Edufin.md

Acum 12 ore
07:40
Cu ocazia zilei profesionale a lucrătorului din domeniul financiar, echipa EDUFIN Vă urează sincere felicitări şi încredere în capacitatea fiecăruia de a face faţă provocărilor. Necesitatea şi aportul acestei profesii este incontestabilă şi importantă, atât pentru sistemul financiar-economic al statului, cât şi pentru fiecare cetățean în parte. Echipa EDUFIN Vă exprimă înalta apreciere față de … Articolul 15 august – Ziua profesională a lucrătorului din domeniul financiar apare prima dată în EDUFIN.MD.
Ieri
09:50
Serviciul Fiscal de Stat reamintește pe pagina oficială că 15 august este termenul limită, prevăzut de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferent perioadei fiscale a anului 2018. Totodată, menționează că, în condițiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, pentru fiecare zi … Articolul Atenție!: 15 august – data limită a primului termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Statutul pieței criptovalutare în Republica Moldova este un tabu, pe când țările din întrega lume, discută, recunosc sau interzic utilizarea criptomonedelor. Cei drept, Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu trei comunicate în diferite perioade de timp, prin care avertizează populația despre riscurile la care se pot expune prin utilizarea criptomonedelor: BNM: Utilizarea monedelor … Articolul Vezi când BNM va veni cu inițiativa de a reglementa piața criptovalutară apare prima dată în EDUFIN.MD.
9 august 2018
19:50
Începând cu 1 august 2018, utilizatorii serviciului Mobile Banking de la banca comercială Victoriabank pot să se bucure de o nouă experiență în utlizarea acestui serviciu. Victoriabank a lansat o nouă versiune a aplicației mobile de internet banking ”VictoriaMobile”. Deținătorii de smartphone Apple au posibilitea să se logheze pe alicație prin Face ID, iar deținătorii de smartphone pe bază de … Articolul Știai că Victoriabank a lansat o nouă aplicație a serviciului Mobile Banking? apare prima dată în EDUFIN.MD.
7 august 2018
11:40
Chișinăul este principalul pol economic al țării, care ocupă 1,5% din teritoriul țării, cu o pătrime din totalul populației Republicii Moldova și cu două treimi din numărul de întreprinderi. Însă se întreprind puține măsuri pentru prosperarea afacerilor din capitală și înființarea altora. Recent, Consiliul municipal Chișinău a aprobat decizia nr. 5/31 din 24 iulie, care … Articolul Noul Consiliu Economic pe lângă Primăria Chișinău va contribui la creșterea oportunităților pentru business apare prima dată în EDUFIN.MD.
3 august 2018
10:00
Întreprinderile Mici și Mijlocii din Republica Moldova se pot înscrie la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Gala premiilor va fi organizată în cadrul Conferinței Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii 2018, care va fi desfășurată în luna octombrie … Articolul A fost lansat Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a apare prima dată în EDUFIN.MD.
1 august 2018
21:30
Guvernul a aprobat Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, potrivit căruia cetățenii din diasporă sunt încurajați să susțină dezvoltarea localităților de origine. Finanțarea proiectelor din cadrul Programului se va efectua în baza parteneriatului „1+3”, aportul financiar al diasporei va fi suplinit de către Guvern în comun cu autoritățile publice locale, partenerii de dezvoltare/donatorii. În cadrul … Articolul Vezi ce prevede Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” apare prima dată în EDUFIN.MD.
17:40
Moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă 117.48 mil. USD mai mult cu 8.5 la sută comparativ cu iunie 2017, dar și numărul moldovenilor care intenționează să emigreze este tot mai mare. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către jurnalistul, Victor Ursu. Datele BNM arată că potrivit proveniența … Articolul Transferuri mai multe, dar și numărul populației cu intenția de emigrare mai mare apare prima dată în EDUFIN.MD.
31 iulie 2018
09:40
Managerul de proiect al Asociației Obștești Platforma de Educație Financiară „EDUFIN”, Panfilii Alexandru, a participat în calitate de invitat la emisiunea Impact de la Canal 3, unde a discutat cu alți invitați despre necesitatea educației financiare în Republica Moldova. Articolul (video) Necesitatea educației financiare în Republica Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
30 iulie 2018
11:10
Sondajului realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018, People Watch: Calitatea vieții și migrația arată că în acest an fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele 6 luni cu 25% mai mult față de anul trecut când intenția de plecare era manifestată de fiecare al 6-lea moldovean. … Articolul Sondaj: Fiecare al 5-lea intenționează să plece din Moldova în următoarele 6 luni apare prima dată în EDUFIN.MD.
