ABCNews

Acum 30 minute
15:00
„Povestea de succes” pentru care este lăudată Maia Sandu la New York se poate transforma într-un „coșmar” politic, economic și managerial. Opinia a fost expusă de către liderul PSRM, Igor Dodon. Fostul președinte al țării a scris pe rețelele de socializare că trăiește un deja vu, referindu-se la vizita lui Joe Biden la Chișinău, în […] Articolul Liderul PSRM, despre discursul lui Biden în care menționează Moldova: „Deja vu” apare prima dată în abcnews.
Acum 2 ore
14:00
În perioada 21-24 septembrie, primarul general, Ion Ceban, se află în orașul Kazan, Federația Rusă, acolo unde participă la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021. Tema discuțiilor din cadrul mesei rotunde unde participă mai mulţi primari este „Evoluția orașelor inteligente”. ,,Am vorbit despre dezvoltarea infrastructurii urbane și adaptarea acesteia la noile provocări economice. Participanții […] Articolul Ion Ceban a plecat în Federația Rusă la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021 apare prima dată în abcnews.
14:00
Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group” a lansat o broșura care cuprinde cei 7 ani de activitate ai companiei, ce se asociază cu șapte dintre cele mai izbitoare și semnificative rezultate în cercetare sociologică, consultanță sau asistență informațională. Lansarea a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale ”Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al […] Articolul Compania ”Intellect Group” împlinește 7 ani de activitate: Experiențe și realizări apare prima dată în abcnews.
13:30
Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) se arată îngrijorați, în urma declarațiilor făcute de către deputatul PAS Dan Perciun, privind vârsta de pensionare a angajaților din instituțiile penitenciare. Sindicaliștii numesc aceste afirmații drept eronate. „Aaccentuăm faptul că înlesnirile stabilite de legiuitor la calcularea vechimii în serviciu pentru stabilirea pensiei funcţionarilor […] Articolul Sindicatele, îngrijorate de declarațiile făcute de către Dan Perciun că vârsta de pensionare trebuie majorată apare prima dată în abcnews.
Acum 6 ore
11:00
Astăzi, la Chișinău, se va desfășura Conferința Internațională “Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al Republicii Moldova”. Evenimentul este la a doua ediție și este organizat de Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group”, portalul de știri „Enews.md” și Asociația obștească „SPERO, în colaborare cu portalul informațional ”Politics.md” și Fundația pentru Democrație și Progres. […] Articolul Conferință ce reunește experți de talie internațională la Chișinău apare prima dată în abcnews.
Acum 24 ore
18:15
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea a anunțat pe rețelele de socializare. „Astăzi, împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicităm verificarea constituționalității legii nr.102 din 24 […] Articolul Voronin și Bolea, la CC: Solicităm verificarea constituționalității modificărilor la legea procuraturii apare prima dată în abcnews.
17:45
Candidatul PAS la funcția d primar al municipiului Bălți este deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS. Boris Marcoci este proprietar al companiei Marsharcon și a fost consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. De mulți […] Articolul Boris Marcoci, candidatul PAS la Bălți: Un fost PLDM-ist cu legături strânse cu Renato Usatîi apare prima dată în abcnews.
17:15
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pregătesc un proiect de lege, privind compensarea facturii la gaz. Anunțul a fost făcut de către liderul, PSRM, Igor Dodon, în contextul creșterii tarifului la gaz. „Vedem că, conducerea Republicii Moldova așa și nu dorește să vină cu negocieri cu Gazprom. Înțelegem că inevitabil prețurile vor crește și am decis, […] Articolul Deputații PSRM propun compensarea parțială a creșterii tarifului la gaz pentru consumatorii casnici apare prima dată în abcnews.
Ieri
14:45
Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a produs la 20 septembrie, în orașul Perm. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a condamnat cu fermitate acest act de agresiune. „Terorismul nu poate fi justificat! Exprimăm condoleanțe familiilor victimelor, persoanelor rănite le […] Articolul Consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse în memoria victimelor atacului armat care s-a produs în orașul Perm apare prima dată în abcnews.
