Edufin.md

Ieri
21:30
De ce iubim femeile? S-a întrebat Mircea Cărtărescu, dar până la el și după el, mulți alți bărbați … adevarati. Și nu le iubim doar într-o zi specială (considerată a fi una cu tentă ideologică, ei și ce, fie și așa). Sunt iubite că sunt frumoase, că sunt puternice. Ce paradox, într-o lume a bărbaților, … Articolul Interviu cu președinta Platformei Naționale a Femeilor din Moldova – Femeia care schimbă lumea apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:10
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) informează într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook că solicitanții la Programul de stat ”Prima Casă” pot verifica starea dosarului în regim online. În acest sens, ODIMM a lansat o nouă aplicație tehnică care facilitează accesul la informații printr-un singur click. Astfel, prin acest instrument, ODIMM … Articolul Solicitanții Programului de stat ”Prima Casă” pot verifica starea dosarului în regim online apare prima dată în EDUFIN.MD.
19:30
Pe măsură ce tehnologia avansează în mod consecvent, sarcinile de lucru efectuate de oameni și cele efectuate de mașini se vor schimba. Astfel, în timp ce unii economiști afirmă că o nouă recesiune economică ar putea să aibă loc de curând în acest an, se acordă o atenție sporită Inteligenței Artificiale (AI) și impactului pe … Articolul Ce importanță va avea AI asupra locurilor de muncă, după următoarea recensiune apare prima dată în EDUFIN.MD.
14 martie 2019
19:30
În ultimul timp pe poșta electronică vin mesaje de la oricare avocat și bancher care îți propune să împartă cu tine o sumă de bani a unui client decedat. Avocatul te îndeamnă să-i dai un răspuns la adresa poștei electronice indicată în mesajul recepționat pentru a-ți acorda mai multe detalii. El îți acordă detalii, dar … Articolul Atenție la mesajele recepționate pe poșta electronică care îți promit bani! apare prima dată în EDUFIN.MD.
12 martie 2019
19:10
Organizarea forumului investițional în Chișinău poate deveni una din cărțile de vizită ale municipalității și Republicii Moldova. Acesta are obiectivul să intensifice fluxurile investiționale prin atragerea atenției plasatorilor de capital către economia locală din municipiul Chișinău, a explicat în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, directorul de programe IDIS Viitorul, Viorel Chivriga. Evenimentul urmează … Articolul Forumul investițional Chișinău, cartea de vizită pentru atragerea investitorilor în capitala Republicii Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
18:20
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) informeaza într-un comunicat ca la 12 martie, curent, 15 tineri din Republica Moldova au fost premiați pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului și a Conferinței de închidere a Proiectului “Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din … Articolul 60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au fost ghidați pe calea antreprenoriatului apare prima dată în EDUFIN.MD.
18:00
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează într-un comunicat că angajații săi au fost instruiți în domeniul integrității funcționarilor de stat. Instruirile au fost desfășurate de Direcția securitate internă și anticorupție de comun cu angajații Centrului Național Anticorupție și au vizat 281 de angajați din cadrul tuturor subdiviziunilor SFS. Orele de familiarizare cu Legea integrității nr.82 … Articolul Angajații SFS au fost instruiți în domeniul respectării climatului de integritate în cadrul instituțiilor de stat apare prima dată în EDUFIN.MD.
11 martie 2019
20:30
Banca Naținală a Moldovei (BNM) își deschide ușile pentru publicul larg, în perioada 25-29 martie 2019, când se va desfășura Săptămâna Internațională a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care se păstrează colecția de monede comemorative și jubiliare din aur și argint emise de … Articolul BNM își deschide ușile de Săptămâna Internațională a Educației Financiare apare prima dată în EDUFIN.MD.
20:00
Bine-cunoscutul investitor, Warren Buffett, a spus că piața criptovalutară nu-i provoacă încredere. Potrivit lui, Bitcoin și toate celelalte criptomonede nu au perspective, deoarece nu au valoari reale. Buffett a menționat, de asemenea, că nu deține active digitale și nu se gândește încă să le achiziționeze. Buffett, într-un interviu pentru CNBC, a spus că Bitcoin este … Articolul Warren Buffett explică de ce nu crede în Bitcoin apare prima dată în EDUFIN.MD.
10 martie 2019
20:10
Un portofel popular pentru criptomoneda Ethereum, MyEtherWallet, în colaborare cu compania elvețiană Bity, va oferi utilizatorilor posibilitatea de a schimba criptomonede în fiat (valute tradiționale – dolar, euro, etc) fără o procedură de verificare. Bity oferă servicii de cripto-conversie rezidenților din diferite țări și servește o rețea de cripto-bancomate în Elveția. Posibilitatea retragerii criptomonedelor în … Articolul MyEtherWallet va începe să convertească fără verificare criptomonede în fiat apare prima dată în EDUFIN.MD.
