Edufin.md

Acum 24 ore
21:00
Economia Republicii Moldova a început să duduie în cifre optimiste, dar bunăstarea populației rămâne la un nivel scăzut. Migrația își menține trendul ca urmare a lipsei locurilor de muncă. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către jurnalistul Victor Ursu. Datele statistice arată o dinamică pozitivă, care se atestă în … Articolul Victor Ursu: Economia Republicii Moldova duduie în cifre optimiste apare prima dată în EDUFIN.MD.
20:40
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a avut la 16 octombrie 2018 o întâlnire cu studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), la care a explicat schimbările tehnologice majore prin care trece sectorul financiar-bancar pe plan internațional și impactul acestor schimbări asupra băncilor din Republica Moldova. În special, guvernatorul a … Articolul Sergiu Cioclea: Noul sistem bancar va crea oportunități noi pentru absolvenții UTM apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:21
În regiunile de Sud și Nord a Republicii Moldova vor activa două modele noi de cluster. Acestea sunt localizate în Cahul și Soroca oferind posibilitatea asocierii companiilor din industria creativă și textilă pentru a dezvolta proiecte comune. Generarea celor două clustere a fost realizată de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) … Articolul Modele noi de clustere au fost lansate în Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
Prin Legea nr.180 din 26 iulie 2018 privind declararea voluntară și stimularea fiscală (în continuare Lege), Parlamentul a aprobat procedura de stimulare fiscală care constă în anularea sumelor amenzilor și majorărilor de întârziere (penalităților) la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat. Astfel, potrivit art.2 lit.a) din Lege, stimularea fiscală la plățile administrate de Serviciul … Articolul Aspecte ale Legii nr.180 din 26 iulie 2018 privind declararea voluntară şi stimularea fiscală apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
Banca Națională a Moldovei (BNM) atenționează într-un comunicat publicul că, urmare unor informații recente difuzate în presă, se creează percepții confuze și incorecte precum că utilizarea și tranzacționarea așa-ziselor „monede virtuale” ar avea loc sub aria de atribuții a BNM sau cu permisiunea acesteia. BNM informează că, nu a acordat nicio autorizație în acest sens … Articolul BNM clarifică poziția de reglementare și autorizare a monedei virtuale în Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
Descentralizarea și reforma teritorial administrativă sunt două dintre cele mai importante probleme, care trebuie soluționate pentru a relansa dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, a declarat directorul de programe al IDIS Viitorul, Viorel Chivriga în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, care a abordat respectivele subiecte și la Forumul economic de la Krynica, … Articolul Descentralizarea și reforma teritorial administrativă, problemele care macină Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
Grație conlucrării Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cu Banca Comercială Română și Banca Transilvania, leul moldovenesc va fi acceptat pentru operațiuni de schimb valutar și tranzacții bancare în România, informeaza BNM pe pagina oficială. La solicitarea BNM, cele două mai mari bănci licențiate din România, cu o cotă cumulativă de circa o treime din piața … Articolul BNM: Leul moldovenesc trece Prutul apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
După suspendarea asistenței macrofinanciare de către Uniunea Europene, o nouă veste proastă vine de la Fondul Monetar Internațional. Misiunea de evaluare a FMI, care urma să vină pe 20 septembrie, va sosi la Chișinău doar în prima jumătate a anului 2019. Astfel următoarea tranșă de la Fond, pe care Chișinăul a contat în acest an, … Articolul Amnistia capitalului subminează noua tranșă a FMI apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:21
Corupția înflorește atunci când birocrația de stat este nerestricționată, dar aceasta poate fi semnificativ limitată dacă legile sunt eficientizate și specifice. Legislația și normele reprezintă cadrul-cheie în formarea proceselor de funcționare a autorităților, determină modul de organizare și eficiența serviciilor publice oferite sectorului privat, definește raporturile de interacțiune între autorități și sectorul privat, mecanismele, drepturile … Articolul La Punct: Legea vicioasă – sursă a corupției apare prima dată în EDUFIN.MD.
9 octombrie 2018
21:00
Valoarea ajutoarelor de stat acordate în 2016 a fost de 5,6 miliarde lei, ceea ce constituie 4,2% din PIB, o valoare mult prea ridicată comparativ cu practicile internaționale. Acest volum ridicat de resurse publice direcționate din bugetele autorităților centrale și locale către entități private în condiții de transparență și eficiență redusă ridică anumite semne de … Articolul Schemele ajutoarelor de stat: miliarde de lei pentru denaturarea concurenței apare prima dată în EDUFIN.MD.
5 octombrie 2018
20:40
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” a lansat la 4 octombrie o notă de poziție cu privire la privatizarea Î.S. Compania Aeriană „Air Moldova” prin care solicită autorităților competente să investigheze modul în care s-au format și acumulat datoriile companiei Air Moldova. Reieșind dintr-o serie de probleme enunțate în nota de poziție, este creată impresia că Air … Articolul Vezi nota de poziție cu privire la privatizarea „Air Moldova” apare prima dată în EDUFIN.MD.
3 octombrie 2018
21:00
Pentru anul 2018 Guvernul a planificat în Bugetul Public Național 8,3 miliarde lei din împrumuturi și granturi. Inițial se preconiza doar contractarea împrumuturilor externe în volum de 5,6 miliarde lei, iar împrumuturile interne chiar se estima o reducere cu 0,1 miliarde lei, scrie pe blogul său economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță. În luna mai experții … Articolul Împrumuturile interne și fiscul – colacul de salvare pentru bugetul țării apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.