Politik

Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Cei şase magistraţi numiţi la Curtea Constituţională de parlament, guvern şi de Consiliul Superior al Magistraturii au depus vineri, 16 august, jurământul în plenul legislativ. Astfel, parlamentul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole.Guvernul i-a desemnat pe Liuba Șova și Nicolae Roșca în calitate de judecători ai Curții Constituționale, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii. Noii judecători ai Curţii Constituţionale au depus jurământ în faţa parlamentului, preşedintelui Republicii Moldova şi Consiliului Superior al Magistraturii.Curtea Constituţională este compusă din şase judecători, numiţi pentru un mandat de şase ani. Doi judecători sunt numiţi de parlament, doi de guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.
12:50
Domnica Manole și Vladimir Țurcan sunt cei doi candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului. Deși a fost organizat un concurs în urma căruia au câștigat dreptul de a candida la această funcție Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, ieri majoritatea parlamentară s-a răzgândit și i-a înaintat pe Domnica Manole și Dumitru Pulbere. Ulterior, Dumitru Pulbere a fost înlocuit cu Vladimir Țurcanu deoarece nu avea dreptul conform legislației să dețină această funcție, având în vedere că a fost deja judecător la Curtea Constituțională pe parcursul a două mandate.
13 august 2019
11:30
 Legea care interzice utilizarea și comercializarea pungilor de plastic nu are încă stabilită data în care vor intra în vigoare sancțiunile contravenționale pentru cei care încalcă prevederile legale. Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM, Dumitru Alaiba, inițiatorul proiectului de lege, a precizat pentru IPN că nu există încă toate avizele necesare. Dumitru Alaiba a precizat că, față de legea care prevede interzicerea utilizării și comercializării pungilor de plastic, adoptată de Parlament în anul 2017, diferența constă în faptul că sunt prevăzute sancțiunile contravenționale pentru cei care o încalcă. „În legea adoptată în anul 2017, partea cu penalizările a dispărut din proiect. Deși amenzile au existat în votul din prima lectură, în votul din a doua lectură modificările la Codul Contravențional au dispărut pur și simplu”, a declarat deputatul.
12 august 2019
14:00
Deputatul Blocului ACUM a venit cu mai multe comentarii „cu referință la isteriile apărute după interviul de la Radio Europa Liber㔄1. DESPRE BLOCUL ACUM: Blocul ACUM nu este o vacă sacro-sanctă, forța acestuia a constat tocmai în diversitatea reprezentanților și a opiniilor existente. Nu sunt membru PAS sau Platforma DA, iar critica față de acțiunile Blocului s-au referit la derapajele atestate după preluarea puterii și ele vor continua, pentru că unicul meu raționament de prezență în parlament este respectul față de alegătorul nostru și de angajamentele asumate. Nu contest integritatea Blocului și voi fi în Bloc cât timp această integritate va fi menținută, dar până cer expres transparență în decizii și respectarea democrației interne. 2. DESPRE PSRM: Nu am semnat înțelegerea cu PSRM, dar am susținut și voi susține guvernarea Blocului ACUM dacă această guvernare va fi o emanație a spiritului acestui Bloc.
13:40
 Viaceslav Solovyov, directorul ştiinţific al Centrului Nuclear Federal din Rusia, institut în cadrul căruia lucrau cinci oameni decedaţi în cursul testării unei rachete la o bază militară din regiunea Arhanghelsk, a confirmat că cercetătorii studiau surse de energie atomică de mici dimensiuni.Oficialul a declarat, într-un interviu video postat duminică seară de o publicaţie locală, că institutul face cercetări privind "surse de energie de mici dimensiuni pe bază de materiale fisionabile", relatează publicaţia The New York Times. Mai mult, agenţia atomică rusă, Rosatom, a confirmat indirect că accidentul a fost unul de natură nucleară, transmiţând sâmbătă, la două zile după incident, că explozia a fost cauzată de o defecţiune la "sursa de energie pe bază de izotopi a unui motor de rachetă cu combustibil lichid".Rosatom a precizat că în urma accidentului au decedat cinci cercetători din cadrul Centrului Nuclear Federal din Rusia.
