ABCNews

Acum 4 ore
11:45
Primarul general Ion Ceban va depune o cerere către Consiliul Audiovizualului prin care va sesiza despre reflectarea eronată, părtinitoare și falsă a declarațiilor prim-ministrului Natalia Gavrilița și a lui Sergiu Litvinenco. Mai mult, în cerere către CA, edilul va sesiza și despre reflectarea eronată a raportului SUA și acuzațiile în adresa sa. „Declarațiile publice false […] Articolul Ion Ceban va cere amendarea unor instituții media pentru reflectarea eronată a declarațiilor Nataliei Gavrilița apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Peste 90 de antreprenoare din toată țara au beneficiat de cursuri gratuite de management financiar, oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În perioada iunie – noiembrie 2022, au fost organizate 3 traininguri în format online pentru a oferi oportunitate antreprenoarelor din toată ţara să participe la sesiuni, indiferent de regiunea de activitate. Cursurile […] Articolul Cursuri gratuite pentru antreprenoarele din țară. Peste 90 de femei de afaceri au urmat training-uri de management financiar, oferite de BERD apare prima dată în abcnews.
13:00
Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că actuala guvernare se laudă cu reîntoarcerea Aeroportului Chișinău în posesia statului. Edilul spune că de fapt este meritul fostei guvernări. „Iaca ei au întors aeroportul. Băi, este mâna unde ai votat pentru concesionarea aeroportului. Ce ai făcut tu? Aeroportul a fost reîntors prin acțiunile fostului […] Articolul Ion Ceban se arată indignat de faptul că actuala guvernare se laudă cu reîntoarcerea Aeroportului Chișinău în posesia statului apare prima dată în abcnews.
11:15
Ion Ceban: Spînu și Ceban de la Moldova Gaz au făcut o schemă de delapidare de bani cu livrarea gazelor. Iar beneficiarii finali au fost doi așa-ziși experți străini. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Morari.Live de la televiziunea N4. „Nu mai stiu cum sa explic. Acesta este importul […] Articolul Edilul capitalei: Spînu și Ceban de la Moldova Gaz au făcut o schemă de delapidare de bani cu livrarea gazelor apare prima dată în abcnews.
24 noiembrie 2022
13:15
Printre motivele cele mai frecvente pentru care tinerii din capitală aleg să plece peste hotare se numără lipsa studiilor superioare de calitate, a activităților culturale și de odihnă, dar și lipsa distracțiilor. De asemenea, mulți dintre aceștia nu văd oportunități de dezvoltare profesională la Chișinău și creștere în carieră. Sunt câteva dintre concluziile unui sondaj […] Articolul De ce pleacă tinerii din țară și cum îi putem întoarce?! Strategia care vrea să-i motiveze pe viitorii specialiști să rămână acasă apare prima dată în abcnews.
11:45
Cei mai buni 20 de angajatori din țară au fost desemnați de Undelucram.md, o platformă a căreicomunitate este formată din companii din Republica Moldova care numără în total peste120.000 de angajați. Clasamentul a fost creat în baza recenziilor lăsate de utilizatorii site-ului.Astfel, prima poziție este ocupată de Kaufland Moldova, care în 2019 a deschis primele […] Articolul Au fost desemnați 20 cei mai buni angajatori din Republica Moldova apare prima dată în abcnews.
23 noiembrie 2022
21:45
Prima ședință cu membrii Consiliului consultativ economic, financiar pe lângă Primarul General al municipiului Chişinău, a fost organizată de către primarul general Ion Ceban. Potrivit edilului, din consiliul fac parte 12 membri din domeniul HoReCa, Asociaţia Investitorilor Străini, Asociaţia Businessului European, Camera de comerţ şi industrie din Republica Moldova, dar şi experţi economici. “Subiectul pus […] Articolul Ion Ceban a organizat prima ședință cu membrii Consiliului consultativ economic, financiar pe lângă Primarul General al Chișinăului apare prima dată în abcnews.
