LiveNews

Acum 8 ore
17:40
Blocul ACUM se va fragmenta în două fracțiuni separate în viitorul Parlament. Faptul a fost confrmat deja de câțiva fruntați ai PAS-PPDA, iar motivele care stau la baza acestei decizii sunt câteva, scrie Politics.MD. În primul rând, se conține într-o analiză a agenției Sputnik, este vorba despre promovarea fiecărui partid și lider. „Este normal ca fiecare […] Articolul Motivele pentru care Blocul ACUM se va destrăma în viitorul Parlament, în două fracțiuni diferite a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
11:40
Jurnalista Nata Albot și soțul său, Andrei Bolocan, au fost acționați în judecată de către Viorel Savva, avocat stabilit în Chicago, pentru declarațiile denigratoare la adresa moldovenilor care muncesc în Statele Unite ale Americii și Canada, în calitate de șoferi de cursă lungă. „Tare mult sper că printre acei declaraţi truckişti din Moldova rămân să […] Articolul Nata Albot și Andrei Bolocan, acționați în judecată: Lezează onoarea și demnitatea tuturor truck-iștilor moldoveni a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Secretarul de Stat pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, a discutat în a doua zi de lucru în Statele Unite ale Americii despre cooperarea moldo-americană în domeniul comercial-economic, cu accent pe filiera energetică. În cadrul întrevederii cu congresmanul republican din statul Texas, Jodey Arrington, a fost făcut un schimb de opinii refer la evoluțiile în sectorul […] Articolul Vitalie Iurcu a discutat în SUA despre cooperarea moldo-americană în domeniul comercial-economic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
07:30
Parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsând cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încât să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate. Modificările respective la Regulamentul circulației rutiere au fost aprobate vineri de Executiv. Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze […] Articolul Mașinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsând 1,5 metri pentru circulația pietonilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15 martie 2019
16:30
Economia Moldovei a crescut cu 4% în anul 2018. Acest lucru rezultă din datele Biroului Național de Statistică (BNS). Astfel, potrivit BNS, Produsul Intern Brut (PIB) a însumat anul trecut peste 190 de miliarde de lei. Datele nut sunt finale și ar mai putea fi ajustate. La creșterea PIB au contribuit aproape toate ramurile economiei, […] Articolul Biroul Național de Statistică: Economia Moldovei a crescut cu 4% în 2018 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:30
Peste 610 mii de moldoveni vor primi un ajutor de 600 de lei de Paşti. Iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru care şi-a asumat răspunderea guvernul, a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, de indemnizaţia unică vor avea parte beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, persoanele cu dizabilităţi şi […] Articolul Peste 610 mii de oameni vor primi câte 600 de lei de Paşti. Iniţiativa liderului PD, publicată în Monitorul Oficial a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
La data de 5 martie 2019, în Registrul de stat al unităților de drept privind întreprinderile înregistrate în Republica Moldova erau incluse 231259 de entități. Astfel, numărul acestora a crescut cu 5430 față de indicatorul din perioada similară a anului 2018, când erau înregistrate 225829 întreprinderi. În același timp, numărul întreprinderilor a crescut cu 12 237 comparativ cu aceiași perioadă […] Articolul Fisc: În Republica Moldova sunt înregistrate peste 230 mii de întreprinderi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Secretarul de Stat pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, participă, la invitația Secretarului pentru Energie al SUA, Rick Perry, la prima Ministerială a Parteneriatului pentru Cooperare în domeniul Energiei Transatlantice, găzduită de către Departamentul pentru Energetică al SUA în contextul săptămânii CERA din Houston, Texas. Vitalie Iurcu a asigurat partenerii americani în determinarea fermă a Guvernului […] Articolul Republica Moldova participă la prima reuniune ministerială a Parteneriatului pentru Cooperarea Energetică Transatlantică și Forul de Investiții din Houston, SUA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Gazele naturale nu se vor scumpi, chiar dacă preţul de import al acestuia, livrat de Gazprom s-a majorat în primele trei luni ale acestui an cu 25 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează, într-un comunicat de presă, că “la momentul actual nu există motive […] Articolul ANRE precizează: La momentul actual nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14 martie 2019
23:20
