Elena Robu

Ieri
11:40
Final de capitol pentru Alitalia. După aproape 8 decenii de activitate, compania aeriană naţională a Italiei s-a desfiinţat. Ultimul zbor operat a fost de la Roma la Cagliari. În ultimii ani, transportatorul aerian a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi […] Articolul Alitalia a efectuat ultimul zbor. Compania s-a desființat după 75 de ani de activitate apare prima dată în ER News.
14 octombrie 2021
18:10
Europa se confruntă cu o criză prelungită a gazelor naturale, care a fost provocată de redresarea economiilor după blocajul generat de pandemia de COVID-19, dar și de nivelul scăzut al gazului stocat în depozitele europene, datorită iernii de anul trecut. Prețurile gazelor naturale au crescut foarte mult în ultimele luni, iar cele mai recente mutări […] Articolul Care este rolul Rusiei în criza europeană a gazelor. Stare de alertă în sectorul de gaze naturale din R. Moldova apare prima dată în ER News.
16:30
Dacă circulați cu mașina în Germania e bine să știți că din 1 noiembrie 2021 se vor da amenzi de viteză mai mari pentru încălcarea regulilor de circulație. Astfel, cei care depășesc limita de viteză admisă pe un sector de drum cu 10 km/h vor plăti o amendă dublă. Aceasta crește de la 15 la […] Articolul Amenzi de viteză mai mari în Germania începând cu 1 noiembrie 2021 apare prima dată în ER News.
14:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu prilejul celei de-a 585-a aniversări a capitalei. „Chișinăul, orașul care pentru o bună parte a cetățenilor țării noastre este „acasă”, celebrează astăzi 585 de ani. În aceste aproape șase secole, a devenit locul care întrunește tot ce însemnă Republica Moldova – diverse […] Articolul Președintele Maia Sandu: „Chișinăul este orașul care știe să sărbătorească și să se bucure, dar știe și să lupte, atunci când libertățile îi sunt puse în pericol” apare prima dată în ER News.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
Personalul medical vaccinat din Republica Moldova, antrenat în lupta cu COVID-19, va beneficia de indemnizația unică în sumă de 16 000 lei în cazul contractării virusului. Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței cabinetului de miniștri. În categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului […] Articolul Personalul medical vaccinat va beneficia de indemnizații unice din partea statului apare prima dată în ER News.
13 octombrie 2021
22:30
În cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată inițierea negocierilor și semnarea Declarației comune de intenție între Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul instruirii și perfecționării managerilor de afaceri din țara noastră. Scopul documentului este pregătirea unei noi generații de manageri, […] Articolul Managerii de afaceri vor putea fi instruiți în Germania apare prima dată în ER News.
22:10
În cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul privind ajustarea cadrului normativ, prin modificarea Legii nr. 130/2012 privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă.  Modificările legislative vor asigura un control eficient al operațiunilor de import, export, reexport și de tranzit al armelor și al munițiilor, precum și identificarea promptă a riscurilor în […] Articolul Guvernul a aprobat modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă apare prima dată în ER News.
18:40
Guvernul de la Chișinău a redus tariful pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Dacă anterior o analiză de Determinare calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time costa 755 lei, prețul după reducere va constitui 300 lei. Guvernul a redus tariful pentru acest serviciu medical, întrucât […] Articolul Tarife mai mici pentru efectuarea testelor COVID-19 în laboratoarele de stat apare prima dată în ER News.
09:20
În 2020 aproape 50% din gospodăriile din R. Moldova declarau că dețin un cuptor cu microunde, potrivit datelor publicate de Biroul Național de Statistică. În ceea ce privește familiile tinere, această rată se ridică la peste 66%. Cu toate acestea întrebarea cu referire la eventualele pericole și impactul asupra sănătății în urma utilizării, mai mult […] Articolul Când cuptorul cu microunde devine periculos pentru sănătate apare prima dată în ER News.
12 octombrie 2021
20:50
Românii nevaccinați care sosesc în Franța trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare, sau un certificat care dovedeşte vaccinarea împotriva bolii. Potrivit unui comunicat al MAE de la București, românii care intră în Franța pot să mai prezinte un certificat care să […] Articolul Pentru intrarea în Franța, testul COVID trebuie efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare apare prima dată în ER News.