13:15
Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” a primit o prescripție din partea Premier Energy prin care este avertizată că dacă nu achită o datorie de 5,6 milioane de lei pentru consumul de energie electrică, atunci de mâine, 24 noiembrie, furnizorul de apă ar putea fi deconectat de la curent. Directorul ”Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic, a venit la ședința […] Articolul Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”, la un pas de a fi deconectată de la energia electrică apare prima dată în abcnews.
22 noiembrie 2022
13:00
Așa cum s-a anticipat, exponenții guvernării vor falimentarea ”Apă-Canal Chișinău”. Primarul Capitalei, Ion Ceban, sesizează încă o dată publicul despre interesele meschine ale reprezentanților guvernării, care vor să-și atribuie, prin manipulări, Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”. Natalia Ixari, consilierul edilului, a precizat pe o rețea de socializare despre problemele de la ”Apă-Canal Chișinău” evocate de Ion Ceban […] Articolul Ceban sesizează despre interesele meschine ale guvernării, care vor să-și atribuie Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” apare prima dată în abcnews.
13:00
În ședința de astăzi a CMC primarul general Ion Ceban a vorbit repetat despre situația critică de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”. Potrivit acestuia, dacă cu tarifele vechi la lumină, lunar întreprinderea achita 10 milioane de lei, actualmente, cu prețurile majorate la electricitate, trebuie să achite lunar 31 de milioane de lei. „Cu tariful actual la […] Articolul Ion Ceban a vorbit repetat despre situația critică de la S.A. „Apă-Canal Chişinău” apare prima dată în abcnews.
13:00
În Republica Moldova activează 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM), unde mii de oameni din toată țara primesc consultații gratuite, beneficiază de consiliere psihologică și alte servicii care îi ajută să treacă mai ușor peste problemele psiho-emoționale cu care se confruntă. Toate informațiile despre rețeaua CCSM pot fi accesate de acum încolo pe […] Articolul (VIDEO) A fost lansat site-ul sanatate-mintala.md, portalul rețelei de Centre Comunitare de Sănătate Mintală din R. Moldova apare prima dată în abcnews.
21 noiembrie 2022
16:15
Deseori Chișinăul este numit „cea mai verde capitală europeană”, iar spațiile verzi întotdeauna au avut o semnificație deosebită pentru locuitorii municipiului. Rezultatele unui sonda realizat de iData au confirmat percepția generală că municipiul Chișinău este „verde”. Astfel, 30.3% din cetățeni consideră că orașul este foarte înverzit și 40.6% – că este înverzit. Doar 3.4% îl […] Articolul Peste 70% dintre cetățeni consideră că Chișinăul este un oraș verde apare prima dată în abcnews.
16:15
Peste 54 la sută dintre locuitorii Capitalei vor crearea unei Poliții municipale, care să nu fie subordonată structurilor centrale ale statului, arată un nou sondaj al Companiei ”Date Inteligente” realizat în cadrul Proiectului Buget Civil. Mulți locuitori ai municipiului sunt convinși că în acest mod proiectele de securitate publică vor avea un efect mult mai […] Articolul Conform unui sondaj, locuitorii capitalei își doresc crearea unei Poliții municipale apare prima dată în abcnews.
13:00
Pe partea pară a trotuarului din strada Vladimir Korolenko, în perimetrul străzilor Gh. Asachi și N. Testemiţanu, lucrările de reparaţie au fost finalizate. ”Continuă deja lucrările de schimbare a bordurilor, amenajare cu pavaj a trotuarelor şi a locurilor de parcare pe partea impară de drum. De asemenea, consumatorii din zonă sunt reconectați la apeductul nou, […] Articolul Pe strada Korolenko din cartierul Telecentru continuă lucrările de schimbare a bordurilor apare prima dată în abcnews.
