Politik

Acum o oră
13:50
 Preşedintele vietnamez, Tran Dai Quang, unul dintre cei trei lideri importanţi din ţară, s-a stins din viaţă vineri la vârsta de 61 de ani, după o perioadă lungă în care s-a confruntat cu o boală gravă, scrie Reuters.Preşedintele a decedat într-un spital militar din Hanoi din cauza „unei boli serioase, în ciuda eforturilor făcute de doctorii şi profesorii locali şi internaţionali”, relatează televiziunea de stat din Vietnam. Vietnamul este o ţară condusă de preşedinte, prim-ministru şi şeful Partidului Comunist. Funcţia de preşedinte este în mare parte ceremonială. Quang a fost învestit în funcţie în aprilie 2016. Înainte de a prelua funcţia de preşedinte, el a fost ministru al Securităţii Publice, corp guvernamental important pentru Vietnam.
Acum 4 ore
11:50
 Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.Potrivit informaţiilor acumulate, cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1400 de lei. Astfel, pentru fortificarea probatoriului, sub controlul CNA au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori - acţiuni documentate cu mijloace video şi audio.
11:50
 Șeful statului, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni că refuză să numească în funcție noii miniștri. Pavel Filip susține că refuzul președintelui ar fi o încălcare a Constituției.Igor Dodon a declarat aseară la un post național de televiziune că l-a informat în scris despre acest lucru pe Pavel Filip. În privința candidaturii Silviei Radu la funcția de ministră a Sănătății, șeful statului a declarat că ea nu este un specialist din domeniu și că „trebuie să cunoască diferența dintre paracetamol și aspirină”. Cât ține de Nicolae Ciubuc, candidat la funcția de ministru al Agriculturii, Dodon a menționat că ar avea multe întrebări privind integritatea acestuia.Ulterior, președintele a scris pe pagina sa de Facebook: „Domnul Prim-Ministru Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți.
11:40
 O misiune a Fondului Monetar Internațional care și-a încheiat astăzi vizita în Republica Moldova a discutat cu autoritățile de la Chișinău executarea bugetului pentru anul curent și prioritățile pentru bugetul din anul viitor, precum și reformele fiscale votate în această vară de Parlament.În cadrul vizitei, am discutat cu autoritățile executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019 și implementarea reformelor în sectorul financiar. De asemenea, am discutat și pachetul legislativ ce prevede un șir de inițiative fiscale, amnistia de capital și amnistia fiscală, aprobate recent, inclusiv necesitatea unor măsuri pentru consolidarea guvernanței, îmbunătățirea disciplinei fiscale, asigurarea în continuare a stabilității finanțelor publice și reducerea caracterului regresiv al sistemului fiscal„, a declarat șeful misiunii Ruben Atoyan la finalul vizitei.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Un cetățean al Israelului a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de ieri, după ce a fost prins în flagrant delict cu 5000 de euro mită. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit de trafic de influență, transmite Politik.md. Potrivit datelor anchetei, începând cu 30 august 2018 şi până în prezent, bănuitul ar fi pretins 8000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu". Acesta ar fi dat asigurări că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituției de învățământ și că le poate determina să-i lichideze fetei restanțele din sesiunea de vară și s-o restabilească în anul 3 de studii. Pentru că nu s-a ținut de promisiune, tânărul israelian a fost denunțat la CNA.
12:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, de la începutul anului până la 12 septembrie curent, au fost înregistrate 281 cazuri confirmate de rujeolă, transmite Politik.md.   Potrivit instituției, cea mai semnificativă creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată pe parcursul lunii august, fiind înregistrate 239 cazuri confirmate.   În perioada 01-10 septembrie curent, au fost înregistrate 5 cazuri, iar alte 4 rămân a fi suspecte și se află în proces de investigare.   La data de 12.09.2018, cazuri noi nu au fost înregistrate, ultimul caz de rujeolă a fost confirmat la data de 7 septembrie curent.   Teritoriile afectate de rujeolă în perioada 01.08.2018 – 07.09.
