LiveNews

Ieri
17:50
În această seară, la Restaurantul Hermes din Sângerei se toarnă câte “50 de grame” pentru victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale. Cheful este organizat de către bodyguardul Maiei Sandu, Gheorghe Ichim și liderul PRO Moldova din Sângerei, Grigore Corcodel, informează Telegraph.md. La eveniment participă și Natalia Gavriliță, vicepreședinte PAS. În sală sunt peste 70 de persoane, […] Articolul Bodyguardul Maiei Sandu și liderul PRO Moldova de la Sângerei au întins masa pentru victoria președintelui ales (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:10
Campania de plantare a arborilor pe teritoriul Chișinăului, continuă. Astăzi, primarul general Ion Ceban, însoțit de mai mulți ambasadori, au plantat copaci pe străzile Alexandr Puşkin şi Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni. Ceban spune că se bucură că această inițiativă, de a face Chişinăul un oraş mai verde şi frumos, este susţinută de tot mai multe persoane […] Articolul Ceban: Mă bucur că, pe timp de pandemie, ambasadorii au dat curs invitației și au sădit copaci în rând cu noi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Scuarul „Mihai Eminescu” din sectorul Centru al capitalei a fost inaugurat vineri, 27 noiembrie 2020. În cadrul procesului de reabilitare, scuarul a fost transformat într-un spațiu de agrement unic de acest fel din capitală. Astfel, renovarea a prevăzut înlocuirea pavajului vechi, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și […] Articolul Inaugurarea scuarului „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei (FOTO/VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la poligonul amplasat la Țînțăreni a fost pusă în funcțiune. Primarul general a spus că a fost depusă o muncă enormă și vrea să continue dezvoltarea lucrurilor. „Vrem să avansăm în această direcție, exact ca și pe problemele alte, cronice, ce au existat până […] Articolul Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri de la Țînțăreni, dat în exploatare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
09:30
Persoanele care vor dona sânge pentru bolnavii COVID-19 vor primi o indemnizație de 3000 de lei. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Ion Chicu. Astfel, pentru motivarea populației să doneze sânge și plasmă convalescentă COVID-19, care, potrivit specialiștilor, este eficientă în tratarea pacienților infectați, prim-ministrul […] Articolul CNESP: 3000 lei vor primi persoanele, care vor dona sânge pentru bolnavii de COVID-19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
09:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale coordonează cu OMS și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID 19 pentru 20% din populația țării. Informația a fost prezentată la ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Totodată, Banca Mondială este disponibilă să finanțeze statele, inclusiv Republica Moldova, în scopul asigurării cu acest […] Articolul Autoritățile negociază cu mai multe organizații și state livrarea de vaccin anti-COVID 19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
06:30
Aproape 3 miliarde de lei sunt prevăzute în bugetul pentru anul viitor pentru majorarea salariilor angajaților din sistemul de sănătate. Potrivit proiectului Legii Fondurilor Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală pe anul 2021, din bugetul de stat sunt prevăzute transferuri în sumă de 2 761 793 800 de lei pentru asigurarea continuității creșterii salariilor din sănătate. […] Articolul Trei miliarde de lei pentru majorarea salariilor personalului medical, incluse în Proiectul bugetului 2021 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
27 noiembrie 2020
22:50
Premierul Ion Chicu a venit cu o reactie la protestul primarilor față de intenția guvernului de a plafona taxele locale. Premierul a declarat că ”Alegerile au trecut, Slavă Domnului! Rog primarii, care (ca și mine) sunt plătiți din impozitele și taxele achitate de semnatarii Declarației de mai jos, să revină la serviciu în intereseul oamenilor […] Articolul Ion Chicu: Orice speculație politică ieftină, e scumpă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. În scopul prevenirii răspândirii COVID-19, s-a decis interzicerea activității cluburilor de noapte începând cu data de 28 noiembrie 2020. Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și […] Articolul Ultima decizie a CNESP: Restaurantele nu vor activa noaptea, iar discotecile își sistează activitatea a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Procuratura Generală va verifica dacă este adevărat că deputatul PAS Dumitru Alaiba a primit 1000 de euro pentru a apăra interesele lui Ilan Șor la compania de asigurări “Moldasig”. Socialistul Petru Burduja a sesizat Procuratura, după ce astfel de informații au apărut în spațiul public. „Zilele trecute, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a fost acuzat public […] Articolul 1000 euro pentru o declarație! Procurorii vor verifica dacă deputatul Alaiba ia bani pentru a apăra niște interese meschine a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Potrivit unei declarații semnate de 11 asociații din domeniul businessului, plafonarea taxelor locale inclusă în Politica fiscală și vamală pentru anul viitor are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător. Autonomia locală este unul din principiile de bază ale administrației publice locale, fiind garantată atât de legislația națională, cât și de cea internațională. […] Articolul Asociațiile din domeniul businessului susțin inițiativa Guvernului de a plafona taxele locale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Președintele Igor Dodon a declarat că își va dona indemnizația, care i se cuvine conform legii la încheierea mandatului, unei familii cu opt copii. Șeful statului a menționat, în cadrul emisiunii tradiționale de vineri, că este vorba despre o indemnizație de 39 de mii de lei. „Evident că eu nu voi lua această indemnizație. Am […] Articolul Igor Dodon: NU voi lua indemnizația de 39 000 lei. Am decis să o transmit familiei Cij, cu 8 copii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume responsabilitatea, în calitate de președinte ales, și să numească un nou Guvern. Despre aceasta Dodon a declarat în cadrul emisiunii live „Președintele răspunde”. „Președintele nou ales, după depunerea jurământului, trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația din țară! Eu personal, PSRM, Guvernul nostru, nu se ține […] Articolul Igor Dodon anunță că PSRM ar fi gata să voteze un guvern propus de Maia Sandu: Asumați-vă responsabilitatea! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, compromite procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean. Astfel autoritățile de la Moscova au comentat declarațiile făcute de Sandu despre necesitatea retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului. „Considerăm că această declarație are drept scop subminarea eforturilor de soluționare pașnică a problemei transnistrene“, a spus purtătorul de cuvânt al […] Articolul Maia Sandu compromite reglementarea transnistreană prin cererea de retragere a trupelor ruse – Ministerul rus de Externe a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Investițiile în dezvoltarea localităților rurale vor continua și în 2021, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari. Șeful Guvernului a reiterat că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor sunt prevăzute 900 de milioane de lei pentru continuarea proiectului „Drumuri Bune”. Ivan Paslari l-a informat […] Articolul Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Președintele țării, Igor Dodon, este împotriva închiderii totale a activităților din cauza pandemiei provocate de COVID-19. În cadrul emisiunii live, șeful statului a spus că businessul trebuie să-și continue activitatea, pentru a menține economia țării. „Eu cred că noi trebuie să evităm așa-numitul lockdown, cum este în marea majoritate a țărilor din UE. Eu sunt […] Articolul Igor Dodon nu susține închiderea totală a activităților din cauza pandemiei COVID-19, așa cum fac majoritatea țărilor UE a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Stația de lângă centrul comercial Gemenii, amplasată pe strada Pușkin, este mutată cu o intersecție mai jos, asta după ce pavajul din preajmă a început să fie schimbat. Potrivit primarului general Ion Ceban lucrările au început ieri, iar zona a fost îngrădită. „În contextul în care acest tronson este unul foarte aglomerat, la fața locului […] Articolul A început decaparea pavajului vechi pe strada Pușkin, în zona magazinului Gemenii (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Lecție de parlamentar pentru tânărul deputat PAS Dan Perciun. După ce acesta, în cadrul ședinței Legislativului, a deviat de la mai multe teme și a atacat deschis socialiștii, președintele celei mai mari fracțiuni, Corneliu Furculiță, i-a amintit care este rolul și funcția unui deputat. „Pentru domnul coleg, care face mult apel azi la noi, vreau […] Articolul Dan Perciun, pus la punct: Parlamentul nu este locul pentru meditații. Este locul pentru discuții și aprobări a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Evenimentul s-a desfășurat, în regim online, fiind moderat din Palatul Tavriceski, Sankt-Petersburg, de către Președintele Consiliului AIP CSI, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko. Unul dintre subiectele principale ale reuniunii a fost sprijinul […] Articolul Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului, lucru la care echipa primăriei, împreună cu experții, lucrează intens în ultima perioadă. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care mai adăugă că orașul trebuie să se dezvolte nu din contul spațiilor intra cartier, a terenurilor de […] Articolul Ion Ceban: Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
