RTR Moldova

Acum 24 ore
13:50
Costă milioane de dolari. Topul ţărilor cu cele mai scumpe cetăţenii Deţinerea mai multor cetăţenii a devenit un trend în rândul oamenilor bogaţi ai lumii. Potrivit agenţiei americane Bloomberg, persoanele putred de bogate pretind la două sau trei paşapoarte străine pentru siguranţa averilor. Totuşi, solicitări vin şi din partea oamenilor de rând. În acest sens, mai multe ţări acordă consultanţă specială în ceea ce priveşte dobândirea cetăţeniei, Franţa fiind în topul calităţii serviciilor de acest gen. Clasamentul realizat de agenţia de ştiri de peste Ocean arată că cea mai scumpă cetăţenie este cea a Austriei. Aceasta costă aproape 24 de milioane de dolari. Urmează Cipru, care percepe o taxă de 2,3 milioane de dolari. A treia poziţie în clasament este ocupată de Malta, unde se plăteşte un milion de dolari pentru obţinerea cetăţeniei. Aceiaşi sumă achită şi cei care vor să devină cetăţeni turci. În plus, Bloomberg menţionează că bogaţii cu cetăţenii duble sau triple sunt obligaţi să plătească impozite statelor care le-au emis actele. Acestea pot constitui de la 12 până la 30% din venituri. Moldovenii au dreptul de a deţine două cetăţenii concomitent. Sursă: publika.md Record Costă milioane de dolari. Topul ţărilor cu cele mai scumpe cetăţenii apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
13:40
O banca din Rusia a pierdut un milion de dolari din cauza unui banal router, compromis de hackeri O bancă din Rusia a pierdut un milion de dolari din cauza hackerilor. Aceştia au folosit un router banal şi au pătruns în sistemul de transferuri de fonduri, generând ordine de plată. Ulterior, au transferat banii către 17 conturi din alte bănci pentru a-i putea încasa. Grupul «Money Taker» a fost identificat de o firmă de securitate cibernetică, înainte de a comite şi alte jafuri bancare. Echipa de hackeri este considerată cea mai periculoasă în comiterea unor asemenea infracţiuni. Atacatorii cibernetici s-au făcut cunoscuţi acum doi ani, când au furat aproximativ două milioane de dolari dintr-o bancă americană, după ce au obţinut acces la sistemul de procesare a cardurilor «Star Data». Amprentele lor au fost înregistrate după ce au păgubit bănci din Marea Britanie, SUA şi Rusia. Sursă: publika.md Record O banca din Rusia a pierdut un milion de dolari din cauza unui banal router, compromis de hackeri apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
13:30
Mafioţii se folosesc de minore pentru a jefui turiştii care merg la mare în Bulgaria Mai mulţi utilizatori ai platformei TripAdvisor au atras atenţia asupra faptului că pe plajele din Bulgaria, precum Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, mafioţii se folosesc de fete minore pentru a-i jefui pe turişti. Potrivit celor care au scris pe TripAdvisor despre acest fenomen, bărbaţi beţi sunt atraşi de aceste adolescente, la primele ore ale dimineţii, în zone mai retrase. Fetele îi agaţă în cluburi şi le promit sex gratuit. Ajunşi acolo, turiştii sunt jefuiţi şi deseori bătuţi de hoţi. Sunt vizaţi, de obicei, bărbaţii care sunt prea beţi pentru a se putea apăra sau opune. „Nu merge pe plajă cu aceste prostituate, deoarece acela este locul în care ele lucrează. Le iau banii oamenilor după ce îi duc într-un loc retras”, a scris cineva, potrivit The Sun. Unii turişti susţin că ştiu de cazuri în care oameni au ajuns în spital după ce au căzut în plasa fetelor de pe aceste plaje. „Prietenul meu a întâlnit o fată într-un bar şi apoi au plecat pe plajă. Şi-au dat hainele jos amândoi, iar imediat după aceea au apărut bărbaţi care i-au cerut portofelul. Le-a dat banii, telefonul şi ceasul, dar tot l-au bătut. A petrecut cea mai mare parte a timpului din ultimele două zile ale vacanţei la centrul medical”, a scris un alt utilizator.   Sursă: mediafax.ro Record Mafioţii se folosesc de minore pentru a jefui turiştii care merg la mare în Bulgaria apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
13:20
Calificare pentru naționala de fotbal pe plajă Selecționata de fotbal pe plajă a Moldovei a învins cu 5-4 naționala Greciei în preliminariile Campionatului European de la Moscova și s-a calificat în runda următoare a competiției, transmite IPN. Tricolorii au câștigat dramatic în fața Greciei, reușind să marcheze golul victoriei în prelungiri. Moldova a fost condusă la un moment dat cu 2-4, dar a revenit grație golurilor înscrise de Corneliu Păvălachi și Nicolae Șchiopu. În prelungiri golul victoriei a fost marcat cu o lovitură de cap de Grigore Cojocari, care a reușit dubla în această partidă. Elevii antrenați de Vasile Arlet au terminat grupa pe locul doi, după echipa Kazahstanului, dar în fața Greciei și Lituaniei. Turul doi preliminar se va desfășura în Italia, pe insula Sardinia, între 6 şi 9 septembrie. Sursă: ipn.md Record Calificare pentru naționala de fotbal pe plajă apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
13:10
Locuitorii din Palanca ar putea să-şi vândă produsele în Ucraina Locuitorii din satul Palanca, aflați la graniţă cu Ucraina, ar putea să-şi vândă produsele în statul vecin, în baza unui acord privind comerțul de frontieră. Autoritățile de la Chișinău încearcă să readucă subiectul în atenția Parlamentului de la Kiev. Problema a fost pusă în discuţie de vicepreședintele legislativului, Valeriu Ghilețchi, în cadrul ședinței grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, desfășurată la Odesa. «Acest acord privind comerţul la frontieră este un element foarte important pentru locuitorii din Palanca. Dacă vom putea să-l soluţionăm, pentru noi ar fi un punct foarte important», a spus Valeriu Ghileţchi, vicepreşedintele Parlamentului. Potrivit lui Valeriu Ghilețchi, vecinii noștri sunt reticenți și se tem că odată cu reglementarea comerțului la frontieră, va spori și contrabanda, fapt negat de Chișinău. Subiectul va fi discutat la următoarea şedinţă a grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, care va avea loc în toamnă. Sursă: publika.md Record Locuitorii din Palanca ar putea să-şi vândă produsele în Ucraina apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
12:50
Mesut Ozil părăsește naționala Germaniei invocând „rasismul și lipsa de respect” Jucătorul de la Arsenal, Mesut Ozil, a decis că nu va mai juca în echipa națională a Germaniei. Într-o postare lungă pe Twitter, Ozil a declarat că nu va suporta criticile și comentariile „rasiste” pe care le-a primit de la mass-media germană și Asociația Germană de Fotbal (DFB) din cauza unei poze pe care a făcut-o cu Recep Tayyip Erdogan în mai, anunță Euronews. „Sunt conștient de faptul că imaginea noastră a provocat reacții uriașe în mass-media germană și în timp ce unii oameni mă pot acuza de minciună sau de înșelăciune, poza pe care am făcut-o nu are intenții politice”, a declarat Ozil. În ciuda imaginii făcute înaintea alegerilor prezidențiale din Turcia, Ozil a subliniat că întâlnirea sa cu Erdogan „nu se referea la politică sau la alegeri, era vorba despre respectarea celui mai înalt post din țara familiei mele”. Mijlocașul echipei Arsenal a declarat că a considerat că a fost folosit ca țap ispășitor pentru înfrângerea timpurie a Germaniei la Cupa Mondială și se întreabă dacă are legătură cumva cu rădăcinile sale sau cu faptul că este musulman. „Anumite ziare germane îmi folosesc fundalul și fotografia cu președintele Erdogan drept propagandă de dreapta pentru a-și continua propaganda politică. De ce altfel au folosit fotografii și titluri cu numele meu ca explicație directă pentru înfrângerea în Rusia?”, a mai spus fotbalistul. Jucătorul a declarat că nu va suporta reacțiile președintelui DFB, Reinhard Grindel, pentru performanța slabă a Germaniei în Rusia. Pentru Grindel, „Sunt german când câștigăm, dar sunt imigrant atunci când pierdem”. El a adăugat că nu s-a simțit acceptat în Germania, în ciuda faptului că a plătit taxe și a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa Mondială în 2014. Mesut a spus că el și familia sa au primit mesaje de ură, amenințări cu apeluri telefonice și comentarii cu privire la social media. Declarațiile lui Ozil au fost întâmpinate cu mare tristețe de către fanii săi, care i-au mulțumit pentru munca sa în echipa națională germană de-a lungul anilor. Sursă: tv8.md Record Mesut Ozil părăsește naționala Germaniei invocând „rasismul și lipsa de respect” apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