13:00
Aproximativ 36 la sută dintre locuitorii municipiului Chișinău conduc un vehicul, inclusiv autoturism, biciclete sau trotinete. Fiecare al doilea bărbat din Capitală conduce o unitate de transport, iar în rândul femeilor cota este de 22 la sută. Datele se regăsesc într-un studiu realizat de Compania ”Date Inteligente”, realizat în cadrul Proiectului Buget Civil. Sondajul arată […] Articolul O treime dintre chișinăuieni conduc un vehicul (sondaj) apare prima dată în abcnews.
17 noiembrie 2022
10:15
Noua grădiniță va avea trei grupe, inclusiv una de creșă. Noua instituție preșcolară va fi frecventată de 60 de copii. Construcția edificiului cu două etaje a grădiniței din Brăila a început în vara anului 2021 și urmează să se încheie la sfârșitul acestui an. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, municipalitatea a finanțat 60 la sută […] Articolul Lucrările de construcție a grădiniței din satul Brăila, comuna Băcioi, se apropie de sfârșit apare prima dată în abcnews.
16 noiembrie 2022
12:45
Cristina Balan, membru al comunitatii InSpirArt, apare din nou pe prima pagină a unei publicații de artă londoneze. Artcolul întinulat “De ce arta are puterea de a schimba lumea” este publicat de Yulia Chmelenko, absolventa Universității din Chicago, curator, critic si istoric de artă, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Artă. “Ne afectează oare arta vizuală? […] Articolul Cristina Balan, membru al comunitatii InSpirArt, apare din nou pe prima pagină a unei publicații apare prima dată în abcnews.
11:45
Lucrările de reabilitare a Grădinii Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul oraşului continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre prima etapă de lucrări ce presupune instalarea sistemului de irigare, reabilitarea iluminatului public și a pilonilor, instalarea sistemului de supraveghere video şi reparația havuzurilor. Lucrările propriu-zise pe teren au început în luna […] Articolul Continuă lucrările de reabilitare a Grădinii Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane apare prima dată în abcnews.
15 noiembrie 2022
11:30
De la declanșarea războiului din Ucraina, Primăria municipiului Chișinău a fost implicată plenar în gestionarea crizei refugiaților. Potrivit primarului general Ion Ceban, grație efortului municipalității, a oraşelor – partenere, sprijinului organizațiilor naționale și internaționale, dar și a agenților economici, zeci de mii de ucraineni au beneficiat de cazare, ajutor umanitar şi de toate tipurile de […] Articolul Totalizare: Cu ce a contribuit Primăria Chișinău în gestionarea crizei refugiaților apare prima dată în abcnews.
08:15
În fața progresului tehnologic, profesorii din Republica Moldova sunt tot mai motivați să le ofere elevilor o instruire în pas cu schimbările ce au loc în acest domeniu. Se întâmplă și în localitățile rurale, unde pedagogii fac eforturi considerabile pentru a crește oportunitățile elevilor de a studia disciplinele digitale. Un exemplu în acest sens este […] Articolul Educația viitorului, în localitățile rurale. Una dintre cele mai inovatoare profesoare din țară aduce tehnologia în sălile de clasă din Giurgiulești apare prima dată în abcnews.
14 noiembrie 2022
12:00
Primarul general Ion Ceban se arată dezamăgit de guvernarea PAS, care la miez de noapte „decid soarta” cetățenilor. Edilul spune că cei care au venit să promoveze valorile Europene, fac inversul. „Iată când sunteți întrebați de transparență, rog să nu fie ca cea care am urmărit ieri noaptea în Președinția Republicii Moldova. Iată așa noaptea, […] Articolul Primarul general Ion Ceban se arată dezamăgit de guvernarea PAS apare prima dată în abcnews.
11:00
Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere demisia Veronicăi Dragalin și a lui Sergiu Litvinenco, după scurgerile informaționale apărute săptămâna trecută în spațiul public. Edilul a declarat că mesajele de pe chat-urile făcute public se demonstrează faptul că șefa Procuraturii Anticorupție a fost numită în funcție cu abateri grave și în baza unui concurs netransparent. ”Despre modul […] Articolul Ion Ceban: După scurgerile apărute în public, șefa Procuraturii Anticorupție și ministrul Justiției trebuie să-și dea demisia apare prima dată în abcnews.