27 iulie 2018
11:10
În cadrul evenimentului „Monitorul financiar #7: Analiza principalelor reforme din sectorul financiar” organizat de Expert-Grup, Viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Cristina Harea, a transmis un mesaj important în favoarea educației financiare din Republica Moldova. Viceguvernatorul a menționat că BNM își dorește să se lanseze cât mai activ în procesul de educație financiară a societății … Articolul (video) Un mesaj important în favoarea educației financiare din Republica Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:10
Apariția lucrărilor neprevăzute/suplimentare în perioada de implementare a contractului de antrepriză, dar și apariția lucrărilor neprevăzute/adăugătoare în perioada de implementare a contractului de antrepriză sunt printre principalele greșeli în elaborarea ofertelor și desfășurarea contractelor de către autoritățile contractante și operatorii economici. Problemele au fost enunțate în cadrul celor patru workshopuri desfășurate în cadrul proiectului “Îmbunătățiri … Articolul Mărcile comerciale și apariția lucrărilor suplimentare dau peste cap ofertele din achizițiile publice apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:50
După mai bine de trei ani de la criza bancară, sistemul financiar al Republicii Moldova continuă să fie supus unui amplu proces de reformă care înregistrează o extindere nu doar la nivel de bănci, dar și către alte instituții nebancare – se arată în cea de-a șaptea ediție a Monitorului financiar – publicație lansată de … Articolul Expert-Grup: Problemele actuale nu mai pot fi abordate doar din perspectiva sectorului bancar apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:30
Organizațiile societății civile semnatare își exprimă îngrijorarea și condamnă adoptarea noului proiect de lege (nr. 284) privind declararea voluntară și facilitarea fiscală, care, în esență, reprezintă o nouă tentativă de amnistiere a capitalului obținut din surse dubioase. De asemenea, trezește suspiciuni prezentarea acestei măsuri drept un element a unei reforme fiscale ample fără o analiză … Articolul Șase organizații civile condamnă „mica reformă fiscală” apare prima dată în EDUFIN.MD.
08:40
După implementarea inițiativei impozitul unic de 12% personale cu venituri mici vor avea de pierdut, iar persoanele cu venituri mari cor avea de câștigat, scrie economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță în publicația TREND HUNTER. Doar 10% din sumă vor merge către persoanele cu venituri foarte mic; Beneficiarii de bază sunt persoanele cu venituri mari; Perdanții … Articolul Impozitul unic aduce pierderi de peste un miliard de lei la buget apare prima dată în EDUFIN.MD.
25 iulie 2018
13:00
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat Proiectul european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”. Obiectivul principal al acestui Proiect este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea de Sud și orientarea investițiilor străine în economia locală. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană … Articolul (video) Proiectul european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” apare prima dată în EDUFIN.MD.
12:10
La sfârșitul lunii iunie a anului 2018, sectorul bancar în continuare tinde a fi caracterizat de un exces de lichiditate care cu greu își găsește contrapartidă în economia reală. Principalii indicatori financiari și prudențiali înregistrează valori ridicate, atât la nivel agregat cât și, în cele mai multe cazuri și la nivel individual, informează Expert-Grup. Suficiența … Articolul Clasamentul performanței bancare în iunie 2018 apare prima dată în EDUFIN.MD.
10:10
21,3% din angajații din Republica Moldova primesc parțial sau total salariul în plic, potrivit Sondajului IDIS Viitorul realizat de „CBS-AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, People Watch: ”Calitatea vieții și migrația” în acest an. Numărul persoanelor care primesc întreg salariu oficial a crescut comparativ cu anul trecut de la 75,1% la 78,7%. În valoare absolută numărul … Articolul Salariile în plic prejudiciază Bugetul Public Național cu 3,5 miliarde lei anual apare prima dată în EDUFIN.MD.
24 iulie 2018
11:00
Cea mai mare parte a tinerilor din Republica Moldova aleg să părăsească țara. Acest lucru este confirmat și de datele statistice care arată că generaţia tinerilor este în descreştere continuă. Este vorba de tinerii de vârsta 15-19 ani, ponderea cărora în numărul total al tinerilor s-a micşorat în cinci ani, de la 31,8% în 2009 … Articolul Drama Republicii Moldova: Tinerii fug din țară apare prima dată în EDUFIN.MD.
