Independent

Acum 10 minute
14:30
Federalizarea despre care vorbește președintele Igor Dodon este ceva „extrem de periculos” pentru Republica Moldova. Cel puțin asta susține fostul președinte al țării, liderul comunist Vladimir Voronin, potrivit căruia, Igor Dodon „nici nu înțelege despre ce vorbește”. „Multe lucruri le vorbește, dar nici nu le conștientizează”.
Acum 30 minute
14:10
Șapte oameni, printre care și copii, au fost împușcați joi în orașul Syaracuse din statul american New York, a anunțat sindicatul pompierilor prin rețelele sociale preluate de Reuters.
Acum o oră
14:00
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.
Acum 2 ore
12:50
Parlamentul Ucrainei a făcut joi primul pas către înscrierea în Constituție a obiectivelor de aderare a țării la NATO şi la Uniunea Europeană, transmite Xinhua.
12:50
Judecătoria sectorului Centru a respins plângerile reprezentanților lui Renato Usatîi, ignorând multiplele argumente ale avocaților liderului „Partidului Nostru”, care confirmă ilegalitatea mandatului de arest, precum și a dosarului penal în totalitate.
Acum 24 ore
17:10
Luptătoarea Anastasia Nichita a acces în finala Campionatului Mondial de tineret, care se desfășoară în Slovacia, transmite IPN.
17:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează cetățenii să fie foarte atenți și vigilenți, în perioada fermentării vinului. Cetățenii sunt rugați să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon.
17:00
Marea Britanie a parcurs mai mult de 85% din calea spre un acord cu Uniunea Europeană în ce privește ieșirea sa din blocul comunitar, a declarat joi David Lidington, șeful de cabinet al premierului Theresa May, citat de postul public de radio irlandez.
16:20
Clădirea Parlamentului a fost evacuată în această după-amiază după ce o persoană ar fi comunicat telefonic că o aruncă în aer. Oamenii legii au încercuit zona, iar, potrivit unor informații în scurt timp deputații și funcționarii și-au reluat activitatea.
16:00
Discuțiile din Uniunea Europeană cu privire la soluțiile financiare pentru problema migrației trebuie să se concentreze asupra oamenilor, și nu asupra banilor, a declarat joi premierul luxemburghez Xavier Bettel, transmite dpa.
15:50
Militarii participanți la exercițiul multinațional „Scutul de foc — 2018” au executat astăzi trageri din sistemele de artilerie și armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naționale. Acțiunea a avut loc în contextul Zilei Vizitatorilor Distinși, la care au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și atașați militari acreditați în Republica Moldova.
15:40
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru exhumarea unor victime ale catastrofei aviatice de la Smolensk, Rusia, fără consimțământul soțiilor acestora, informează AFP.
15:20
Un bărbat din capitală în vârstă de 67 de ani a ajuns la Poliție după ce a furat un portmoneu. Potrivit oamenilor legii, acesta ar fi profitat de neatenția victimei în vârstă de 60 ani, și i-a sustras portmoneul, fapt prin care i-a cauzat acesteia un prejudiciu în sumă de 7.500 de lei.
15:00
Un tânăr de 33 de ani, deținător a dublei cetățenii (a Moldovei și României) a pornit în această dimineață spre Londra cu o valiză plină cu țigări. Polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali din Aeroportul Internațional Chișinău au contracarat însă intențiile ilegale ale tânărului.
15:00
Președintele francez Emmanuel Macron a insistat joi la Salzburg (Austria) asupra importanței ca statele europene să rămână unite și coerente, pe ultima sută de metri a negocierilor privind Brexit-ul, relatează AFP.
14:50
Premierul ungar Viktor Orban i-a solicitat președintelui rus Vladimir Putin mutarea sediului Băncii Internaționale de Investiții (BII) de la Moscova la Budapesta. România tocmai și-a majorat cota parte la această instituție financiară internațională înființată la inițiativa fostei Uniuni Sovietice.
Ieri
12:50
Federația Irlandeză de Fotbal (FAI) a anunțat că se va alătura candidaturii formate din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru Cupa Mondială din 2030, potrivit Reuters.