11 noiembrie 2022
17:15
O bună parte a presei nu ezită să atace nejustificat și la comandă Primăria Capitalei pentru inițiativele, proiectele și strategiile realizate în ultimii trei ani. Declarația fost făcută de edilul Ion Ceban în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, moderată de Mariana Rață. Jurnalista, chiar dacă a confirmat că este puțin informată și că […] Articolul Ion Ceban: Regret că unii reprezentanți ai insituțiilor mediatice recurg la manipulări și atacuri regizate, fără a se documenta despre strategiile Capitale apare prima dată în abcnews.
12:15
Primarul general Ion Ceban se declară un primar și un om politic pro-UE, atât el, cât și partidul pe care îl va înregistra în curând. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. „Din acest proiect face parte o echipă foarte mare. Eu sunt surprins de numărul foarte mare de oameni […] Articolul Ion Ceban se declară un primar și un om politic pro-UE apare prima dată în abcnews.
12:15
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scos în vileag mai multe scheme ale exponenților actualei guvernări privind livrările de gaze în Republica Moldova și a vorbit despre modul cum reprezentanții conducerii țării se ascund după paravanul războiului din Ucraina pentru a justifica majorările artificiale ale prețurilor. Edilul a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la […] Articolul Ceban: Actuala guvernare este cea mai incompetentă de la independență încoace apare prima dată în abcnews.
12:15
Circulația rutieră pe străzile Capitalei, în special în zona centrală, ar fi mult mai fluidizată, dacă nu ar exista un sabotaj din partea autorităților centrale, în special din partea Ministerului de Interne. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8. ”Primăria Chișinău este responsabilă de infrastructura rutieră, […] Articolul Ion Ceban: Autoritățile centrale creează intenționat probleme în trafic apare prima dată în abcnews.
10 noiembrie 2022
15:00
Eurodeputații au dat joi, 10 noiembrie, un vot favorabil pentru aderarea Croației la spațiul Schengen. Acest lucru presupune eliminarea controalelor la frontiere, transmite digi24.ro. Într-un raport adoptat cu 534 voturi pentru, 53 împotrivă și 25 abțineri, Parlamentul European sprijină aderarea Croației la spațiul Schengen. Consiliul European a confirmat la finalul anului trecut că toate condițiile […] Articolul Parlamentul European a votat pentru aderarea Croației la spațiul Schengen apare prima dată în abcnews.
13:15
Interesul guvernării actuale de a rezolva problemele cetățenilor se contrazice prin justificarea războiului din țara vecină. Este concluzia politologului Ian Lisnevschi, după o analiză a cercetărilor sociologice apărute în ultima perioadă. Aseară, în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la NTV, politologul a menționat că majoritatea cetățenilor vor pace și respectarea drepturilor cu orice preț. Potrivit […] Articolul Expert politic: Oamenii au obosit de propaganda războiului apare prima dată în abcnews.
13:15
Peste 13 ani, spațiile verzi urbane trebuie să acopere 45 la sută din municipiul Chișinău, față de cota de 17 procente, care este în prezent. Cu acest plan promițător a venit primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul simpozionului internațional dedidcat celor 30 de ani de la crearea Întreprinderii municipale „Asociația pentru Gospodărirea Spațiilor Verzi”, organizație […] Articolul Ion Ceban: Ne propunem ca până în 2035 Chișinăul să ajungă în topul celor mai verzi orașe din Europa apare prima dată în abcnews.
9 noiembrie 2022
15:30
Un acord de colaborare care presupune digitalizarea celei mai mari instituții de învățământ superior din sudul țării a fost semnat de către Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu”, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), precum și de proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul. Astfel, profesorii UTM vor putea preda anumite materii studenților din sudul țării, în […] Articolul Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu” urmează a fi digitalizată. Instituția își propune să contribuie la dezvoltarea domeniului IT din sudul țării apare prima dată în abcnews.
