ABCNews

Ieri
21:00
Mai mulți ambasadori străini, acreditați în țara noastră, au recunoscut că dosarul și reținerea fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, poartă un caracter politic și cheamă autoritățile la respectarea normelor legale. Despre aceasta secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a anunțat la postul de televiziune „Primul în Moldova”. „Noi ne-am întâlnit cu reprezentanții mai […] Articolul Mai mulți ambasadori străini au recunoscut că Justiția moldovenească nu a prezentat destule argumente în cazul reținerii lui Dodon apare prima dată în abcnews.
21:00
Biblioteca din scuarul „Mihai Eminescu” a fost umplută cu cărți, în urma unei donații frumoase, scrie primarul general Ion Ceban. „Adresez sincere mulțumiri subprefectului de Iași, Ștefan Tănasă, pentru gestul de a îmbogăți colecția acestei biblioteci. Vom continua să susținem cultura lecturii, a valorilor general umane, transformând Chișinăul într-un loc primitor pentru toți cei care […] Articolul O donație frumoasă de cărți pentru biblioteca stradală din scuarul ,,Mihai Eminescu” apare prima dată în abcnews.
16:30
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea și, totodată, condamnă reformele preconizate ale legislației muncii, adoptate de deputații PAS, în prima lectură. Potrivit sindicatelor proiectul PAS diminuează drepturile și garanțiile salariaților.”Modalitatea de adoptare a inițiativei legislative, fără o abordare constructivă a consultării partenerilor sociali și mai ales, fără avizul Guvernului, nu poate […] Articolul Salariații din Moldova vor fi scoși la proteste în masă, dacă deputații PAS nu-și vor revedea o inițiativă care va duce la ”exploatarea moldovenilor” apare prima dată în abcnews.
14:30
Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, susține că a aflat din presă, că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia […] Articolul Maia Sandu susține că a aflat din presă despre intenția țărilor NATO de a ne oferi arme letale apare prima dată în abcnews.
13:15
Primăria Chișinău a stabilit un program de activități culturale cu ocazia „Zilei Internaționale a Copiiilor”. Potrivit primarului general Ion Ceban, în mai multe locații din capitală vor fi organizate multiple acțiuni pentru cei mici. 1Copii vor avea posibilitatea să participe în diverse activități creative:⁃ aplicații decorative-master-class-uri-confecționarea obiectelor-desen pe asfalt-program de muzică ușoară-dansuri populare și sportive-expoziții-pictură […] Articolul Ceban: Pe 1 iunie, în mai multe locații din capitală vor fi organizate multiple acțiuni pentru cei mici apare prima dată în abcnews.
12:30
Duminică, 29 mai, PSRM va organiza un miting, care se va desfășura fără drapele de partid, conform principiului microfonului liber. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, evenimentul va începe la ora 12.00, în fața Parlamentului Republicii Moldova. „În cadrul acestuia, toți doritorii vor putea să-și expună public dezacordul cu politica antisocială a guvernării actuale, […] Articolul Socialiștii anunță protest, , care va avea loc în această duminică apare prima dată în abcnews.
12:30
A doua ediție a Festivalului ,,Zilele municipiului Chișinău în județul Buzău”, se va desfășura în perioada 2-5 iunie curent, în Buzău, România. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de patru zile în municipiul Buzău în cadrul festivalului dublei sărbători „Buzău Fest” și ,,Zilele Chișinăului la Buzău” va prezenta cultura, tradițiile și obiceiurile noastre. Evenimentul are […] Articolul Chișinăul sărbătorit la Buzău. Ce evenimente de cultură vor fi organizate la Buzău apare prima dată în abcnews.
10:30
Inspecție la blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări. Astfel, Viceprimarii Ilie Ceban și Fadei Nagacevschi, împreună cu responsabilii de la Direcția Generală Locativ – Comunală, Preturii Rîșcani și agentul economic care a câștigat licitația au efectuat o vizită de lucru în teren. “Aceștia au inspact adresele unde […] Articolul Inspecție la blocurile de locuit din Chișinău unde au început lucrările de reparație apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Igor Dodon, la ieșire din sala de judecată, a declarat că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, actuala putere vrea să lichideze opoziția și să instituie dictatura în țară. „Scopul este lichidarea forței de opoziție, pentru că este atras în dosar și PSRM. Vrea […] Articolul Igor Dodon spune că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor: Scopul este lichidarea forței de opoziție apare prima dată în abcnews.
