Moldnews

Acum 6 ore
12:20
Președintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a ajuns pentru a doua oară în vizorul Interpol pentru spălare de bani și trafic de ființe umane. Despre aceasta denotă documentele făcute publice de președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Acum 8 ore
11:30
Ex-deputatul Grigore Petrenco a criticat una din lozincele protestelor ”Putere - Președintelui”, organizate de Partidul Socialiștilor, menționând că pentru PSRM, cuvântul democrație este echivalent cu autoritarism. Opinia a fost exprimată de ex-deputatul, președintele partidului ”Casa noastră-Moldova” (Blocul roșu), Grigore Petrenco.
10:50
Apărătorii drepturilor omului din cadrul Fondului ”Freedom Moldova” condamnă arestarea participantului la protestul organziat de opoziție, menționând că măsura preventivă aplicată în raport cu acesta, este una  excepțională și demonstrează faptul că autoritățăile intimidează protestatarii pașnici.Despre aceasta denotă comunicatul de presă remis de organizație. 
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Apărătorii drepturilor omului din cadrul Fondului ”Freedon Moldova” solicită acces în Penitenciarul nr. 13, pentru a monitoriza situația în închisoare. Despre aceasta denotă comunicatul de presă remis de către organizație. 
17:00
Apărătorii drepturilor omului din cadrul Fondului ”Freedon Moldova” solicită acces în Penitenciarul nr. 13, pentru a monitoriza situația în închisoare. Despre aceasta denotă comunicatul de presă remis de către organizație. 
15:40
Amnesty International condamnă arestul participantului la acțiunea de protest, califindu-l drept ”o măsură exagerată și în afara Codului Penal.
14:30
14:30
Deputatul Oleg Ogor anunță că părăsește fracțiunea Partidului Liberal. Fostul liberal și-a argumentat decizia prin faptul că liderii PL ”încurcă politica partidului, cu propriile interese”. Anunțul a fost făcut de Ogor pe rețelele de socializare. 
21 septembrie 2017
11:50
Fiul procurorului general al Rusiei, Iuri Ceaika, anunță despre crearea unor ferme de mining în Transnistria, în vederea extinderii propriei afaceri, pe seama consumatorilor moldoveni de energie electrică.
11:30
Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor anunță că va boicota ședința specială a Parlamentului, stabilită samovolnic de speakerul Andrian Candu.
19 septembrie 2017
16:30
Moldova acaparată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, s-a transformat într-o ”spălătorie de bani” internațională și locul de producere a drogurilor și anabolizantelor. 
16:20
Speakerul Andrian Candu, samovolnic a stabilit ziua în care va fi desfășurată ședința de urgență a Parlamentului, lucru care contravine Regulamentului organului legislativ al țării. Potrivit deputatei comuniste, Ina Șupac, acest lucru demonstrează că Partidul Democrat a substituit organele Parlamentului. 
14:00
Președintele Igor Dodon a prelungit mandatul judecătoarei Angela Ciubotaru, care a pronunțat sentința de condamnare membrilor ”grupului Petrenco” până la vârsta de pensionare.
12:30
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații efectuează în jur de 50 de percheziții în nordul țării, în cadrul a două dosare penale pornite pentru trafic de droguri.
12:00
Președintele Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidatura la funcția de ministru al Apărării, înaintată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.
10:50
Vama moldovenească este controlată integral de oligarhul Vladimir Plahotniuc, fapt care confirmă indirect implicarea patronului Partidului Democrat în traficul de droguri prin Moldova în Rusia. 
09:50
Judecătoria Hîncești a amânat examinarea cauzei penale în dosarul primarului din partea ”Partidului Nostru”, Valentin Cimpoeș, pe motiv că procurorul a încălcat procedura.
08:30
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei anunță despre contracararea activității unei grupări criminale internaționale, specializată în contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari, din Europa în Rusia, prin Moldova. 
18 septembrie 2017
18:50
Pe rețelele de socializare au fost postate fotografiile, în care apar polițiștii îmbrăcați în civil, care au utilizat gaze lacrimogene împotriva participanților la acțiunea de protest care a avut loc duminică, 17 septembrie.
18:50
Câteva mii de participanți ai protestului, care a a vut loc, duminică, 17 septembrie, au solicitat institutelor internaționale aplicarea sancținilor în raport cu oligarhul Vladimir Plahotniuc și Președintele Igor Dodon. 
14:30
12:50
Moldova practic s-a transformat într-un stat polițienesc, iar cetățenii țării au ultima șansă de a stopa dictatura cu metode civilizate. Opinia a fost exprimată de vicepreședintele Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Alexandr Slusari pe rețelele de socialziare. 
12:10
Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari îl acuză pe Președintele Igor Dodon de sfidarea Constituției. Acuzația a fost făcută de Gămurari în cadrul unui interviu pentru publicația Tribuna.
10:10
15 septembrie 2017
16:20
 Președinția a achiziționat un aparat de fotografiat de 162 de mii de lei de la o companie, care doar în anul 2016 a semnat contracte cu instituțiile de stat în valoare de 1,65 de milioane de euro.
15:10
Dacă nu ar exista un interes vital din partea ”siamezului Plahotniuc, Dodon demult ar trebui să fie suspendat din funcție din motive penale și nu geopolitice”. Însă, ”Plahotniuc știe că după Dodon, demis pentru abuzuri și corupție, îi vine rîndul lui”. De această părere este vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari.
15:00
Campania de hărţuire și intimidare asupra membrilor, activiștilor și simpatizanților Platformei Demnitate și Adevăr, a fost amplificată anume acum, în ajunul protestului din 17 septembrie, susțin reprezentanții formațiunii.
15:00
Comisia Europeană dorește să încurajeze mai mult țările europene care doresc să adere la euro cu noi ajutoare tehnice și financiare care vor fi detaliate în decembrie, a anunțat vicepreședintele executivului european, Valdis Dombrovskis, relatează AFP și Agerpres.
13:10
Mita, cerută de la studenți pentru a obține un loc în cămin, variază de la 150 la 250 de euro în dependență de câți intermediari figurează în schemă. Informația a fost făcută publică vineri, 15 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de Dan Perciun, vicepreședinte al PAS și președinte al PAS Youth și Victor Spânu, vicepreședinte al PAS Youth.
13:10
O explozie a avut loc într-o garnitură de tren a metroului din Londra, vineri dimineață, la stația Parsons Green. Autoritățile tratează incidentul ca fiind unul terorist, informează BBC.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.