LiveNews

Acum 12 ore
21:50
Lucrurile în capitală se schimbă spre bine, cel puțin asta putem deduce după ce lucrările de amenajare a scuarului Mezon din bd. Moscova, sectorul Râșcani, au fost finalizate. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au început în luna august, 2019, iar între timp au fost reabilitate aleile pietonale, a fost instalat iluminatul public decorativ, mobilierul […] Articolul Ceban: Vom continua să amenajăm zonele verzi ale orașului. Cum arată scuarul Mezon (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:40
Începînd cu ziua de azi, președintele Parlamentului va primi lunar cetățeni în audiență. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Legislativului, printr-un comunicat de presă. „În cadrul întrevederii de astăzi cu cetățenii, au fost abordate inclusiv probleme de sistem care necesită implicarea autorităților. În particular, au fost prezentate problemele copiilor cu deficiențe de auz integrați […] Articolul Greceanîi, după audiența cetățenilor: Vom implica angajații Parlamentului la lucrări de întreținere a Grădinii Botanice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul ministerului Apărării a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministrul Victor Gaiciuc pe pagina sa de Facebook. „Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale. Pentru mine […] Articolul Va răspunde cu funcția! Un responsabil de la Apărare, dat afară pentru că mai mulți militari nu au primit salarii majorate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:50
La Parlament a avut loc o întâlnire de lucru comună, la care au participat președintele țării, președintele Parlamentului, prim-ministrul, precum și conducerile PSRM și PDM, anunță serviciul de presă al Legislativului. Principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte sociale și […] Articolul PSRM și PDM, la masa de discuții împreună cu șeful statului și prim-ministru a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:50
Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60 000 de lei de la şeful unui ocol silvic pentru […] Articolul Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, reţinuţi de CNA pentru o mită de 60 000 de lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
Lumânările vândute la biserici s-ar putea scumpi cu cel puțin 50%. Aceasta se va întâmpla dacă inițiativa liderii PAS, Maia Sandu va deveni lege. Cunoscută pentru politicile sale împotriva Bisericii, Maia Sandu a decis că, dacă nu poate impozita la general activitatea bisericii, să meargă pe acțiuni separate. Astfel, proiectul prevede stabilirea cotei de TVA […] Articolul Lumânările de la Biserică se vor SCUMPI! Inițiativa Maiei Sandu de a crește veniturile la bugetul de stat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
16:30
Guvernul majorează de aproape trei ori indemnizațiile unice pentru medicii și farmaciștii care se vor angaja în mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit unor modificări care vor fi efectuate, săptămâna aceasta, de Guvern la Metodologia acordării facilităților tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice plasați în câmpul muncii în mediul […] Articolul Medicii și farmaciștii care se vor angaja în mediul rural vor primi indemnizații mai mari a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:20
Proiectul PSRM cu privire la reducerea salariilor deputaților va fi examinat de comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Membrii comisiei se vor întruni marți, 18 februarie, în ședință. Deputații din fracțiunea PSRM au înregistrat, în Parlament, proiectul de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la salariile […] Articolul Deputații trebuie să decidă dacă sunt gata să-și taie din salariu, așa cum propune PSRM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:10
Deputatul PPDA Vasile Năstase, fratele lui Andrei, susține că trolii PAS atacă liderii formațiunii. Într-o postare pe Facebook, Vasile Năstase a scris că „Hoardele de trolli s-au regrupat, au schimbat tactica și stăpânii”. Potrivit lui Vasile Năstase, trolii „galbeni, roșii, albaștri, de toate culorile sar ca păduchii în frunte”, lăsând comentarii negative la postările membrilor PPDA. […] Articolul Vasile Năstase sugerează că trolii PAS atacă liderii PPDA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Proiectul de lege care vine să apere interesele producătorilor locali a fost retransmis în Parlament la inițiativa președintelui Igor Dodon și va fi supus dezbaterilor publice. Audierile vor fi organizate de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe pentru votarea documentului în lectura a doua. Este vorba despre inițiativa de modificare a Legii cu privire la […] Articolul La inițiativa președintelui țării, proiectul de lege care vine să apere producătorul local, retransmis în Parlament a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari, nu