BTV

Acum 30 minute
17:10
România a livrat sâmbătă către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 21.600 de doze. Prezentă la ceremonia de donare de către România a celor 21.600 doze de vaccin AstraZeneca pentru Republica Moldova, Maia Sandu a vorbit pentru presă și a răspuns la mai multe întrebări, transmite Știri.md. „Eu sunt foarte bucuroasă că […] Сообщение Primele doze de vaccin, livrate în Moldova появились сначала на BTV.
Acum 24 ore
19:50
Transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, vineri, 26 februarie, transmite publika.md. Drept urmare, Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a municipiul Chișinău urmează să stabilească un un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului. Aceste restricţii vor […] Сообщение Transportul public din Chișinău va fi sistat în weekend появились сначала на BTV.
19:30
Situația epidemiologică în țară se agravează. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a instituit un regim special de activitate de la 1 martie. CNESP constată că situația epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid, transmite stiri.md. În timp ce în țările din regiunea europeană, în ultimele săptămâni, se atestă o micșorare a numărului de […] Сообщение Învățământul trece online, teatrele se închid появились сначала на BTV.
19:10
România va livra R. Moldova 21.600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, prima serie din cele 200 000 de doze pe care le va oferi Bucureștiul cetățenilor moldoveni. Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Românei, Florin Cîțu, după ce Guvernul de la București a aprobat o hotărâre în acest sens, transmite Știri.md. „Doar împreună putem învinge pandemia. […] Сообщение România livrează primele vaccinuri появились сначала на BTV.
19:00
Președintele Maia Sandu susține că majorarea prețului la carburanți este o acțiune concertată din partea companiilor petroliere. În același timp, șeful statului susține că deocamdată cea mai bună soluție pentru această problemă este plafonarea prețurilor la pompă. Declarația a fost făcută de Maiai Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite deschide.md. Președintele a adăugat […] Сообщение Sandu: Majorarea prețurilor la carburanți este o acțiune concertată появились сначала на BTV.
18:50
Noile reguli privind maidanezii au fost discutate la Bălți. La audierile publice au participat consilieri municipali, voluntari din oraș, activiști pentru drepturile animalelor și chiar activiștii de la Chișinău. Proiectele privind (Regulile pentru întreținerea câinilor, pisicilor și a altor animale și Regulamentul privind procedura de prindere a animalelor fără stăpân, ridicarea cadavrelor animalelor și îngroparea […] Сообщение Eutanasierea, metodă de a monitoriza numărul maidanezilor, interzisă la Bălți появились сначала на BTV.
18:50
Alte două troleibuze, cu propulsie autonomă au fost livrate la Bălți. La moment unitățile noi sunt testate. Potrivit lui Serghei Avramenco, directorul Direcției de Troleibuze, testarea se efectuează în condiții reale și nu în depozit – troleibuzele circulă pe străzile orașului. Serghei Avramenco a spus că testarea troleibuzelor autonome este un proces destul de anevoios. […] Сообщение Alte 2 troleibuze, cu propulsie autonomă au fost livrate la Bălți появились сначала на BTV.
18:50
Igor Dodon s-a răzgândit! Deși anterior, liderul PSRM, susținea ferm că își dorește alegeri parlamenatre anticipate, acum acesta crede că singura soluție de depășire a crizei politice, la această etapă, este învestirea unui nou Guvern. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni, la postul public de televiziune, scrie TV8. Pe parcursul ultimului an,  Igor […] Сообщение Igor Dodon nu mai vrea alegeri anticipate появились сначала на BTV.
18:50
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc și-ar putea întoarce distincția de stat supremă prin instanțe, deoarece consideră ilegal decretul Maiei Sandu. Declarația a fost făcute în cadrul emisiunii sale ,,Președintele Răspunde”. Maia Sandu i-a retras lui Plahotniuc Ordinul Republicii după ce s-a constatat că distincția i-a fost acordată cu încălcarea […] Сообщение Dodon consideră ilegală retragerea Ordinului Republicii pentru Plahotniuc появились сначала на BTV.
Ieri
17:30
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că în R. Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V. Totodată, un anunț în acest sens a fost făcut și de Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova. „Pe data de 26 februarie curent a fost desfășurată ședința Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și […] Сообщение AMDM anunță că vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik-V a fost înregistrat oficial în R. Moldova появились сначала на BTV.
