LiveNews

Acum 6 ore
15:00
Președintele Igor Dodon și-a îndemnat oponenții să nu politizeze criza prin care trece Moldova, ci să-și unească eforturile pentru depășirea acestei perioade critice pentru țară și cetățeni. În opinia președintelui, prin asemenea acțiuni politicienii nu ajută nici Guvernul, nici poporul. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că cei care încearcă să scoată […] Articolul Dodon către opoziție: Dacă vreți să ne ajutați, ajutați-ne. Nu încercați să faceți politică pe acest subiect a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Fostul ministru al Economiei, Alexandr Muravschi, se arată nedumerit de modul în care exponenții diasporei sunt absolviți de orice tip de obligații, de unii politicieni din opoziție, în goană după rating. “Când este vorba de alegeri, liderii unor partide politice încearcă să demonstreze, cu spume la gură, că exponenții diasporei au dreptul la vot şi […] Articolul Fost ministru al Economiei: Dublele standarde ale politicienilor din opoziție ies la suprafață când diaspora este rugată să-și cumpere poliță a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
În perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de ajutor de șomaj de 2775 lei. Această sumă vor ridica și cetățenii, care nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de acest ajutor. Potrivit prevederii, […] Articolul Vezi cum poți obține ajutor de ȘOMAJ în perioada stării de urgență a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 8 ore
14:00
  4800 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din mai multe țări europene, în ultima perioadă. Ministrul de Externe Oleg Ţulea, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că, între 6 şi 12 aprilie vor mai fi operate zboruri charter din Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin şi Londra, iar între 13 şi […] Articolul Ministrul de externe a explicat cum moldovenii de peste hotare pot ajunge acasă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Președintele Igor Dodon susține că la această etapă, când țara trece printr-o criză provocată de coronavirus, alegerile prezidențiale nu sunt o prioritate pentru el. Șeful statului afirmă că scrutinul prezidențial din toamnă ar putea fi amânat în funcție de evoluția situației epidemiologice. Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că acum toate eforturile […] Articolul Prezidențialele din toamna ar putea fi amânte din cauza COVID a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Au început lucrările de reparație a pasajului subteran de la Viaduct. Potrivit primarului general, Ion Ceban, Primăria Chișinău nu va cheltui în acest scop bani din bugetul municipal. Acțiunea filantropică pentru oraș vine din partea centrului comercial „Shopping MallDova”, care va suporta toate cheltuielile. Lucrările de reparaţie a pasajului subteran vor include reabilitarea pereților, restabilirea […] Articolul Au început lucrările de reparație a pasajului subteran de la Viaduct a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
11:40
De la începutul perioadei de criză, exporturile spre țările CSI au rămas la același nivel. O demonstrează datele statistice, pe care le-a prezentat Igor Dodon în cadrul emisiunii Președintele Răspunde. „Ieri de exemplu exporturile în CSI au fost de 40 mln lei, comparativ cu 28 mln, alaltăieri. Pe 31 martie au fost de 39 mln […] Articolul Igor Dodon: În perioada de criză, exporturile în CSI se mențin, iar cele spre UE au scăzut a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
17:40
Lucrările de amenajare a Centrului de triere de la MoldExpo au fost finalizate. Despre aceasta aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Astfel, au fost pregătite 75 paturi separate amplasate în odăi improvizate. A fost adus utilajul necesar medicilor. Centrul fiind amenajat în 3 zile de către specialiștii […] Articolul Lucrările de amenajare a Centrului de triere de la MoldExpo au fost finalizate. Ceban: Are o capacitate de 75 de paturi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:30
Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea. „Aceste măsuri, luate în perioada situației excepționale în care se află Moldova, vin să ajute cetățenii țării noastre, atât angajații, persoanele care rămân fără un loc de muncă, cât și afacerile mici și […] Articolul Partidul Socialiștilor susține pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:10
