Edufin.md

Acum 8 ore
11:50
Tehnologia din industria financiară, fintech, se extinde rapid cu progresele sale aproape în timp real. Țări precum India au înregistrat o creștere cantitativă a tranzacțiilor digitale în anii precedenți. Multe start-up-uri fintech au introdus soluții inovatoare care vizează segmentul nebancar cu portofele digitale. Experții consideră că start-up-urile prezentate în inforgraficul de mai jos vor avea … Articolul Top 25 start-up-uri fintech în anul 2018 apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:40
E demonstrat lucru, succesul și norocul nu-i iubește pe cei leneși, nu-i agreează pe cei care caută în permanență scuze în loc de soluții. Iar o mare parte din tinerii din țară cam asta fac: se vaietă că în Moldova nu există posibilități de dezvoltare. Nu e și cazul lui Nicanor Negru din satul Costești, … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: Regina Naturii apare prima dată în EDUFIN.MD.
Acum 12 ore
09:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) se află în trendul utilizării tehnologiilor informaționale moderne, iar cu suportul Băncii Mondiale lansează softul Guarantee Management System (GMS) pentru emiterea, monitorizarea și executarea garanțiilor financiare. GMS permite gestiunea mai eficientă a garanțiilor financiare de stat prin interacțiunea online cu instituțiile bancare partenere și solicitanții de … Articolul ODIMM utilizează tehnologii informaționale moderne pentru emiterea garanțiilor financiare apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:30
Statul semnează antecontractului privind vânzarea acțiunilor Moldova-Agroindbank Articolul (live) Statul semnează antecontractul privind vânzarea acțiunilor Moldova-Agroindbank apare prima dată în EDUFIN.MD.
12:00
IDIS Viitorul, în parteneriat cu Moldova Agroindbank (MAIB) a organizat în premieră în Republica Moldova conferința ”SMART CITIES & MARKETPLACES”, dedicată ecosistemului, investițiilor private și marketingului inteligent. Astfel, MAIB este pentru dezvoltarea urbană sustenabilă, care este de neimaginat fără un mediu antreprenorial eficient și inovator. Dezvoltarea urbană este în primul rând ecosistemului investițiilor private și … Articolul În premieră în Moldova – SMART CITIES & MARKETPLACES apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:20
Programul de stat ”Prima casă” este unul național, aplicabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova și poartă un caracter social, reprezentat de intervenția statului în procesul de garantare a creditelor ipotecare. Trebuie neapărat să vezi: care sunt pașii de urmat pentru a primi credit în cadrul Programului de stat ”Prima casă” căror criterii trebuie să corespunzi … Articolul (video) Programul de Stat ”Prima casă”, pas cu pas apare prima dată în EDUFIN.MD.
21 iunie 2018
14:50
Banca Naţională a Moldovei (BNM) este instituția publică ce are atribuţii de elaborare, analiză şi publicare a statisticii Conturilor internaționale privind evoluția sectorului extern (Balanța de plăți, Poziția investițională internațională și Datoria externă). În vederea îmbunătățirii acestor statistici, BNM a elaborat și a publicat pe pagina web Chestionarul utilizatorului de date statistice privind sectorul extern al … Articolul Completează chestionarul! BNM dorește să cunoască opinia utilizatorilor privind statistica sectorului extern apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:50
În premieră pentru Republica Moldova, Victoriabank a lansat site-ul de vânzări a bunurilor imobile (industriale, terenuri, case/vile, apartamente, birouri) și mobile (mărfuri, drepturi, auto, utilaje). Platforma vanzari.victoriabank.md este structurată pe cinci categorii principale: Vânzări în licitație; Vânzări directe; Vânzări în procedura insolvenței; Vânzări amiabile; Auto. Site-ul este destinat tuturor oamenilor de afaceri și investitorilor, indiferent … Articolul Prima bancă din Moldova lansează o platformă cu active spre vânzare apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:40
În agricultură şi industria alimentară sunt angajaţi peste un miliard de lucrători sau o treime din forţa globală de muncă. Cu toate că această industrie este impunătoare, doar un număr mic de companii deţin influenţa asupra acestui domeniu. În raportul său, “Behind the Brands,” Oxfam Internationals-a focusat asupra 10 cele mai mari şi influente companii de … Articolul Top 10 companii ce domină alimentaţia în lume apare prima dată în EDUFIN.MD.
20 iunie 2018
23:20
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat marți, 19 iunie 2018, achiziționarea de către un consorțiu internațional de investitori a pachetului de acțiuni în mărime de 41,09% din capitalul social al BC „MOLDOVA – AGROINDBANK” S.A. (MAIB), anunță un comunicat de presă al BNM. Cine face parte din consorțiul internațional? Consorțiul este … Articolul BNM a hotărât cui îi permite să achiziționeze acțiunile MAIB apare prima dată în EDUFIN.MD.