13:45
În prezent în sectorul Ciocana al capitalei se lucrează la instalarea terenului de fitness din str. Maria Drăgan, din preajma scuarului panoramic, care este în reparaţii din cauza alunecărilor de teren. În zona adiacentă sunt pavate aleile şi este construit un trotuar care va face legătura cu scuarul panoramic. Despre acest lucru a anunţat primarul […] Articolul Ion Ceban monitorizează calitatea lucrărilor din sectorul Ciocana al capitalei apare prima dată în abcnews.
13:30
Astăzi când creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului – numită în popor „Sfânta Maria Mică”, suburbiile Coloniţa şi Stăuceni sărbătoresc hramul. Primarul general Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii localităţilor. ,,Stimaţi locuitori ai suburbiilor Coloniţa şi Stăuceni, cu ocazia sărbătoririi Hramului localităţilor, vă transmit cele mai sincere felicitări! Ne dorim […] Articolul Oamenii din Colonița și Stăuceni sărbătoresc hramul localității. Mesajul lui Ion Ceban apare prima dată în abcnews.
13:15
Pe parcursul săptămânii trecute s-a lucrat masiv în toate sectoarele mun. Chișinău, preponderent cu implicarea muncitorilor Regiei „Exdrupo”. Despre aceasta a scris primarul general. Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. ,,În total, au fost executate lucrări de reparație și plombare pe o suprafață de 2 mii m2, au fost frezați peste 2600 m2, iar […] Articolul Ion Ceban: Intensificăm lucrările de reparaţie a infrastructurii rutiere în capitală apare prima dată în abcnews.
13:00
O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile de referință la carburanți. Astfel, în data de 22 septembrie, un litru de motorină va costa 16,88 lei, cu 3 bani mai mult. Pe de altă parte, benzina se va ieftini cu 6 bani […] Articolul Benzina şi motorina vor continua să se scumpească apare prima dată în abcnews.
13:00
Fostul ministrul al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, spune că inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță va lovi în securitatea publică a țării. „Cea mai mare problemă este menținerea angajaților în sistem, când aceștia combină greu viața profesională cu cea de familie, pentru că salariul este insuficient, pentru că […] Articolul Fostul ministru de Interne a criticat inițiativa deputaților PAS de majora vârsta de pensionare apare prima dată în abcnews.
12:00
Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor. Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii. Mai mult decât atât, Schimbov se întreabă […] Articolul Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor apare prima dată în abcnews.
11:45
O eventuală scumpire a gazelor va provoca creșterea în lanț a tarifelor și pentru alte servicii, cum ar fi la energia electrică sau căldură. Mai mult, se așteaptă o nouă scumpire și pentru produsele alimentare, susține expertul economic, Mihail Poisic, care avertizează că noua guvernare de la Chișinău trebuie să elaboreze de urgență un program […] Articolul Se așteaptă creșterea în lanț a tarifelor pentru energia electrică și căldură (VIDEO) apare prima dată în abcnews.
11:45
Sănătatea devine din ce în ce mai scumpă. După carburanți și alimente, prețurile la medicamente cresc constant în farmacii. Despre asta se plâng oamenii pe rețelele de socializare care spun că, în plin sezon rece, un preparat folosit la tratarea virozelor a ajuns să coste 90 de lei, în timp ce vara era vândut cu […] Articolul Preţul medicamentelor creşte de la o zi la alta apare prima dată în abcnews.
11:15
Spitalele din ţară nu mai au bani pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Compania Naţională de Asigurări în Medicină le-a achitat mai puţin pentru numărul persoanelor internate, iar unele costuri suplimentare, precum gestionarea deşeurilor sau acordarea sporurilor salariale pentru medicii din prima linie, nu au fost luate în calcul. Cu o astfel de situaţie se confruntă […] Articolul Spitalele rămân fără bani! CNAM are datorii de milioane apare prima dată în abcnews.