80 la sută din persoanele infectate cu COVID-19 dezvoltă o formă ușoară a bolii și doar 20% au nevoie de spitalizare. În prezent, în mai multe țări, persoanele cu forme ușoare nici nu sunt testate, dar sunt tratate ca și în cazul unei infecții respiratorii obișnuite. Declarația a fost făcută de reprezentantul OMS în Republica […] Articolul Reprezentantul OMS în Moldova: Circa 80% din cei care se vor infecta cu Covid-19 vor avea simptome ușoare, din păcate 20% vor avea nevoie de spitalizare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Zilnic, circa 600 de cadre medicale sunt asigurate cu transport de către primăria Chişinău. În acest scop, Direcția generală asistență socială și sănătate a încheiat un contract de prestare servicii cu un operator de transport, care a pus la dispoziţia municipalităţii 30 de microbuze. Astfel, pe perioada situației de urgență angajații din 8 instituţii medicale […] Articolul Primăria Chișinău asigură cu transport cadrele medicale, spre și de la locul de muncă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Trei bărbați cu vârstele de 22, 33 și 37 de ani, originari din r. Soroca și Sângerei, au fost reținuți de un echipaj al batalionului BPRO de comun cu ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru faptul că ar fi furat metal în sumă de 5 […] Articolul Reținuți de polițiști după ce au sustras metal în valoare de peste 5000 de lei (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
1 aprilie 2020
23:00
Până la sfârșitul săptămânii, la centrul de triere de la MoldExpo ar putea fi amenajate câteva sute de locuri de primire a persoanelor suspecte de Covid-19. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, în urma unei vizite la Centrul MoldExpo, împreună cu președintele Igor Dodon. Potrivit edilului capitalei, la Centrul de triere […] Articolul Ion Ceban împreună cu Igor Dodon, la MoldExpo: La ce etapă se află amenajarea centrului de triere a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
Guvernul a simplificat condițiile de aplicare la Programul ”Prima Casă” și a majorat categoriile de beneficiari care ar putea aplica la acest proiect. Proiectul de lege presupune micșorarea cotei participației proprii inițiale în program de la 10% până la 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, vârsta solicitanților care pot accesa programul se majorează […] Articolul Condiții mai accesibile pentru doritorii de a aplica la programul “Prima Casă” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Președintele țării, Igor Dodon, a participat la ședința Celulei de criză la nivel de municipiu Chișinău. În cadrul acesteia s-a discutat despre situația din oraș, planurile legate de combaterea și prevenirea infectării cu virusul de tip nou COVID-19, dar și interacțiunea cu instituțiile statului. „Am apreciat faptul că toate regiile municipale activează, orașul este salubrizat, […] Articolul Situația din oraș, planurile legate de combaterea COVID, discutate la Primărie de președintele Dodon și membrii Celulei de criză a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Pe parcursul lunii martie, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 164 de controale, dintre care 43 de verificări s-au făcut chiar pe parcursul săptămânii curente. În rezultat, au fost stabilite 23 cazuri, când comercianți au ridicat prețurile nejustificat la mai multe produse. Astfel, au fost stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire […] Articolul În martie, fiscul a depistat mai mulți comercianți care au ridicat prețurile la produse alimentare nejustificat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Cetăţenii Republicii Moldova, care vor intra în ţară în perioada stării de urgenţă, vor trebui să-şi procure poliţe de asigurare medicală, în cazul în care nu dispun de acest document. Prevederea se conţine într-o nouă dispoziţie, emisă ieri de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Poliţe de asigurare vor trebui să-şi procure şi străinii […] Articolul Poliță medicală OBLIGATORIE pentru cetăţenii R. Moldova, care vor intra în ţară în perioada stării de urgenţă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:50
Din 1 aprilie, toate pensiile vor fi indexate cu 4,83%. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă va constitui 1131,46 de lei. Totodată, cuantumul pensiei minime de dizabilitate va fi: în cazul unei dizabilități severe – 848,60 lei în cazul unei dizabilități accentuate – 792,02 lei în cazul unei […] Articolul Din 1 aprilie, toate pensiile vor fi indexate cu 4,83 la sută a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:40
Din 1 aprilie, Republica Moldova va procura energia electrică doar de la Cuciurgan, la un preț de 49,5 dolari pentru un MWH, sau cu 9% mai puțin decât până în prezent. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon la postul de televiziune PRIME. „Vedem dacă sunt motive de a reduce prețul pe intern, dar eu […] Articolul Republica Moldova va procura energia electrică doar de la Cuciurgan a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