16:00
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a semnat un contract de parteneriat cu EXIMBANK, care are ca scop facilitarea obținerii creditelor de către întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova. Astfel, EXIMBANK, este a 9-a instituție bancară care a semnat parteneriat cu ODIMM pentru a beneficia de o procedură simplificată de garantare … Articolul Garanțiile financiare emise de ODIMM pot fi solicitate pentru creditele accesate de la EXIMBANK apare prima dată în EDUFIN.MD.
14:10
“Să dezvolți o afacere în Republica Moldova nu este atât de simplu. Pentru a te bucura de succes, trebuie să fii cu adevărat focusat pe idee. Apoi, la fel de important este să nu te dai bătut atunci când apăr greutățile. Dar ele inevitabil apar”. Cu această deviză în 2003 a intrat pe ușa businessului … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: Plastal apare prima dată în EDUFIN.MD.
13:10
Din anul 2013, principiile și procedurile de organizare și efectuare a controlului de stat asupra companiilor au fost unificate într-un singur act legislativ, obligatoriu pentru toate autoritățile / instituțiile publice. Însă oamenii de afaceri notează multiple probleme și abuzuri în procesul de desfășurare a controalelor de stat asupra activității de întreprinzător. Este opinia exprimată în … Articolul Oamenii de afaceri notează multiple probleme și abuzuri în procesul de desfășurare a controalelor de stat apare prima dată în EDUFIN.MD.
15 iunie 2018
15:30
În pofida dinamicii economice pozitive din ultimele luni, se amplifică tendințele ce ar putea periclita creșterea economică în viitorul apropiat. Factorii care vor limita expansiunea economică sunt determinați de vechile metehne ale economiei naționale, competitivitatea scăzută și productivitatea joasă a muncii, condițiile climaterice din acest an, precum și implicațiile alegerilor din toamna asupra mediului de … Articolul Expert-Grup: Indicele de Alertă Timpurie denotă încetinirea creșterii economice în următoarele luni apare prima dată în EDUFIN.MD.
15:10
Companiile din Republica Moldova joacă un rol important în combaterea corupției, creșterii economice și îmbunătățirii climatului de afaceri. Deși, adesea, businessul este perceput ca participant la corupție, marea majoritate a întreprinderilor sunt în primul rând victimele fenomenului. Este mesajul conferinței, „Rolul businessului în îmbunătățirea guvernării și climatului de investiții”. Evenimentului a fost organizat cu suportul … Articolul Rolul businessului este esențial în avansul economic al Moldovei apare prima dată în EDUFIN.MD.
14:40
In cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare (AECM), care a avut loc in perioada 14 – 15 iunie 2018 la Varsovia, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) din România, domnul Alexandru Petrescu, a fost ales membru in Consiliul de Administratie al forului … Articolul În calitate de membru în CA al Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare a fost ales un român apare prima dată în EDUFIN.MD.
14 iunie 2018
18:50
Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) a lansat Programul privind acordarea subvențiilor în avans, oferite din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, pentru producătorii agricoli debutanți. Producătorii agricoli debutanți sunt întreprinderile micro sau mici, nou-înregistrate, fondate și conduse de tineri fermieri sau femei fermier care desfășoară pentru prima dată o … Articolul Ce presupun subvențiile în avans pentru producătorii agricoli debutanți? apare prima dată în EDUFIN.MD.
13:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat Concursul Planurilor de Afaceri a proiectului „Business Academy for Women” (BAW). Cele mai bune 10 idei de afaceri vor beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 6 mii de euro. La concurs sunt invitate să aplice cele peste 300 de femei participante la Component … Articolul Aplică la grantul de 6 mii de euro din cadrul proiectului „Business Academy for Women” apare prima dată în EDUFIN.MD.
13:40
Cine dintre fetițe nu a încercat în copilărie să creeze hăinuțe pentru păpuși? Cu trecerea anilor poate nici nu ne mai amintim de aceste aventuri, dar Natalia Bolohan a reușit intre timp să dezvolte o afacere din pasiunea ei pentru design vestimentar. Nu are studii în domeniu, este profesoară de istorie, dar asta nu a … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: Nanetty apare prima dată în EDUFIN.MD.
13 iunie 2018
17:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a fost vizitată de delegația Băncii Mondiale, pentru a monitoriza progresele înregistrate de către Organizație grație suportului oferit în cadrul Proiectului Ameliorarea Competitivităţii. Directorul general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov a mulțumit misiunii pentru sprijinul oferit de Banca Mondială și a apreciat recomandările utile ale experților … Articolul Banca Mondială a felicitat ODIMM pentru progresele înregistrate pe parcursul ultimilor ani apare prima dată în edufin.md.
