BTV

Acum 2 ore
12:00
Cancelaria federală a Elveției a publicat în Monitorul Oficial o inițiativă care prevede ca fiecare cetățean al țării (inclusiv copiii) să primească câte 7500 de franci elvețieni (circa 7 mii de euro), scrie newsmaker.md Dacă până pe 22 aprilie 2022 inițiativa va fi susținută de 100 de mii de oameni, aceasta va fi supusă la […] Сообщение Fiecare cetățean al Elveției ar putea primi câte €7 mii, pentru a mișcora valoarea monedei naționale появились сначала на BTV.
Acum 4 ore
11:40
Franţa a efectuat marţi, pentru prima dată, un test cu rachetă de croazieră de pe un submarin, conform unui comunicat de presă al ministerului francez al apărării, transmite AFP. Suffren, o nouă generaţie de submarine nucleare de atac (clasa Barracuda) a efectuat „cu succes” acest test de lansare a unei rachete de croazieră navală (MdCN) […] Сообщение Franţa: Armata franceză a testat în premieră o rachetă de croazieră lansată de pe un submarin появились сначала на BTV.
11:30
Poluarea aerului a ucis 476.000 de nou-născuţi în 2019, în special în India şi Africa subsahariană, potrivit unui nou studiu care plasează responsabilitatea, în aproape trei sferturi din aceste decese, pe fumurile toxice emanate de combustibilii folosiţi pentru gătit, informează AFP miercuri, scrie agerpres.ro Peste 116.000 de sugari indieni au murit din cauza poluării aerului […] Сообщение Poluarea aerului a ucis 476.000 de nou-născuţi în 2019 (studiu) появились сначала на BTV.
11:20
Cimitirul evreiesc din oraşul Leova se află într-o stare deplorabilă. Practic toate pietrele funerare de aici necesită de o restaurare, susţin autorităţile publice locale, scrie tvrmoldova.md Conform Registrului evreiesc de înmormântare, la nivel mondial, în cimitirul evreiesc din oraşul Leova îşi duc somnul de veci 353 de evrei. Băştinaşii din Leova, care se află acum […] Сообщение (Video) Cimitirul evreiesc din Leova, într-o stare deplorabilă. Ce spun autorităţile появились сначала на BTV.
11:10
Un bărbat de 30 de ani din Fălești este cercetat penal pentru faptul că și-ar fi omorât propriul tată de 57 de ani. Potrivit informației, totul s-ar fi produs ieri, 20 octombrie, în jurul orei 22:08, într-o localitate din raionul Fălești. Contactată de Știri.md, ofițerul de presă Eugenia Molceanov ne-a declarat că bărbatul de 30 […] Сообщение Crimă la Fălești: Un bărbat de 30 de ani și-a ucis tatăl появились сначала на BTV.
11:10
Sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar protestează în Spania faţă de lipsa de strategie a autorităţilor în condiţiile actualei pandemii. Cel mai sonor protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării, scrie digi24.ro Medicii critică lipsa personalului din spitale şi […] Сообщение (Video) Proteste fără precedent în Spania. Medicii rezidenți din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt la limita răbdării появились сначала на BTV.
11:00
Turcia anunță că zăcămintele de gaz descoperite în Marea Neagră sunt mai mari decât estimările inițiale. Și nu cu puțin, ci cu vreo 85 de miliarde de metri cubi în plus, ceea ce ar fi depăși descoperirea românească din Blocul Neptun, chiar în estimarea sa optimistă. Cu totul, zăcămintele turcești ar fi de 405 miliarde de […] Сообщение Turcia, nevoită să se alieze cu o mare companie petrolieră pentru a putea exploata zăcămintele uriașe din Marea Neagră появились сначала на BTV.
10:20
Jumătate din toate sarcinile de lucru vor fi gestionate de maşini automate până în 2025, arată un raport al Forumului Economic Mondial, care prognozează că aceste schimbări sunt accelerate de pandemie și că vor agrava inegalitatea. Cercetările Forumului acoperă 300 dintre cele mai mari companii din lume, cu opt milioane de angajați în întreaga lume, […] Сообщение Pandemia accelerează automatizarea. Milioane de locuri de muncă sunt în pericol появились сначала на BTV.
Acum 24 ore
18:30
Alte 656 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-2, SUA-2, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 958 cazuri. Total teste efectuate – 3090 dintre care primar – 2664 şi repetat – 426. Din […] Сообщение 656 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore появились сначала на BTV.
17:10
De-a lungul străzii Decebal, care este reparată capital, sunt amenajate și trotuarele:  peste 1 km a fost pavat. Lucrările au loc în cadrul programului ,, Oraș Pietonal”, care își propune ca în acest an să reabiliteze 14 km din trotuare în întreg orașul. Noile porțiuni marginale rezervate circulației pietonilor, vor fi dotate și cu piste […] Сообщение Pe strada Decebal sunt amenajate trotuare noi cu piste pentru bicicliști появились сначала на BTV.