De astăzi, țara noastră va importa gazele naturale din Rusia la un preț cu 10-15 dolari mai mic pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, la postul de televiziune PRIME. „Formula pe care o avem presupune o reducere a prețului cu ziua de mâine (1 aprilie 2020). Noi […] Articolul Din 1 aprilie, Moldova cumpără gaze naturale la un preț mai mic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de mulțumire pentru partenerii externi, care în această perioadă complicată au găsit soluții pentru a ajuta Republica Moldova. „În aceste vremuri dificile, cînd toate țările au fost luate pe nepregătite, iar instrumente ideale de combatere a pandemiei nu există, miza omenirii constă în susținerea reciprocă. Fiecare stat, […] Articolul Igor Dodon a transmis un mesaj de mulțumire pentru partenerii externi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
07:50
Totuși noi, moldovenii, suntem feerici. Totuși noi ne merităm soarta. Vai de capul nostru și borșul din el. Vai și-amar de copii noștri, pe care fără să vrem îi învățăm să trăiască fix ca noi. Sau poate vreți să spuneți că ăștia pe care tocmai i-ați văzut nu sunt ca noi? Și nu sunt moldoveni? […] Articolul CĂLIN: СКАЗОЧНЫЕ ДОЛБА… Totuși noi, moldovenii, suntem feerici. VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
31 martie 2020
18:10
În 8 zile de la lansarea liniilor verzi 0800-00080 și 0800-00090, au fost înregistrate 239 de apeluri. În 196 de cazuri, cei 394 de voluntari, alături de specialiștii din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate, au intervenit pentru a ajuta beneficiarii. Astfel, până la 50 de persoane fără un loc permanent de trai și […] Articolul Ion Ceban a vizitat voluntarii din cadrul Campaniei „Împreună Împotrivă COVID-19” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va deschide mai multe laboratoare virusologice, unde vor fi efectuate testele de depistare și confirmare a coronavirusului. În total, în cadrul ANSP urmează să activeze patru laboratoare pentru determinarea coronavirusului de tip nou (SARS-CoV-2).  Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că, în cel mai apropiat timp, vor mai fi […] Articolul VEZI unde în Moldova vor fi deschise laboratoare noi, pentru depistarea #COVID-19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Fostul director de la Spitalul Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție, deoarece a ascuns de autorități despre îmbolnăvirea a patru medici cu COVID-19. Mai mult, după ce Ciubotaru a aflat că doctorii au test pozitiv, acesta nu a luat nicio măsură prevăzută de protocol. Mai exact, lucrătorii spitalului nu au fost anunțați […] Articolul A ascuns că are patru medici bolnavi de COVID-19! Motivul pentru care a fost înlocuit directorul de la SCR (DOC) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Fostul director de la Spitalul Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție, deoarece a ascuns de autorități despre îmbolnăvirea a patru medici cu COVID-19. Mai mult, după ce Ciubotaru a aflat că doctorii au test pozitiv, acesta nu a luat nicio măsură prevăzută de protocol. Mai exact, lucrătorii spitalului nu au fost anunțați […] Articolul A ascuns că are patru medici bolnavi de COVID-19! Motivul pentru care a fost înlocuit directorul de la Spitalul Republican DOC a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:00
Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică și cea de medicină au produs două mii de viziere pentru medicii, care luptă cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din această dimineață. “Ministerul le-a oferit spații, respectând absolut toate măsurile de securitate a acestora și în aceste zile produc […] Articolul COVID-19: Studenții de la UTM și Universitatea de Medicină produc viziere pentru medici a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
30 martie 2020
19:10
Ofițerii Secției investigare fraude economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău au documentat patru cazuri de vânzare ilegală a dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19. Cele patru persoane vindeau marfa prin intermediul rețelelor de socializare, în lipsa actelor de proveniență și calitate. Astfel, forțele de ordine au […] Articolul Măști, dezinfectanți și mănuși, în valoare de 60 000 de lei, ridicate de poliție (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:00
În scopul de a reduce riscul îmbolnăvirilor prin virusul de tip nou, lucrătorilor medicali din capitală care au atins vârsta de 63 de ani, dar şi celor care au maladii cronice, li se va acorda concediu, conform prevederilor legislației în vigoare. Despre acest lucru a anunţat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, […] Articolul Lucrătorilor medicali din Capitală care au atins vârsta de 63 de ani, dar şi celor care au maladii cronice, li se va acorda concediu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut de polițiști pentru comiterea unei pungășii. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare și jafuri. Incidentul a avut loc pe strada Hanul Morii, când individul a sustras telefonul mobil de model „Samsung” din buzunarul unei tinere de 19 ani. Prejudiciul estimat […] Articolul Cercetat penal în stare de arest pentu jafuri și pungășii (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.