12:10
 Fracțiunea socialiștilor din parlament a elaborat un nou concept al reformei justiţiei, care pe parcursul următoarelor săptămâni va fi discutat cu partenerii de coaliție și propus pentru consultări publice. Anunţul a fost făcut luni, 12 august, de către preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei şedinţe cu şeful statului Igor Dodon, comunică MOLDPRES.Conducerea PSRM a precizat că, în următoarele săptămâni, în afară de conceptul reformei justiţiei va pune pe masa partenerilor şi câteva iniţiative sociale, inclusiv cea de indexare a pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie.De asemenea, preşedintele PSRM a specificat că ţinând cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri, după proiectul politicii fiscale recent aprobat de guvern, PSRM a decis să aibă discuții separate cu guvernul și reprezentanța FMI.
11 august 2019
18:30
Mâine, agenții economici din domeniul HoReCa din care fac parte restaurantele, hotelurile și cafenelele au anunțat un protest în fața Parlamentului față decizia de a majorea TVA de la 10% la 20%. De asemenea, foarte multe localuri anunță că-și vor sista activitatea după ce Guvernul a aprobat o decizie în acest sens vineri, 9 august. Expertul Dionis Cenușa a comentat această acțiune: „Protestele sunt o expresie necesara a unei democratii sanatoase, desigur, daca oamenii vin la protest pentru idei, dar nu ca rezultat al santajului sau pentru bani. De aceea, protestul celor din breasla HoReCa, anuntat pe 12 august, impotriva majorarii TVA-ului, este o reactie fireasca de contestare, legitima, politicilor propuse de Guvern.1. Acest protest va fi primul de la inceputul guvernarii PSRM-ACUM. Posibil, este o prima randunica, daca situatia va fi gestionata incorect si un numitor comun nu va fi gasit (de ex.
10 august 2019
20:20
PROTEST al unui local cunoscut din Capitală față de majorarea TVA în domeniul HoReCa. „Aceasta va tăia o jumătate din veniturile noastre lunare. Încercați să vă puneți în locul nostru”...
18:40
Ex-premierul Iurie Leancă, folosindu-se de pașaportul diplomatic, a încercat, la începutul lunii august curent, să scoată din țară 50.000 de euro. Întrucât a refuzat să prezinte la vamă acte permisive pentru scoaterea mijloacelor bănești din Republica Moldova, acestuia nu i s-a permis trecerea frontierei de stat. Conform surselor Cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent. Întrucât legislația în vigoare stipulează că persoanele fizice au dreptul să scoată din Republica Moldova sume bănești în numerar valoarea cărora nu depășește 10.
9 august 2019
17:10
 Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi un proiect de lege, care prevedea modificarea mai multor active legislative. Este vorba despre eliminarea scutirii la TVA pentru sectorul HORECA, anularea amnistiei fiscale, dar și a altor șapte prevederi ce țin de domeniul fiscal, potrivit DIEZ.MD. Care sunt principalele prevederi ale proiectului de lege:1. Eliminarea scutirii personale a persoanelor fizice cu venituri mai mari de 360 000 de lei anualSe impune condiția pentru ca scutirea personală să poată fi utilizată de către persoanele fizice care au venituri mai mici de 360 000 lei anual. Persoana care are venituri mai mari de 30 de mii de lei lunar va achita un impozit suplimentar de 240 de lei. Este de menționat că în anul 2018, numărul de persoane care au venituri mai mari de 360 de mii de lei a constituit 4891 persoane. Impactul estimat asupra bugetului va constitui 14 milioane de lei venituri suplimentare.  2.
12:50
 Guvernul a publicat tabelul în care este prezentat punctajul acordat de către fiecare membru al Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Executivului. Menționăm că au fost selectați patru candidați, iar decizia privind desemnarea a doi judecători ai CC va fi luată în cadrul următoarei ședințe de Guvern, care va avea loc săptămâna viitoare. Candidații sunt: Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.
12:20
 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, începând cu ora 12:00, cod galben de instabilitate atmosferică. „În decursul zilei de 09.08 se va menține instabilitate atmosferică, în a doua parte a zilei izolat se prevăd averse puternice (15-20 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s”, precizează meteorologii. Menționăm că, la această oră, plouă puternic în Capitală, internauții semnalând străzi inundate și circulație rutieră dificilă.