20 septembrie 2021
18:00
Dezastrul din capetele PAS-ului e atât de mare, încât nu vor supraviețui nici cât Guvernul Sturza. De această părere este liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, care a ținut să exclame în cadrul emisiunii sale că actualmente, PAS-ul nu ar avea nicio șansă. „Așa era firesc să se întâmple că noua Guvernare o să aibă o viață, […] Articolul Sergiu Mocanu spune că echipa PAS nu are nicio șansă și nu va supraviețui nici macar cât guvernul Sturza apare prima dată în abcnews.
17:45
Actorul și prezentatorul Sergiu Voloc îi sugerează jurnalistei Mariana Rață să vină public cu probe care să denote neafilierea ei cu oamenii din sistem. Într-o postare pe rețelele de socializare, Voloc spune că declarațiile din ultima perioadă ale jurnalistei de la TV8 ridică mai multe semne de întrebare, decît clarificări pentru opinia publică. O primă […] Articolul Sergiu Voloc îi sugerează jurnalistei Mariana Rață să vină public cu probe care să denote neafilierea ei cu oamenii din sistem apare prima dată în abcnews.
17:30
Doctorul în științe ecologicem Elena Zubcova a declarat pentru Accent TV că locuitorii din satul Talmaza, spre exemplu, în ultimii ani „asistă” la uscarea albiei vechi a Nistrului, numită popular „Nistrul chior”. Chiar și așa, în toți acești ani, a continuat construcția mai multor hidrocentrale, iar odată cu lansarea celei de-a patra turbine, problema salvării […] Articolul Ecologiștii spun că în prezent asistăm la uscarea albiei vechi a Nistrului apare prima dată în abcnews.
16:15
Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare Partidului Politic „Edinaia Rossia” din Federația Rusă cu ocazia victoriei în alegerile pentru Duma de Stat. „Acum câțiva ani, Partidul Socialiștilor și „Edinaia Rossia” au semnat un acord de colaborare, iar acum sunt sigur că relațiile noastre vor primi un nou impuls pentru dezvoltare în […] Articolul Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare PP „Edinaia Rossia” apare prima dată în abcnews.
16:00
Stagnare în cazul Hotelului Național. Primarul general Ion Ceban spune că organele de drept așa și nu au dat un răspuns după 3 luni de când a solicitat să se expună asupra acestor acte. Ceban spune că astăzi va solicita ca să fie transmise demersuri repetate la toate instanțele pentru a avea un răspuns în […] Articolul Ceban spune că de 3 luni nu primește un răspuns în cazul Hotelului Național apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:30
În plin sezon agricol, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru marți, 21 septembrie, un preț de 16,85 lei, cu 3 bani mai mult decât astăzi. Totodată, prețul la benzină va fi cu 3 bani mai mic, decât astăzi – 20,92 lei. Amintim că din 2 septembrie a […] Articolul Veste proastă pentru agricultori! Motorina continuă să se scumpească apare prima dată în abcnews.
12:15
Ion Guzun, expert la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, consideră că numirea lui Iurie Podarilov în fruntea Inspectoratului General al Poliției este o „rușine”, în condițiile în care acesta a fost arestat după ce a fost prins în flagrant cu luare de mită, iar apoi achitat pentru chestiuni de procedură. „Numirea unei persoane prinse […] Articolul Ion Guzun, despre noul șef al IGP: Numirea unei persoane prinse în flagrant pentru luare de mită dar achitat pentru chestiuni de procedură este o rușine dublă apare prima dată în abcnews.
11:00
Niciodată Chișinăul nu a fost așa de prezent pe agenda externă. La această concluzie a ajuns primarul general Ion Ceban în urma vizitelor făcute în România, dar și alte state. Ceban afirmă că promovarea orașului și colaborarea pe extern este foarte importantă. „Realizarea proiectelor și atunci când avem nevoie de susținere tehnică, sigur că apelăm […] Articolul Ceban: Nu am de gând să mă opresc să promovez Chișinăul și să atrag cele mai bune practici apare prima dată în abcnews.
11:00
Agricultorii din nordul țării se plâng că nu au unde să-și vândă fructele. Ei mizau pe piața de desfacere din Rusia, dar autoritățile nu au încheiat niciun acord cu Moscova în acest sens. Natalia Balta din satul Arionești, raionul Dondușeni are o livadă de pruni și spune că va avea o roadă de 40 de […] Articolul Agricultorii din nordul țării nu au unde să-și vândă fructele apare prima dată în abcnews.