12:40
O stradă din Capitală va fi închisă timp de aproape două săptămâni Începând de mâine, 24 iulie, traficul rutier pe strada Constantin Stamati nr. 10 din Chişinău va fi sistat. Porţiunea de drum va fi închisă până pe data de 4 august 2018. Potrivit unei dispoziții emise de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, drumul va fi închis pentru a fi executate lucrări de pozare a unui gazoduct, transmite Știri.md. Beneficiarul este obligat să instaleze semnele corespunzătoare de atenționare a conducătorilor auto, coordonate cu Inspectoratul Național de Patrulare, iar după finalizarea lucrărilor, să acopere săpătura cu nisip jilav. Sursă: stiri.md Record O stradă din Capitală va fi închisă timp de aproape două săptămâni apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
12:30
Mai mulţi şoferi ai microbuzelor de pe rutele interurbane, amendați de inspectorii ANTA Şoferii microbuzelor de pe rutele interurbane au fost verificaţi de inspectorii ANTA, INP şi SFS. Astfel, în urma verificărilor, la sfârşitul săptămânii trecute, doar în municipiul Chișinău, inspectorii ANTA au întocmit 11 procese-verbale cu privire la contravenție, iar inspectorii SFS — 13 procese-verbale. Verificările operatorilor de transport au fost efectuate simultan, la ieșirile din municipiul Chișinău. «Acțiunile de control inițiate au scopul de a verifica corectitudinea prestării serviciilor de transport pasageri, precum și starea tehnică a unităților de transport. Totodată, în timpul verificărilor, inspectorii au îndemnat călătorii să-și revendice drepturile, inclusiv prin solicitarea tichetului de călătorie. Asemenea acțiuni vor fi efectuate sistematic», a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru. Acțiunile de control vin ca urmare a ședinței convocată, săptămâna trecută, de către ministrul Chiril Gaburici cu angajații ANTA, în cadrul căreia a cerut acestora să vină cu măsuri imediate, pentru soluționarea problemelor din transport. Sursă: publika.md Record Mai mulţi şoferi ai microbuzelor de pe rutele interurbane, amendați de inspectorii ANTA apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
12:20
Drumul din satul Vărvăreuca, care se surpă la o mică atingere, va fi renovat din contul companiei responsabile. Gaburici, la fața locului O porțiune de drum din satul Vărvăreuca, raionul Florești, care a fost recent renovată, se surpă la o mică atingere, iar din imaginile postate pe rețelele de socializare se observă că asfaltul a fost turnat pe noroi, grosimea acestuia fiind de un deget. Între timp, în presă au apărut speculații cu referire la reabilitarea acestui drum, care face parte din proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova”. Imaginile au devenit virale după ce au fost publicate, iar astăzi, ministrul Economiei Chiril Gaburici a făcut claritate în acest caz. Deplasându-se la fața locului, ministrul Chiril Gaburici a menționat că ”drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%”, iar ”lucrările sunt făcute calitativ, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale”. Și Administrația de Stat a Drumurilor a dat asigurări că problema drumului va fi soluţionată din contul companiei, care efectuează lucrările. Reparaţia drumului se efectuează în cadrul programului ”Drumuri bune pentru Moldova”, fiind alocaţi în acest sens circa un milion de lei. Sursă: realitatea.md Record Drumul din satul Vărvăreuca, care se surpă la o mică atingere, va fi renovat din contul companiei responsabile. Gaburici, la fața locului apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
12:00
Parlamentul va acorda întreg suportul legislativ pentru consolidarea independenței Centrului Național Anticorupție Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a apreciat rezultatele obţinute de CNA şi a dat asigurări că Parlamentul va acorda întreg suportul legislativ pentru consolidarea independenței Centrului Național Anticorupție. Declarația a fost făcută la ședința de bilanț a CNA, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. „Vom susține toate inițiativele în măsură să facă mai eficientă lupta cu corupția. Totodată, avem nevoie de rezultate și vrem să vedem efectele pe care le produce Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, legea privind avertizorii de integritate, alte legi votate pentru prevenirea și combaterea corupției”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului. Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a făcut o evaluare a activităţii CNA în primele luni ale anului 2018, precizând că scopul propus de Centru în mandatul său a fost cel de a interveni incisiv în sectoarele unde cetăţeanul se confruntă cu diverse abuzuri din partea funcţionarului public. Bogdan Zumbreanu a declarat că activitatea CNA este una orientată pe combaterea şi prevenirea corupţiei în zonele unde cetăţeanul se confruntă cu blocaje şi condiţionări de a oferi mită. Pe parcursul perioadei de raport, CNA a depistat 477 de infracţiuni de corupţie dintre care 281 în municipiul Chişinău. Cele mai afectate de corupţie rămân a fi autorităţile publice locale, urmate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale și Ministerul Afacerilor Interne. În 6 luni, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestru pe 917 bunuri în valoare totală de peste 54 mln lei. Pe domeniul prevenirii corupţiei, au fost înregistrate peste 600 de proiecte de legi, supuse expertizei anticorupţie, au fost instruiţi 11 000 de funcţionari şi au fost eliberate 2 869 de certificate de cazier de integritate. Sursă: moldpres.md Record Parlamentul va acorda întreg suportul legislativ pentru consolidarea independenței Centrului Național Anticorupție apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
11:50
Lucrările de extindere a străzii Albișoara ar urma să înceapă anul viitor. Autoritățile au renunțat la o porțiune de drum Lucrările de extindere a străzii Albișoara până la Calea Ieșilor, prin reconstrucția străzii Mesager, ar urma înceapă anul viitor. Cel puțin, asta a declarat directorul interimar al Direcției municipale Transport, Vitalie Butucel. “„Lucrările anul acesta nu vor fi demarate. A fost finalizată proiectarea sistemului rutier, spații verzi și trotuare. Au fost proiectate rețelele subterane în proporție de 42%. În acest an, ne propunem să finalizăm lucrările de proiectare a rețelelor subterane și să inițiem procedura de licitații. Ca anul viitor să avem compania selectată ca să înceapă propriu-zis lucrările”, a menționat Vitalie Butucel. Totuși, autoritățile au renunțat deocamdată la o porțiune de drum din proiectul inițial, exlusă de Consiliul Municipal în toamna anului 2017. “ „Ne-am propus să mergem în baza decizie CMC, să proiectăm până la Bariera Sculeni. În timp vom vedea și poate vom prevedea acest tronson de drum”, a precizat șeful de la Direcția Tranport. Anterior, responsabilii de la Institutul „Chișinău Proiect” au declarat pentru AGORA că prin excluderea acestui tronson de drum se anulează scopul extinderii străzii Albișoara, și anume cel de a fluidiza traficul rutier de pe strada Mihai Viteazul și la sensul giratoriu de la strada Ion Creangă. Sursă: agora.md Record Lucrările de extindere a străzii Albișoara ar urma să înceapă anul viitor. Autoritățile au renunțat la o porțiune de drum apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
11:40