6 septembrie 2018
15:00
Cotidianul The New York Times a publicat miercuri o scrisoare anonimă trimisă de un oficial de rang înalt al Administraţiei Donald Trump, în care acesta vorbeşte despre „rezistenţa tăcută” din interiorul Administraţiei şi despre modul imprevizibil de conducere al preşedintelui american.Scrisoare anonimă, scursă în presă, în care un oficial de la Casa Albă vorbeşte despre modul „impetuos, trivial şi ineficient” de conducere al preşedintelui TrumpPrin intermediul scrisorii, oficialul a transmis că există „eroi” în echipa lui Donald Trump care „lucrează cu sârguinţă din interior pentru a combate părţi din agenda sa şi înclinaţiile sale rele”. Scrisoarea a fost publicată la o zi după apariţia unei noi cărţi scrise de jurnalistul de investigaţie Bob Woodward despre Casa Albă, în care se vorbeşte despre eforturile depuse de oficiali pentru a bloca deciziile lui Donald Trump când acesta este pe cale să acţioneze periculos.
14:50
Polițiștii de frontieră din Sculeni au surprins doi cetățeni ai Republicii Turkmenistan în timp ce căutau un loc mai sigur de a trece ilegal frontiera moldo-română. Fiind opriți din drum și deconspirate intențiile, ambii bărbați au solicitat azil în Republica Moldova, transmite Politik.md. În noaptea de 2 septembrie a.c., patrula Sectorului Poliției de Frontieră ”Sculeni” aflată în misiune de supraveghere și control al frontierei de stat, a observat cu ajutorul dispozitivului cu termovizor două persoane care cercetau împrejurimile. Operativ polițiștii de frontieră au acționat, fiind reținuți în flagrant doi bărbați fără acte de identitate și care nu-și puteau justifica prezența în zonă. Pentru identificarea persoanelor și stabilirea circumstanțelor pe caz, inșii au fost conduși la sediul Sectorului.
14:30
Aproape 30 000 de țigarete și autoturismul folosit pentru transportarea acestora au fost reținute de către vameșii de la Sculeni, ieri, 05 septembrie. Pe acest caz este documentat un locuitor al orașului Fălești, care, acum, trebuie să achite și o amendă pentru trafic ilicit cu țigarete, transmite Politik.md. Potrivit Serviciului Vamal, produsele din tutun au fost descoperite după ce, acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au redirecționat pe Coridorul Roșu automobilul condus de contravenient. Suspiciunile vameșilor au fost confirmate și de câinele specializat al Vămii, care a reacționat la podeaua vehiculului. Astfel, în urma demontării podelei, inspectorii vamali  au extras 29 820 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM. Țigaretele și automobilul au fost reținute în vederea confiscării. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor încălcării.
14:10
Studiul pentru determinarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor privind prevenirea cancerului de col uterin se va desfășura pe parcursul lunii septembrie pe întreg teritoriul țării, pe un eșantion de 1203 femei, cu vârsta cuprinsă între 25 și 61 de ani, transmite Politik.md.   Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, studiul își propune să înțeleagă de ce femeile nu efectuează testul de screening cervical Papanicolau, care sunt normele sociale ce le influențează comportamentul, dar și aspectele ce urmează să fie îmbunătățite la nivel de sistem.   Cancerul de col uterin este una din puținele maladii oncologice care pot fi prevenite prin efectuarea testului de screening Papanicolau.Cu toate acestea, în Republica Moldova, anual sunt depistate peste 300 de cazuri noi de cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile o femeie moare din această cauză.
14:10
Potrivit informațiilor IGSU colectate din subdiviziunile teritoriale în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul țării pe data de 5 septembrie 2018, au rămas parțial deconectate de la energia electrică 22 de localități din 9 raioane.În dimineața zilei de 6 septembrie ora 6.00 rămân fără curent electric 3 localități din raioanele Taraclia și UTA Găgăuzia. Ploile au afectat localitățile Cairaclia și Novosiolovca din raionul Taraclia, unde pompierii au efectuat lucrări de pompare din mai multe gospodării. În raionul Cantemir, localitatea Lingura precipitațiile au deteriorat circa 2 km de drum, iar în satul Câșla au fost avariate două poduri. Mai mult, precipitațiile abundente au afectat alte 10 km de drum local din localitatea Tartaul al aceluiași raion, iar în localitățile Doina, Lopățica și Moscovei a raionului Cahul, pompierii au intervenit pentru pomparea apei din mai multe gospodării.
14:00
Un schimb consistent de informații privind agenda politică și de reforme din Republica Moldova au avut loc în cadrul unei întrevederi dintre Ambasadorul Cristina Balan și noul asistent adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, George Kent, al cărui portofoliu vizează gestionarea relaţiilor cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE, transmite Politik.md. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, în cadrul discuţiei, ambasadorul Cristina Balan a reiterat importanţa pe care Republica Moldova o acordă Dialogului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi modalităţilor de aprofundare a acestuia.
