LiveNews

Acum 4 ore
01:10
PSRM se declară nedumerit în legătură cu acuzațiile nefondate din partea unui grup de deputați din Parlamentul European. Într-un comunicat de presă al formațiunii se menționează că afirmațiile greșite ale oficialilor europeni ar putea fi făcute doar din lipsă de documentare. „Admitem că aceștia au fost informați greșit de către anumite forțe politice de la […] Articolul Declarație PSRM: Admitem că afirmațiile greșite ale parlamentarilor europeni sunt făcute doar din lipsă de documentare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22 septembrie 2020
23:40
Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Steven Mark Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei în Republica Moldova. Șeful statului a reiterat interesul țării noastre în consolidarea relațiilor cu Marea Britanie după Brexit prin negocierea unui Acord de Parteneriat Politic și Comerț. „Acest acord va transpune prevederile Acordului […] Articolul Șeful statului a discutat cu ambasadorul Fisher despre necesitatea de a consolida relațiile cu Marea Britanie prin negocierea unui Acord de Parteneriat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 6 ore
23:20
Primarul Ion Ceban a lansat un apel către mediul de afaceri şi îndeamnă agenţii economici să conlucreze cu autorităţile publice locale. „Suntem gata să stabilim noi parteneriate între reprezentanţii domeniului de business şi Primăria Chişinău, pentru a dezvolta parteneriatele publice private. Cu această propunere vom veni în următoarea ședință a CMC. În acest sens, Primăria […] Articolul Primarul general face apel către agenții economici, pentru a se implica în implementarea proiectelor publice-private a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:50
Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a subliniat, într-un document publicat zilele trecute, absența recunoașterii legale a relațiilor între persoanele de același sex din România. „Comisarul și-a publicat observațiile scrise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la cazul Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru și alte 12 cazuri împotriva României, care se […] Articolul Consiliul Europei avetizează România: Se atestă absența unui cadru legal pentru recunoașterea relațiilor stabile de același sex a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
13:20
Primarul de Bălți, Renato Usatîi, este mai preocupat mai mult de alegerile prezidențiale din acest an, decât de problemele orașului pe care îl conduce. Astfel, locuitorii de pe strada Heciului din Capitala Nordului l-au așteptat în zadar ieri pe edilul municipiului, sperând că acesta va contribui la soluționarea problemei stării deplorabile a drumului și absenței […] Articolul Localnicii din Bălți, disperați că primarul Renato Usatîi nu le mai rezolvă problemele a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
“Un băiat nesăbuit, pe care l-a lovit trenul”. Așa îl caracterizează fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza pe liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Declarația a fost făcută la Pro TV, în contextul discuțiilor despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Ion Sturza susține că Usatîi ar putea să iasă din cursa pentru alegerile prezidențiale […] Articolul Fostul premier Sturza, despre “băiatul nesăbuit de la Fălesti”: Usatîi caută mereu probleme, ar putea să iasă din cursă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
05:10
Premierul Ion Chicu a venit cu un apel către politicienii care se lansează în prezidențiale să-și construiască o campaniae electorală pe idei și proiecte despre cum de făcut viața mai bună în Republica Moldova, dar nu pe atacuri nefondate la adresa Comisiei Electoral Centrale. Șeful Guvernului a declarat, după ședința de la Președinție, că asemenea […] Articolul Ion Chicu: Fac un îndemn către politicieni, să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
02:30
„Voi lupta pentru încă 4 ani de mandat prezidențial, ca să asigur buna funcționare a statului în aceste vremuri grele în plan mondial, dar și regional, marcate de pandemie, secetă și probleme demografice. Voi lucra în cei patru ani și pentru a duce la bun sfârșit, cu responsabilitate, toate proiectele promise cetățenilor. Sunt sigur că […] Articolul (VIDEO) Igor Dodon, după prezentarea semnăturilor la CEC: Sunt sigur că Moldova este țara în care vrem să trăim! Împreună vom reuși! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
02:00
Grupul de inițiativă în susținerea candidatului Igor Dodon la funcția de Președinte al Republicii Moldova a prezentat listele cu semnături la Comisia Electorală centrală (CEC). Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a scris pe canalul său de Telegram că este vorba despre 25 de mii de semnături. Documentele urmează să fie verificate în decursul a 7 zile, […] Articolul Grupul de inițiativă în susținerea candidatului Igor Dodon a prezentat listele cu semnături la CEC a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
01:10
Republica Moldova sprijină plenar efortul colectiv de realizare a obiectivelor transpuse în Declarația aniversară a Organizației Națiunilor Unite și își asumă angajamentul să contribuie la răspunsul comun asupra sfidărilor majore cu care se confruntă ONU și comunitatea internațională. Declarația se conține în discursul susținut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rostit astăzi în cadrul reuniunii […] Articolul Președintele țării a rostit un discurs la ONU: Viitorul nostru comun înseamnă o planetă protejată la modul propriu, nu doar declarativ a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