10:45
Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China, amintesc, a fost una dintre primele țări care a acordat Moldovei asistență semnificativă la începutul pandemiei, în anul 2020. Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele PSRM. El a […] Articolul Liderul PSRM: Maia Sandu a dat dovadă demonstrativ de lipsă de respect față de China apare prima dată în abcnews.
10:30
Primarul general Ion Ceban a adus felicitări lucrătorilor din cadrul sectorului „Protecției Sociale”,  cu ocazia zilei profesionale. Ceban spune că este recunoscător pentru curajul și dedicația acestora. „Ieri, în a treia duminica de septembrie, am marcat ziua lucrătorului din domeniul protecției sociale. Aduc sincere felicitări celor circa 2500 angajați în sistemul de asistență socială din […] Articolul Mesajul lui Ion Ceban cu ocazia zilei profesionale a lucrătorilor din asistență socială apare prima dată în abcnews.
10:15
Rosian Vasiloi solicita Ministerului de Interne ca in urmatoarea hotarare a CNESP sa fie introdusa obligativitatea prezentarii la fiecare doua saptamani a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat din cadrul Politiei de Frontiera. Rosian VASILOI, SEFUL POLITIEI DE FRONTIERA: „Imunizarea impotriva Covid-19 ramane a fi o prioritate actuala […] Articolul Polițiștii de Frontieră nevaccinați ar putea fi obligați să prezinte test negativ la COVID apare prima dată în abcnews.
10:00
Exporturile de gaze naturale ale Gazprom, monopolul de stat al Rusiei, către Europa continentală, au scăzut cu aproximativ o cincime în 2021, la niveluri pre-pandemice, în ciuda unei reveniri accentuate a cererii și a unor stocuri reduse. Dezechilibrul a contribuit la creșterea prețurilor gazelor din Europa la cele mai înalte niveluri din ultimii 13 ani. […] Articolul TIMPUL.MD: În această iarnă vom plăti 4000-6000 de lei pentru încălzirea unui apartament cu 3 camere apare prima dată în abcnews.
17 septembrie 2021
17:15
Își doresc crearea unui Consiliu comun al Autorităților Locale, între Republica Moldova și România! Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale, desfășurate în România, județul Sibiu. Decizia a fost luată în baza experienței ultimilor 8 ani, în care s-a intensificat procesul de înfrățiri între satele […] Articolul La Sibiu are loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova apare prima dată în abcnews.
17:00
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare […] Articolul Ion Ceban duce faima capitalei: „Zilele Chișinăului” și la Ilfov apare prima dată în abcnews.
14:30
Directorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei de la CFM. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Insider, care a publicat o amplă investigație în acest sens. Autorul canalului dezvăluie despre schema pusă la cale de un grup de […] Articolul Directorul CFM ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei apare prima dată în abcnews.
14:30
După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții. Fostul premier Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel în care este prezentat câte persoane activau în ministerele comasate în 2017, și câte sunt acum, după ce PAS […] Articolul După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții apare prima dată în abcnews.
14:00
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Doar în Moldova! Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în abcnews.
13:45
Gazoductele Iași-Ungheni și Ungheni-Chișinău deja importă anumite volume de gaze, și circa 19 localități consumă gaze prin gazoductul alternativ. Ideea diversificării gazoductelor de la o concepție strategică de securitate energetică cu ulterioară implementare așa numitelor pachete europene este departe dea fi gata pentru implementare. În primul rând, datorită impedimentelor tehnice și necesitatea de investiții suplimentare […] Articolul Expertul economic Roman Chircă, despre „poziția iresponsabilă” a guvernării de la Chișinău apare prima dată în abcnews.
12:15
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în abcnews.
11:30
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe […] Articolul Ștefan Gligor s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi apare prima dată în abcnews.
09:45
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a […] Articolul Gazul s-a suprapolitizat în Moldova din cauza extravaganței noii puteri apare prima dată în abcnews.
