Sputnik

Acum 30 minute
17:40
Candidatul la funcția de premier Natalia Gavrilița a anunțat cine ar putea ocupa fotoliul de ministru al Mediului în viitorul executiv.
17:30
Candidatul propus pentru fotoliul ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este Andrei Spînu.
Acum o oră
17:20
Natalia Gavrilița a prezentat astăzi lista miniștrilor în Guvernul său. Marcel Spatari este propus pentru funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale.
17:20
Crește numărul de infectări cu noul coronavirus. Alte 161 de cazuri noi sunt înregistrate astăzi. Totodată, încă 14 cazuri de import au fost depistate marți, cele mai multe sunt din Federația Rusă.
17:10
Natalia Gavrilița a prezentat astăzi lista miniștrilor în Guvernul său. Sergiu Gaibu este propus pentru funcția de ministru al Economiei.
17:10
Secretarul general al Ministerului Educației se numără printre candidații propuși de către Gravrilița pentru funcțiile de miniștri. Anatolie Topală a fost înaintat la șefia Ministerului Educației și Cercetării.
17:00
Ana Revenco, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, este candidatul la funcția de ministru al Afacerilor Interne.
17:00
Natalia Gavrilița a prezentat marți lista candidaților la funcțiile de miniștri în cabinetul său. Printre ei este și Anatolie Nosatîi, care este propus pentru fotoliu de ministru al Apărării.
Acum 2 ore
16:50
Candidatul la funcția de premier Natalia Gavrilița a anunțat cine ar putea ocupa fotoliu de ministru al Culturii în viitorul Executiv.
16:40
Parcurgând lista viitorului guvern al Nataliei Gavrilița putem afirma la o simplă privire că aceasta suferă de o mare lipsă de profesioniști. Nu vreau să afirm că toți din respectiva listă n-ar fi nici de o cale.
16:40
Consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul Sănătății, Ala Nemrenco, este propusă de Natalia Gavrilița la funcția de ministrul al Sănătății în viitorul guvern. În 2019 ea a mai deținut această funcție, pe când Maia Sandu era premier.
16:40
Natalia Gavrilița a prezentat astăzi lista miniștrilor în Guvernul său. Sergiu Litvinenco este propus pentru funcția de ministru al Justiției.
16:30
Nicu Popescu este propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în noul Guvern.
16:10
Candidatul la funcția de premier Natalia Gavrilița și-a prezentat astăzi viitoarea echipă guvernamentală.
Acum 4 ore
15:40
Spre sfârșit de săptămână, lista țărilor cu risc epidemiologic sporit ar putea fi extinsă până la 75 de state. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a oferit detalii cu privire la măsurile de protecție împotriva COVID-19.
15:00
Opoziția parlamentară a elaborat mai multe initiative legislative și este gata să le propună partidului de guvernământ. Proiectele de legi vizează mai multe domenii.
15:00
Kievul depune eforturi mari să convingă Occidentul că acesta are nevoie de Ucraina, inclusiv prin încercarea de a pune în valoare "trio asociat", un format de cooperare cu UE a trei state est-europene, între care și Republica Moldova.
14:40
Uniunea Europeană recunoaște valabile certificatele de vaccinare din San Marino, țară în care populația a fost vaccinată preponderent cu ”Sputnik V”.
14:10
Acum 6 ore
13:50
Federația Rusă dezvoltă cea mai recentă rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune X-95, a declarat colonelul general Vladimir Zarudnițki, șeful academiei militare a Statului Major al Forțelor Armate Ruse.
13:20
Un incendiu a izbucnit într-un local din preajma Circului. Pentru stingerea flăcărilor au fost îndreptate patru autospeciale și o autoscară.
13:00
Ministerul Sănătății a oferit informații privind stocurile de vaccin anti-COVID disponibile în Republica Moldova.
12:10
În aceste momente, procurorii PCCOCS solicită prelungirea cu 30 de zile a termenului privind aplicarea arestului pentru Dorin Damir.