15:40
În ultimele 24 de ore au fost 16.743 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. De asemenea, autoritățile au raportat 442 de decese. Crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, unde sunt 1.667 de persoane infectate cu coronavirus, scrie digi24.ro. Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României au […] Articolul România, lovită grav de pandemie. Aproape 17.000 de cazuri noi de COVID-19 și 442 de decese în ultimele 24 de ore apare prima dată în ER News.
11 octombrie 2021
13:20
Cine a urmărit protestul de ieri al PSRM, intitulat generic „Spunem NU dictaturii!”, a putut lesne să își dea seama că a fost sub așteptările chiar și ale celor care l-au organizat. Protestatari puțini, lozinci (ne)inspirate, solicitări (ne)clare. Preț de o oră și jumătate, susținătorii și simpatizanții Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au fost în fața […] Articolul ”Revoluția” se amână sau se termină? apare prima dată în ER News.
12:10
Pe 8 octombrie, statele membre ale UE au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022. Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulionuri. Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate […] Articolul Siguranța alimentară: UE va interzice utilizarea dioxidului de titan (E 171) ca aditiv alimentar începând din 2022. E cazul ca și R. Moldova să ia o decizie similară apare prima dată în ER News.
11:50
10 laboratoare ale Universității Tehnice a Moldovei au fost renovate în cadrul proiectului Livada Moldovei, sprijinit de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții. Inaugurarea sălilor modernizate a avut loc în prezența ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a șefului oficiului Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei, precum și a […] Articolul 10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de 2 milioane de euro apare prima dată în ER News.
10 octombrie 2021
22:00
Tragedie în Moscova. Un dansator de la legendarul teatru Bolşoi a murit într-un accident survenit sâmbătă, pe scenă, în timpul unui spectacol de operă, informează AFP, citată de Agerpres. Accidentul s-a produs în timpul unei schimbări de decor în Sadko, o operă din secolul al XIX-lea compusă de rusul Nikolai Rimski-Korsakov. “Spectacolul a fost imediat oprit, iar publicul […] Articolul Accident mortal la Teatrul Bolșoi din Moscova. Un artist a fost strivit de decor, sub ochii spectatorilor apare prima dată în ER News.
21:40
Un tânăr a fost arestat în Franţa după ce a prezentat la intarea într-un spital certificatul verde care îi aparţine preşedintelui Emmanuel Macron. Bărbatul a fost eliberat la scurt timp, nu înainte de a fi amendat pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi”. Codul QR de vaccinare aparținând lui Emmanuel Macron a […] Articolul Un tânăr a fost arestat în Franța, după ce a prezentat certificatul verde al preşedintelui Macron apare prima dată în ER News.
12:30
O piață transfrontalieră cu hală modernă a fost inaugurată la Slobozia Mare, Cahul. Piața este una dintre cele mai mari din sudul Republicii Moldova și singura care va fi deschisă șapte zile din șapte. Locuitorii din regiune, dar și de dincolo de Prut, din România, vor putea cumpăra de aici lapte și brânzeturi, carne proaspătă, […] Articolul La Slobozia Mare a fost deschisă cea mai mare piață din sudul Moldovei apare prima dată în ER News.
8 octombrie 2021
16:20
Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a debursat 50 milioane de euro Republicii Moldova în calitate de asistență macro-financiară (AMF). Această debursare face parte din pachetul de asistență macro-financiară de urgență (AMF) în valoare de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri vizați de politica de extindere și de vecinătate, care are scopul de a-i […] Articolul UE debursează 50 milioane de euro Republicii Moldova în calitate de asistență macro-financiară. Unde se vor duce banii apare prima dată în ER News.
13:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Procuraturii Generale să informeze plenar cetățenii despre procesele care au loc în cadrul instituției, dar și despre acțiunile întreprinse de procurori în cazul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. „Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e […] Articolul Maia Sandu cere Procuraturii transparență pe cazul lui Stoianoglo apare prima dată în ER News.
12:10
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă să vă informeze cu privire la alerta generată de substanța cancerigenă – oxidul de etilenă – găsit în mai multe produse alimentare de larg consum, un scandal pe care țările din Uniunea Europeană îl gestionează deja de mai bine de un an. În articolul de astăzi ne vom […] Articolul Alimentația în R. Moldova: Pericolul semințelor de susan importate din India și folosite pe larg în produsele de panificație apare prima dată în ER News.