17:00
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a confirmat că vaccinul împotriva Covid-19 produs de Federația Rusă, Sputnik-V a fost înregistrat în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, autorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este condiționată, fiind înregistrate doar pentru 1 an de zile. Pe data de 26 februarie curent a fost desfășurată ședința Comisia […] Сообщение Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale confirmă. Vaccinul Sputnik-V, împotriva Covid-19, înregistrat oficial появились сначала на BTV.
16:20
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 01 martie 2021. Astfel, au fost excluse statele: Bahrain, Liban, Marea Britanie, și au fost adăugate statele: Brazilia, Iordania, Italia, Luxemburg, Olanda, Peru, Ungaria, scrie deschide.md. Lista este elaborată în […] Сообщение ATENȚIE! Lista statelor pentru care se impune autoizolarea la intrarea pe teritoriul R.Moldova, începând cu 1 martie появились сначала на BTV.
16:00
În comunicatul BEM se arată că, în special, acțiunile Moldasig au fost scoase ca un pachet unic pentru licitația care va avea loc la Bursa de Valori a Moldovei în perioada 29 aprilie – 14 mai. Acțiunile Moldasig sunt vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea și executarea tranzacțiilor cu pachete unice de valori mobiliare […] Сообщение Banca de Economii, aflată în proces de lichidare, a scos din nou la vânzare peste 61 de mii de acțiuni (10,2%) появились сначала на BTV.
15:20
Institutul londonez Legatum a făcut public indexul global al prosperităţii pentru anul 2020. Din acest sondaj rezultă un top al celor mai bogate, sănătoase şi fericite ţări ale lumii din anul precedent, transmite Știri.md cu referire la diez.md. Danemarca a fost desemnată cea mai prosperă ţară din lume, urmată de Norvegia și Elveția. Pentru a întocmi clasamentul s-a ţinut […] Сообщение Moldova a urcat o poziție în clasamentul țărilor prospere pentru 2020 появились сначала на BTV.
15:10
Cei mai buni halterofili și antrenorii lor au fost premiați de către primăria Bălți. În cadrul turneul național,  desfășurat în perioada 12-14 februarie la Cahul, sportivii au câștigat 2 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz. Viceprimarul a menționat faptul că halterofilii au reprezentat orașul Bălți cu demnitate. Nicolai Grigorișin a mai […] Сообщение În cadrul unui turneu național, bălțenii au devenit cei mai buni halterofili появились сначала на BTV.
15:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat primul apel de depunere a cererilor pentru solicitarea plăților directe per cap de animal. Astfel, în perioada 1 aprilie – 4 iunie 2021, deținătorii de animale pot depune dosarele de solicitare a plăților la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, transmite MOLDPRES. Conform Regulamentului, aprobat […] Сообщение Ministerul Agriculturii a lansat primul apel de subvenționare per cap de animal появились сначала на BTV.
14:20
Meșteri populari din mai multe regiuni ale țării și copii de la centrele sociale din municipiul Chișinău și-au expus astăzi lucrările la cea de-a doua ediție a târgului de mărțișoare “Primăvara care ne unește”, care a avut loc în incinta Parlamentului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului. Prezent la […] Сообщение O expoziție de mărțișoare a fost deschisă la Parlament появились сначала на BTV.
14:10
Igor Dodon afirmă că nu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc Ordinul Republicii pentru că legislația nu i-a permis acest lucru. „Orice decret poate fi retras doar în două cazuri. Atuci când retragerea a cerut instituția care a propus, asta a fost semnat de Filip. Dacă Filip își retrăgea cererea, se putea. În al doilea caz, […] Сообщение Dodon spune de ce nu i-a reușit să-i retragă lui Plahotniuc Ordinul Republicii появились сначала на BTV.
14:00
Un bărbat în vârstă de 40 de ani, anunțat în căutare națională și internațională a fost extrădat ieri, 25 februarie, din Federația Rusă, pe cale aeriană. Acesta era anunțat în căutare de polițiștii din Cahul pentru evadare în anul 2004, din Penitenciarul nr. 5- Cahul, anterior fiind condamnat pentru viol, circulaţie ilegală de droguri, şantaj, […] Сообщение Moldovean evadat din pușcăria din Cahul, reținut după 16 ani la Moscova появились сначала на BTV.
13:00
Astfel, moldovenii care intenționează să meargă sau să tranziteze țara vecină vor fi nevoiți să prezinte rezultatul negativ la testul PCR, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.  În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, […] Сообщение R. Moldova rămâne în zona roșie a Ucrainei: Carantină sau test negativ появились сначала на BTV.