09:00
 Comisia de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională va propune Guvernului patru candidaturi. Este vorba despre Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca. Din cele patru candidaturi, executivul va anunța, săptămâna viitoare, cine sunt cei doi învingători. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, susținută de membrii Comisiei după miezul nopții, transmite IPN.Premierul Maia Sandu a declarat că membrii Comisiei de selectare și-au început lucrul de joi dimineața, la ora 09.00, când au fost pregătite întrebările pentru interviuri. De la ora 12.00 și până după ora 21.00 au fost realizate interviurile cu toți cei 12 candidați, care au ajuns la această etapă de concurs. Potrivit șefei executivului, toate interviurile au fost înregistrate video și sunt disponibile pe pagina web a Guvernului, astfel încât cei interesați să le poată urmări.
8 august 2019
16:40
 Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției speciale de investigații în comun cu Oficiul Nord al PCCOCS au documentat şi contracarat activitatea infracţională a unei grupări, specializate în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, în sumă de peste 3200000 lei, destinate scoaterii prin contrabandă spre România. Potrivit materialelor cauzei penale, locuitorii mun.Edineţ, de comun acord cu alte persoane, cetățeni ai României în prezent nestabilite de organul de urmărire penală, au acționat prin participație în cadrul unei reuniuni stabile de persoane și care s-au organizat în prealabil în vederea trecerii prin contrabandă a produselor de tutungerie. Grupul avea un plan bine determinat de activitate infracțională, cu desemnarea rolurilor şi funcțiilor membrilor grupului, în cadrul căruia revenindu-le rolurile de aprovizionare, împachetare, transportare a produselor de tutun.
13:40
Premierul Maia Sandu s-a adresat deputaților blocului ACUM, declarând că au ales calea dificilă de a asigura că țara noastră intră în normalitate. „Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală. Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să inflamați societatea cu nevoile propriului ego. Ce am ales noi să facem nu e din confort sau plăcere, dacă am fi căutat să ne fie plăcut, eram astăzi în altă parte”, a declarat Maia Sandu. Ea a mai spus că PSRM și ACUM au trecut peste neînțelegeri și peste diferențe de viziune, pentru că știau că dacă regimul rămâne încă un pic, din țară nu va mai rămâne nimic.„Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu căutăm pretexte pentru a complica o situație dificilă.
13:10
 Peste 40 de procese-verbale, cu amenzi de aproximativ 55 mii de lei, a întocmit în primul semestru al anului curent Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) ca urmare a controalelor în blocurile alimentare ale instituţiilor de învăţământ general din ţară. Totodată, inspectorii au emis şi peste 300 de prescripţii, necesare pentru înlăturarea neajunsurilor depistate. Despre aceasta a declarat conducerea ANSA joi, 8 august, într-o conferinţă de presă, transmite MOLDPRES.Directorul general-adjunct al instituţiei, Ion Toma, a explicat că specialiştii din subdiviziunile ANSA au un plan naţional aprobat la fiecare început de an, care prevede un anumit număr de controale. Potrivit responsabilului, de regulă, fiecare cantină din şcoală sau grădiniţă din ţară este verificată de circa două ori pe an.
6 august 2019
13:20
 Asociația Businessului European din Moldova (EBA) a adresat o scrisoare mai multor oficialități din Republica Moldova, prin care vine cu o propunere pentru politică fiscală pe anul 2020 referitor tratamentul fiscal aplicat tichetelor de masă și majorarea taxei pentru poluarea mediului, informează Cotidianul. Scrisoarea a fost adresată președintelui RM, Igor Dodon, președintelui Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, prim-ministrului RM, Maia Sandu, președintelui Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, ministrului Finanțelor, Natalia Gavriliță, ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, reprezentanței FMI în RM și consiliului Economic pe lângă PM.
12:20
 Colegiul penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a admis recursurile în anulare, declarate de către avocați și de către condamnații Vitalie Burlacu și Irina Baglai în aşa-zisul dosar privind coruperea deputaților, transmite Mold-street.com.Instanța a decis pe 11 iulie 2019, casarea totală a deciziei Colegiului penal al CSJ din 18 iulie 2018 şi deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău din 10 aprilie 2017, în cauza penală în privinţa lui Vitalie Burlacu şi Irina Baglai şi a dispus rejudecarea cauzei de către aceiaşi instanţă de apel, în alt complet de judecată.Magistrații CSJ au motivat decizia prin faptul că pe parcursul examinării cazului de către instanţele de judecată au fost admise mai multe încălcări, inclusiv "a prevederilor art.