7 octombrie 2021
11:30
Papa Francisc spune că este întristat şi ruşinat de neputinţa Bisericii Catolice de a trata problema abuzurilor sexuale suferite de copii în Franţa. Sfântul Părinte a vorbit la o zi după publicarea concluziilor unui raport devastator pentru Biserica Catolică a Franței, care estimează că 216.000 de copii au fost victimele abuzurilor sexuale comise de preoți și […] Articolul Papa Francisc, despre abuzurile sexuale comise de preoții din Franța asupra copiilor: “Este rușinea noastră, rușinea mea” apare prima dată în ER News.
11:20
Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit prin Decretul prezidențial nr. 244 din 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova. În contextul acțiunilor de marcare a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, Ambasada României la Chișinău a organizat  în data de 6 octombrie 2021 o ceremonie de […] Articolul Președintele României a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din R. Moldova apare prima dată în ER News.
11:10
O cooperativă din sudul țării, formată din 6 producători de migdale, a achiziționat un utilaj de recoltare unic în Republica Moldova, datorită căruia roada este culeasă într-un timp record. Noua tehnologie a fost importată din Franța, iar utilajul a fost pus în funcțiune într-o livadă de migdale din Vulcănești. Datorită mașinii de recoltare pe bază […] Articolul Un utilaj de recoltare unic în Republica Moldova, aplicat într-o livadă de migdale din Vulcănești apare prima dată în ER News.
6 octombrie 2021
22:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova. Decretul a fost emis ca urmare a hotărârii de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, care l-a propus în calitate de candidat la această funcție pe Dumitru Robu, adjunct al Procurorului-șef al […] Articolul Președintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al R. Moldova apare prima dată în ER News.
18:10
În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, miniștrii au votat numirea lui Radu Musteață în funcția de director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Anterior, acesta a activat ca șef al direcției siguranța și calitatea produselor alimentare de origine non animală din cadrul ANSA. În perioada iunie – decembrie 2018 a fost director al […] Articolul Conducători noi la ANSA și Agenția de Investiții apare prima dată în ER News.
16:40
Mai multe servicii ale Agenției Servicii Publice (ASP)  se vor ieftini, începând cu 1 noiembrie 2021. Ieftinirile au fost aprobate în cadrul ședinței de Guvern, la inițiativa Agenției Servicii Publice, în urma unei analize a costurilor și resurselor disponibile. În lista de servicii pentru care tarifele vor scădea, sunt: ·         înregistrarea căsătoriei, de la 260 de lei la zero […] Articolul Guvernul a aprobat ieftinirea unor servicii oferite de Agenția Servicii Publice apare prima dată în ER News.
15:40
După cum se știe, adopția este un proces complex, care presupune intervenții de ordin juridic, social și psihologic. Decizia de a adopta un copil nu este ușoară, iar cuplurile (sau persoanele singure) care au luat această decizie trec prin multe etape, deseori destul de dificile, ca să reușească să își realizeze acest vis. După ce […] Articolul Adopția în R. Moldova: Câți copii și câte familii au actele în regulă pentru adopție apare prima dată în ER News.
5 octombrie 2021
23:10
Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Acesta a fost escortat, în seara zilei de marți, 5 octombrie, din sediul Procuraturii Generale, de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), transmite IPN. Procurorul desemnat […] Articolul Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS pentru 72 de ore. Ce acuzații i se aduc apare prima dată în ER News.
18:00
Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco anunță că procurorul desemnat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor pentru analizarea sesizării deputatului Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, ”mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) […] Articolul Ministrul Justiției anunță: A fost pornită urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo apare prima dată în ER News.
14:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare angajaților din sistemul educațional din țară, cu prilejul Zilei Profesorului și al Zilei Mondiale a Educației, care sunt marcate astăzi. „Îmi exprim respectul pentru dedicația și profesionalismul Dumneavoastră, pentru optimismul și creativitatea cu care munciți în fiecare zi. Știu că, de multe ori, vă […] Articolul Președintele Maia Sandu către profesori: „Munca Dumneavoastră este o investiție importantă în viitorul fiecărui copil și în viitorul țării noastre” apare prima dată în ER News.
13:20
Deși sunt interzise în UE pentru că sunt extrem de toxice, zeci de tipuri de pesticide sunt utilizate pe larg în Ucraina. Zeci de mii de tone de produse agro-alimentare ajung ulterior pe rafturile magazinelor și piețelor din R. Moldova. De menționat că Ucraina figurează printre primii 10 principali importatori mondiali de pesticide interzise. La […] Articolul Pesticide interzise în UE, utilizate pe larg în Ucraina. Moldova este invadată de produse ucrainești apare prima dată în ER News.