12:40
O instalație de gaz a explodat în această dimineață în timp ce o mașină de taxi se alimenta cu gaz. Incidentul a avut loc la o stație PECO de pe strada Albișoara din Capitală. Deocamdată nu se cunoaște dacă în urma deflagrației care, judecând după poze, a fost una suficient de puternică, a avut cineva de suferit.
12:30
Guvernul va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni, care au suferit în urma accidentelor produse în orașele Kaluga din Federația Rusă și Genova, Italia. În acest sens, Cabinetul de miniștri va aloca suma de 166 de mii de lei.
12:20
Aproape trei sferturi dintre studenții din Londra vor proveni din rândurile minorităților etnice, la finalul deceniului următor, afirmă cercetători citați joi de BBC.
12:10
Un incendiu izbucnit aseară într-o secție de producere a ferestrelor și ușilor din PVC, de pe strada Uzinelor a capitalei. La fața locului au fost îndreptate șase autospeciale de intervenție, inclusiv o autoscără, care au luptat cu flăcările circa două ore, până la lichidarea totală a incendiului. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o persoană a avut de suferit o intoxicație ușoară cu fum ulterior fiind preluată la spital de către Serviciul asistență medicală urgentă.
11:50
Mai multe acte neveridice au fost depistate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Tudora, în ultimele 72 de ore. Pasibili de cercetare penală sunt un cetățean al Ucrainei și un conațional, care au dorit să părăsească teritoriul Republicii Moldova.
11:50
Premierul nipon Shinzo Abe a fost reales joi, cu o diferență mare de voturi, în fruntea partidului său, ceea ce-i oferă astfel posibilitatea de a rămâne la conducerea țării până în 2021 și de a doborî în același timp un record de longevitate, informează AFP.
11:30
O delegație israeliană se va deplasa azi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al Rusiei a fost doborât accidental de către aliatul său sirian într-un raid israelian, transmite AFP. Condusă de generalul Amikam Norkin, șeful forțelor aeriene, delegația va prezenta „raportul situației din această seară (de luni spre marți) (...) privind toate aspectele sale”, a indicat armata israeliană într-un comunicat, citat de Agerpres.
11:20
Președintele Igor Dodon a respins candidaturile Silviei Radu și Nicolae Ciubuc pentru funcțiile de miniștri ai Sănătății și Agriculturii. Despre aceasta, șeful statului l-a informat aseară pe premierul Pavel Filip. De altă parte, șeful Cabinetului de Miniștri a menționat că refuzul președintelui este „o nouă încălcare a Constituției”, fiind „argumentat ridicol și populist”. Astfel, acesta a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru a rezolva „blocajul instituțional” creat.
19 septembrie 2018
18:40
Justiția din Moldova nu se grăbește să pună o finalitate în dosarul primarului de Orhei și principalului figurant al Raportului Kroll privind furtul miliardului, Ilan Șor. Astfel, Curtea de Apel Cahul a admis, astăzi, demersul avocaților lui Ilan Șor privind efectuarea expertizei financiar-contabile și a programat următoarea ședință pentru 17 decembrie 2018. Experții susțin că astfel de expertize durează de obicei ani întregi.
18:20
Porcii din localitățile afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificați, iar proprietarii animalelor - despăgubiți. Decizia a fost luată în urma ședinței de azi a Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip, potrivit căruia, urmează a fi sacrificați circa 700 de porci din localitățile afectate de pesta porcină africană, iar suma care va fi alocată pentru despăgubirea proprietarilor se ridică la 1 milion și jumătate de lei.
18:10
Germania a lansat luni primul tren de pasageri alimentat cu hidrogen din lume, lucru care semnalează startul unei potențiale înlocuiri a trenurilor diesel poluante cu o tehnologie mai scumpă, dar mai ecologică, scrie The Guardian.
17:20
Forțele armate române și cele ale Ucrainei vor desfășura mâine, 20 septembrie, manevre militare comune în raioane maritime din proximitatea gurilor Dunării și a Insulei Șerpilor. Forțele Navale Române vor participa cu corveta „Contraamiral Horia Măcellariu”, iar militarii ucraineni cu două vedete rapide de patrulare.
16:50
Reconstrucția Muzeului Național al Braziliei, distrus de flăcări acum trei săptămâni împreună cu mare parte din valoroasele colecții pe care le adăpostea, ar putea dura zece ani, estimează UNESCO, potrivit dpa.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.