11:00
 „Acum muncim pentru a elimina toate schemele de corupție instituite de fostul regim, prin care se fura din banul public. Dacă economiile pe care o să le facem în urma eliminării schemelor de corupție ne vor permite, vom încerca să reducem povara fiscală pentru toți”. Declarația aparține premierului Maia Sandu și a fost făcută la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, transmite IPN.Șefa cabinetului de miniștri a reiterat intenția autorităților de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranță angajatorilor în raport cu investițiile pe care aceștia le fac și a accentuat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare. ,,Noi credem că sectorul privat este cel mai important din perspectiva creării locurilor de muncă și asigurării unor salarii mai mari cetățenilor.
08:50
Printre reproșurile aduse noii guvernări de la Chișinău chiar de către simpatizanții Blocului ACUM se numără lipsa de transparență, dacă nu chiar de logică, a unor numiri în posturi cheie ale statului. Din aceeași cauză, guvernarea are deja un rebel consacrat în propriile rânduri – pe deputatul Octavian Țîcu. Exasperat mai ales de numirea unui apropiat al lui Igor Dodon la șefia Centrului Național Anticorupție, Țîcu a spus în mod memorabil că parcă era mai ușor să umble cu capul spart pe vremea când era boxer decât acum, când este implicat în politică, scrie Europa Liberă, după un interviu cu deputatul Blocului ACUM.  Întrebat dacă există o separare între modul cum se negociază cu deputații PSRM și cel în care se implică în discuții președintele Igor Dodon, Octavian Țâcu susține că există anumite conflicte legate de această situație.
5 august 2019
17:30
 Cel puţin patru persoane au fost rănite în urma unei explozii produse luni la un depozit de armament din Rusia, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti.Explozia s-a produs la un depozit de armament situat în apropierea oraşului Acinsk, în regiunea Krasnoiarsk, situată în centrul Rusiei. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.Conform serviciilor de intervenţie, în explozie au fost rănite patru persoane, inclusiv un copil.Potrivit datelor preliminare, în depozit sunt zeci de mii de proiectile.   Pompierii depun eforturi pentru stingerea incendiului.
16:40
Liderul USB, Valeriu Munteanu, susține că Planul de acțiuni al Executivului pentru anul 2019-2020 „este scris în spiritul „de stabilitate politică” a guvernului Filip, semănând izbitor de mult cu documentele similare, care au emanat în ultimii 3 ani, de la Guvernul Partidului Democrat a lui Vladimir Plahotniuc”. De asemenea, el spune că este un document cu abordări superficiale, amorf, lent, static și fără nici un element de reforme fundamentale.„Documentul privind declararea statului captiv a fost abandonat în totalitate de guvernarea PSRM-ACUM și respectiv Guvernul a abandonat în abordările sale programatice retorica de eliberare a „statului captiv”, respectiv majoritatea covârșitoare a acțiunilor ce se doresc a fi asumate de Guvern pentru următorul an sunt de fapt „conserve” pregătite de fostul Guvern.
16:00
 Preşedintele american Donald Trump a ordonat ca drapelele arborate în clădirile oficiale să fie coborâte în bernă până pe 8 august, în semn de respect faţă de cele 29 de victime ale celor două atacuri armate care au îndoliat SUA în mai puţin de 24 de ore, a anunţat Casa Albă duminică, transmite AFP."Condamnăm aceste acte odioase şi laşe", se subliniază în comunicatul executivului american.Douăzeci de oameni au fost ucişi sâmbătă dimineaţa la El Paso, oraş majoritar hispanic din Texas, în apropiere de graniţa cu Mexicul, şi alţi nouă după mai puţin de 13 ore la Dayton, în statul nord-estic Ohio.Autorităţile locale au anunţat că vor solicita pedeapsa cu moartea împotriva autorului atacului din Texas, un tânăr alb în vârstă de 21 de ani, prezentat ca Patrick Crusius, în cazul căruia poliţia bănuieşte existenţa unei motivaţii rasiste.
15:40
O analiză a Laboratorului pentru Analiza Războiului Informaţional, semnată de Dan Dungaciu. Pe 30 iulie 2019, premierul R. Moldova Maia Sandu a acordat un interviu Agenției de presă ruse TASS.Interviul este important din două puncte de vedere. Primul: prefațează vizita premierului Maia Sandu la Moscova, care va avea loc în toamnă. Al doilea: un asemenea interviu este expresia aparatului premierului de politică externă și a Ministerului de Externe de la Chișinău, deci prezintă cea mai amplă și clară perspectivă de politică externă pe spațiul estic a guvernului Sandu de până acum. De aici importanța lui strategică.Dar și semnele de întrebare pe care le ridică. Pentru că, fără să fie sau să fi fost vreodată „omul Moscovei”, în interviul acordat agenției ruse, doamna Maia Sandu riscă enorm transmițând, direct sau indirect, o serie de teze rusești despre relația bilaterală, regiunea estică sau diverse subiecte punctuale.