12 iunie 2018
17:40
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat un set de acte normative pentru punerea în aplicare, la prima etapă, a Legii privind activitatea băncilor, conform cerințelor Basel III și armonizat cu reglementările Uniunii Europene în domeniu, cunoscute cu denumirea Pachet CRD IV/CRR. Astfel, au fost adoptate nouă regulamente, care se referă la … Articolul BNM: Au fost aprobate primele regulamente de temelie pentru trecerea la Basel III apare prima dată în edufin.md.
09:00
Compania germană „Fritzmeier Group”, rezidentă a Zonei Economice Libere ”Bălți”, cu o experiență vastă, de aproape un secol, în domeniul prelucrării metalului, angajează pentru deschiderea unui punct de producere în mun. Cahul: maiștri sudură; maiștri prelucrări mecanice; ingineri mecanici. Compania este specializată în producerea de cabine, soluții și structuri de placare pentru industria vehiculelor și … Articolul Un investitor străin anunță concurs pentru mai multe posturi vacante apare prima dată în edufin.md.
8 iunie 2018
13:00
Dacă și ambalajele produselor de lux, cum ar fi Dior sau Louis Vuitton, ar avea etichetă, atunci pe multe dintre ele am citi cu mândrie „Made in Moldova”. Ideea lansării unei astfel de afaceri i-a venit Tatianei Friniuc acum patru ani, pe vremea când muncea în Italia la Cavalieri&Amoretti Group, producător de ambalaje pentru mai … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: Lux Packaging apare prima dată în edufin.md.
12:20
Problema schimbărilor climatice este extrem de importantă prin prisma influențelor majore pe care le generează aceste fenomene, iar Republica Moldova nu face excepție. Potrivit ultimelor prognoze temperatura mai ridicată peste medie și lipsa precipitațiilor din luna mai vor reduce recolta din 2018 cu peste 10%. A explicat jurnalistul Victor Ursu în cadrul emisiunii ”15 minute … Articolul Seceta usucă agricultura Moldovei apare prima dată în edufin.md.
6 iunie 2018
12:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a anunțat lansarea celui cel de-al doilea apel de proiecte în Cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri” (PFA). La Componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului va constitui 165 mii lei, dintre … Articolul Aplică la al doilea apel de proiecte în cadrul Programului „Femei în afaceri”! apare prima dată în edufin.md.
11:30
Așa e firea omului, să respingă ceea ce nu cunoaște. Probabil din acest motiv, deocamdată, ni se par cautate bucatele din melci, deliciu culinar atât de apreciat de europeni. Chiar și așa, un tânăr antreprenor din Orhei a riscat să înființeze o crescătorie de melci în Moldova. După câțiva ani de muncă peste hotare, în … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: ESCABAR apare prima dată în edufin.md.
4 iunie 2018
09:10
Cu ocazia zilei profesionale a lucrătorului bancar, echipa Platformei de Educație Financiară ”EDUFIN” transmite sincere felicitări și exprimă gratitudinea pentru munca ce o depuneți cu multă dedicație. Necesitatea şi aportul acestei profesii sunt incontestabile şi importante, atât pentru sistemul financiar şi economic al statului, cât şi pentru fiecare cetăţean în parte. Echipa EDUFIN exprimă înalta apreciere … Articolul 4 iunie – Ziua profesională a lucrătorului bancar apare prima dată în edufin.md.
31 mai 2018
10:50
Acest proiect este un start-up. Un proiect ce are ca scop susținerea tinerilor antreprenori ce doresc să facă ceva deosebit! Intră pe smartfuture.md și susține viitorul economiei moldovenești! Articolul (video) Smartfuture.md – Viitorul economiei moldovenești e doar la un click! apare prima dată în edufin.md.
09:50
Povestea succesului in afaceri a partenerilor Vladimir Eftodi și Sergiu Răileanu merită de pus in ramă pe perete ca exemplu pentru mulți alți tineri care visează să își încerce norocul in business. Au pornit la drum in 2014, practic fără nici un fel de cunoștințe în domeniul pe care au ales să-l dezvolte – producerea … Articolul Istorie de succes în cadrul PAC II: EcoCity apare prima dată în edufin.md.
08:30
Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană oferă doar beneficii Republicii Moldova, iar în anul 2018 le putem deja contabiliza. După patru ani de la semnare, rezultate vizibile sunt în comerțul internațional. Este vorba de creșterea exporturilor în UE. Federația Rusă, care acum un deceniu era pe prima poziție, acum este devansată de România, Italia … Articolul Tentația vestului: Businessul apropie Moldova de Uniunea Europeană apare prima dată în edufin.md.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.