19:15
Igor Dodon spune că este cel puțin cinic, din partea guvernării PAS, să îl învinuiască de trădare de patrie, pe când ei au angajat în instituțiile statului cetățeni străini. Declarațiile au fost făcute la ieșire din sala de judecată, după ce magistrații au decis să îl plaseze în arest la domiciliu, pentru o perioadă de […] Articolul DODON: Este cinic să mă învinuiești pe mine de trădare de patrie, când tu ai adus polițiști străini să controleze mașinile de pe drumurile noastre apare prima dată în abcnews.
18:00
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ieșit din sala de judecată, unde era așteptat de mai mulți cetățeni, care l-au aplaudat și care scandau „Dodon, nu ceda!”. Igor Dodon a declarat pentru presă că acest dosar este o comandă politică, coordonată de Ambasada SUA la Chișinău cu acceptul Maiei Sandu. „Consider acest dosar […] Articolul Primele declarații ale lui Igor Dodon, după ce a fost reținut apare prima dată în abcnews.
17:30
Lansarea cărții Identitățile Chișinăului: Arheologia Urbană, a avut loc astăzi. Aceasta a fost posibilă datorită coordonatorilor Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu.Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrarea a fost realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău de 150 de mii de lei. „Actualul volum este al șaptelea din seria „Identitățile Chișinăului” și este dedicat totalmente arheologiei […] Articolul Ion Ceban: Lansarea cărții Identitățile Chișinăului: Arheologia Urbană, a avut loc astăzi. Ce valoare culturală prezintă aceasta apare prima dată în abcnews.
15:45
Procurorul responsabil de dosarul intentat pe numele lui Igor Dodon are mai multă experiență politică, decât juridică. Declarația a fost făcută de către ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în timpul protestului de la Judecătoria Ciocana. „Și avocații râd de argumentele procurorului, care are o experiență mai mult politică, decât în Procuratură și el se ocupă de […] Articolul Procurorul responsabil de cazul Dodon are mai multă experință politică, decât juridică, spune un fost ministru al Justiției apare prima dată în abcnews.
15:45
Procurorul Petru Iarmaliuc, cel care instrumentează dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu are pregătirea necesară și este dirijat, din spate, de către un păpușar. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță, pentru NTV Moldova. „Pregătirea lui profesională sigur că nu este pentru acest dosar, dar a fost ales special, pentru […] Articolul Reniță, despre procurorul care se ocupă de dosarul lui Dodon: Nu are pregătirea necesară apare prima dată în abcnews.
14:30
Situația financiară a cetățenilor Republica Moldova este una dramatică. Oamenii cheltuiesc aproape toate veniturile sale pentru produse alimentare și cu greu fac față la achitarea facturilor. În toamnă, moldovenii s-ar putea să nu mai aibă bani pentru a-și trimite copiii la școală. Îngrijorările au fost expuse de către fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, în […] Articolul Fostul ministru al Agriculturii: Ei se tem de Dodon, de aceea și bat în el, în opoziție apare prima dată în abcnews.
13:15
Locuitorii satului Sadova, localitatea de baștină a ex-președintelui țării, au venit la Judecătoria Ciocana pentru a-l susține pe Igor Dodon. Oamenii spun că nu vor pleca, până Igor Dodon nu va fi eliberat. „Igor Dodon este un patriot al Republicii Moldova, un economist bun și bun guvernant. Guvernarea PAS nu poate face nimic, vedem că […] Articolul VIDEO// Locuitorii din Sadova au venit la judecătoria Ciocana pentru a-l susține pe Igor Dodon: Stăm aici până nu îl eliberează apare prima dată în abcnews.
13:00
Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a BCS a susținut un briefing în cadrul căruia a menționat că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de opoziție și acest lucru nu poate fi tolerat. Zinaida Greceanîi a menționat că fracțiunea BCS, care în Parlament reprezintă 1/3 din populația Republicii Moldova a înregistrat 56 de proiecte de lege […] Articolul Greceanîi: Este grav când opoziția este ignorată și acest lucru nu poate dura mult apare prima dată în abcnews.