Peste un milion de bunuri imobile deținute în proprietate publică și privată vor fi delimitate în următorii cinci ani de către Agenția Proprietății Publice în comun cu autoritățile publice în vederea determinării apartenenței și perfectarea actelor de drept. Programul de delimitare a bunurilor imobile a fost lansat astăzi în orașul Ocnița în cadrul primului eveniment […] Articolul A fost lansat programul de stat pentru delimitarea bunurilor imobile și a terenurilor proprietăților publice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Procurorii federali americani efectuează o anchetă penală în privinţa tranzacţiilor de date ale companiei Facebook, încheiate cu unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei la nivel mondial, a informat miercuri New York Times, relatează Reuters. Un juriu din New York a solicitat registre din partea a cel puţin doi producători de smartphone-uri şi […] Articolul Anchetă penală în privinţa tranzacţiilor de date ale companiei Facebook cu cele mai mari companii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Partidul Democrat din Moldova este gata să ofere blocului ACUM conducerea viitorului Guvern. Propunerea urma să fie anunțată la negocierile la care au fost invitați reprezentanții PAS și PPDA, respinse de Maia Sandu și Andrei Năstase. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu, la o conferință de presă, susținută după ședința Consiliului […] Articolul Democrații îi mai așteaptă pe cei din Blocul ACUM la discuții. Sunt gata să le ofere și conducerea Guvernului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:40
Maia Sandu recunoaște că afirmația sa despre pretinsa abordare a deputaților din blocul ACUM de către necunoscuți este falsă. Liderul PAS a precizat la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR că știe de un singur caz de acest gen și acela bazat numai pe suspiciuni. Deschide.md precizează că, ieri, Sandu a fost întrebată de […] Articolul Sunetele Maiei Sandu sunt ca mercurul din analizele ei? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați să intervină în 53 cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată. Potrivit datelor, cele mai multe focare de ardere au fost înregistrate în partea centrală a țării. Astfel, pompierii au stins 20 ha de vegetație în raionul […] Articolul În ultimele 24 de ore, pompierii au stins 53 focare de vegetație a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
09:50
Un moldovean, în vârstă de 31 de ani, a fost extrădat din Italia, fiind suspectat de trafic de copii. Bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) și reținut de organele de drept din Italia, la data de 24 august 2018. Bănuitul a fost predat organelor de drept […] Articolul Un moldovean și un turc au fost extrădați în Republica Moldova: sunt suspectați de comiterea unor infracțiuni (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13 martie 2019
13:50
Peste 1 miliard 24 milioane de lei vor fi repartizați în anul curent din fondul rutier pentru întreținerea de rutină a drumurilor publice naționale, dar și pentru executarea lucrărilor de reparație. Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier în anul 2019 a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Fondului Rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. […] Articolul În acest an, din fondul rutier, vor fi alocați peste 1 miliard 24 milioane de lei pentru reparația și întreținerea drumurilor naționale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Mai mulţi importatori de produse petroliere au afişat, astăzi, preţuri reduse cu 0,9-3,2% la vânzarea cu amănuntul a carburanţilor. În special, LUKOIL Moldova a redus prețul benzinei A-95 cu 0,42 lei (2,2%), prețul de vânzare cu amănuntul fiind acum de 18,47 lei pe litru. Prețul la diesel a fost mişcorat cu 0,15 lei (0,9%), fiind […] Articolul Prețuri mai mici la benzină, motorină și gazul lichefiat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12 martie 2019
21:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a verificat începutul lucrărilor de reabilitare și construcție a drumului național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37,27 km. Lucrările sunt efectuate de compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, iar costul acestora este de […] Articolul Ministrul Chiril Gaburici a verificat începutul lucrărilor de reabilitare și construcție a drumului național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:40
Pachetul de legi și acte legislative anunțat astăzi de Blocul „ACUM” nu va putea fi dezbătut până la alegerea organelor de conducere ale Parlamentului. Declarația a fost făcută de fostul judecător al Curții Constituționale, Nicolae Osmochescu, pentru Ziarul Național, după ce liderii blocului „ACUM” au îndemnat deputații să voteze chiar din primele ședințe ale Parlamentului […] Articolul Opinii: Proiectele de legi anunțate de ACUM – nu e real, orice diletant știe asta a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11 martie 2019
20:10
Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare 9 legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului , inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3% din 1 aprilie curent, de aproape 2 ori mai mult decât după formula […] Articolul Președintele Parlamentului a transmis pentru promulgare 9 legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Cofondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus, a fost invitata Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), în cadrul noii ediţii a proiectului ”Oamenii de succes inspiră”. “Este o personalitate, un om de succes, care ne inspiră pe noi prin faptele frumoase pe care le face pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru oamenii care sunt mai trişti ca noi, pentru cei […] Articolul Co-fondatoarea platformei Caritate.md, Svetlana Sainsus, a fost invitata proiectului Poliției Naționale „Oamenii de succes inspiră” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10 martie 2019