00:50
Primarul general Ion Ceban a cerut ca în instituțiile de învățământ să fie creat un mecanism de raportare a copiilor/cadrelor didactice, care sunt bolnave cu Covid-19. Solicitarea vine după ce cazurile de infectare în școli și grădinițe a crescut. Cât ține de situația actuală, Ceban speră că va reveni la normal situația cât mai curând, […] Articolul Cazurile de infectare în școlile și grădinițele din Capitală au crescut. Ceban cere un raport, în comparație cu alte state a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
00:20
Efectele corupției ale fostei guvernări din Primărie sunt resimțise de șoferi. Potrivit primarului general Ion Ceban, în urma unei decizii a CMC din anul 2010, au fost oferite peste 300 de terenuri pentru amenajarea locurilor pentru parcare în oraş, doar că, între timp, pe toate aceste spaţii au fost construite blocuri locative, benzinării şi alte obiective. „Astfel, […] Articolul Ion Ceban cere să fie urgentat conceptul și procesul cu privire la crearea parcărilor în capitală a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21 septembrie 2020
21:40
Președintele țării Igor Dodon a vizitat Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău. Șeful statului a inspectat lucrările de renovare a clădirii. Până astăzi, a fost reparat capital acoperișul căsuței-memoriale, iar până la sfârșitul anului urmează să fie efectuate lucrări de finisare în interiorul clădirii și va fi reparată fațada. Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău este locul […] Articolul Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău, în curs de renovare. Șeful statului a inspectat lucrările a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Pe parcursul săptămânii precedente au fost prelevate probe ale apelor uzate de la 23 de entități economice din zonă. În funcție de rezultate, aceștia urmează să înlăture neconformitățile sau riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare. Despre aceasta anunță primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe Facebook. Potrivit edilului, în […] Articolul Mirosul neplăcut din Capitală // Companiile care nu vor înlătura neconformitățile riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Proiectanții din cadrul Asociației „Master’s Plan” din Rusia au ajuns la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, împreună cu specialiștii de la CHIȘINĂU-PROIECT, Direcția Arghirhitectură și Urbanism începe elaborarea Planului de Amenajare a teritoriului municipiului Chișinău. Pe parcursul a patru zile, echipa se va documenta, după care, de la distanță, va lucra asupra documentelor prezentate […] Articolul Proiectanții din Federația Rusă încep lucrul la elaborarea Planului de Amenajare a mun. Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:00
Emoții pentru primarul general Ion Ceban, după ce a mers, astăzi, la Casa – muzeu „A. S. Pușkin”, unde au fost organizate evenimente consacrate aniversării a 200 de ani de la sosirea marelui poet rus la Chișinău. „Emoții frumoase am avut și de această dată. Mi-am adus aminte de copilărie, locuind în preajma monumentului național […] Articolul Evenimente consacrate aniversării a 200 de ani de la sosirea marelui poet rus A. Pușkin la Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:30
În grădinițe și căminele studențești nu vor fi deschise secții de votare, a declarat premierul Ion Chicu. Această măsură a fost dictată de situația pandemică din țară. „Cu siguranță nu permitem deschiderea secțiilor de votare în incinta grădinițelor. Doar în Chișinău sunt 32 de birouri electorale amplasate în grădinițe. De asemenea, nu se va permite […] Articolul Ion Chicu: Nu permitem deschiderea secțiilor de votare în incinta grădinițelor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 vine cu un șir de măsuri de susținere a domeniului economic. Documentul a fost deja prezentat spre consultare și urmează să fie examinat la Guvern și votat de Parlament. Una din măsuri se referă la diminuarea Taxei pentru Valoarea Adăugată (TVA) pentru fertilizanți, îngrășăminte și alte produse utilizate în agricultură. […] Articolul Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru 2021: Taxa de drum, inclusă în acciz a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Până la sfârșitul acestui an, primii consumatori din localitățile raionului Hâncești, amplasate în Lunca Prutului, vor fi conectați la noul sistem de aprovizionare cu apă potabilă. Premierul Ion Chicu a declarat că lucrările în cadrul proiectului avansează bine. În total, la noul apeduct vor fi conectate 11 sate. ”Sper foarte mult că, până la sfârșitul […] Articolul Chicu: Localnicii din câteva sate din Hâncești vor primi apa din Prut prin sistemul pe care îl construim în acest an a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Programul național de reabilitare a drumurilor va continua pe termen mediu, indiferent de situația economică, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința de luni de la Președinție. Șeful Guvernului a anunțat că toate lucrările de reparație a drumurilor atât naționale, cât și locale se desfășoară conform graficului stabilit anterior. ”Din ce ne asigură reprezentanții ASD, […] Articolul Premierul spune că nu vor fi achitați banii, acolo unde nu se vor respecta standardele de construcție a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Primarul general Ion Ceban a lansat un program social înainte de perioada rece a anului. Astfel, mai multe categorii de persoane vor primi lemn de foc, gratis. „Am spus anterior că nimic nu se va pierde din lucrările de curățare a arborilor sau reparațiilor străzilor și trotuarelor. Am semnat o dispoziție prin care am inițiat […] Articolul Ceban: Mai multe categorii de persoane vor primi lemn de foc, gratis din partea Primăriei Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18 septembrie 2020