19:30
Rețeaua de socializare Twitter a introdus o nouă funcție care permite efectuarea micro-plăților cu criptomoneda Bitcoin. Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie să instaleze extensia Tippin. Mai multe detalii despre noua utilitate a povestiti dezvoltatorul de blockchain, Dan Rusnac. „Pentru a utiliza extensia Tippin, este suficient să o instalați în browser. Deși este disponibilă … Articolul Utilizatorii de Twitter au început să efectueze micro-plăți cu Bitcoin apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:50
Volumul plăților cu cardul, efectuate de moldoveni se dublează la fiecare doi ani, iar în 2018 au ajuns la 12,3 miliarde lei, cea ce impune, de urgență, necesitatea creării unui Sistem Național de Plăți, scrie pe blogul său economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță. Până în 2016 au dominat plățile cu cardul efectuate de moldoveni peste … Articolul Crearea sistemului național de plăți ar impulsiona achitările cu cardul apare prima dată în EDUFIN.MD.
9 martie 2019
19:20
Președintele rus, Vladimir Putin, a stabilit termenul pentru reglementarea pieței criptovalutare în Federația Rusă. Ordinul președintelui a fost publicat pe site-ul oficial al Kremlinului. Proiectele de legi trebuie să fie pregătite și adoptate în timpul sesiunii de primăvară a Dumei de Stat a Federației Ruse, dar nu mai târziu de 1 iulie 2019. În special … Articolul Vladimir Putin: Proiectele de legi privind piața criptovalutară în Federația Rusă trebuie să fie adoptate înainte de 1 iulie 2019 apare prima dată în EDUFIN.MD.
17:50
Chiar dacă 43% din venituri moldovenii le primesc pe card, totuși ei preferă ca 94% din achiziții să le facă prin numerar. Politica activă a Guvernului și Acțiunile băncilor comerciale de lansare a diverselor programe de trecere la card pentru diferite categorii de cetățeni își au efectul. Astfel, în 2018, din economia observată 43% din … Articolul Chiar dacă veniturile pe card cresc, cash-ul rămâne rege apare prima dată în EDUFIN.MD.
17:20
Pe piețele criptovalutare apar tot mai multe modalități noi de a genera venituri. De exemplu, puteți să vă depozitați criptomonedele pentru păstrare la un procentaj bun. Proiectul BlockFi cu sprijinul platformei de active digitale Gemini permite clienților să depoziteze ethereum și bitcoin la o rată a dobânzii de 6,2% pe an. Aceasta este o rată … Articolul Cel mai profitabil depozit în criptomonede din lume. BlockFi a lansat depozite la 6,2% apare prima dată în EDUFIN.MD.
5 martie 2019
23:00
Compania Starbucks intenționează să înceapă să vândă cafea pentru bitcoin. Plata pentru băutură se va face cu sprijinul platformei criptomonetare Bakkt. Reprezentanții bursei Intercontinental Exchange au menționat că negocierile sunt deja în curs de desfășurare cu Starbucks. Starbucks a anunțat că a semnat anul trecut un contract cu Bakkt. Atunci, mulți reprezentanți ai comunității au … Articolul Ai șansa să cumperi cafea de la Starbucks cu Bitcoin apare prima dată în EDUFIN.MD.
28 februarie 2019
17:00
1.Volumul tranzacțiilor a atins maximul istoric de 20,4 mii apartamente vândute În 2018 piața imobiliară din Republica Moldova a înregistrat un număr record de tranzacții 20,4 mii, cu 10,8% sau cu 2 mii de apartamente mai mult față de anul precedent. În spatele acestor cifre stau câteva elemente importante. În primul rând piața imobiliară din … Articolul Ipoteca și puterea de cumpărare a populației au tras în sus piața imobiliară apare prima dată în EDUFIN.MD.
25 februarie 2019
16:10
Fondătorul și conducătorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, a declarat că tehnologia blockchain ar putea fi un înlocuitor complet pentru Facebook Connect. Potrivit acestuia, utilitatea dezvoltată de el și colegii săi nu a fost suficient de decentralizată. „Până acum nu ne-am gândit la mecanismul de lucru cu blockchain, dar el va permite utilizarea autentificării integrate în serviciile … Articolul Mark Zuckerberg a văzut în blockchain soluția de înlocuire a Facebook Connect apare prima dată în EDUFIN.MD.
13:20
Investitorii mari vor cumpăra în mod activ tokeni în următorii 5 ani potrivit analiștilor portalului CoinTelegraph în urma unui sondaj realizat. Această tendință se va datora schimbărilor de pe piață criprovalutară care pot fi atât pozitivă, cât și negativă. Multe companii mari se gândesc deja acum la ICO (Initial Coin Offering). Domeniul dat are un … Articolul Sondaj: Investitorii mari vor începe să cumpere tokeni în următoarii 5 ani apare prima dată în EDUFIN.MD.