cade în capcana lui Andrian Candu și respinge orice idee de a forma o alianță cu PDM. „Noi nu vedem progrese în cadrul PDM. Alianță cu un partid care nu s-a curățat și care rămâne pe poziții vechi, fără progres, eu la ora actuală nu văd cum este posibil”, a […] Articolul Candu vrea coaliție cu blocul ACUM, iar Slusari spune – PAS a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Capitala pare a fi un sat mare cu troleibuze. Cel puțin asta a spus viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, în cadrul ședinței primăriei. Chironda spune că până acum fiecare făcea ce dorea, iar raporturile prezentate de responsabili sună de parcă sunt „noutăți de pe front”. „Cum s-a ajuns în așa situație, de ce în orașul ăsta […] Articolul Viceprimarul Chișinăului vrea ordine: De ce în orașul ăsta fiecare face ce vrea? Mii de șure, mii de garaje, mașini abandonate… a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Un bărbat de 33 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut pentru răpirea unui automobil de model ,,Volkswagen Transporter”. Polițiștii au fost alertați în dimineața de 14 ianuarie, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul ce era parcat pe strada N. Testimițeanu.  Prejudiciul […] Articolul Cercetat penal pentru răpirea unui automobil (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon. “Acum cîteva săptămîni, la data de 27 ianuarie, am vizitat Muzeul „A. S. Pușkin” și m-am familiarizat cu starea dezastruoasă în care […] Articolul Casa-muzeu „Pușkin” și-ar putea deschide ușile pentru vizitatori în toamna acestui an a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Premierul Ion Chicu a anunțat, în această dimineață, după ședința de la Președinție, că urmează să fie efectuată o evaluare a activității fiecărui ministru din Guvernul pe care îl conduce, iar în funcție de rezultate se va decide dacă ministrul respectiv își va continua sau nu mandatul. Chicu a anunțat că, în curând, va prezenta […] Articolul Chicu: Activitatea fiecărui ministru va fi evaluată și în funcție de rezultate vom lua deciziile necesare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Guvernul va aviza, în cadrul ședinței de săptămâna aceasta, proiectul de lege propus de președintele țării, Igor Dodon, prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, după ședința de la Președinție, de premierul Ion Chicu. Potrivit inițiativei prezidențiale, o parte din […] Articolul Cabinetul de miniștri va da aviz pozitiv la proiectul privind scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
În acest week-end, prin Hâncești au mărșăluit persoane cu atributică partiinică de culoare galbenă. Ei cum galbenă… un fel de verde mai vestejit. Prin acțiunea lor, grupul de persoane neidentificate a adus un omagiu înaintașilor lor care au luptat împotriva corupției și … au pierdut. Purtând în mâini portretele celor cărora li se închină, participanții […] Articolul BEMSMERTNII POLK a mărșăluit prin Hâncești! (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
Vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de programul „Prima Casă” va crește de la 45 la 50 de ani. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe Facebook. „Prima Casă. Modificăm Legea 293. Vârsta de eligibilitate – până la 50. Contribuția inițială – 5%. Posesie de imobil – eliminată (ca criteriu de eligibilitate). […] Articolul Condiții MAI BUNE pentru beneficiarii programului „Prima Casă” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:20
Guvernul a remis Parlamentului proiectele cu privire la indexarea pensiilor de două ori pe an și cel care prevede stabilirea în lege a acordării suportului material de 700 de lei persoanelor cu venituri mici. Aceste documente au fost inițiate la propunerea președintelui țării, Igor Dodon. Premierul, Ion Chicu, a declarat în această dimineață, după ședința […] Articolul Guvernul a remis Parlamentului proiectul cu privire la ajutorul unic de 700 de lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
15:20
Președintele Igor Dodon a povestit, într-un reportaj, despre vizita la Munchen și spune că a fost una cu succes. „Cele mai importante subiecte discutate: situația politică din Republica Moldova, după ce s-a schimbat Guvernul. Pe toți îi interesează care vor fi prioritățile Guvernului Chicu. I-am asigurat pe partenerii externi că și acordurile semnate anterior și […] Articolul Igor Dodon, despre vizita de la Munchen: Toți sunt interesați de securitatea în zona transnistreană a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
O Europă puternică fără Federația Rusă nu poate fi. Opinia a fost exprimată de Președintele, Igor Dodon, într-un interviu pentru Euronews. Șeful statului a declarat că el crede “că trebuie să apară o idee, care să țină țările UE împreună, o idee, care nu obligatoriu să caute dușmai comuni. Cred că Rusia ar putea să […] Articolul Igor Dodon este de părerea că Europa poate fi mai puternică doar cu Federația Rusă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