19:50
Statul trebuie să mențină în proprietate obiectivele strategice, iar celelalte companii pot fi vândute mediului de afaceri pentru a fi dezvoltate, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”. Dodon susține că întreprinderile din domeniul energetic, Calea Ferată a Moldovei și Moldtelecom trebuie să rămână în proprietatea statului. „Aici statul trebuie să aibă proprietate, […] Articolul Dodon: Întreprinderile din domeniul energetic, Calea Ferată a Moldovei și Moldtelecom trebuie să rămână în proprietatea statului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:00
Premierul Ion Chicu se arată îngrijorat de faptul că în ajunul alegerilor prezidențiale, unii concurenți electorali atacă nejustificat Comisia Electorală Centrală. În cadrul unor discuții cu ambasadorul SUA Dereck J. Hogan, șeful cabinetului de miniștri a atras atenția asupra insinuărilor nefondate despre eventuale tentative de fraudare a alegerilor. Totodată, în contextul perioadei electorale, prim-ministrul a […] Articolul Chicu se arată îngrijorat că unii concurenți electorali atacă nejustificat Comisia Electorală Centrală a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:00
Maia Sandu a renunțat la guvernare, deoarece funcția de premier era un impediment pentru ea la alegerile prezidențiale. Fiind șef al Executivului, Sandu avea mai multe obligațiuni și responsabilități, fapt ce îi încurca să se lanseze în campanie. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferințe de […] Articolul Vlad Batrîncea: Maia Sandu a renunțat la guvernare, deoarece funcția de premier era un impediment pentru ea la alegerile prezidențial a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Președintele Igor Dodon susține că Republica Moldova trebuie să introducă votul electronic. Șeful statului a declarat că autoritățile responsabile trebuie să depună eforturi ca la următoarele alegeri: parlamentare sau prezidențiale, să trecem la votul electronic pentru ca cetățenii să aibă posibilitate să voteze oriunde s-ar afla. Potrivit președintelui, celor peste un milion de cetățeni moldoveni […] Articolul În Republica Moldova trebuie să fie introdus votul electronic, susține șeful statului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Edilul capitalei a adus felicitări locuitorilor din Budești, localitate ce își sărbătorește astăzi Hramul. Astfel, suburbia capitalei împlinește astăzi 565 de ani de la prima atestare. „Suburbiile Chișinăului trebuie să cunoască o dezvoltare dinamică direcționată spre atingerea unui nivel de trai prosper, să devină moderne cu toate condițiile pentru un trai decent”, a precizat acesta. […] Articolul Mesajul primarului de Chișinău pentru locuitorii din Budești, cu ocazia Hramului localității a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:40
Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă proiectele realizate de actuala guvernare. Socialistul a atras atenția că pe timp de criză pandemică și secetă, autoritățile au găsit bani pentru a majora salariile medicilor, pentru a achita pensiile și alocațiile sociale și pentru a le acorda agricultori un ajutor […] Articolul Secretarul executiv al PSRM a prezentat proiectele realizate de actuala guvernare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
În acest weekend, în zona de sub podul de la Telecentru se vor desfășura mai multe evenimente cu tematică diversă, atât pentru locuitorii capitalei, cât și pentru vizitatorii acesteia, anunță primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:00, acest tronson va fi transformat într-o zona pietonală, unde copiii, alături de […] Articolul În week-end, zona de sub podul de la Telecentru va fi transformată în pietonală a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:10
Lidera PAS Maia Sandu a mințit când a declarat că pensiile au fost recalculate datorită ei. Declarația a fost făcut de socialistul Vlad Batrîncea în cadru unei conferințe de presă. „Recalcul la pensii, doamna a ieșit și a spus că este meritul ei, chiar și aici este o minciună. A fost pornit de Guvernul Filip, […] Articolul Lidera PAS a mințit când a declarat că pensiile au fost recalculate datorită ei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:50
Șeful statului Igor Dodon insistă că vârsta de pensionare în Republica Moldova trebuie să fie redusă. Deocamdată acest proiect nu poate fi realizat, deoarece inițiativa este susținută doar de fracțiunea PSRM în Parlament. Declarația a fost făcut de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”. „Această lege a fost adoptată înainte ca eu să devin […] Articolul Dodon: Reducerea vârstei de pensionare rămâne o prioritate pentru noi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.