Tragedie pe şosea în raionul Orhei. Un biciclist a fost spulberat de o maşină Accident grav în raionul Orhei. Un biciclist a murit pe loc, după ce a fost lovit violent de un automobil, la volanul căruia se afla un şofer de 20 de ani. Victima avea 32 de ani. Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 22:00, pe traseul dintre satele Jora de Sus și Jora de Mijloc. Toate circumstanţele producerii accidentului urmează a fi stabilite de oamenii legii. Sursă: publika.md Record Tragedie pe şosea în raionul Orhei. Un biciclist a fost spulberat de o maşină apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
11:30
Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul Japoniei. Sunt peste 44 de morți Luni, în Tokyo a fost atinsă o temperatură record de 41 de grade Celsius. Un val de caniculă a provocat zeci de morți în Japonia, relatează CNN.   Temperatura înregistrată luni în localitatea Kumagaya din prefectura Saitama, situată în apropiere de Tokyo, a atins valoarea record de 41,1 grade Celsius în jurul orei locale 14:00 (5:00 GMT), a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul Japoniei, potrivit agenţiei care a emis avertizări cu privire la riscul de insolaţie şi deshidratare, scrie stirileprotv.ro. În municipiul Ome din zona metropolitană Tokyo mercurul din termometre a ajuns până la 40,8 grade Celsius în jurul orei locale 14:00 (5:00 GMT) aceasta fiind prima oară când este înregistrată o valoare de temperatură care depăşeşte 40 de grade Celsius la punctul de monitorizare din regiune. Mare parte din Japonia este afectată în ultimele săptămâni de un val de caniculă care a provocat decesul a peste 44 de persoane, alte câteva mii fiind spitalizate, relatează CNN. Valul de caniculă va continua în următoarele zile şi va afecta cea mai mare parte din ţară, conform prognozelor meteorologice. Peste o duzină de persoane, în special vârstnice, au decedat în Japonia la sfârşitul săptămânii trecute din cauza insolaţiei. Duminică, în Japonia au fost înregistrate temperaturi de peste 35 de grade Celsius în 237 dintre cele 927 de puncte de monitorizare, potrivit Agenţiei de Meteorologie. Autorităţile au recomandat populaţiei să adopte măsuri de precauţie, precum hidratarea corespunzătoare şi evitarea activităţilor în aer liber. Canicula va continua să afecteze Japonia până la sfârşitul lunii iulie, conform JMA. Valul de temperaturi extreme vine la scurt timp după ce inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale din vestul Japoniei s-au soldat cu circa 220 de victime. Sursă: unimedia.info Record Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul Japoniei. Sunt peste 44 de morți apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
11:10
Avionul directorului FMI Christine Lagarde a aterizat de urgență în Argentina Avionul cu care directoarea Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a părăsit Argentina după reuniunea G20 a aterizat de urgenţă la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Ezeiza din Buenos Aires, relatează presa locală, preluată de Reuters și citată de Agerpres. Ziarele Clarin, La Nacion şi televiziunea TN au informat că, la 200 de km la nord de capitala argentiniană, cabina avionului s-a depresurizat. Incidentul a impus revenirea pe aeroportul Ezeiza. Nu există nicio informaţie privind eventuale victime. Un purtător de cuvânt al FMI nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta evenimentul. Lagarde se îndrepta spre Statele Unite, după ce în weekend participase la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din ţările dezvoltate şi din principalele state cu economii emergente. Sursă: hotnews.ro Record Avionul directorului FMI Christine Lagarde a aterizat de urgență în Argentina apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
11:00
Thailanda: Copii salvaţi din peşteră se vor retrage câteva zile într-un templu budist Majoritatea copiilor salvaţi dintr-o peşteră din Thailanda, unde rămăseseră blocaţi timp de două săptămâni, se vor retrage într-un templu budist înainte de a se întoarce la viaţa normală, au informat duminică autorităţile locale, citate de AFP și Agerpres. „Se vor retrage nouă zile”, a declarat presei Prachon Pratsakul, guvernatorul oraşului Chaing Rai. „Unsprezece dintre ei vor deveni novici, iar antrenorul lor, Ek, va deveni călugăr”, a declarat el, referindu-se la Ekkapol Chantawong – deja novice -, care i-a ajutat pe copii să îşi păstreze calmul în peşteră. Cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, membrii echipei de fotbal „Mistreţii sălbatici”, rămaşi blocaţi în peştera Tham Luang (una dintre cele mai mari din Thailanda), între 23 iunie şi 10 iulie, au petrecut câteva zile în spital înainte de a se întoarce acasă. După ce au supravieţuit bând apă potabilă de pe pereţii peşterii, timp de nouă zile fără niciun contact cu exteriorul, ei s-au recuperat rapid în săptămâna petrecută în spital, iar joi s-au rugat într-un templu budist pentru a fi protejaţi de rele. Următorul lor pas va fi o retragere într-un templu, o practică comună în ţările cu o majoritate budistă, cum este Thailanda. Responsabilul budist din Chaing Rai, Praphun Khomjoi, a declarat că tinerii vor fi raşi în cap pe 25 iulie, înainte de a îmbrăca a doua zi veşmântul tradiţional al călugărilor budişti în cadrul unei ceremonii. Ei vor rămâne în diferite mănăstiri budiste până la data de 4 august. Unul dintre copii, Adul Sam-on, nu se va alătura acestora deoarece este creştin, a declarat guvernatorul. Sursă: agerpres.ro Record Thailanda: Copii salvaţi din peşteră se vor retrage câteva zile într-un templu budist apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:50
Atenție, chișinăuieni! Timp de cinci zile veți fi deconectați de la rețeaua de gaze naturale Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 23-27 iulie 2018, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale, SRL «Chișinău-Gaz» va opera sistări în livrarea gazelor naturale către anumiți consumatori din orașul Chișinău, sectorul Buiucani, în legătură cu efectuarea unor lucrări planificate la conducta de presiune medie de pe adresa: str. Suceava, 110. Adresele unde va fi sistată livrarea gazelor naturale în perioada 23-27 iulie 2018: str. C. Ieșilor 11/3, str. I. Neculce 1/1, str. I. Neculce 5, str. Milano, 1A, str. Ion Creangă 20/4, str. E. Coca 41, str. Ion Creangă 5, str. Primăverii 2, str. Gh. Enescu — Dendrariu, str. E. Coca 28/1, str. E. Coca 21, str. Ștefan Neaga 20, str. P. Ceaikovski 22, str. E. Coca 5, str. V. Lupu 9, str. Șt. Neaga 3, str. V. Lupu 33, str. Gr. Alexandrescu 5 și 6, str. V. Lupu 37 (Unitatea militară), str. Ghioceilor 1, str. Ghioceilor 1 Pro TV, strada Cornului 3/1, str. Ghioceilor 1 № 1013 TV, str. Ghioceilor 1 №1279, str. Cornului 3/3, str. Cornului 5/2, str. Cornului 9/2, strada Ghioceilor 1 № 829, str. Dragomirna № 430 (este situată pe str. Ghioceilor 1) etc. Sursă: unimedia.info Record Atenție, chișinăuieni! Timp de cinci zile veți fi deconectați de la rețeaua de gaze naturale apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:50
Cinci pietoni din Chișinău, loviți în timp ce traversau strada neregulamentar, în ultimele șapte zile Cinci locuitori ai capitalei au fost loviți de mașini în timp ce traversau strada, în ultimele șapte zile. Potrivit Poliției, aceștia traversau neregulamentar. În total, în urma celor 22 de accidente care s-au produs în Chișinău pe parcursul săptămânii trecute, 25 de persoane au fost traumatizate. În cazul a cinci accidente cauza stabilită a fost depășirea limitei de viteză. Potrivit lui Silviu Mușuc, șeful adjunct al Direcției de poliție a capitalei, numărul accidentelor înregistrate în municipiul Chișinău este în scădere, comparativ cu anul trecut. În același timp, ieri, în capitală, un bărbat s-a înecat în parcul Valea Morilor. Potrivit lui Silviu Mușuc, bărbatul era în stare de ebrietate Acesta este al treilea caz de înec în Chișinău, de la începutul anului. În total, în capitală, pe parcursul ultimelor șapte zile, s-au înregistrat 260 de infracțiuni, dintre care 188 au fost deja descoperite. Sursă: realitatea.md Record Cinci pietoni din Chișinău, loviți în timp ce traversau strada neregulamentar, în ultimele șapte zile apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:40