13:10
Deși sunt interzise în UE pentru că sunt extrem de toxice, zeci de tipuri de pesticide sunt utilizate pe larg în Ucraina. Zeci de mii de tone de produse agro-alimentare ajung ulterior pe rafturile magazinelor și piețelor din R. Moldova. De menționat că Ucraina figurează printre primii 10 principali importatori mondiali de pesticide interzise. La […] Articolul Pesticide interzise în UE, utilizate pe larg în Ucraina. Moldova este plină de produse ucrainești apare prima dată în ER News.
09:30
Facebook a trecut printr-o pană majoră. Timp de șapte ore, miliarde de utilizatori nu au putut folosi rețeaua, nici Instagram, WhatsApp și Messenger. Compania și-a cerut scuze și a explicat că problemele au fost cauzate de o modificare defectuoasă a configurației serverelor sale, scrie digi24.ro. Incidentul tehnic este cel mai mare înregistrat până acum. Este […] Articolul Cum a dispărut Facebook câteva ore de pe internet. Explicațiile companiei pentru cele șapte ore cât a fost “invizibilă” apare prima dată în ER News.
4 octombrie 2021
22:20
Whatsapp, Facebook şi Instagram au devenit indisponibile luni seara, toate trei serviciile fiind deţinute de compania-mamă Facebook. Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies […] Articolul Whatsapp, Facebook şi Instagram au picat la nivel mondial. Ce spun companiile și care ar putea fi cauza apare prima dată în ER News.
16:30
Încasările la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în 9 luni ale anului curent 34,4 miliarde lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 5,3 miliarde lei sau cu 18,3 % în raport cu perioada similară a anului precedent, anunță Serviciul FIscal de Stat. Astfel, la Bugetul de stat, în 9 luni ale anului 2021 s-au încasat 14,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 2,3 miliarde lei mai mult […] Articolul 34,4 miliarde lei încasate de Serviciul Fiscal de Stat în 9 luni ale anului 2021. O creștere cu peste 5,3 miliarde lei față de perioada similară a anului trecut apare prima dată în ER News.
3 octombrie 2021
19:10
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică, într-o clădire goală la marginea Milanului, în nordul Italiei, transmite Reuters. Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Avionul decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinația Olbia, iar la scurt timp, 13:12, s-a prăbușit. Avionul a plecat din România pe 30 septembrie. Avionul, […] Articolul Un avion privat românesc s-a prăbușit într-o clădire din Milano. Toate persoanele de la bord au murit apare prima dată în ER News.
1 octombrie 2021
22:00
Paşaportul devine obligatoriu, începând de vineri, la intrarea în Regatul Unit, una dintre consecinţele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an, o măsură anunţată la vremea respectivă şi care schimbă puternic obiceiurile turiştilor şi călătorilor de afaceri, transmite News.ro. Turişti şi oamenii de afaceri europeni nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama […] Articolul Paşaportul devine obligatoriu, în locul cărţii de identitate, începând de azi la intrarea în Regatul Unit apare prima dată în ER News.
16:00
Astăzi, 1 octombrie intră în vigoare legea care asigură majorarea pensiei minime până la 2000 de lei. Însă nu toți pensionarii vor beneficia de această pensie de minim 2000 de lei. De exemplu, pensia pentru stagiul incomplet crește de la 1 163 de lei la 1 562 de lei. De asemenea vârstnicii fără pensie vor […] Articolul De astăzi, 1 octombrie, crește pensia minimă până la 2000 de lei apare prima dată în ER News.
15:40
De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj pentru oamenii în etate. „Majoritatea bătrânilor din Republica Moldova o duc greu – am promis că vom întreprinde măsuri pentru a le îmbunătăți situația. Astăzi, când marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, intră în vigoare legea care asigură majorarea pensiei […] Articolul Președintele Maia Sandu: „Pentru părinții, bunicii sau străbunicii noștri contează mult să audă o vorbă bună, să-i întrebăm de viață și de sănătate” apare prima dată în ER News.
11:40
De câțiva ani buni, uleiul de palmier este din ce în ce mai prezent în bomboanele sau torturile noastre preferate, fie ca vorbim de Bucuria, Franzeluța sau alte branduri autohtone sau internaționale. Faptul că bine-cunoscuta marcă internațională Nutella folosește la greu ulei de palmier deja cred că nu mai este o noutate pentru nimeni. Recent […] Articolul De unde vine uleiul de palmier în R. Moldova ? Este pe locul doi la cantitatea de uleiuri importată în țara noastră apare prima dată în ER News.