12:00
Republica Moldova va recepționa în perioada următoare peste 50 de mii de doze de vaccin AstraZeneca.
Acum 8 ore
11:40
Zeci de preoți, dar și mulți mireni protestează în centrul Capitalei contra discriminării persoanelor care refuză imunizarea.
11:20
Directorul general al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, Oleg Tofilat, a vorbit despre situația în care se află la moment compania.
11:10
Guvernările se schimbă, iar problemele localităților rămân. Care sunt cele mai stringente probleme ale autorităților publice locale?
10:50
Fostul deputat democrat Alexandru Jizdan a venit cu o reacție pe rețelele de socializare după ce ieri presa a publicat două poze în care el a fost surprins în Aeroportul Internațional Chișinău pe sensul ieșirii din țară.
10:30
Ploaia de ieri a făcut ravagii în mai multe localități din țară. Mai mulți copaci au căzut din cauza vântului puternic.
10:10
Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost implicat într-un accident.
Acum 12 ore
09:50
Președintele Parlamentului Republicii Moldova a mers în vizită la Mitropolia Moldovei.
09:30
Crimă odioasă la Ungheni. Un taximetrist a fost înjunghiat de o femeie care îi datora 200 de lei.
09:10
Andrei Porubin și invitații emisiunii: Vlad Sainciuc, redactorul publicației ”Tainele sănătății”, Grigore Crudu, producător autohton de bostănoase, Ana Carpovici, reprezentanta Serviciului 112, psihologul și numerologul Ala Andon.
09:10
Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă ar putea fi demis. Un proiect de hotărâre care vizează rechemarea acestuia din funcție a fost elaborat.
08:30
La sfârșitul lunii iulie, omenirea, după cum ne informează mass-media occidentală, a epuizat toate resursele anuale ale Pământului.
08:00
Presa a dezvăluit că Pfizer și Moderna au crescut prețul vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul ultimelor contracte de aprovizionare a Uniunii Europene.
07:30
Oamenii de știință americani au enumerat produsele care vă pot prelungi speranța de viață.
07:30
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul.
07:10
Leul moldovenesc se depreciază nesemnificativ în raport cu unele valutele de referință. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de 3 august.
06:40
Astăzi vom avea parte de temperaturi confortabile. Maximele termice vor depăși 30 de grade. Cel mai cald va fi în zona de sud.
Acum 24 ore
21:10
Arșiță nemaipomenită în Grecia, autoritățile roagă cetățenii să limiteze consumul de energie electrică.
20:40
Maria Zaharova a reacționat dur la declarație șocantă a șefului diplomației franceze, care a recunoscut că nu este deranjat de excesele neo-naziste și antisemite din Ucraina, care sunt la fel ca în UE.
20:40
Accidentul cu implicarea autobuzului care transporta turiști ruși s-a produs în Antalya, Turcia, mai multe persoane au murit.
20:10
După cele trei cutremure care s-au produs la un interval de câteva minute în Moldova, zona orașului Vaslui din România, astăzi au mai fost înregistrate două replici.
20:00
Mii de copii din familii social-vulnerabile din Capitală vor primi un ajutor material pentru pregătirea către noul an de studii.
19:20
Într-un container de foc cu temperatura de până la 800 de grade! Astfel au loc antrenamentele pompierilor și salvatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
18:50
Actorul italian Gino Renni, care a jucat în telenovela ”Înger sălbatic”, a murit, fiind răpus de noul tip de coronavirus.
18:20
Lui Platon i s-a mai oferit timp pentru a se prezenta în instanță, el trebuie să facă acest lucru pe 12 august.
18:10
Un bărbat din Bălți l-a ucis pe presupusul amant al soției sale după care s-ar fi sinucis. Oamenii legii au oferit detalii pe acest caz.
Ieri
17:50
118 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi în țara noastră. Iată care este situația epidemiologică, potrivit Ministerului Sănătății.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.