15:30
Uniunea Europană nu va putea aloca Ucrainei anul acesta o tranșă de 3 miliarde de euro din pachetul din mai. Aparent, în condițiile crizei energetice, Europa însăși nu are destui bani. De menționat că încă din mai 2022, Comisia Europeană a decis să aloce Ucrainei asistență în valoare de până la 9 miliarde de euro. […] Articolul Politolog // Cum vor influența alegerile din SUA asupra Moldovei, Ucrainei și UE apare prima dată în abcnews.
12:30
Un grup de părinți din Republica Moldova au creat o petiție online pentru a cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”. „Noi, părinții suntem extrem de îngrijorați de informațiile despre lansarea campaniei „Copiii LGBT în școala ta”. Considerăm inadmisibilă înnobilarea principiilor promovate de așa-numita comunitate LGBT, al căror scop final este molestarea minorilor și, ca urmare, […] Articolul Petiție online: „Spune NU campaniei Copii LGBT în școala Ta” apare prima dată în abcnews.
12:30
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat azi la ședința Comitetului de supraveghere al proiectului ,,MOVE IT like Lublin”, organizată în regim online. Proiectul reprezintă o inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău și este finanțat de Uniunea Europeană și realizat de Primăria Capitalei. ”La această ședință au participat atât reprezentanți ai […] Articolul Ion Ceban a participat azi la ședința Comitetului de supraveghere al proiectului ,,MOVE IT like Lublin” apare prima dată în abcnews.
8 noiembrie 2022
11:45
Alte peste 450 de pungi cu ajutoare umanitare au fost acordate refugiaților din Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, care susține că la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaților din strada Studenților, acolo unde sunt colectate și distribuite donații, au fost depuse 452 de cereri privind acordarea ajutorului umanitar. ”Fugiți […] Articolul Primăria Capitalei nu încetează să ajute refugiații din Ucraina apare prima dată în abcnews.
7 noiembrie 2022
15:45
La ședința Primăriei Chișinău din 7 noiembrie, edilul Ion Ceban a avut o scurtă intervenție prin care și-a arătat nemulțumirea față de atitudinea actualei guvernări în raport cu angajații Poliției Naționale. ”După ce i-au umilit și le-au tăiat din salarii, i-au dat afară, pe mulți, i-au scos din sedii, mulți au fost retrogradați. Și-au bătut […] Articolul Ion Ceban: Îmi pare rău că polițiștii sunt umiliți de actuala guvernare și obligați să facă jocul ei apare prima dată în abcnews.
15:45
Sâmbătă, în data de 12 noiembrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban. ”Lucrările de plantare sunt organizate şi coordonate ”Spaţii Verzi”, asociație care va pune la dispoziţie 60 de mii de arbori şi arbuști ce vor completa spaţiile verzi din Chişinău. Scopul […] Articolul Sâmbătă va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în Chișinău apare prima dată în abcnews.
14:30
O expoziţie mai puţin obişnuită a fost expusă în capitală. Patru artiști plastici din Republica Moldova au adus, în exclusivitate, unul din cele câteva semne sacre care alcătuiau prima scriere din lume, SPIRALA, în atenția consumatorilor de artă. Aceștia au acceptat provocarea de a picta 25 de tablouri, iar unii artişti au împărţit chiar și […] Articolul Expoziția InSpirArt: 4 artiști au pictat în stil spirală apare prima dată în abcnews.
14:15
Edilul Ion Ceban susține că orice acțiune de economisire a energiei electrice trebuie făcută rațional și nu în detrimentul locuitorilor și activităților cotidiene. ”Nu putem pune în pericol viața locuitorilor Capitalei și a celor care vizitează orașul. Fățărnicia exponenților guvernării, care am văzut că organizează ședințe prin întuneric. De astfel de lucruri nu avem nevoie, […] Articolul Ion Ceban: Economisire a energiei electrice trebuie făcută rațional și nu în detrimentul locuitorilor apare prima dată în abcnews.