Pe 27 iulie va avea loc o Eclipsă de Lună cu cea mai lungă durată din secolul XXI Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI, cu o durată totală de 102 minute, va putea fi observată la 27 iulie şi va fi transmisă în direct din Namibia prin canalul sky-live.tv, scrie agerpres.ro. Eclipsele de Lună au loc atunci când satelitul natural al Pamântului trece prin umbra acestuia, fenomen care nu se întâmplă în fiecare lună deoarece orbita Lunii este înclinată faţă de cea Pamânt-Soare (ecliptică). Spre deosebire de eclipsele de Soare, cele de Lună sunt vizibile de oriunde din lume, odată ce Luna se află deasupra orizontului în momentul eclipsei. La 27 iulie, va avea loc o eclipsă totală de Lună cu maximul centrat în Oceanul Indian, potrivit datelor furnizate de NASA. Faza totală, cu o durată de o oră şi 42 de minute, cea mai lungă din acest secol, va începe la ora 19:30 GMT, iar Luna va începe să intre în umbra Pământului la ora 18:24 GMT. Fenomenul va putea fi observat din America de Sud, Europa, Africa, Asia şi Oceania. Imaginea Lunii nu va dispărea complet ci aceasta va căpăta o nuanţă roşiatică. După doi ani în care nu au fost observate eclipse totale de Lună din Europa, la 27 iulie Luna roşie va putea fi din nou văzută de pe continentul nostru, fenomen ce se va repeta peste şase luni, în ianuarie 2019, după cum a declarat Miquel Serra-Ricart , astronom în cadrul IAC. Sursă: agerpres.ro Record Pe 27 iulie va avea loc o Eclipsă de Lună cu cea mai lungă durată din secolul XXI apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:30
Amenzi de zeci de mii de lei și condamnări la închisoare pentru cei care torturează animalele Amenzi de zeci de mii de lei sau chiar închisoare pentru cei care torturează animalele. Asta prevede un proiect de modificare a Codului Penal votat recent în prima lectură de Parlament. Acum, agresarea sau uciderea unui animal este sancționată contravențional, iar anual sunt eliberate doar cîteva zeci de amenzi. Asta în timp ce sute de vietăți sunt mutilate și ucise de oameni, care scapă nepedepsiți, potrivit ONG-urilor pentru protecția animalelor. Potrivit datelor statistice ale poliției, anul trecut pe întreg teritoriul țării au fost eliberate 30 de amenzi pentru cruzime față de animale. În timp ce În 2016, au fost sancționate 22 de persoane. În realitate, numărul animalelor torturate ar fi mult mai mare, spun angajatii unor aziluri. Mai mult, cei care isi dedica timpul pentru a salva animalele fara adapost spun ca nici nu sunt bagati in seama atunci cand sesizeaza organele de drept referitor la cazurile de cruzime. Acum o săptămînă, Parlamentul a votat în prima lectura un proiect de modificare a Codului Penal care prevede pedepse mai dure pentru cei care își bat joc de animale. Modificările presupun amenzi de pînă la 38 de mii de lei, dar și închisoare de pînă la un an. Iar în cazul în care animalul este torturat în public sau în prezența minorilor, amenda se dublează, iar pedeapsa cu închisoarea crește de la un an pînă la trei. În prezent, pedeapsa maximă este de 1200 de lei, amenda care însă nu se aplica, în condițiile în care, în țara noastră nu există instituții care să protejeze animalele, iar cazurile de acest fel, practic nu sunt băgate în seamă de autorități, spun reprezentanții ONG-urilor. Noul articol care ar putea fi adaugat in Codul Penal prevede ca de tortura față de animale se fie responsabili in continuare cei de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor, dar și poliția. Ca să intre în vigoare, proiectul trebuie sa fie votat și în lectura finală. Sursă: protv.md Record Amenzi de zeci de mii de lei și condamnări la închisoare pentru cei care torturează animalele apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:10
Ruslan Condreanu nu intenționează să-l restabilească pe Mihai Moldovanu în funcție: „Nu am de gând să semnez așa dispoziție” Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu susține că nu are de gând să-l restabilească în funcție pe fostul șef al Direcției sănătate Mihai Moldovanu, chiar dacă recent instanța i-a dat câștig de cauză celui din urmă, anulând dispoziția fostului edil interimar Silvia Radu, prin care acesta a fost demis. „Lui Moldovanu i s-a dat câștig de cauză în prima instanță. El se restabilește în funcție prin dispoziția primarului, dar eu nu am de gând să semnez așa dispoziție. Vom contesta decizia la Curtea de Apel”, a declarat edilul interimar al capitalei, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Amintim că, Mihai Moldovanu a fost demis din funcția de șef al Direcției sănătate pe 29 martie 2018, printr-o dispoziție a ex-primarului interimar Silvia Radu. Moldovanu a atacat în instanță acea dispoziție și acum câteva zile, magistrații de la Judecătoria sectorului Centru au anulat-o. Sursă: realitatea.md Record Ruslan Condreanu nu intenționează să-l restabilească pe Mihai Moldovanu în funcție: „Nu am de gând să semnez așa dispoziție” apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:10
Fetița intoxicată cu paracetamol a murit. Medicii, acuzați de tragedie Fetița de cinci ani, din satul Clișcăuți, Sângerei, care a fost transportată vineri, cu elicopterul la București, fiind diagnosticată cu intoxicație acută cu paracetamol, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din capitala României. Copilul a murit ieri, în jurul orei 11.00. Informația a fost oferită pentru jurnal.md de rudele familiei, transmite Știri.md. Deocamdată nu cunoaștem care este cauza oficială a decesului. Una dintre rude ne-a declarat, sub protecția anominatului, că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum a anunțat Ministerul Sănătății. Potrivit sursei, părinții acuză medicii de la Sângerei că sunt cei care poartă răspundere pentru moartea copilului. Potrivit rudei familiei din satul Clișcăuți, fetița a fost internată luni, 16 iulie, la spitalul raional din Sângerei cu o simplă răceală. Și asta pentru că, deja timp de două zile, nu-i scădea febra. În această perioadă, mama i-ar fi dat cinci pastile de paracetamol. “„Ne-am informat și norma ar fi de două grame pe zi, adică patru pastile. Deci nu putem vorbi de o supradoză. Fiind sub supraveghere, a doua zi, fetița deja se simțea bine, dar i se mai administra picurători. Marți deja era veselă și făcea poze cu mama ei în curtea spitalului. Au mai fost unele proceduri. Miercuri, pe la ora 4 — 5 dimineața, copilul a intrat în comă de gradul trei. Miercuri dimineața, mama alerga cu ea prin cabinete ca să găsească medicii. Unul i-a spus că copilul e bolnav și doarme”, ne-a povestit sursa. Ruda părinților afirmă că a telefonat miercuri dimineața la linia fierbinte a Ministerului Sănătății pentru a solicita Serviciul Aviasan. „Medicii de la Sângerei ne-au râs în față și ne-au spus că în RM nu există elicoptere. Cei de la linia fierbinte, ne-au spus că pentru intervenția aero-medicală trebuie acceptul medicilor. Copilul a fost dus de la Sângerei la Bălți cu o ambulanță veche. Medicii de la Sângerei nici n-au făcut extras cu medicamentele pe care le-au administrat. Cei de la Bălți au telefonat ca să afle ce medicamente”, a adăugat aceasta. Potrivit sursei, părinții îi suspectează pe medicii de la Sângerei că i-au administrat ceva din greșeală copilului. „De ce avem dubii? În primul rând de pacient s-a ocupat chirurgul, chiar dacă copilul avea gâtul roșu. Noi am internat fetița luni, dar cei de la Sângerei spun că nu a fost internată, că a fost adusă luni, apoi mama a luat copilul și a fugit. Ei au declarat că au pus picurători marți seara, dar mama era lângă copil și asta nu s-a întâmplat”, a continuat ruda familiei. De la Spitalul Clinic din Bălți, fetița a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului. Potrivit Ministerului Sănătății, „din momentul transferului, în urma tratamentului complex administrat, starea copilului s-a stabilizat, dar se menține extrem de gravă, pentru un management adecvat fiind necesară epurarea hepatică”. „Am telefonat din nou la linia fierbinte și am solicitat să ridice cazul, pentru că nu aveau ambulanță. După ce am sunat, deja au găsit […] Record Fetița intoxicată cu paracetamol a murit. Medicii, acuzați de tragedie apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:00
