LiveNews

Acum 12 ore
19:20
Proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat astăzi de Parlament, în prima lectură. Noua lege reglementează structura sistemului de salarizare, drepturile salariale și modalitatea de stabilire a salariului, iar angajații vor fi remunerați în baza sistemului constituit din grade și trepte de salarizare. În urma implementării reformei, nimeni din […] Articolul Legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor, votată astăzi în prima lectură a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
14:20
Guvernul condus de Pavel Filip s-a deplasat astăzi la Drochia, acolo unde se desfăşoară o şedinţă comună cu autorităţile locale. Descinderea în nordul ţării face parte din strategia de comunicare a Executivului cu exponenţii administraţiilor publice, dar şi cu oamenii simpli. Ideea deplasărilor lunare în centrele raionale aparţine Partidului Democrat din Moldova şi a fost […] Articolul Premierul Filip şi întregul Cabinet de miniștri se află astăzi la Drochia, pentru a discuta problemele oamenilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Proiectele sociale de anvergură, derulate de Guvernul Filip sunt apreciate de cetățeni. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj de opinie, realizat de IMAS și prezentat astăzi. Astfel, potrivit sondajului, 77 la sută dintre moldoveni au auzit despre programul Prima Casă, iar 65 la sută îl apreciază ca pe unul pozitiv. Directorul Imas, Doru Petruți, […] Articolul Sondaj // Proiectele Guvernului Filip, apreciate de cetățeni: 77 % au auzit despre „Prima Casă”, iar 65% îl consideră pozitiv a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, spune că nu e mirat de preferințele alegătorilor, reliefate în sondajul prezentat ieri de Compania IMAS. Mai mult, analistul susține că ar fi explicabil de ce crește în preferințe Partidul Democrat (PD) și descresc Partidul Acțiune și Solidaritate, precum și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”. „Trebuie să recunoaștem că PD a […] Articolul Nicolae Negru: „Trebuie să recunoaștem că PD a făcut mai multe eforturi de a plăcea alegătorilor – „drumuri bune”, „prima casă”, „revizuirea pensiilor”, „reforma sistemului de salarizare” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Știa sau nu Maia Sandu despre faptul că raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon, a transferat Fundației Open Dialog 2 milioane de dolari. Este doar una din întrebările la care așa și nu a ajuns să răspundă președintele PartiduluiA cțiune și Solidaritate. Lista acestor întrebări a fost făcută publică, aseară, de către președintele Comisiei parlamentare […] Articolul Întrebări incomode pentru Sandu și Năstase: s-au înrolat conștient sau inconștient în războiul hibrid al Rusiei contra Moldovei? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
Activitatea pe care a desfășurat-o Partidul Democrat prin decidenții din Guvern și Parlament, nu putea să nu aducă rezultate. PDM a înregistrat o creștere în sondaje pentru că în ultimul an s-a axat pe acțiuni, iar răspunsurile celor care au participat la sondaj au venit în baza unor lucruri pe care le-au văzut la modul […] Articolul Analist: PDM a înregistrat o creștere în sondaje pentru că s-a axat pe acțiuni concrete a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
19:50
Europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele grupului de prietenie parlamentară UE-RM, susține că votul de astăzi al Parlamentului European, care vizează Republica Moldova, este un document politizat, care nu-şi are locul în context electoral. Amintim că Parlamentul European a votat un raport privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova, în urma dezbaterilor ce au avut loc în ultimele […] Articolul Andi Cristea: Grupurile politice care formează majoritatea în Parlamentul European promovează mesajul opoziției de la Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat astăzi, 14 noiembrie, verdictul Curții de Apel în dosarul lui Veaceslav Platon. Magistrații CSJ au declarat drept neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei CA. Prin urmare, a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare a lui Veaceslav Platon, potrivit Deschide.md.  Ședința de la CSJ a […] Articolul Curtea Supremă de Justiție a menținut condamnarea la 18 ani de închisoare a raiderului Platon a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius este una dintre vocile critice la adresa ţării noastre. Acesta și-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de adoptarea legii votului mixt din Republica Moldova. Asta deşi a fost ales de trei ori în Parlamentul de la Vilnius în circumscripţie uninominală, înainte de a deveni europarlamentar. Partidul Mişcarea Liberală, formaţiune politică […] Articolul Europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius – criticul RM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Secretarul general-adjunct al PDM, deputatul Eugen Nichiforciuc, a depus astăzi la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova o petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături prin care se solicită sprijinul instituţiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar şi ale politicienilor Maia Sandu şi Andrei Năstase cu frauda bancară […] Articolul Reprezentanţii PD au depus la sediul Delegaţiei UE 100 de mii de semnături în sprijinul petiţiei pentru verificări europene privind legăturile lui Andrei