30 septembrie 2021
19:00
La 23 septembrie curent Ministerul Sănătății al Italiei a emis o circulară care reglementează recunoașterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 efectuat peste hotarele Italiei. Circulara poate fi gasita accesând următorul link: https://www.trovanorme.salute.gov.it/norme/renderNormsanPdf?anno=2021&codLeg=82920&parte=1%20&serie=null Potrivit actului normativ menționat, pe teritoriul Italiei sunt recunoscute certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale de sănătate străine, inclusiv […] Articolul Moldoveni în Italia: Certificatele de vaccinare străine recunoscute pe teritoriul Italiei apare prima dată în ER News.
18:40
Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei de acordare a dreptului de alocații lunare de stat în mărime de 750 lei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobâl, care nu au grade de dizabilitate. Conform datelor Ministerului Apărării, actualmente, la evidență sunt  89  de  persoane  care  fac parte din categoria participanților la lichidarea consecințelor […] Articolul Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, fără grade de dizabilitate, vor avea dreptul la alocații lunare de stat în mărime de 750 de lei apare prima dată în ER News.
16:40
Moldovenii care au muncit temporar în Estonia, la atingerea vârstei de pensionare, vor putea avea pensie din partea acestui stat. Totodată, pe perioada de activitate, aceștia vor beneficia de asigurare socială,  în cazul survenirii unor riscuri, cum ar fi, de exemplu, pierderea întreținătorului. În acest sens, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de […] Articolul Moldovenii care au muncit în Estonia vor putea beneficia de pensie din partea acestui stat  apare prima dată în ER News.
13:30
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, informează presa franceză. Decizia a venit la şapte luni după ce Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul a considerat […] Articolul Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare apare prima dată în ER News.
12:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au sădit în această dimineață câte un puiet de arbore de lalea la Grădina Botanică din Chișinău, în semn de consolidare a relațiilor bilaterale. „Astfel, am urmat o tradiție consacrată a Președinției Republicii Moldova. Arborii de lalea simbolizează vigoarea și intensitatea relațiilor dintre […] Articolul (foto) Președinții Maia Sandu și Frank-Walter Steinmeier au continuat tradiția Președinției și au plantat arbori la Grădina Botanică apare prima dată în ER News.
11:10
Știți, un pic mă supără această divizare a cetățenilor, cei din diaspora și cei de acasă. Cum poți să spui Diaspora veniți acasă, avem nevoie de voi, acest mesaj nu are nici un sens în primul rând pentru că nici ei nu cred în acest mesaj. Este unul dintre gândurile împărtășite în cadrul unui interviu […] Articolul Are oare nevoie actuala guvernare PAS de oameni competenți din diaspora? Ce spun conaționalii noștri din străinătate apare prima dată în ER News.
29 septembrie 2021
19:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a participat astăzi la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german, care se desfășoară la Chișinău. La eveniment au fost prezenți antreprenori și reprezentanți ai asociațiilor de business din cele două țări. În mesajul său de salut, Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe oaspeții […] Articolul Președintele Maia Sandu la Forumul de afaceri moldo-german: „Avem nevoie de investiții transparente, care să dea un suflu nou satelor și orașelor noastre” apare prima dată în ER News.
18:00
De un an de zile țările din Uniunea Europeană gestionează alerta generată de substanța cancerigenă – oxidul de etilenă – găsit în mai multe produse alimentare de larg consum în rândul consumatorilor. Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS a scris câteva subiecte la această temă și a solicitat Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), dar […] Articolul Alerta cu substanța cancerigenă – oxidul de etilenă- din produsele alimentare: Răspunsul primit de la ANSA apare prima dată în ER News.
15:10
La Ungheni, în atelierul Cristinei Lupu se nasc viitorii prieteni ai bebelușilor și copiilor din Republica Moldova. Cristina Lupu, creatoarea brandului Bubulino, cucerește inimile copiilor cu jucării confecționate din textile naturale, non-alergice și care cu ușurință pot fi încadrate într-o poveste inventată de micuți. În 2021, grație unui grant european, Cristina Lupu achiziționează mai multe […] Articolul La Ungheni se fabrică jucării din textile naturale, cu suportul financiar al Uniunii Europene apare prima dată în ER News.
11:50
Cincisprezece angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie 2021, care cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale. Cauza a fost pornită în urma unor informații operative […] Articolul Schemă de corupție la Aeroport: 15 polițiști de frontieră, documentați în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor avia apare prima dată în ER News.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.