13:40
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, Premierul Pavel Filip și Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc au semnat un necrolog în memoria regizorului Viorel Mardare, răpus de cancer în dimineața zilei de ieri. La 9 martie 2019 s-a stins din viaţă după o luptă cu o boală nemiloasă tânărul regizor Viorel Mardare, unul dintre cei mai […] Articolul Necrolog în memoria regizorului Viorel Mardare, semnat de Andrian Candu, Pavel Filip și Monica Babuc a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
9 martie 2019
21:50
Vestea că vor primi de Paşte un ajutor unic de 600 de lei i-a bucurat pe pensionarii care au un venit lunar mai mic de 2.000 de lei. În total, ajutorul îl vor primi aproximativ 610 mii de persoane. Peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Restul sunt persoane care […] Articolul Moldovenii continuă să aprecieze iniţiativele guvernării: ce vor face pensionarii cu ajutorul de 600 de lei pe care-l vor primi de Paște a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:40
Exponenţii binomului PAS-PPDA nu au prezentat nicio probă concludentă privind fraudarea alegerilor din 24 februarie, iar demersul privind invalidarea scrutinului nu are un temei legal. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PDM, Sergiu Sîrbu, şi a fost făcută în cadrul şedinţei de astăzi a Curţii Constituţionale. Amintim că instanţa a validat în cele din urmă alegerile parlamentare şi […] Articolul Sergiu Sîrbu: Binomul PAS-PPDA a vorbit despre presupuse fraude, dar în afară de vorbe nu am văzut nicio probă concretă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Liderul PPDA, Andrei Năstase a fost implicat, alături de naşul său, Victor Țopa, în mai multe scheme ilegale de devalizare a companiei de stat AIR Moldova. Operaţiunile, developate în cadrul unor controale derulate de Curtea de Conturi, au fost efectuate în anii 2001-2002, în perioada în care Năstase deţinea funcția de vicedirector la AIR Moldova, […] Articolul Document EXPLOZIV care dezvăluie schema furtului Air Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:30
Curtea Constituțională va examina, astăzi, adresarea Comisiei Electorale Centrale privind validarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Urmare a raportului și proceselor verbale ale CEC privind rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Curtea Constituţională va examina legalitatea alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Reamintim că potrivit Codului electoral, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă […] Articolul Curtea Constituțională va examina, astăzi, adresarea CEC privind validarea alegerilor parlamentare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Republica Moldova ar putea fi inclusă pe lista statelor considerate de autoritățile germane „țări de origine sigure” – ai căror cetățeni au implicit șanse minime de a primi azil în Germania și pot fi deportați relativ ușor. Într-o relatare DPA se spune că de trei ani mai puțin de 5% din moldovenii care cer azil […] Articolul Moldova ar putea fi inclusă pe lista statelor considerate de autoritățile germane „țări de origine sigure” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
7 martie 2019
19:30
Directorul de la Ziarul de Gardă, Alina Radu, își bate joc de de persoanele în etate şi cu dizabilităţi, care vor beneficia de un ajutor unic de Paşti de 600 de lei, după ce astăzi Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru acest proiect. Într-un mod obraznic, Alina Radu afirmă că gestul autorităților este inutil și asta […] Articolul Alo, Europa! Pentru asta finanțați Ziarul de Gardă? Șefa ziarului îi umilește pe pensionari, îi face “oameni cu un picior în groapă” și nu e de acord să primească bani de la Guvern a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Accesul cetățenilor la medicamentele compensate va spori. În acest scop, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede acordarea dreptului de a prescrie medicamente compensate și specialiștilor de profil, inclusiv din cadrul instituțiilor medicale private care nu au încheiat contracte cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Până acum, medicamentele compensate erau prescrise […] Articolul Guvernul sporește accesul cetățenilor la medicamentele compensate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că cei doi cetățenii moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, care au fost deținuți ostatici timp de 3,5 ani în Afganistan, au ajuns astăzi în Republica Moldova. Pentru moment, Lionel Buruiană și Mihai Crihan se află în îngrijirea autorităților statului, care întreprind demersurile legale și administrative pentru asigurarea […] Articolul Ministerul de Externe informează: piloții Lionel Buruiană și Mihai Crihan au revenit în țară a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.