Trafic intensiv în punctul Palanca La ora actuală, se atestă trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind formată o coloană de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. În acest sens, reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.   În perioada 16 – 22 iulie 2018, la ”frontiera verde» și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 62 de evenimente, cu documentarea a 70 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: — 38 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; — 17 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova; — cinci conducători auto au ignorat regulile de transportare a călătorilor și mărfurilor; — două tentative de trafic ilicit de bunuri. Au fost declanșate 184 de consemne, dintre care 11 pe Interpol, iar 173 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămânii precedente, 56 de cetăţeni străini, dar și 52 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. La doi cetățeni moldoveni nu s-a autorizat intrarea în Federația Rusă. Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 70 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 56 600 și încasarea amenzilor de 11 200 lei. Polițiștii de frontieră au avut 10 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor. Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 531 272 traversări, dintre care un număr mai mare – 271 614 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 115 471 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule cu numere de înmatriculare moldovenești – 58 824 traversări. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni – 81 368 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 76 639 traversări persoane, PTF Otaci – 52 429 traversări persoane, PTF Sculeni – 46 462 traversări persoane, PTF Tudora – 40 485 traversări persoane, PTF Giurgiulești-Galați – 39 812 traversări persoane, PTF Cahul – 35 195 traversări persoane, PTF Palanca — 26 561 traversări persoane, PTF Criva – 20 878 traversări persoane, PTF Costești – 16 776 traversări persoane. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de duminică, 22 iulie 2018, fiind semnalat un flux de 87 890 traversări persoane. Din totalul de traversări un număr mai mare a fost pe sensul de intrare în țară – 47 195 traversări, cât și înregistrate mai multe treceri ale cetățenilor moldoveni – 51 856 traversări.   Sursă: realitatea.md Record Trafic intensiv în punctul Palanca apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:00
Atenție, șoferi! Cele zece drumuri care vor fi supravegheate de polițiști cu RADARE pe 23 iulie Serviciul „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare, informează că astăzi, 23 iulie, echipajele mobile dotate cu dispozitive pentru măsurarea vitezei de deplasare de tip „RADAR”, vor fi amplasate pe următoarele trasee: – M 3/R 3: pe segmentul r-l Ialoveni; – M 5/R 1: pe segmentul r-l Strășeni; – M 5: Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol, km 39 – 90; km 124 – 224;km 255 – 266; – R 4: Goian – Criuleni – M 1, km 18 – 42, – R 6: Chișinău – Orhei, km 13 – 21, – R 26: Bender – Căușeni – Cimișlia, km 6 – 59; – R 30: Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, km 35 – 95; – M 1/R 3/R 33/ G 98: pe segmentul r-l Hîncești; – M 3/R 3/R 26, pe segmentul raionul Cimișlia; – R 34/G 125: Hîncești – Leova. La fluidizarea traficului rutier, sunt implicate echipajele mobile ale INP, iar conducătorii auto sunt îndemnați să: – să se conformeze necondiţionat semnelor/indicaţiilor agenţilor de patrulare; – să păstreze distanța de deplasare între autovehicule; – să nu staționaeze vehiculul în locurile în care crează obstacole în trafic; – să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la respectarea Regulamentului circulației rutiere. Sursă: tv8.md Record Atenție, șoferi! Cele zece drumuri care vor fi supravegheate de polițiști cu RADARE pe 23 iulie apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
10:00
O nouă tragedie într-o mină din România. Un muncitor şi-a pierdut viaţa Un miner de la Cariera Peșteana Nord, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune, transmite Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, bărbatul de 49 de ani era angajat ca lăcătuș mecanic la Cariera Peșteana Nord. «În timp ce făcea comutarea de circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peșteana Nord are 49 de ani, era lăcătuș mecanic, avea peste 29 de ani vechime în munca și are doi copii majori», a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. Inspectorii de muncă și polițiștii se află la fața locului pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul,transmite Publika.md cu referire la Mediafax.ro. «Bărbatul de 49 ani, din comuna Urdari, aflat la serviciu, în timp ce își desfășura activitatea în apropierea unui utilaj minier, a fost lovit de un cablu metalic al utilajului. Bărbatul a fost rănit grav și nu a mai putut fi salvat», a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Alți doi angajați ai Carierei Pinoasa, de asemenea, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniți, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi față fiind transferate la spitale din București. Sursă: mediafax.ro Record O nouă tragedie într-o mină din România. Un muncitor şi-a pierdut viaţa apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
09:30
Grav accident pe șoseaua Chișinău — Bălți. Un bărbat de 36 de ani s-a stins pe loc Un bărbat de 36 de ani s-a stins pe loc după ce scuterul pe care se afla a fost lovit în plin de o mașină, aseară pe soseaua Chișinău — Bălți. Tragedia s-a produs ieri, în jurul orei 16:45, pe șoseaua Chișinău — Bălți. Potrivit poliției, bărbatul de 36 de ani care conducea un scuter, a încercat să intre pe șosea de pe un drum secundar, fara a se asigura si a fost lovit in plin de o Toyota, care potrivit autoritatilor, se deplasa regulamentar. Barbatul de 36 de ani nu a putut fi salvat de medicii chemați de urgență la fața locului. În urma impactului, scuterul a fost aruncat la cîțiva metri, iar mașina a ajuns pe cealaltă parte a carosabilului. Șoferul în vîrstă de 40 de ani, din capitală, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Poliția investighează cazul. Sursă: protv.md Record Grav accident pe șoseaua Chișinău — Bălți. Un bărbat de 36 de ani s-a stins pe loc apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
09:20
Doi morți, inclusiv atacatorul, și 13 răniți într-un atac armat din Toronto Doi oameni au murit, printre care se numără și atacatorul, și cel puțin 13 au fost răniți, duminică seară, în urma unor împușcături în Toronto. Cel puţin 13 persoane au fost rănite într-un atac armat ce a avut loc duminică seara la Toronto, metropola economică canadiană, în fața unui restaurant, transmite Digi24. Un bărbat a fost ucis de atacator, care la rândul lui a fost ucis de polițiști, relatează presa locală. Răniţii — între care un copil — au fost transportaţi la un spital după atac. Deocamdată nu se știe motivul pentru care bărbatul a deschis focul. Sursă: digi24.ro Record Doi morți, inclusiv atacatorul, și 13 răniți într-un atac armat din Toronto apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
09:00
