutul anului 2021 țara ar putea produce câteva milioane de doze pe lună, potrivit ministrului rus al Comerțului și Industriei.
21:20
SUA și Polonia anunță încartiruirea comandamentului celui de-al cincilea corp al armatei Statelor Unite.
21:10
Faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala, explică oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.
20:30
După 5 luni de inactivitate dramatică, nu a pierdut principalul – dragostea pentru publicul său fidel. Vorbim despre Teatrul "Geneza-Art"- primul teatru privat din Moldova, care și-a deschis cea de-a XI-a stagiune într-un fel neobișnuit – în aer liber.
20:00
Republica Moldova contractează un credit în valoare de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a atenua impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei și sănătății publice.
19:40
Sesiunea de primăvară a Parlamentului a început la 3 februarie și s-a încheiat la 20 iulie. Ce au reușit să realizeze în această perioadă aleșii poporului.
Acum 24 ore
19:10
Pentru a începe testarea vaccinului, se colectează documentele necesare, sunt implicați pediatrii - toate actele vor fi transmise Ministerului Sănătății din Rusia pentru a obține permisiunea corespunzătoare.
18:50
În Republica Moldova sunt doar șase zimbri – și aceștia de import. În general, fauna din Moldova devine tot mai săracă, iar multe specii sunt pe cale dispariție, susțin specialiștii.
18:20
Soprana Valentina Naforniță este deținătoarea Premiului Național de Stat, conferit în 2015 la propunerea Ministerului Culturii pentru performanțe excepționale în dezvoltarea teatrului liric european.
18:10
Părinții și profesorii din Ciutești, raionul Nisporeni, sunt revoltați că în data de 21 mai consiliul Raional Nisporeni a decis transformarea acestei instituții din gimnaziu în școală primară-grădiniță.
18:00
Lucrările de modernizare a Pieței Centrale sunt în toi. Autoritățile municipale își propun să organizeze comerțul la fel ca în alte state.
17:30
Încă 332 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi. Bilanțul contaminărilor cu coronavirus a ajuns la 25.814 cazuri în Republica Moldova. Au fost anunțate și alte 10 decese din cauza virusului. Alte 225 de persoane au fost tratate și externate.
17:00
Pe 2 august, distrugătorul USS Porter, 4 avioane de luptă F-16, drona de atac Reaper MQ-9, aeronava de recunoaștere Poseidon P-8A și avionul KC-135 Stratotanker au participat la exercițiile comune ale Marinei și Forțelor Aeriene ale SUA în Marea Neagră.
16:30
Într-un interviu pentru Sputnik, vicepreședintele Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară, Vladimir Bolea, a vorbit despre soluțiile pe care urmează să le întreprindă autoritățile în vederea soluționării problemelor agricultorilor.
16:00
În raionul Florești și în municipiul Bălți a început vaccinarea de urgență a animalelor împotriva rabiei, după confirmarea a trei cazuri de turbare.
15:40
Rusia a fost exclusă din lista statelor aflate în zona galbenă, cetățenii ruși pot intra pe teritoriul României fără carantinare sau autoizolare obligatorie. Nu este însă și situația celor din Republica Moldova.
15:10
După ce acum două zile Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Agenția Proprietății Publice a venit cu o reacție.
14:40
Zilele acestea mai avem posibilitatea să plantăm în grădină anumite culturi agricole: verdețuri, cartofi, morcovi, varză, sfeclă roșie, castraveți, tomate. Petru Iliev, de la Institutul de Horticultură, a oferit detalii pentru Sputnik.
14:10
Autoritățile de la Chișinău au decis alocarea surselor financiare pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei, dar și a grindinei din acest an.
13:40
Primarul Ion Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală. Iată despre ce au discutat în cadrul ședinței.
13:10
Evoluții de ultimă oră în dosarul „Metalferos”: organele de drept informează despre reținerea a 16 persoane, inclusiv a 4 polițiști, în urma a 31 de percheziții.
13:00
Ofițerii Serviciului Vamal, în comun cu procurorii și angajații Serviciului de Informații și Securitate, au destructurat o grupare infracțională. Iată cu ce se ocupa.
12:50
Grindina și seceta a lăsat mulți fermieri din țară fără recoltă. Unii dintre ei au pierdut 80 și chiar 100 de procente din recolta de cereale. Ce soluții propune statul și care este probabilitatea ca să ajungem într-o criză alimentară?
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.