13:40
Vineri, 7 septembrie curent, va fi lansat modulul Educație digitală pentru elevii din clasa întâi. Anunțul a fost făcut public de premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de Guvern, ieri, 5 septembrie, transmite Politik.md.   „Este un lucru foarte important, deoarece suntem în epoca informațională. Deși nu toți vor deveni ingineri IT, de abilități pentru folosirea calculatoarelor și echipamentelor electronice au nevoie toți. Astăzi nu poți fi membru activ al societății fără aceste abilități”, a spus șeful Executivului.   În cadrul evenimentului, vor fi înmânate 1850 de tablete profesorilor care vor preda modulul Educație digitală. Disciplina este obligatorie doar pentru clasa întâi, iar până în clasa a șasea este opțională.
4 septembrie 2018
11:50
Astăzi sunt anunțate lucrări de întreținere și reparații la mai multe adrese din țară. Red Union Fenosa anunță că va întrerupe curentul la următoarele adrese:1. Chişinău, sectorul Botanica, or. Sîngera:str. A. Donici, A. Mateevici, Ştefan cel Mare, Chişinăului, Dealul Leului, M. Eminecsu, Munceşti, Păcii  – parţial  în intervalul de timp între 09:15 – 19:00, pentru  lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aerienestr. Ştefan cel Mare, C. Negruzzi, Horelor, Liviu Damian, M. Costin, Orheiului, P. Zadnipru, Doinelor  – parţial  în intervalul de timp între 09:30 – 19:00, pentru  lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aeriene2. Chişinău, sectorul Botanica, com. Băcioi:str. 31 August 1989, Acad.
11:40
Peste 17 mii de studenţi au fost înmatriculaţi în acest an la studii superioare în universităţile din Republica Moldova. În sesiunea de admitere 2018 înmatricularea la ciclul I – studii superioare de licenţă s-a organizat la 169 de specialităţi, oferta fiind de 4906 locuri bugetare, iar la master – 2876 de locuri finanţate din bugetul de stat, în 17 instituţii de învăţământ de stat şi nouă instituţii private. Datele au fost anunţate în cadrul unei întrevederi a ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc cu rectorii universităţilor, notează trm.md, citat de Politik.md.
11:30
234 de familii și 88 de tineri necăsătoriți și-au procurat locuințe în cadrul programului „Prima Casă”, în mai puțin de jumătate de an de la lansarea acestuia, transmite Politik.md.   Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 148 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 74 milioane de lei.   Până acum, în cadrul programului „Prima Casă 2” au fost depuse 46 de cereri, dintre care 21 sunt în curs de finanțare. Alte 50 de dosare au fost depuse pentru „Prima Casă 3”, 29 dintre acestea fiind în proces de finanțare.   Suprafața unui apartament procurat este, în medie, de 58 de metri pătrați, cu o valoare de circa 543 mii de lei. Costul locuinței nu poate depăși un milion de lei.   Programul prevede facilități pentru familiile care au copii.
11:30
Pompierii din Republica Moldova au ocupat locul II în cadrul competițiilor internaționale la sportul aplicativ desfășurate la Iași, România. Potrivit DSE, în perioada 28 -31 august 2018 angajații IGSU al MAI au participat în cea de-a V ediție a Campionatului organizat de colegii de peste Prut.În cadrul întrecerilor pompierii moldoveni au arătat performanțe înalte reușind să se remarce prin rezistență, viteză și curaj. Potrivit colegiului de arbitri, reprezentanții IGSU din țara noastră s-au clasat pe locul I la probele: trecerea fâșiei de 100 m cu obstacole și ștafeta combinată. În clasamentul general, pompierii moldoveni au ocupat locul II, fiind remarcați pentru rezultatele înscrise.  Competițiile organizate de IGSU România au drept scop dezvoltarea și popularizarea sportului în rândul pompierilor, dar și consolidarea relațiilor de prietenie între salvatorii mai multor țări.
11:30
Furtuna tropicală Gordon loveşte sudul Floridei, cu vânturi puternice şi ploaie, şi se aşteaptă să se transforme în uragan de-a lungul coastei centrale a Golfului Mexic din Statele Unite în seara zilei de marţi, a anunţat Centrul National pentru Uragane, informează Reuters. Furtuna a fost prognozată să ajungă la ţărm marţi seară, în apropiere de graniţa dintre Louisiana şi Mississippi, şi să cadă până la 20 centimetri de ploaie în unele zone din mai multe state din sudul Statelor Unite, care încă nu şi-au revenit după uraganele de anul trecut. Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgenţă, anunţând că 200 de gardieni naţionali din Louisiana se vor deplasa în zonă, împreunâ cu 63 de camioane de mare capacitate, 39 de ambarcaţiuni şi 4 elicoptere.