14:15
Primarul Ion Ceban are dreptate atunci când se întreabă dacă decidenții politici moldoveni au plătit sau nu pentru electricitatea furnizată de către România, afirmă într-un editorial jurnalistul Victor Nichituș. Potrivit lui Nichituș, nu există date publice referitoare la mecanismul de plată pentru energia electrică furmizată de către România în Republica Moldova. „Singura referință la aceste […] Articolul Victor Nichituș: Nu există date publice referitoare la mecanismul de plată pentru energia electrică furmizată de către România apare prima dată în abcnews.
4 noiembrie 2022
12:00
“Vor bate la buzunare prețurile pentru energia termică, dar nu putem să nu solicităm conectarea la căldură”, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Potrivit edilului, foarte mulți locuitori i-au scris, mai ales tinerele familii cu copii mici, că este frig în locuințe. “26 mii de familii vor primi în acest an compensații din […] Articolul Ceban: Facturile la căldură vor bate la buzunar. Familiile îmi scriu că este frig și cer conectarea agentului termic apare prima dată în abcnews.
11:45
Reparaţia podului din strada Mihai Viteazul continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente se lucrează la fundaţia podului şi anume sunt consolidate coloanele. „Lucrările presupun: fortificarea structurilor de rezistenţă a pilonilor, pregătirea pentru montarea cofrajului, montarea armăturii, turnarea betonului și hidroizolarea pilonilor În același timp, pe partea superioară a podului se fac lucrări de strămutare […] Articolul Ion Ceban, despre reparația podului de la Mihai Viteazul. La ce etapă este acesta apare prima dată în abcnews.
3 noiembrie 2022
10:45
Cetățenii din Republica Moldova sunt delapidați de milioane de dolari de către Guvernare, în urma contractului semnat dintre Moldova Gaz și Gazprom. Iar capul la aceste scheme este Andrei Spînu. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. „ANRE-ul este pur și simplu o jucărie a Guvernării și asta este foarte clar. Ați văzut cum […] Articolul Ion Ceban: Cetățenii din RM sunt delapidați de milioane de dolari de către Guvernare. Au creat o schemă corupțională prin Moldova Gaz și Gazprom apare prima dată în abcnews.
1 noiembrie 2022
15:30
PAS continuă să distribuie minciuni la scară largă, pe fundalul înrăutățirii zilnice a situației din Republica Moldova. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că tinerii din păcate tot mai mult decid să plece din țară. “Investițiile Primăriei Chișinău în domeniul de tineret se cifrează la sute de milioane de lei, iar […] Articolul Ion Ceban: PAS continuă să distribuie minciuni la scară largă, pe fundalul înrăutățirii zilnice a situației din Republica Moldova. Investițiile Primăriei Chișinău în domeniul de tineret se cifrează la sute de milioane de lei apare prima dată în abcnews.
31 octombrie 2022
11:45
Primarul general Ion Ceban critică modul poliția a acționat în raport cu Valerii Climenco, la indicațiile celor de la Guvernare. Edilul afirmă că astăzi ei procedează astfel, iar mâine se pot trezi în locul lui Climenco. „Vreau să zic că îmi pare rău ce s-a întâmplat cu un consilier municipal, domnul Climenco. Chiar nu contează […] Articolul Ion Ceban critică modul în care s-a acționat în raport cu Valerii Climenco. Dragă Guvernare, mâine sau poimâine puteți să ajungeți în locul lui apare prima dată în abcnews.
30 octombrie 2022
14:15
O pierdere comemorată până acum. Astăzi s-au împlinit 30 de ani de la moartea artiștilor-simbol ai renaşterii naţionale, Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Primarul general Ion Ceban, în Scuarul Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la monumentul ,,Recviemul Dragostei” situat în Parcul Valea Morilor, împreună cu colegii săi, alături de familia artiștilor, prieteni și mai mulți locuitori ai […] Articolul Ion Ceban, la comemorarea lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici: Sunt un exemplu de patriotism, care ne-au lăsat drept moștenire piese memorabile: de dragoste și patriotice apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.