Pompierii francezi merg în Suedia pentru a participa la stingerea incendiilor de pădure Un detaşament de pompieri francezi specializaţi în lupta cu focul la sol se afla în Suedia pentru a participa la stingerea incendiilor de pădure din zona arctică. Celor 30 de pompieri din unităţile de instrucţie şi intervenţie ale securităţii civile li se vor alătura luni alţi 30 de colegi din serviciul departamental de specialitate din sudul Franţei. Misiunea unităţilor franceze este să împiedice extinderea incendiilor aflate deja sub control. Până acum, Suedia a beneficiat de sprijinul unor avioane amfibii Canadair din Italia şi Franţa, iar Danemarca, Germania, Lituania şi Polonia au contribuit la eforturi prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. Agenţia suedeză pentru protecţia civilă a observat până duminică 50 de focare de incendiu active, dintre care 20 în nordul ţării. Cele mai violente sunt în provinciile Gävleborg, Dalarna, Jämtland şi Västernorrland, care au cuprins circa 250 de kilometri pătraţi de păduri. Suedia nu dispune de echipamente suficiente pentru intervenţii în astfel de situaţii şi a cerut inclusiv sprijnul NATO, prin centrul euro-atlantic de coordonare a reacţiilor la catastrofe. Ţările din nordul Europei sunt afectate în ultimele zile de un val neobişnuit de căldură, cu temperaturi peste 30 de grade în apropiere de Cercul Polar, care amplifică seceta şi favorizează incendiile. Sursă: agerpres.ro Record Pompierii francezi merg în Suedia pentru a participa la stingerea incendiilor de pădure apărut pentru prima dată RTR Moldova | Portal de știri despre ultimele evenimente din Moldova și din întreaga lume.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:00
Coșmar: În unele zone din Europa, temperatura aerului va atinge 50 de grade Celsius După ploile torențiale care au făcut ravagii în ultimele săptămâni și incendiile care au cuprins țările scandinave, dar și zone extinse din Grecia, meteorologii nu au vești bune pentru următoarele zile, scrie digi24.ro. Bătrânul Continent va fi cuprins de un val de caniculă extremă, iar temperaturile vor urca până aproape de 50 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice, arată Severe Weather. În vestul Spaniei și sudul și centrul Portugaliei temperaturile au urcat la valori de peste 40 de grade Celsius, cu unele locuri în care s-au atins temperaturi de până la 47 de grade Celsius. Meteorologii avertizează că valul de caniculă extremă va continua până duminică și că în acest interval temperaturile se vor situa între 45 și 50 de grade Celsius, ceea ce ar putea provoca grave incendii de vegetație. Vineri, 3 august, este de așteptat ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius, în timp ce în sudul și centrul Portugaliei ele vor fi situate între 45 și 49 de grade. Și în Republica Moldova vom avea, săptămâna aceasta, temperaturi generoase. Ziua mercurul în termometre va ajunge până la +32 de grade Celsius. Vremea va fi caniculară, dat fiind că nu va ploua, poate doar cu excepția serii zilei de astăzi. Источник: sputnik.md
26 iulie 2018
08:50
RED UNION FENOSA объявляет о веерном отключении электричества в ряде регионов Молдове Компания “RED UNION FENOSA” объявляет в четверг, 26 июля, об отключении электричества в ряде населенных пунктов по всей стране. Перерывы в электроснабжении связаны с профилактическими работами в электросетях для улучшения качества предоставляемых услуг. Компания приносит извинения за временные неудобства и призывает обращаться за дополнительной информацией в Службу Поддержки Клиентов по телефону круглосуточной службы 022-43-11-11. Согласно пресс-релизу предприятия, света не будет по следующим адресам: 1.      Chişinău, sectorul Botanica: bd.Dacia 44, scara 1 si 2 — în intervalul de timp între 12:30 — 16:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric bd.Dacia 49/3 — în intervalul de timp între 10:00 — 12.30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 2.      Chişinău, sectorul Botanica, or.Sîngera: str.Fîntîna Schinului, Sfatul Ţării, str.şi str-la Suveranităţii — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aeriene 3.      Chişinău, sectorul Buiucani: str.Toporaşilor 1-17, 2-16, Schitului 1-13, 2-14, Ghioceilor 1-23, 2-22 — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 18:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 4.      Chişinău, sectorul Buiucani, or.Vatra: str.Feroviarilor, Gh.Ghimpu, Grădinilor, Popilor, Renaşterii — parţial în intervalul de timp între 09:10 — 18:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 5.      Chişinău, sectorul Centru: str.M.Lermontov 15, 19, 37-73, 40, 66-102, str-la M.Lermontov 23, Sf.Vineri 62, Tatarbunar 15, 15/1, 17, 38, Valea Rădiului 26/1 — în intervalul de timp între 09:30 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 6.      Chişinău, sectorul Ciocana: str.A.Russo 63/4, Mircea cel Bătrîn 5/2, 7, 7/2, 7/6J, 9004, 9999, P.Zadnipru 4/1, 6, 6/2, 8, 8/1, 8/2 — în intervalul de timp între 09:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.A.Russo 63/4, Mircea cel Bătrîn 5/2, 7, 7/2, 7/6J, 9004, 9999, P.Zadnipru 4/1, 6, 6/2, 8, 8/1, 8/3 — în intervalul de timp între 11:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Alcedar 1, 2A, 4, A.Izbaş 1, 5, 9, 10-40, 13-47, Arioneşti 2, 2A, 6, Coloniţa 1-7, 2, 2/1, 4, 74-190, 77-175, str-la Coloniţa 1-3, Haiducul Bujor 53-67, 78-104, str-la N.M.Spătaru 1-9, Tîrgovişte 1-25, 6-46, Vadul lui Vodă 105-127, 144-196 — în intervalul de timp între 09:00 — 11:00, pentru deconectare pentru neachitare 7.      Chişinău, sectorul Ciocana, com.Budeşti: str.Chişinăului, Clopotniţei, str-la Clopotniţei, Cotului, Budeşti, Crinilor, Florilor, I.Creangă, Izvorul Vieţii — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 12:30, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor str.Nucilor, Mitr.Varlaam, Izvorul Vieţii, Budeşti, Decebal, Crinilor — parţial în intervalul de timp între 13:20 — 17:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor 8.      Chişinău, sectorul Rîşcani: str.Crîngului 1, 3, 5, 7, 2, 9999, Acad.A.Saharov 6, Dm.Rîşcanu 20/3, 9001 — în intervalul de timp între 08:10 — 16:10, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.N.Dimo 5/2 — în intervalul de timp între 09:00 — 13:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.N.Dimo 9/2 — în intervalul de timp între 13:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 9.      Chişinău, sectorul Rîşcani, com.Grătieşti: str.Balcani 6, Gratieşti 999 — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 10.   Anenii Noi: s.Cobusca Nouă — parţial în intervalul de timp între 09:55 — 17:55, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Cobusca Veche — parţial în intervalul de timp între 10:30 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 11.   Cahul: s.Alexandru Ioan Cuza: str. 31 August 1989, Ştefan cel Mare şi Sfînt — parţial în intervalul de timp între 08:20 — 09:20, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului s.Brînza: str.Comsomoliscaea, Lenin, Molodejnaea, Ştefan cel Mare şi Sfînt — parţial în intervalul de timp între 14:00 — 15:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului s.Huluboaia, s.Tătăreşti — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 12.   Cantemir: s.Baimaclia — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Pleşeni — în intervalul de timp 11:00 — 12:30, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului 13.   Comrat (UTA Găgăuzia): str.Dimitrov, Dostoevski, Lenin — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 16:45, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Cazaclia: str. 24  August, Corciaghina str-la, Lev Tolstoi str-la, Vladimir Maiacovski str-la — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 16:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Dezghingea: str.Budionnîi, Gherman Titov, Gherţena, Lenin, Maxim Gorki, Mihail Şolohov, Oleg Coşevoi, Pobeda, Serghei Tiulenin, Serghei Tiulenin str-la, Volghina str-la — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 16:45, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor 14.   