Moldnews

Acum 2 ore
12:00
Pe lângă cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat omul de afaceri Veaceslav Platon, procurorii au cerut încă 16 ani de detenție, în cadrul celui de-al doilea dosar intentat pe numele lui. 
Acum 4 ore
11:30
Încercarea Partidului Socialiștilor de a contrapune cetățenii care au participat la referendumul pentru demiterea primarului general Dorin Chirtoacă, cu cei care au ignorat plebiscitul, denotă despre comportamentul laș al PSRM. Opinia a fost exprimată pe rețelele de socilaizare de ex-deputatul, istoricul Mark Tkaciuk.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe |  Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova 10.11.2017 (LIVE)...
9 noiembrie 2017
19:30
Numărul cetățenilor care se pronunță pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, s-a diminuat considerabil în doar câteva luni. Despre aceasta denotă rezultatele sondajului efectuat de Institutul Republican Intenațional. 
19:30
Oligarhul Vladimir Plahotniuc ar putea fi succedat în funcția de președinte al Partidului Democrat de ruda lui, speakerul Andrian Candu. Declarația a fost făcută la un post privat de televiziune de către președintele Mișcării ”Antimafie”, Sergiu Mocanu. 
19:30
Mesajul criminalului, condamant pentru triplu omor și difuzat de peosturile de televiziune ale lui Plahotniuc, a fost transmis din Penitenciarul nr. 13, iar Plahotniuc știa despre acest lucru, transmite OMEGA.
8 noiembrie 2017
16:30
Garda de corp al Președintelui Igor Dodon, a încercat să intimideze un adolescent, în momentul în care, acesta îl fotografia pe șeful statului. Despre aceasta a scris jurnalista Lina Grau pe rețelele de socializare. ”Ciprian, 12 ani, a prins cateva imagini cu Igor Dodon, in spatiu public. Un agent de securitate s-a apropiat de el, i-a cerut numarul de telefon si numele complet, l-a amenintat ca ii vor afla identitatea si ca avea probleme. Ciprian i-a cerut sa-i prezinte legitimatia si i-a spus c...
7 noiembrie 2017
13:30
Oligarhul Vladimir Plahotniuc se distanțează de killerul Vitalie Proca și insistă asupra neimplicării sale în tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov. 
6 noiembrie 2017
15:00
În urma numirii Silviei Radu în funcția de primar interimar al Chișinăului, Platforma ”Demnitate și Adevăr” și Partidul ”Acțiune și Solidaritate” și-ar putea revizui decizia privind boicotarea referendumului pentru revocarea edilului capitalei, Dorin Chirtoacă. Opinia a fost exprimată a ex-reprezentantul Moldovei în Consiliul Europei și ONU, Alexei Tulbure pe rețelele de socializare. ” Consiliul Municipal Chișinau a fost votat de cetățeni, deci este o instituție locală legală și legitimă. Noul p...
13:00
Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu a numit astăzi doi viceprimari. Este vorba despre consilierul PPEM, Ruslan Codreanu și fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.
4 noiembrie 2017
12:30
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe |  Miting de protest: Cerem tragerea lui Plahotniuc la răspundere...
3 noiembrie 2017
19:00
Killerul Vitalie Proca dezvăluie detalii din viața personală a oligarhului Vladimir Plahotniuc. Potrivit acestuia, președintele Partidului Democrat este consumator de droguri, în special, de cocaină, lucru cunoscut de persoanele din anturajul oligarhului.
19:00
Procuratura generală consideră drept o calomnie declarațiile killerului Vitalie Proca, care susține că oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi comandat asasinarea bancherului Gherman Gorbunțov. 
10:30
Într-un interviu pentru Jurnal TV, asasinul Vitalie Proca a dezvăluit numele celui care a comandat asasinarea bancherului Gherman Gorbunțov. Este vorba despre președintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Totodată, potrivit reporterilor JTV, interviul a fost realizat cu susținerea autorităților din România.
2 noiembrie 2017
15:00
Actualul primar interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, nu exclude posibilitatea de a suplini rândurile partidului oligarhului Vladimir Plahontiuc. 
12:30
Măsurile de presiune asupra mass-media incomodă autorităților, au generat într-o răfuială organizată, cu implicarea instanțelor de judecată, dar și a întreprinderilor de stat, subordonate oligarhului Vladimir Plahotniuc.
12:30
Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a solicitat demisia judecătorilor Curții Constituționale. Drept motiv, deputații PCRM invocă faptul că membrii CC au politizat instituția.
10:30
1 noiembrie 2017
19:00
Audierile judiciare în cazul decesului lui Andrei Brăguța au avut loc cu ușile închise pentru presă, în pofida faptului că instanța încă nu a examinat solicitarea acuzaților în acest sens.
17:30
Autoritățile așa și nu au demarat o anchetă veritabilă în ”jaful secolului”, lucru despre care denotă acțiunile guvernării în vederea rambursării mijloacelor financiare furate. Declarația a fost făcută de fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță pentru Radio Europa Liberă. 
17:30
Sergiu Lucinschi, fiul ex-Președintelui Moldovei, Petru Lucinschi, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de șantaj și trafic de influență.
17:30
Guvernul a revocat patru ambasadori moldoveni până ca mandatul acestora să fi expirat. Potrivit mai multor surse, decizia este motivată politici.
10:30
Procurorul Victor Cazacu a contestat la Curtea de Apel decizia primei instanțe, prin care a fost obligat să deschidă un dosar penal pentru aplicarea de către angajații poliției a mijloacelor speciale împotriva manifestanților pașnici la 27 august, 2016. 
31 octombrie 2017
16:30
Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională, fiind suspectat de contrabandă cu arme de foc. 
12:30
Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine" prin „limba română".
11:00
Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a expediat ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, o scrisoare deschisă în legătură cu expulzarea analistului rus Mihail Deleaghin.
09:30
30 octombrie 2017
18:30
Banca Națională a reușit să returneze mai puțin de un miiard de lei, din cele 14 milioane de lei, acordate sub garanțiile Guvernului Leancă și Gaburici, băncilor din ”grupul lui Shor”, implicate în furtul miliardului din sistemul bancar. 
18:30
Autoritățile crează o iluzie falsă privind returnarea banilor în rezultatul ”jaful secolului”, prezentând sursele financiare, obținute în urma procesului de lichidare a băncilor din ”grupul Shor”, drept rambursarea miliardului. 
18:30
Avocații unuia din inculpați în cazul decesului lui Andrei Brăguța au solicitat interzicerea accesului presei la proces.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.