16 septembrie 2021
18:30
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și […] Articolul Proiectele deputatului PAS Dumitru Alaiba au picat testul anticorupție apare prima dată în abcnews.
18:00
Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, aceste proiecte pe lângă deteriorarea mediului, distrugerea irecuperabilă a biodiversității vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc adiacent graniței, provocând uscarea unor teritorii importante din cadrul Zonei Umede Ramsar, inclusiv pierderea habitatelor speciilor de pești și păsări incluse în Cartea Roșie […] Articolul Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene vor duce la deteriorarea mediului și a distrugerii irecuperabile a biodiversității apare prima dată în abcnews.
17:30
Declarația de astăzi a Federației Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește, pe care însă nu vrea să-l vadă Maia Sandu, transmite sputnik.md. Eu cred că în perioada mandatului Maiei Sandu și PAS, din Republica Moldova vor pleca mai mulți moldoveni decât au făcut-o în perioadele anterioare, adică pe timpul când la guvernare se […] Articolul Jurnalist despre mandatul Maiei Sandu: Ca să ai bunăstare sau măcar să menții nivelul social și economic la care ai preluat țara, mai trebuie și să o administrezi, adică să muncești apare prima dată în abcnews.
17:30
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț […] Articolul Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021 apare prima dată în abcnews.
14:15
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus audierea vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în Parlament pentru a afla situația privind negocierea prețului la gaz cu Federația Rusă. Majoritatea PAS a refuzat însă, să înregistreze inițiativa. Deputatul Blocului Oleg Reidman a precizat că pregătirea contractului pentru livrarea gazelor naturale este o procedură complicată, care […] Articolul Situația cu gazul rămâne incertă. PAS a refuzat să îl audieze pe Spînu, pentru a afla ce se va întâmpla din 1 octombrie apare prima dată în abcnews.
14:00
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este îngrijorată de creșterile recente ale prețurilor la produsele de panificație, lactate, legume, alte produse alimentare, precum și la produsele petroliere. Aceste creșteri vor produce un impact major asupra bunăstării populației, atât cu venituri joase, cât și cu venituri medii, care pot conduce la revolte în rândurile cetățenilor, […] Articolul Sindicatele, îngrijorate de scumpirile fără precedent și cer acțiuni de urgență din partea guvernării apare prima dată în abcnews.
12:45
Personalul medical, care s-a infectat de COVID la locul de muncă, va primi indemnizația unică de 16 mii de lei doar în cazul în care va fi vaccinat. Despre aceasta deputatul PAS Dan Perciun a anunțat în plenul Parlamentului. S-a întâmplat în timp ce Vladimir Odnostalco, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a arătat indignat de […] Articolul Personalul medical, infectat de COVID la locul de muncă, va primi 16 mii lei doar dacă va fi vaccinat, a anunțat Dan Perciun apare prima dată în abcnews.
12:45
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. Majoritatea PAS s-a opus însă inițiativei, considerând că nu există nicio urgență în acest sens. „La începutul acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a exprimat vot de neîncredere […] Articolul Comuniștii și Socialiștii au cerut audierea de urgență a ANRE privind scumpirea carburanților. PAS s-a opus apare prima dată în abcnews.
12:00
Amenajarea spaţiilor verzi din capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, după finalizarea mai multor proiecte de infrastructură, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” efectuează lucrări în acest sens. “Vorbim aici despre trotuarele din strada I. Creangă, recent reparată, unde este presărat pământ şi semănată iarbă pe porţiunea de la Parcul ,,Dendrariu” spre bd. […] Articolul Primăria capitalei continuă amenajarea spațiilor verzi apare prima dată în abcnews.
11:45
La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii metodologii privind stabilirea preţurilor-plafon pentru benzină şi motorină, deputaţii PAS intenţionează să schimbe din nou Legea Carburanţilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV de Vladimir Bolea, unul dintre autorii metodologiei în vigoare. „Sută la sută vor fi modificări. […] Articolul Economist, despre inițiativa PAS privind legea produselor petroliere: Este o metodologie proastă, care nu are nimic comun cu reglementarea apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.