Călăraşi: str.Alexandru Cel Bun, Alexandru Cel Bun 3 str-la, Alexandru Donici, Barbu Lăutaru, Constantin Stamati, Grigore Ureche, Ion Neculce, Mihail Frunze, Miron Costin, Miron Costin 2 str-la, Nicolae Milescu Spătaru, Ştefan Neaga, Ştefan Neaga 1 str-la, Vişinilor De Jos, Zamfir Arbore — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 17:00, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Seliştea Nouă — parţial în intervalul de timp între 08:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Sipoteni: str. 31 August 1989, Alexei Mateevici, Chişinăului, Dimitrie Cantemir, Gloria, Învăţătorilor, Miron Costin, Sipoteni, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Tochile — parţial în intervalul de timp între 10:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 15.   Căuşeni: or.Căinari — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 11:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului or.Căinari — în intervalul de timp 11:30 — 13:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului s.Coşcalia — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 11:30, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Plop — parţial în intervalul de timp între 13:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Plop-Ştiubei — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 18:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor 16.   Cimişlia: str.Burebista, Cimislia, Decebal, Gavriil Musicescu, Mihai Viteazul, Mihai Viteazul str-la, Mihail Sadoveanu str-la, Nicolae Milescu Spătaru, Ştefan Neaga — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 18:30, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Satul Nou — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Selemet: str. 25 August, 27 August, 31 August 1989, Alexandru Donici, Ceparia, Dimitrie Cantemir, Doina, Fintinilor, Gloria, Gradinilor, Maria Drăgan, Morozov P., Nicolai Nekrasov, Pugacev, Şciorsa, Selemet, Ştefan cel Mare şi Sfînt, Tinereţii — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 17.   Criuleni: s.Işnovăţ — parţial în intervalul de timp între 13:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Ohrincea — parţial în intervalul de timp între 10:25 — 19:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 18.   Hînceşti: s.Bălceana, s.Negrea — parţial în intervalul de timp între 08:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Cărpineni: str.Alexandru Donici, Biruinţa, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Boris Glavan, Botanica, Calinina, Independenţei, Ion Creangă, Iurie Gagarin, Leovscaea, Maxim Gorki, Mihail Frunze, Molodejnaea, Morozova, Ogorodnaea, Oleg Coşevoi, Pervomaiscaea, Sverdlova, Tcacenco, Zorile, Ştefan Vodă — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Cărpineni: str.Alexandru Donici, Biruinţa, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Botanica, Calinina, Cocoarelor, Colhoznaea, Comsomoliscaea, Constantin Stamati, Cuza-Vodă, Davîdova, Dimitrie Cantemir, Doina, Dumitru Creţu, Filatova, Florilor, Gemenilor, Gospitalinaea, Grigore Vieru, Independenţei, Ioana Iakir, Ion Creangă, Iurie Gagarin, Leovscaea, Liza Ceaikina, Maria Bieşu, Maxim Gorki, Mihail Frunze, Mihail Lomonosov, Moldoviţa, Molodejnaea, Morozova, N.Berzarin, Nicolae Testemiţeanu, Oleg Coşevoi, Pervomaiscaea, Putna, Satul Nou, Sfîntul Pavel, Ştefan Neaga, Ştefan Vodă, Sverdlova, Tcacenco, Vlad Scoarţă, Zorile — parţial în intervalul de timp între 08:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Crasnoarmeiscoe: str.Boris Glavan, Cicalova, Comsomoliscaea, Ion Soltîs, Lenin, Lesnaea, Nicolai Pirogov, Ogorodnaea, Oziornaia str-la, Pervomaiscaea, Serghei Lazo, Stepnaea, Sverdlova, Ţentralinaea, Vinogradnaea — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 21:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Crasnoarmeiscoe: str.Comsomoliscaea, Hînceşti, Ion Soltîs, Lenin, Serghei Lazo, Ţentralinaea — parţial în intervalul de timp între 09:50 — 17:50, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Fundul Galbenei — parţial în intervalul de timp între 09:50 — 17:50, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Nemţeni — parţial în intervalul de timp între 08:15 — 21:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Pereni — parţial în intervalul de timp între 08:15 — 21:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Pervomaiscoe — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 21:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 19.   Ialoveni: s.Suruceni — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 13:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului s.Văratic — parţial în intervalul de timp între 09:40 — 17:30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 20.   Leova s.Beştemac — în intervalul de timp 09:30 — 17:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor 21.   Nisporeni: s.Boldureşti — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Brătuleni — parţial în intervalul de timp între 08:45 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Grozeşti — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 19:30, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor 22.   Orhei: str.Mihail Mîndru, S.Lazo, Trosceanscaia, Zemţov — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări […]
25 iulie 2018
11:40
В среду без света останется часть Молдовы: узнайте, есть ли ваш дом в списке Компания “RED UNIONFENOSA” объявляет в среду, 25 июля, об отключении электричества по ряду адресов по всей стране. Перерывы в электроснабжении проводятся с целью проведения работ в электросетях для улучшения качества предоставляемых услуг. Компания приносит извинения за временные неудобства и призывает обращаться за дополнительной информацией в Службу Поддержки Клиентов по телефону круглосуточной службы 022-43-11-11. Согласно пресс-релизу предприятия, в этот день без света на определенный промежуток времени останутся следующие регионы: 1.      Chişinău, sectorul Botanica: str.Grenoble 205 scara 1,2 — în intervalul de timp între 12:00 — 18:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Grenoble 205 scara 1,3 — în intervalul de timp între 12:30 — 14:30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Grenoble 205 scara 3,4 — în intervalul de timp între 14:30 — 18:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 2.      Chişinău, sectorul Botanica, or.Sîngera: str.Fîntîna Schinului, Sfatul Ţării, str.şi str-la Suveranităţii — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aeriene 3.      Chişinău, sectorul Buiucani: str.Toporaşilor 1-17, 2-16, Schitului 1-13, 2-14, Ghioceilor 1-23, 2-22 — în intervalul de timp între 09:15 — 18:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 4.      Chişinău, sectorul Buiucani, or.Vatra: str.Feroviarilor, Gh.Ghimpu, Grădinilor, Popilor, Renaşterii — parţial în intervalul de timp între 09:10 — 18:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 5.      Chişinău, sectorul Centru: Hînceşti şos. 70/4 — în intervalul de timp între 10:00 — 12:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Academiei 7, Drumul Viilor 30-34, 67-97, Frumoasa 43-71, 56-88, Hînceşti şos. 40-42, 53, 58, 60, Mitr.Gurie Grosu 14, 22, 24, 31, Valea Dicescu 91-119, 144-160, V.Docuceaev 13, 21-31, 26-42 — în intervalul de timp între 09:15 — 13:15, pentru lucrări de reconstrucţie LEA str.M.Lermontov 15, 19, 37-73, 40, 66-102, str-la M.Lermontov 23, Sf.Vineri 62, Tatarbunar 15, 15/1, 17, 38, Valea Rădiului 26/1 — în intervalul de timp între 09:30 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 6.      Chişinău, sectorul Ciocana: str.Uzinilor 201/1 — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 13:30, pentru conectarea clienţilor noi 7.      