Năstase şi Maia Sandu cu furtul miliardului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Guvernul populist italian se pregăteşte de escaladarea disputei cu Comisia Europeană, fiind de aşteptat să refuze modificarea proiectului său de buget pentru anul 2019, care încalcă regulile fiscale europene, transmite dpa. Guvernul de la Roma nu a dat până acum niciun semnal că va modifica bugetul, care prevede pentru anul viitor un deficit de 2,4% […] Articolul Italia, a patra putere economică a Europei, se pregăteşte de escaladarea disputei cu Comisia Europeană a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Mai multe instituții media din Moldova au promovat un fals despre introducerea vizelor, fapt care a obligat reprezentanții Parlamentului European să reacționeze și să dezmintă acest fals. Astfel, Newsmaker, Agora.md, TV8, Jurnal TV, Unimedia.info, dar și alte instituții media, suspectate că sunt finanțare de Veaceslav Platon și oligarhii condamnați Victor și Viorel Țopa au scris […] Articolul Falsul despre regimul de vize promovat de presa de buzunar a lui Platon și Țopi, demontat de oficiali europeni a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:50
Serviciul de Informaţii şi Securitate de comun cu Procuratura mun. Chişinău, Oficiul Principal au realizat o operaţiune complexă în cadrul căreia a fost destructurată activitatea unei formaţiuni paramilitare ilegale, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip militar-tactic. Descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din raza municipiului Chişinău. Gruparea a fost monitorizată de […] Articolul SIS a destructurat o formaţiune paramilitară, având legături directe cu mercenari şi entități paramilitare din regiunea de Est a Ucrainei (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
Vor ca în Parlament să fie cu 40 de deputați mai puțin. Democrații au anunțat astăzi ca în ziua alegerilor parlamentare ar putea avea loc și un referendum. Alegătorii vor fi întrebați dacă vor ca în Legislativ să fie 61 de deputați, în loc de 101 cum sunt în prezent. Vlad Plahotniuc a mai anunțat […] Articolul Plahotniuc realizează ceea ce opoziția doar promite a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:50
Moldova așteaptă de la Uniunea Europeană un raport instituțional echilibrat, obiectiv, care să analizeze implementarea Acordului de Asociere, nu un document politizat, care face jocul electoral al opoziției de la Chișinău. Declarația a fost făcută de către președintele delegației Parlamentului European pentru Moldova, Andi Cristea, în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului de rezoluție despre țara […] Articolul Deputații europeni îndeamnă instituțiile UE să nu intervină în luptele electorale de la Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Partidul Democrat din Moldova a găsit soluțiile ca să fie majorate și salariilor și pentru medicii plătiți prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și nu de la bugetul de stat. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat marți, la briefingul săptămânal că și acești specialiști își vor primi în ianuarie salariile majorate. ”Am găsit […] Articolul Plahotniuc: Am găsit soluțiile ca cei peste 41 de mii de angajați medicali finanțați de CNAM să beneficieze de creșterea salariilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Uniunea Europeană nu pune problema suspendării regimului de vize pentru Republica Moldova. Declaraţia aparţine europarlamentarului roman Andi Cristea, care susţine că speculaţiile la acest subiect din partea opoziţiei şi a presei care o susţine fac doar rău Chişinăului. “Recomand politicienilor în afirmare electorală de la Chişinau să nu se joace cu teme importante, legate de […] Articolul Europarlamentarul Andi Cristea, către liderii PAScuDA: Speculațiile privind suspendarea regimului de vize pentru RM face rău Chişinăului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Democrații vor să ceară opinia oamenilor despre posibilitatea alegătorilor să retragă mandatul parlamentarilor care i-au dezamăgit. O altă reformă vizează reducerea numărului de deputați de la 101 la 61. Ambele subiecte vor fi propuse la un referendum consultativ, organizat concomitent cu alegerile parlamentare, ca să fie evitate cheltuieli suplimentare. Acest lucru a fost anunțat de […] Articolul PD propune organizarea unui referendum în ziua alegerilor din februarie: oamenii vor fi întrebați despre reducerea numărului de deputați și retragerea mandatelor parlamentarilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Pensiile mai mici de limita de existență pentru vârstnici vor fi majorate de la începutul anului viitor. Subiectul a fost discutat la ședința de astăzi a Partidului Democrat din Moldova. Liderul PDM, a declarat la briefingul susținut după ședință că astfel de majorări vor avea loc anual, suplimentar la indexarea din aprilie. „Vreau să vă […] Articolul Pensii mai mari cu 10 la sută, de la 1 ianuarie! Plahotniuc: vor beneficia pensionarii cu venituri mai mici decât minimul de existență a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Portalul Newsmaker, instituţie media afiliată trustului controlat de raiderul Veaceslav Platon, a fost prins cu minciuna. Acesta a scris ieri că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de circulație fără vize în UE pentru moldoveni, făcând trimitere la unul din autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius. Ulterior, redacţia portalului sus-numit a […] Articolul Oficial european dezminte minciunile publicate de portalul Newsmaker: nu se discută despre anularea regimului liberalizat de vize pentru Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Un șofer care s-a pus în poară cu poliția a fost încătușat pe loc și dus la sector. Din filmuleț se vede că un echipaj al poliției oprește un automobil, iar doi oameni ai legii se poziționează în față și în spatele mașinii. Al treilea se adresează șoferului, iar peste câteva secunde, conducătorul deschide brusc […] Articolul Incident în Capitală! Un șofer a fost pus la pâmânt de poliție (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