15:10
„Partidul Democrat din Moldova condamnă noul atac asupra sa din partea guvernării PSRM-ACUM, de această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, pe care au supus-o controlului politic”, au comentat astăzi democrații ordonanța emisă de procuratură în vederea inițierii urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat.  Potrivit formațiunii, decizia este absolut ilegală a PG și „se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM”.„Dovadă a faptului că decizia PG de a iniţia urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii Generale, este şi afirmaţia liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistenţa lui a dat roade şi a fost iniţiat dosarul penal, unul pe care PDM îl consideră exclusiv politic.”, susțin PD.
15:00
 Un mandat de arest pe numele ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, a fost emis, în lipsa acestuia, de către o instanță din orașul Tversk, regiunea Moscova, Rusia.  Astfel, Vlad Plahotniuc ar putea fi arestat în cazul în care va fi extrădat în Rusia sau va fi reținut pe teritoriul țării respective. Menționăm că în acest dosar Vlad Plahotniuc este acuzat de crearea unor grupuri criminale și trafic de droguri în proporție deosebit de mari. De asemenea, el este vizat și într-un alt dosar în care este acuzat de implicare, alături de Veaceslav Platon, în operațiuni valutare ilegale deosebit de mari.
12:30
Procurorul general - interimar, Dumitru Robu,  a emis astăzi o ordonanță prin care a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.„Astfel, fiind constatate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul Procuror Genaral – interimar, Igor Popa din 23 iulie 2019, astăzi, aceasta a fost anulată”, se precizează într-un comunicat al Procuraturii. Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept. Menționăm că o sesizare în acest sens a fost adresată de către ministrul de Interne, Andrei Năstase, iar procuratura a refuzat deschiderea unui dosar penal, motivând că nu există temei.
12:10
 Ministrul afacerilor de externe și integrării europene, Nicu Popescu, spune că va merge la Moscova, la începutul lunii septembrie, pentru a pregăti o vizită anunțată recent a prim-ministrei Maia Sandu. Potrivit ministrului, deocamdată, agenda nu a fost discutată, dar din perspectivele Republicii Moldova, agenda reiese din necesitatea de a debloca posibilitățile de export al produselor predominant agricole de pe piața moldovenească pe piața rusă. Autoritățile își doresc să refacă legăturile economice cu Moscova, fără să le prejudicieze pe cele cu Uniunea Europeană. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, ministrul Popescu a dat asigurări că integrarea eurasiatică este în afara discuției, transmite IPN.
11:00
 Partidul Democrat din Moldova a lansat un apel către partenerii externi ai țării noastre și diplomațiile acreditate, solicitând să intervină „pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări”. În opinia formațiunii, actuala guvernare exercită prresiuni asupra deputaților, funcționarilor, primarilor PD și încalcă pluralismul de opinie. De asemenea, în cadrul apelului, democrații semnalează partajarea funcțiilor după criterii politice, nerespectarea statului de drept și a principiilor separării puterii în stat, dar și imixtiunea în justiție. Deocamdată, reprezentanții guvernării nu au comentat aceste declarații.
10:10
 Franţa şi Germania au denunţat duminică arestarea unor manifestanţi ai opoziţiei la Moscova şi utilizarea, considerată disproporţionată, a forţei pentru a reprima acest protest, făcând apel la Moscova să elibereze persoanele deţinute, relatează AFP.Într-un comunicat, Ministerul francez al Afacerilor Externe "condamnă reţinerile", precum şi "utilizarea în mod clar excesivă a forţei".Parisul "reaminteşte ataşamentul său pentru libertatea de expresie în toate componentele sale, inclusiv cea de a manifesta paşnic şi de a participa la alegeri libere şi transparente".Ministerul califică drept "paşnice" manifestaţiile organizate sâmbătă în capitala rusă şi în alte oraşe ale ţării.MAE francez "a făcut apel la Rusia să elibereze fără întârziere persoanele încarcerate în aceste ultime zile şi să se conformeze angajamentelor la care a subscris în calitate de membru al OSCE şi al Consiliului Europei".
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.