10:20
Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că la 27 iulie 2018 își deschide ușile pentru copii. Aceștia vor avea prilejul să viziteze sala de expoziții a BNM, să audieze prezentări despre istoria banilor și instrumentele de plată inovative și să afle despre elementele de siguranță ale monedei naționale. Copiii vor primi în dar un „Îndrumar de … Articolul BNM își deschide ușile pentru copii apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:20
Volumul creditelor acordate de sistemul bancar economiei naționale după o scădere continuu timp de doi ani și jumătate a înregistrat o creștere de 792 milioane de lei în Tr. II față de Tr. I. În timp ce 10 ramuri ale economiei au înregistrat o creștere a portofoliului de credite cu 1,33 miliarde de lei, alte … Articolul Accelerarea consumului scoate din blocaj sistemul bancar apare prima dată în EDUFIN.MD.
20 iulie 2018
11:00
Procurorii Parchetului General din România au descins în joi dimineaţă la sediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), într-un dosar în care sunt efectuate 23 de percheziții, transmite Digi 24. Mai mulți angajați ai instituției sunt bănuiți că ar fi primit bani de la mai multe persoane ca să le analizeze … Articolul Percheziții în România în legătură cu programul Prima Casă apare prima dată în EDUFIN.MD.
10:30
Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice vacante. Termenul de depunere a documentelor pentru participare la concurs este 31 iulie 2018, ora 16:00. Printre joburile disponibile în cadrul subdiviziunilor Ministerului se numără: Consultant superior – Serviciul analiză și risc din cadrul Direcţiei datorii publice; Șef – Serviciul politici de reglementare a achizițiilor … Articolul Locuri de muncă vacante la Ministerul Finanțelor! Vezi joburile disponibile! apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:50
Centrul Analitic Independent Expert-Grup organizează joi, 26 iulie 2018, cu începere de la ora 10:00, în sala de conferință a hotelului „Jolly Alon”, mun. Chișinău, strada Maria Cibotari, nr. 37, masa rotundă „Monitorul financiar #7: Analiza principalelor reforme din sectorul financiar în perioada octombrie 2017 – iulie 2018”. Evenimentul își propune să aducă în discuție procesul de … Articolul Participă la eveniment: „Monitorul financiar #7: Analiza principalelor reforme din sectorul financiar” apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:30
Recent, Guvernul a operat noi modificări la legea achizițiilor publice în conformitate cu angajamentele pe care le are Republica Moldova față de Uniunea Europeană odată cu ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova si UE. Amendamentele, însă nu sunt ocolite de riscurile de corupție. Este opinia exprimată de economista IDIS Viitorul, Diana Enachi în cadrul … Articolul Noile amendamente la legea achizițiilor sunt binevenite, dar cu riscuri de corupție apare prima dată în EDUFIN.MD.
18 iulie 2018
16:20
Datele statistice atestă o serie de inegalități structurale, între populația din mediul rural și urban, care se adâncește în ultimii ani. Decalajele mari de trari se referă în general la indicatori de creștere economica, accesul la servicii și infrastructură, depopularea intensă a localităților, dar și numeroși factori de ordin tehnico-economici, fizico-naturali, de mediu, contribuind la … Articolul IDIS Viitorul: Lipsa de politici în zonele defavorizate crează sărăcie extremă și subdezvoltare apare prima dată în EDUFIN.MD.
17 iulie 2018
16:00
În premieră pentru sectorul bancar din Republica Moldova, Mobiasbancă extinde principiul de informare a acționarilor Băncii prin pagina sa web. Scopul lansării noii platforme este de a îmbunătăți procesul de dezvăluire a informațiilor atât până, cât și după desfășurarea adunării generale a acționarilor, în conformitate cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă, a celor … Articolul Acționarii Mobiasbancă au acces online la informații apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) informează pe pagina oficială că Comitetul executiv al BNM a decis prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către Moldindconbank, ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii. Concomitent, Comitetul executiv al BNM a decis prelungirea perioadei de desemnare … Articolul BNM a decis prelungirea termenului de vânzare a acțiunilor Moldindconbank apare prima dată în EDUFIN.MD.
16 iulie 2018
10:00
Știi cât de simplu e să devii investitor, să cumperi și să vinzi acțiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori București (BVB)? Îți arătăm imediat, cu exemple concrete. Bonus: mai dărâmăm un mit. Se spune că la bursă există două tipuri de investitori, cei cu experiență și cei cu bani. Mitul spune că la … Articolul (video) Cum să cumperi și să vinzi acțiuni la bursă apare prima dată în EDUFIN.MD.
13 iulie 2018
09:30
Petroliștii în luna iulie au dreptul la un adaus la prețul carburanților de max. 4 lei/litru cea ce este cu 0,5 lei mai puțin decât media din ultimii doi ani, scrie pe blogul său economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță. Prețul la petrol pe piața internațională continuă să crească. Astfel, în primele 12 zile din luna … Articolul Veniturile petroliștilor puse în țarc prin deciziile instanțelor de judecată apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.