09:40
Oprirea construcțiilor și acoperirea gropii de fundație pe strada Nicolae Dimo 7/3 și pe strada Calea Ieșilor, retragerea multiplelor autorizații de construcții, înghețarea unora la prima etapă – sunt doar câteva acțiuni întreprinse de noua conducere a Chișinăului în lupta cu construcțiile ilegale. Cel puțin asta a spus primarul general al capitalei, Ion Ceban, în […] Articolul Primarul Capitalei îndeamnă firmele de construcții să investească în infrastructură, în loc să dea mită a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:30
Sacrificiul lor nu va fi uitat. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, despre moldovenii care au participat în războiul din Afganistan. Astăzi, edilul capitalei a depus flori la monumentul din Parcul Afgan în memoria celor 300 de conaționali, care au decedat pe câmpul de luptă. „Marcăm astăzi 31 de ani de […] Articolul Ion Ceban a depus flori în memoria moldovenilor căzuți în războiul din Afganistan (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15 februarie 2020
22:00
Fostul vicepreşedinte al PDM, Andrian Candu, susţine că o alianță a formaţiunii cu partidele de dreapta este cea mai oportună în acest moment. Declaraţia a fost făcută astăzi, după şedinţa Consiliului Politic Național al formațiunii, în cadrul căreia au fost desemnaţi vicepreşedinţii PDM, iar printre ei nu se mai regăseşte Andrian Candu. Noii vicepreședinți ai […] Articolul Finul lui Plahotniuc vrea ca PDM să facă alianță cu partidele de dreapta a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
„La München am făcut un schimb amical de opinii cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, cu privire la relațiile bilaterale, securitate regională și europeană. L-am invitat pe domnul Macron să întreprindă o vizită oficială în Moldova și sper foarte mult să-l văd în timpul apropiat în țara noastră”, anunță șeful statului Igor Dodon, pe Facebook. Ultima vizită […] Articolul Igor Dodon a discutat cu Emmanuel Macron despre vizita președintelui francez în Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:40
Actualmente primăria municipiului Chişinău discută cu mai mulţi parteneri despre amanajarea locurilor de parcare în centrul oraşului. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban, în cadrul emisiunii ,,Пятница’’ de la postul TV RTR Moldova. Edilul capitalei a menţionat că este vorba despre parcări multietajate, dar şi crearea locurilor de parcare pe străzile secundare […] Articolul Primăria Chișinău caută soluții pentru amenajarea parcărilor multietajate, dar şi crearea locurilor de parcare pe străzile secundare din oraş a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:30
Noile gherete din Chișinău vor fi mai puține și vor fi plasate logic, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Пятница” de la postul RTR Moldova. Acest a punctat că autorizațiile gheretelor vechi nu au fost prelungite, iar evacuarea acestora continuă. Noile buticuri vor fi mai puține și vor avea un […] Articolul Ceban: În Capitală vor fi mai pune gherete. Conceptul va fi finalizat până la mijlocul lui martie a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Starea de la Piața Centrală este una deplorabilă, iar noul director interimar are foarte multe de făcut. Declarația aparține primarului general al capitalei, Ion Ceban, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Пятница” de la RTR Moldova. Acesta a menționat că noua conducere are sarcina ca timp de 2 luni să vină cu un plan […] Articolul Ceban: Noua conducere a Pieței Centrale are sarcina să vină cu un plan de dezvoltare, în timp de două luni a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
În prezent, primăria municipiului Chişinău, discută cu mai mulţi parteneri despre posibilitatea de procurare a autobuzelor noi. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban, în cadrul emisiunii ”Пятница” de la postul TV RTR Moldova. Edilul capitalei a menţionat că pe străzile capitalei ar putea apărea noi unităţi de transport chiar în primăvara acestui […] Articolul Primăria Chişinău discută cu mai mulţi parteneri despre posibilitatea de procurare a autobuzelor noi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Există foarte puţine şanse ca cei din PAS și PPDA să reușească să se înțeleagă asupra înaintării unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Analistul politic Igor Volniţchi a ajuns la această concluzie, pornind de la disensiunile dintre PAS şi PPDA privind alegerile noi din circumscripţia Hânceşti. „Dacă nu s-au înțeles în cazul alegerilor noi din […] Articolul Analiștii politici consideră că războiul dintre Năstase și Sandu va duce la un eșec al acestor formațiuni la prezidențiale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.