13:00
Timp de 4 zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile și nu poate găsi trupul fetiței de 12 ani. Lucrările au continuat și în dimineața zilei de azi pentru a găsi corpul minorei de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi, transmite Știri.md. Lucrările au fost suspendate […] Сообщение Mister de 4 zile: Fetița care s-a prăbușit sub gheață e de negăsit появились сначала на BTV.
13:00
Doi bărbați au jefuit un magazin alimentar din Bălți, amenințând vânzătorul cu un cuțit de bucătărie. Potrivit ofițerului de presă al inspectoratului de poliție, Eugenia Molceanov, în noaptea de 24-25 februarie, o femeie a sunat la serviciul de urgență 112 și a spus că doi tineri au intrat în magazin și au amenințato cu un […] Сообщение Doi bărbați au jefuit un magazin din Bălți, amenințând vânzătorul cu un cuțit появились сначала на BTV.
12:40
Mai mulți militari înarmați subordonați Tiraspolului ar fi fost prezenți ilegal la o întrunire în masă pe 27 septembrie 2020 în orașul Bender, astfel a fost încălcat regimul stabilit în raionul cu regim sporit de securitate.  Potrivit Biroului pentru reintegrare pe 25 februarie la Bender s-au întrunit delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse și regiunii transnistrene, […] Сообщение Militari înarmați subordonați Tiraspolului ar fi fost prezenți ilegal la o întrunire în masă în Bender появились сначала на BTV.
12:00
Președinta țării, Maia Sandu, nu intenționează să inițieze noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier. Declarația a fost făcută de șefa țării la emisiunea În Profunzime de la ProTV. Președinta susține că deputații sunt cei care trebuie să ajungă la un consens ce ar conduce la alegeri parlamentare anticipate. În […] Сообщение Maia Sandu insistă pe calea alegerilor parlamentare anticipate появились сначала на BTV.
11:50
Locuitorii satului Aluatu din raionul Taraclia au rămas în amiaza zilei de joi, 25 februarie, curent, fără energie electrică în urma sustragerii uleiului dielectric din transformatorul de putere. O formațiune de intervenție operativă din cadrul Premier Energy Distribution a evaluat la fața locului consecințele intervenției hoților și din motive de securitate electrică a deconectat instalația […] Сообщение Un sat întreg a rămas fără lumină după ce a fost furat uleiul din transformatorul de putere появились сначала на BTV.
11:20
Președintele Consiliului European, Charles Michel, va vizita Republica Moldova. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Consiliului European prin intermediul unui comunicat. Totodată, Consiliul anunță că Michel va vizita Georgia și Ucraina. Vizita lui Michel în R.Moldova, Georgia și Ucraina se va desfășura între 28 februarie până miercuri 03 martie, scrie deschide.md. La Chișinău, președintele […] Сообщение Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine la Chișinău появились сначала на BTV.
10:40
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că ritualul botezului rămâne neschimbat. Potrivit BOR,  înainte de botez, preotul trebuie să aibă întâlniri cu părinții și nașii copilului, care să-l informeze despre starea copilului, după consultarea cu medicul pediatru. „Sfântul Sinod a reamintit obligaţia statutară a Bisericii Ortodoxe Române de a rămâne în comuniune şi […] Сообщение Sfântul Sinod al BOR, decizii despre ritualul botezului. Ce obligații va avea preotul появились сначала на BTV.
10:10
Liderii UE au discutat în această seară despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19. Decizia liderilor vine în contextul în care mai multe țări din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat înaintea summit-ului că dacă […] Сообщение Angela Merkel: Toată lumea a fost de acord cu certificatul digital de vaccinare. Când va fi disponibil появились сначала на BTV.
09:40
Doi dintre câinii cântăreței Lady Gaga au fost furați miercuri seară, iar bărbatul care îi plimba a fost împușcat, informează BBC. Atacul a avut loc în Hollywood, Los Angeles. Un suspect a tras cu pistolul semi-automat asupra bărbatului care plimba câinii, apoi a fugit cu doi dintre cei trei câini din rasa buldog francez, scrie digi24.ro. […] Сообщение Câinii lui Lady Gaga au fost răpiți. Bărbatul care îi plimba a fost împușcat появились сначала на BTV.
09:20
Vaccinul împotriva Covid-19 de la Pfizer și Moderna nu va ajunge prea curând în Republica Moldova. Potrivit președintei Maia Sandu, aceste două companii nu și-au dat acordul pentru ca țara noastră să primească donații de vaccin. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV. „Pfizer și Moderna încă nu și-au […] Сообщение Maia Sandu: „Pfizer și Moderna încă nu și-au dat acordul pentru ca Moldova să primească donații de vaccin” появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.