15:30
Administrația locală este în căutarea unei soluții potrivite, pentru a evita aglomerarea pensionarilor, care formează cozi la depunerea cererilor pentru compensații la căldură. Problema a fost discutată în cadrul unei ședințe a primăriei. Administrația locală dezvoltă un proces mai simplu, pentru ca pensionarii să nu stea la cozi interminabile. În anii precedenți, alocațiile erau acordate […] Сообщение Primăria Bălți în căutarea unei soluții, pentru a evita cozile la depunerea cererilor pentru compensații la căldură появились сначала на BTV.
Ieri
13:00
În noaptea de 16 spre17 octombrie, un magazine de telefoane mobile a fost jefuit.  Infractori au spart geamul ușii de la intrare și au intrat înăuntru. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți Eugenia  Molceanov, „În data de 17 octombrie,  în jurul orei la 2:30, serviciul de urgență 112 a primit un apel […] Сообщение Un magazin din Bălț a fost jefuit появились сначала на BTV.
10:40
Londra a repetat luni că reluarea negocierilor comerciale post-Brexit cu UE “nu are sens” în lipsa unei schimbări de poziţie a Celor 27, declarându-se totuşi deschisă la “intensificarea” discuţiilor propusă de Bruxelles, relatează AFP. Summitul UE de săptămâna trecută “nu a lăsat nicio bază pentru ajungerea la un acord”, a declarat ministrul Michael Gove, însărcinat […] Сообщение Brexit. Marea Britanie consideră că negocierile „nu au sens” fără o schimbare din partea UE появились сначала на BTV.
10:40
Nokia a fost selectată de NASA pentru a construi prima reţea celulară pe Lună, a anunţat luni compania finlandeză. Agenţia spaţială americană plănuieşte un viitor în care oamenii vor reveni pe satelitul natural al Pământului şi vor stabili aşezări selenare, relatează Reuters. NASA îşi propune, prin programul său Artemis, să readucă oamenii pe Lună până […] Сообщение Nokia va construi prima rețea de telefonie mobilă pe Lună. Care este planul NASA появились сначала на BTV.
10:30
Doi bărbați de 25 și respectiv 43 de ani și o femeie de 70 de ani din Bălți sunt documentați de oamenii legii pentru transportarea și comercializarea alcoolului contrafăcut. Activitatea persoanelor a fost urmărită timp de o lună, iar pe 15 octombrie, la domiciile a două persoane au fost depistate mai multe recipiente din plastic […] Сообщение Аlcoolul etilic contrafăcut era destinat spre comercializare la Bălți появились сначала на BTV.
10:20
Economia Chinei şi-a continuat recuperare post-coronavirus în al treilea trimestru, potrivit datelor publicate luni de Biroul Naţional de Statistică, scrie digi24.ro Ritmul a fost mai rapid decât creşterea de 3,2% înregistrată de China în al doilea trimestru, când a reuşit să evite recesiunea alimentată de pandemie care a cuprins o mare parte a globului. Dar […] Сообщение Domeniul, în care China a investit miliarde de dolari pentru a-și salva economia появились сначала на BTV.
10:20
Un asteroid va trece pe lângă Pământ, luni, 19 octombrie. Obiectul cosmic, denumit 2020 TF6, măsoară aproape 20 de metri și va trece la o distanță de aproape 150.000 de kilometri de Terra, potrivit oamenilor de știință, transmite Daily Mail. Asteroidul ar avea dimensiunea unui autobuz și va trece pe lângă planeta noastră cu o […] Сообщение Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Care sunt șansele de coliziune появились сначала на BTV.
10:10
Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Măsurile se vor aplica de luni noapte, scrie digi24.ro Totodată, școlile din București […] Сообщение Bucureşti: Se închid școlile, restaurantele și teatrele появились сначала на BTV.
19 octombrie 2020
18:10
Alte 252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-3, România-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 302 cazuri. Total teste efectuate – 1226 dintre care primar – 1093 şi repetat – 133. Din […] Сообщение 252 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore появились сначала на BTV.
17:20
Mai mulți agricultori din 7 raioane au anunțat noi proteste. Asta deoarece, Guvernul nu le-a îndeplinit integral cerințele.  De asemenea tărăgănează compensarea pierderilor pe care le-au suferit cu a doua grupă de cereale grav afectată de secetă. Protestul urmează să aibă loc la nivel local, iar dacă nu vor fi auziți, agricultorii spun că vor […] Сообщение Agricultorii din 7 raioane au anunțat noi proteste появились сначала на BTV.
17:10
Situația cu infectarea cu coronavirus devine din ce în ce mai gravă. Acest lucru a fost anunțat de șefa Direcției Sănătate a Primăriei Bălți, Feodora Rodiucova. Potrivit acesteia, este mai dificil să găsești locuri libere în secțiile pentru spitalizarea pacienților cu coronavirus. Medicii lucrează din greu, numărul cazurilor noi cresc cu câteva zecimi zilnic. Situația […] Сообщение Situația infectării cu coronavirus devene mai serioasă появились сначала на BTV.