11:20
Din 10 septembrie 2018, în capitală se deschid două rute noi de troleibuz. Reţeaua de transport public va fi extinsă cu rutele de troleibuz nr. 32 „str. 31 august 1989 - comuna Stăuceni" şi ruta de troleibuz nr. 33 „Universitatea Agrară de Stat din Moldova - str. Bariera Sculeni", potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, transmite Politik.md. Ruta de troleibuz nr. 32 va circula pe următorul itinerar:  Tur:  (în raza oraşului Chişinău): str. 31 august 1989 - str. Al. Puşkin - str. Constantin Tănase - bd. Grigore Vieru - bd. Renaşterii Naţionale - Calea Orheiului - (în raza comunei Stăuceni): str. Păcii, str. Grătieşti, str. Constructorilor, str. Vasile Alecsandri, str. Dumitru Matcovschi; Retur:  (în raza comunei Stăuceni): str. Dumitru Matcovschi, str. Ion Creangă, str. Constructorilor, str. Grătieşti, str. Păcii, (în raza oraşului Chişinău): Calea Orheiului, bd. Renaşterii Naţionale, bd. Grigore Vieru, str.
3 septembrie 2018
13:30
Cel puţin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părţile aflate în conflict, informează Reuters. Deţinuţii au forţat uşile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declaraţie a poliţiei judiciare postată pe o reţea de socializare online. El a cerut să nu fie identificat şi nu a putut oferi mai multe detalii. Închisoarea se află în sudul oraşului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.
13:30
Senatorul american şi veteranul de război John McCain a fost înmormântat, duminică, la cimitirul Academiei Navale a SUA, în cadrul unei ceremonii private la care au participat doar prieteni şi membri ai familiei, relatează site-ul agenţiei Dpa. John McCain, fost candidat la preşedinţia Statelor Unite, a murit săptămâna trecută la vârsta de 81 de ani, din cauza unei tumori la creier. McCain s-a retras din viaţa politică în decembrie 2017. A fost senator de şase ori şi desemnat candidat republican la preşedinţia SUA în 2008. După decesul lui McCain, Trump a transmis condoleanţe printr-un mesaj succint pe Twitter, iar drapelul de la Casa Albă a fost arborat în bernă mai puţin de două zile. În mod uzual, în cazul liderilor marcanţi drapelul rămâne arborat în bernă până în ziua înmormântării.
13:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, situația epidemiologică prin rujeolă în țară rămâne a fi alarmantă. În perioada de 01 ianuarie – 02 septembrie 2018, au fost înregistrate 177 cazuri confirmate de rujeolă, 56% fiind înregistrate în raionul Ceadîr-Lunga. Doar în luna august, au fost înregistrate 140 cazuri confirmate de rujeolă, iar alte 83 suspecte sunt în proces de investigare, majoritatea fiind înregistrate în perioada de 09-15 august 2018. Cea mai afectată grupă de vârstă este de la 5 ani la 9 ani, care reprezintă 38% din totalul de afectați, 1-4 ani - 27%, 10-14 - 22% și 8 copii (5%) cu vârsta de până la un an, care nu sunt eligibili de a fi protejați prin vaccinare. Teritoriile afectate de rujeolă sunt: Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hîncești, Cantemir și Ocnița. În primele zile ale lunii septembrie (01-02.09.
13:10
11:10
Corpurile neânsuflețite ale doi bărbați de 30 și 31 de ani, au fost depistate într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit Poliției, în noaptea de 2 septembrie, o femeie domiciliată în municipiul Chișinău, sectorul Botanica, a comunicat oamenilor legii la telefon că a depistat în locuința sa corpurile neânsuflețite a fiului său și a prietenului acestuia, transmite Politik.md.   Deplasându-se la fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrele bărbaților, cu semne de moarte violentă, manifestate prin mai multe plăgi tăiate.   La moment, au fost dispuse mai multe expertize pentru a stabili cu exactitate din ce cauză a survenit moartea bărbaților.   Poliția a pornit o cauză penală în baza art. 145 ”Omor” Cod Penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.