Chişinău, sectorul Ciocana, com.Budeşti: str.A.Russo, Balţata, Budeşti, Chişinăului, Cireşilor, Columna, Murelor, str-la Murelor, Pintea Pavel, Spicului, str-la Spicului — parţial în intervalul de timp între 09:10 — 17:00, pentru admiterea persoanelor terțe în instalațiile electrice str.Aron Pumnul, Budeşti, Budeşti Noi, Chişinăului, Drumul Viilor, Ginta Latină, Humuleşti, Ion Creangă, Maria Cibotari, Mesager, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Mitropolit Varlaam, Plopilor, Romantică, Salcîmilor, Şcolii, Şoimilor, Studenţilor, Toamnei, Traian — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 17:00, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor str.Chişinăului, str-la Chişinăului, Cotului, str-la Crinilor, Florilor, Ion Creangă, Izvorul Vieţii, Mihai Eminescu, Velicico, Budeşti — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 17:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor 8.      Chişinău, sectorul Ciocana, s.Buneţi: str.Pădurilor — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 12:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 9.      Chişinău, sectorul Rîşcani: bd.Grigore Vieru 19 — în intervalul de timp între 13:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Alexandru Puşkin 43 — în intervalul de timp între 09:10 — 13:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 10.   Chişinău, sectorul Rîşcani, com.Grătieşti: str.Balcani 6, Gratiesti 999 — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 11.   Anenii Noi: str.Concilierii Naţionale, Victoriei — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 11:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului s.Chetrosu, s.Merenii Noi — parţial în intervalul de timp între 09:45 — 17:45, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Cobusca Nouă — parţial în intervalul de timp între 09:55 — 17:55, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Cobusca Veche — parţial în intervalul de timp între 10:30 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Mereni: str.Chişinăului, Gheorghe Coşbuc, Mereni, Pescarilor, Valahiei, Vasile Alecsandri — parţial în intervalul de timp între 11:30 — 14:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului 12.   Cahul: str.Dimitrie Cantemir, Vulcăneşti şos. — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Lebedenco — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 19:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 13.   Cantemir: s.Cociulia — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 16:30, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Tartaul — parţial în intervalul de timp între 11:30 — 12:30, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului 14.   Comrat (UTA Găgăuzia): str.Cosmonauţilor, Dubinin, Kuzneţov, Lenin, Novaea, Pobeda — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 16:45, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Baurci: str.Carl Marx — parţial în intervalul de timp între 13:00 — 17:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Baurci: str.Carl Marx, Comsomoliscaea, Ioana Iakir, Iubileinaea — parţial în intervalul de timp între 08:30 — 13:00, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Joltai: str.Maxim Gorki — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 19:30, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Tvardiţa: str.Iurie Gagarin, Serghei Lazo — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 11:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului 15.   Călăraşi: str.Alexandru Cel Bun, Alexandru Cel Bun 3 str-la, Alexandru Donici, Barbu Lăutaru, Constantin Stamati, Grigore Ureche, Ion Neculce, Mihail Frunze, Miron Costin, Miron Costin 2 str-la, Nicolae Milescu Spătaru, Ştefan Neaga, Ştefan Neaga 1 str-la, Vişinilor De Jos, Zamfir Arbore — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 17:00, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Seliştea Nouă — parţial în intervalul de timp între 08:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 16.   Căuşeni: s.Baccealia — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 11:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului s.Ciufleşti — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Cîrnăţenii Noi — parţial în intervalul de timp între 13:00 — 14:30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Constantinovca — parţial în intervalul de timp între 15:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Fîrlădeni — parţial în intervalul de timp între 09:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Zaim — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 11:30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 17.   Cimişlia: str.Alexandru Lăpuşneanu, Burebista, Cimislia, Decebal, Gavriil Musicescu, Ion Popuşoi, Maria Bleah-Conoval, Mihai Viteazul, Mihai Viteazul str-la, Mihail Sadoveanu, Mihail Sadoveanu str-la, Nicolae Iorga, Nicolae Milescu Spătaru, Ştefan Neaga, Valul lui Trăian — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric str.Decebal, Mihai Viteazul, Nicolae Milescu Spătaru, Ştefan Neaga — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 18:30, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Codreni — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Gura Galbenei: str.Alexandr Puşkin, Damian, Fîntînilor, Gura-Galbenei, Iurie Gagarin, Livezilor, Mihai Eminescu — parţial în intervalul de timp între 06:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Iurievca — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 18.   Criuleni: s.Cruglic — în intervalul de timp 12:00 — 13:30, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului s.Dubăsarii Vechi — parţial în intervalul de timp între 09:45 — 17:00, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Dubăsarii Vechi — în intervalul de timp 14:00 — 15:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului s.Micleşti — în intervalul de timp 09:00 — 11:00, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului 19.   Hînceşti: s.Cărpineni — în intervalul de timp 13:30 — 15:30, pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branşamentului s.Cărpineni: str. 1 Iunie, Anton Cehov, Boris Glavan, Comsomoliscaea, Corciaghina, Cuibîşeva, Doina, Fodor Sergiu, Gemenilor, Grigore Cotovschi, Independenţei, Ioana Iakir, Lăpuşniţa, Mihai Eminescu, Mircea Cel Bătrîn, Morii, Rădi, Serghei Lazo, Ştefan Vodă, Stepnaea, Sverdlova — parţial în intervalul de timp între 08:00 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Cărpineni: str.Alexandru Donici, Biruinţa, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Boris Glavan, Botanica, Calinina, Independenţei, Ion Creangă, Iurie Gagarin, Leovscaea, Maxim Gorki, Mihail Frunze, Molodejnaea, Morozova, Ogorodnaea, Oleg Coşevoi, Pervomaiscaea, Sverdlova, Tcacenco, Zorile, Ştefan Vodă — parţial în intervalul de timp între 10:00 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Drăguşenii Noi — parţial în intervalul de timp între 09:40 — 17:40, pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor s.Nemţeni — parţial în intervalul de timp între 08:15 — 21:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Pereni — parţial în intervalul de timp între 08:15 — 21:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA s.Pervomaiscoe — parţial în intervalul de timp între 09:40 — 17:40, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Secăreni, s.Corneşti, s.Secărenii Noi, s.Paşcani — parţial în intervalul de timp între 09:15 — 17:00, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric s.Stolniceni — parţial în intervalul de timp între 09:40 — 17:40, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor 20.   Ialoveni: s.Mileştii Noi — parţial în intervalul de timp între 09:40 — 17:30, pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor s.Sociteni — parţial în intervalul de timp între 09:30 — 20:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 21.   Leova s.Vozneseni — în intervalul de timp 09:00 — 16:30, pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric 22.   Nisporeni: […]
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.