17:10
Duminică, 18 octombrie, a fost petrecută pe ultimul drum Raisa Ceremuș, fondatoarea asociației obștești caritabile „Speranța”. Inima ei a încetat să mai bată pe16 octombrie. În memoria rudelor, cunoscuților și a celor cărora le-a acordat sprijin, Raisa Ceremuș va rămâne mereu vie. Pentru toți beneficiarii aceasta a devenit o a doua mamă. Timp de mai […] Сообщение Raisa Ceremuș – Președinta Asociației de caritate „Speranța” petrecută pe ultimul drum появились сначала на BTV.
17:10
Crimă monstruoasă la Bălți. Cazul a avut loc pe 18 octombrie în satul Sadovoe, inclus în componența municipiului Bălți. Victima infractorului a devenit o pensionară în vârstă de 84 de ani. Aceasta a fost găsită în propria locuință, cu mai multe răni de cuțit. Corpul neînsuflețit al femeii a fost descoperit de către vecin.  Până […] Сообщение O pensionară din satul Sadovoe, Bălți a fost înjunghiată mortal. Suspectul a fost reținut появились сначала на BTV.
16:50
În noaptea de 16-17 octombrie, a avut loc un jaf într-un magazin de telefoane mobile. Infrzctori au spart geamul ușii de la intrare și au intrat înăuntru. Potrivit ofițerului de presă al inspectoratului de poliție Bălți Jana Molceanov, „În data de 17 octombrie, la 2:30, numărul de urgență 112 a primit un apel prin care […] Сообщение La Bălți a fost jefuit un magazin появились сначала на BTV.
16:50
Trei eleve din Bălți au primit „biletul” mult așteptat pentru un proiect TV: acestea au devenit participantele celui de-al doilea sezon al proiectului „Puterea dansului. Drum copiilor”. Este vorba  despre Paula-Justina Rîhlea, în vârstă de 16 ani, Ecaterina Codița, în vârstă de 15 ani, și Victoria Berco, în vârstă de 10 ani. Tinerele sunt pasionate […] Сообщение 3 eleve din Bălți au devenit participantele unui show televizat появились сначала на BTV.
16:40
Mulți bălțeni poartă măști medicale incorect: nici măcar nu le pun pe nas. Cel mai des, măștile sunt atârnate pe bărbie, pe gât sau pe braț. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției Sănătate a Primăriei Bălți, Feodora Rodiucova. Potrivit acesteia, o astfel de atitudine neglijentă față de mijloacele de protecție se poate transforma în consecințe […] Сообщение Mulți bălțeni poartă măști incorect появились сначала на BTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:30
Turcia a lansat în premieră o rachetă, în cadrul unui prim test al sistemului antiaerian rusesc S-400, recent achiziţionat de Ankara, informează Reuters. Departamentul de Stat al SUA a  apreciat drept „inacceptabilă” achiziţia acestui sistem. NATO şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea faţă de folosirea, de către Turcia, a sistemului S-400, relatează DPA, preluată de Agerpres. „Acest sistem […] Сообщение Turcia lansează în premieră o rachetă rusească a sistemului antiaerian S-400 şi provoacă furia SUA şi îngrijorarea NATO появились сначала на BTV.
12:30
NASA publică imagini de pe planeta Pluto surprinse în timpul misiunii New Horizons, în care apar lanțuri muntoase acoperite cu ceea ce pare a fi gheață. Deși imaginile sunt asemănătoare cu cele ale lanțurilor muntoase de pe Pământ, vârfurile „înzăpezite” ale planetei sunt, de fapt, acoperite cu metan înghețat, relatează digi24.ro O nouă cercetare efectuată […] Сообщение NASA publică imagini cu munții de gheață de pe Pluto: Un astfel de peisaj nu a fost niciodată observat în altă parte a sistemului solar появились сначала на BTV.
12:10
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit trei alerte pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, emise de autorităţile din Luxemburg, Italia şi Letonia. Alertele au fost transmise prin sistemul RAPEX, a anunțat Paul Anghel, director în cadrul ANPC, scrie digi24.ro „Alerta RAPEX emisă de Luxemburg: produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament […] Сообщение Alertă europeană de la Protecția Consumatorului: Măști neconforme găsite pe piață. Cum le deosebim появились сначала на BTV.
11:50
Fostul președintele Traian Băsescu, aflat la Bruxelles, spune duminică despre vaccinurile dezvoltate de Rusia că România ar trebui să apeleze la ele „până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”. În plus, el îi critică pe președintele Iohannis și premierul Orban, propunând în acest sens mai multe măsuri, scrie digi24.ro „Este pandemie, dar încă o […] Сообщение Traian Băsescu propune ca România să ceară Rusiei vaccinul împotriva COVID появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.