Aproape 70 de companii au luat de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank credite neperformante în sumă de peste 3 miliarde de lei. Printre acestea figurează companii despre care autoritățile au anunțat anterior că au primit fraudulos împrumuturi. În anumite cazuri există și condamnări, alte dosare sunt încă pe rol. Denumirile celor mai […] Articolul Lista companiilor cu credite neperformante de peste 3 miliarde de lei din BEM, Banca Socială și Unibank a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12 noiembrie 2018
14:40
Vloggerul Igor Gîrlea își propune să scoată la lumina zilei cazuri flagrante de încălcare a legii de către unii politicienii moldoveni, care pretind că sunt curați ca lacrima. Prima în lista emisiunii online „În Pas cu Legea”, difuzată pe Facebook, este lidera PAS, Maia Sandu, iar drept punct de plecare a analizei pornește o declarație […] Articolul Un vlogger scoate la iveală minciunile Maiei Sandu: deplasările pe banii organizațiilor străine sunt interzise prin lege // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Declarațiile incendiare ale fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, sunt trecute sub tăcere de către o parte a presei din Moldova, cea care se autoproclamă echidistantă și independentă. Acest fapt are o explicație, notează jurnalistul Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul deschide.md. „Cei care încă acum […] Articolul Bogatu: Tăcerea presei „independente” se datorează dezvăluirilor lui Gofman despre implicarea Țopilor în furtul miliardului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Motivele pe care liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, le invocă pentru a nu se prezenta la audierile Comisiei parlamentare care anchetează prezumata implicare a fundației Open Dialog în politica moldovenească sunt neserioase. Declarația aparține președintelui Comisiei, Igor Vremea și au fost făcute după audierile de astăzi. „Motivul pe care îl invocă […] Articolul Igor Vremea: Sunt neserioase motivele pe care le invocă Maia Sandu și Andrei Năstase pentru a nu se prezenta la audierile Comisiei parlamentare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Liderul PAS, Maia Sandu, calcă vârtos pe urmele fugarului penal de la Bălți, Renato Usatîi. Drept dovadă servește comportamentul său nebulos în cazul audierilor organizate de Comisia de anchetă a Parlamentului, care investighează implicarea fundației Open dialog în politica moldovenească. Amintim că în anul 2016, Renato Usatîi a declarat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc i-ar […] Articolul Maia Sandu calcă pe urmele fostului primar de Bălți, Renato Usatîi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, dar și al PPDA, Andrei Năstase, refuză să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează implicarea Fundației Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, în politica din Republica Moldova. Aceștia au mers la Parlament, dar au refuzat să calce pragul instituției, pentru a se prezenta în […] Articolul Maia Sandu s-a dat mare pe Facebook că merge să răspundă în ancheta în care e vizată, dar când a ajuns la comisie, s-a răzgândit a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
9 noiembrie 2018
22:30
Cei care au trădat țara trebuie să răspundă, inclusiv fostul premier Vlad Filat, controlat de serviciile speciale rusești și care l-a adus în politică pe raiderul nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon. De această părere este fostul şef al Secţiei Prevenirea Spălării Banilor de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, care a salutat curajul colegului său […] Articolul Sergiu Sagaidac, după dezvăluirile lui Gofman: Cei care au trădat țara trebuie să răspundă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:40
Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a inclus Banca Națională a Moldovei (BNM) în lista autorităților de supraveghere din statele non-membre ale UE, ale căror regimuri de confidențialitate pot fi considerate echivalente celor aplicate în țările Uniunii Europene. Decizia a fost luată după ce ABE și BNM au agreat în iunie 2018 ca Republica Moldova să participe […] Articolul Autoritatea Bancară Europeană a evaluat pozitiv regimul de confidențialitate aplicat de Republica Moldova în domeniul supravegherii bancare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliștilor de investigație de la Zeppelin.md. Gofman a dezvăluit că Veaceslav Platon este autorul miliardomatului, fiind ajutat și protejat în acest sens de fostul Prim-ministru Filat, dar și oameni din cadrul CNA-ului precum […] Articolul Gofman dezvăluie cine l-a protejat pe raiderul Platon în furtul miliardului // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.