11:00
În perioada minivacanței (25 august – 2 septembrie 2018) polițiștii de frontieră au înscris un flux de 767 433 traversări persoane, dintre care 464 952 traversări ale cetățenilor moldoveni și 302 481 traversări ale străinilor. La fel, frontiera a fost tranzitată de 160 673 ori de mijloacele de transport, dintre care un număr mai mare de mașini înmatriculate în R.Moldova - 85 493 traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, în special punctul de trecere Leușeni. Printre cele mai tranzitate puncte de trecere se numără Chișinău-Aeroport, Otaci, Tudora, Sculeni, Cahul, dar și Giurgiulești-Galați, transmite Politik.md. Cu referire la datele statistice în cele trei luni de vară, la fel frontiera cu România rămâne a fi cea mai tranzitată, înregistrându-se un număr de 3 005 875 de traversări persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut numărul este în creștere cu 14,4%.
10:50
Vehiculele introduse după data de 24 aprilie 2018 pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender, cu excepţia localităţilor Cocieri, Corjova, Coşniţa, Doroţcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea, Vasilievca din raionul Dubăsari pot fi înmatriculate la subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, pentru obţinerea plăcilor cu număr de înmatriculare neutru, fără achitarea drepturilor de import, însă cu prezentarea obligatorie a actelor vamale, transmite Politik.md. Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, condițiile care urmează a fi respectate sunt prevăzute de Legea nr. 170/2018 ”cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport şi modificarea unor acte legislative”, care intră în vigoare la 1 septembrie curent. Formularele sunt valabile pentru mijloacele de transport clasificate la  pozițiile tarifare 8703, 8716 și 8711, conform termenelor de exploatare prevăzute de art.
30 august 2018
13:00
Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, în trimestrul II 2018 câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 6 369,8 lei, înregistrând o creștere de 13,0% față de trimestrul II 2017, transmite Politik.md. Potrivit BNS, în sfera bugetară câștigul salarial mediu lunar a constituit în trimestrul II – 5 569,3 lei (+13,1 % față de trimestrul II 2017), iar în sectorul economic (real) – 6 679,6 lei (+12,7 % față de trimestrul II 2017). Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul II 2018 față de trimestrul II 2017 (calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal brut și indicele prețurilor de consum2) a fost de   109,5 %, sau în creștere cu 9,5% față de nivelul anului trecut.
12:50
Dr. Bruno Charles De Cooman, un cetăţean belgian care lucra ca vicepreşedinte în cadrul unei companii ruse din domeniul siderurgiei, a decedat după ce a căzut în condiţii misterioase de la etajul nouă al unei clădiri de apartamente de lux din Moscova, informează site-ul postului BBC News.Novolipetsk Steel (NLMK), compania la care era angajat bărbatul, a confirmat decesul şi a transmis condoleanţe familiei victimei, însă refuzat să ofere detalii despre circumstanţele producerii decesului. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili condiţiile în care a decedat bărbatul. Compania siderurgică NLMK este deţinută de magnatul rus Vladimir Lisin, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia.
12:50
Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat Statele Unite împotriva comiterii unui nou "act nejustificat şi ilegal de agresiune" în Siria, după ce Moscova a sugerat luni că forţele americane din Orientul Mijlociu se pregătesc de un nou atac asupra trupelor regimului de la Damasc. "Am avertizat Statele Unite împotriva unui nou act nejustificat şi ilegal de agresiune în Siria. Escaladarea tensiunilor în Siria nu este în interesul naţional al nimănui", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei ruse la Washington, după o întrevedere a lui Antonov cu oficiali americani, informează agenţia de ştiri Tass. "Am cerut Washingtonului să furnizeze imediat dovezi care ar putea susţine această încercare de a propaga încă o dată chestiunea utilizării de arme chimice de către Damasc", se mai arată în comunicatul dat publicităţii miercuri.
12:40
1246 de întreprinderi au fost finanțate prin intermediul programului „PARE 1+1”, începând cu anul 2010. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, până în prezent, în cadrul programului au fost oferite granturi în sumă de 242,4 milioane de lei, ceea ce a permis atragerea investițiilor în valoare de 767,7 milioane de lei, transmite Politik.md.   Programul a contribuit la deschiderea a 538 de întreprinderi noi – majoritatea în zona rurală, și la crearea a 3200 de locuri de muncă. Participanții la program au dezvoltat afaceri  noi pentru Republica Moldova precum cultivarea migdalului, creșterea struților și melcilor. 48% dintre antreprenori au până la 35 de ani şi circa 30 la sută sunt femei.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.