24 februarie 2019
20:40
Crearea locurilor de muncă bine plătite în Republica Moldova este o problemă, iar dacă ar fi rezolvată ar determina mulți tineri să rămână acasă sau să revină acasă din străinătate. Ea nu ar fi o problemă dacă erau realizate promisiunile din campaniile electorale, de la obținerea independenței, salariu de până la 500 euro pe lună … Articolul Mii de locuri de muncă create în vorbe și zeci de mii de tineri în căutarea unui loc de muncă peste hotare apare prima dată în EDUFIN.MD.
19 februarie 2019
17:20
test Articolul test 3 apare prima dată în EDUFIN.MD.
15:40
Test 2 Articolul Test 2 apare prima dată în EDUFIN.MD.
18 februarie 2019
20:00
Serviciul Fiscal de Stat informează că la data de 11 februarie 2019, de către Guvernul Republicii Moldova, a fost adoptată Hotărârea nr.97 pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege cu privire la modificarea unor acte legislative, care a intrat în vigoare la 12 februarie curent (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, nr.48, art.83, 2019). Potrivit art.II … Articolul Formularul IPC18 cu indicele „0” nu se mai supune sancționării! apare prima dată în EDUFIN.MD.
10 februarie 2019
15:20
Anual, fluxurile anuale ilicite de capital în și din Republica Moldova constituie 1,2 miliarde USD, dar pentru unii ani suma este cu 60% mai mari față de estimările făcute. Acești bani alimentează tot ce înseamnă subdezvoltarea țării, constată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță care face referire la … Articolul Moldova scapă printre degete 1,2 miliarde de dolari anual apare prima dată în EDUFIN.MD.
14:40
Vision Fund, departamentul de investiții a companiei japoneze SoftBank, a vândut în luna ianuarie 2019 acțiunile companiei Nvidia pentru sumă de 3,6 miliarde de dolari, raportează CNBC, Nvidia este un producător de plăci video populare printre minerii de criptomonede. Decizia de a vinde acțiunile Nvidia a fost luată după o reducere semnificativă a prețului pe … Articolul SoftBank a vândut acțiunile producătorului de plăci video pentru minerit Nvidia apare prima dată în EDUFIN.MD.
9 februarie 2019
19:30
Criptomoneda Ethereum poate fi cumpărată direct prin portofelul integrat în browserul Opera pentru Android. La moment, de această oportunitate se bucură doar locuitorii din țări ca: Norvegia, Suedia și Danemarca, informeaza Breakermag. Cumpărarea criptomonedei Ethereum poate fi realizată prin intermediului cardului bancar de debit și credit, precum și cu ajutorul sistemelor de plăți, fără a … Articolul Utilizatorii de Android pot cumpăra criptomoneda Ethereum prin browserul Opera apare prima dată în EDUFIN.MD.
6 februarie 2019
21:30
Șapte criptoburse au început să colaboreze cu piața bursieră Nasdaq. Publicația Forbes remarcă faptul că, la moment se analizeaza posibilitatea aderării mai multor platforme de tranzacționare, care vor utiliza tehnologia de supraveghere patentată. Nasdaq a creat un departament de dezvoltători care sunt implicați exclusiv în procesul de selectare a criptoburselor pentru aplicarea noii tehnologii. Scopul … Articolul Forbes: 7 criptoburse colaborează cu piața Nasdaq apare prima dată în EDUFIN.MD.
26 ianuarie 2019
09:30
Banca Națională a Moldovei este autoritatea competentă pentru băncile licențiate din Republica Moldova și deține rolul principal în domeniul supravegherii și reglementării bancare, promovând în permanență standarde înalte de independență, profesionalism și etică. Așteptarea Băncii Naționale este ca băncile să implementeze adecvat noile reglementări (Basel III), să investească în dezvoltarea domeniului tehnologiilor informaționale și să … Articolul Prioritățile în supravegherea bancară ale BNM pentru anul 2019 apare prima dată în EDUFIN.MD.
24 ianuarie 2019
21:20
În Republica Moldova gajul nu mai este o problemă. Creditele bancare solicitate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) pot fi garantate de Fondul de Garantare a Creditelor (FGC). FGC este primul şi unicul fond de garantare a creditelor creat din resursele bugetului de stat care are drept scop susținerea IMM-urilor la accesarea resurselor financiare. Garanția financiară … Articolul Care sunt produsele de garantare a creditelor pentru anul 2019? apare prima dată în EDUFIN.MD.
20 ianuarie 2019
18:40
După o apreciere continuă a Leului moldovenesc față de USD și Euro pe parcursul a doi ani, începând cu luna septembrie urmărim o depreciere lentă a monedei naționale. Astfel, dacă analizăm coșul valutar EURO+USD, leul moldovenesc s-a apreciat față de ambele valute pe parcursul a doi ani cu 18,1% de la 21,24 puncte în mai … Articolul Deprecierea leului: Creditele de consum au intrat pe piața valutară și au majorat cererea de valută apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.