O nouă pictură murală a fost creată în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta este aplicată pe pereții gardului Regiei Transport Electric Chișinău și are o lungime de 18 m. „Cu ocazia campaniei anuale de 16 Zile de Activism împotriva Violenței în bază de Gen, Primăria Municipiului Chișinău se alătura acestei campanii „Sparge Tăcerea” […] Articolul Primăria Chișinău se alătură campaniei „Sparge Tăcerea” împotriva Violenței în bază de Gen a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Președintele Igor Dodon a anunțat o agendă plină până la încheierea mandatului în funcția de șef al statului. Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că anul 2020 a fost unul dificil, dar speră că acesta se va finaliza cu bine. „În primul rând, eu voi promulga toate legile pe care le aprobă […] Articolul Ce va face Igor Dodon după încheierea mandatului său de Președinte al Republicii Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:50
Președintele Igor Dodon susține că deputații care nu vor vota bugetul pentru anul viitor trebuie să-și asume consecințele. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că lipsa unei majorități parlamentare ar putea duce la neaprobarea bugetului, iar aceasta înseamnă stoparea majorărilor de salarii și pensii, a investițiilor în infrastructură și măsurilor de susținere […] Articolul Dodon: deputații care nu vor vota bugetul să-și asume responsabilitatea pentru stoparea majorărilor de salarii și a investițiilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
În Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal în cantitate de 93 de mii de doze din lotul de 100 de mii de doze, achiziționate din Federația Rusă, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Prima tranșă de 7000 doze de vaccin antigripal din același lot a fost recepționată în noiembrie. […] Articolul În țară au ajuns alte 93 000 de doze de vaccin antigripal a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
26 noiembrie 2020
21:30
Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a îndemnat deputații din fostul Bloc ACUM să înceteze speculațiile cu privire la funcționalitatea Guvernului. Deputatul socialist a declarat în plen că Executivul este legitim, iar cei cărora nu le place actualul Guvern să înainteze o moțiune de cenzură și să-și asume guvernarea în condițiile complicate de criză. […] Articolul Furculiță: PAS și DA, dacă nu vă place Guvernul, înaintați o moțiune și asumați-vă guvernarea a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Deputatul PSRM, Vasile Bolea, președintele comisiei juridice, numiri și imunități le-a solicitat colegilor din fracțiunile PAS și PPDA să nu acționeze oportunist, ci profesionist atunci când se votează legile. Remarca a fost făcută în procesul de dezbateri a Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planului de acțiuni. Deputații […] Articolul Deputat PSRM către PAS: Vreți să discutăm despre cum declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Deputații PAS s-au arătat deranjați de agenda plină de proiecte a ședinței Legislativului. Parlamentarii din partidul Maiei Sandu au replicat în plen că ordinea de zi prea încărcată îi împiedică să meargă la televiziuni, pentru a participa la emisiuni. Discuția a fost începută de deputatul din Partidul ”Șor”, Marina Tauber. După câteva ore de lucru […] Articolul Deputații Maiei Sandu se grăbesc la TV în timpul ședinței Parlamentului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:10
Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre situația curentă în domeniul politic, social, economic, sănătății etc. Totodată, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la realizările obținute în ultimii trei ani, […] Articolul Igor Dodon le-a mulțumit membrilor Consiliului Societății Civile pentru activitate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:10
Prima tranșă de asistență din partea Uniunii Europene, care a ajuns ieri pe conturile Ministerului Finanțelor a fost urmată de mai multe mesaje din partea unor lideri de la Chișinău, care au transmis mulțumiri pentru ajutorul acordat. Și președinta aleasă, Maia Sandu a scris un mesaj scurt pe Facebook, despre venirea acestei tranșe „necesară pentru […] Articolul Analist, cu referire la asistența din partea UE: își atribuie meritele. Banii ar fost oferiți, chiar dacă Igor Dodon câștiga alegerile a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:40
Parlamentul instituie dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor ale căror acțiuni sau inacțiuni au contribuit la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). În ședința plenară de astăzi, deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege de modificare a 5 acte legislative. Judecătorii vor purta răspundere materială […] Articolul Deputații au votat! Judecătorii vor purta răspundere materială pentru dosarele pierdute la CEDO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.