12:30
Vicepremierul PAS, Andrei Spînu, a declarat că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate, deoarece prețul de achiziție a gazului nu mai poate fi acoperit din tariful actual de 15,18 lei. „Calculele arată că tariful care este acum nu acoperă costul gazului pe care-l achiziționăm de la Gazprom. În aprilie am avut un preț […] Articolul Vicepremierul PAS, Andrei Spînu, spune că gazul trebuie scumpit pentru cetățeni apare prima dată în abcnews.
12:00
Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina a ajuns să coste aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că vineri, pe 27 mai, un litru de benzină va costa 30,95 lei per litru, cu 19 bani mai mult, decât azi. Motorina rămâne la un preș aproape neschimbat, 27,14 lei pentru un litru. Articolul ULTIMA ORĂ! Benzina se scumpește până la 30,95 lei apare prima dată în abcnews.
11:45
În pofida speculațiilor politice apărute în presă referitor la plecarea primarului general, Ion Ceban, peste hotarele țării, în spațiul public au apărut imagini video în care au fost surprinși copiii edilului, în cadrul unui eveniment de dans „World dance masters”, organizat în Poreč, Croația. Imaginile video au fost postate de către soția primarului general, pe […] Articolul Stop dezinformării! Copiii primarului general – surprinși la un concurs în Croația apare prima dată în abcnews.
11:30
Țară, ridică-te! Rușine acestei puteri! Cu acest mesaj vin cetățenii la protestul din fața Judecătoriei Ciocana, acolo unde procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul președinte, Igor Dodon. „Nu sunt membru PSRM, sunt un simplu cetățean care a venit la acest protest pentru a spune că am obosit de ilegalități, sărăcie, genocid. Ne […] Articolul Țară, ridică-te! Rușine acestei puteri! Cu acest mesaj vin cetățenii la protestul în susținerea lui Igor Dodon apare prima dată în abcnews.
11:15
Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte, iar cererea de arest preventiv este o modalitate de presiune asupra fostului președinte. Declarația a fost făcută în fața jurnaliștilor de avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinată cererea procurorilor de a-l plasa în arest pe fostul președinte […] Articolul Maxim Lebedinschi, despre învinuirile aduse lui Igor Dodon: Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte apare prima dată în abcnews.
11:00
Așa-numitele partide pro-europene ne fură independența de 30 de ani. Declarația a fost făcută de către unul dintre liderii PSRM din raionul Sângerei, Vasile Luca, în timpul protestului din fața Judecătoriei Ciocana, acolo unde procurorii cer arest preventiv pentru Igor Dodon. Luca susține că fostul președinte de țară este pedepsit pentru că spune adevărul despre […] Articolul Vasile Luca: Așa-numitele partide pro-europene ne fură independența de 30 de ani apare prima dată în abcnews.
10:45
Membrii și simpatizanții PSRM protestează, în aceste clipe, la Judecătoria Ciocana, unde procurorii vor cere, azi, arestarea fostului președinte al țării, Igor Dodon. Manifestanții cer eliberarea lui Igor Dodon și oprirea dezmățului și ilegalităților guvernării PAS. „Această guvernare coruptă, care nu a făcut absolut nimic, a început răfuiala cu opoziția. În istoria Republicii Moldova nu […] Articolul Libertate lui Dodon! PSRM protestează la Judecătoria Ciocana, unde procurorii cer arestarea fostului președinte de țară apare prima dată în abcnews.
10:00
Detalii scandaloase în dosarul fostului președinte al țării. Procurorul care l-a reținut pe Igor Dodon și care este responsabil de acest dosar, Petru Iarmaliuc, a fost implicat în campanie electorală împotriva lui Dodon. Mai exact, la alegerile locale din 2011, când în turul doi al scrutinului din Capitală au ieșit Igor Dodon, candidat PCRM, și […] Articolul DETALII SCANDALOASE! Procurorul care l-a reținut pe Igor Dodon a făcut campanie electorală împotriva acestuia apare prima dată în abcnews.
25 mai 2022
19:45
Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, împreună cu Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău. Vlad Batrîncea a subliniat că dosarul penal împotriva fostului Președintele al Republicii Moldova, Igor […] Articolul Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu William Massolin apare prima dată în abcnews.
18:45
Procurorii anticorupție au înregistrat astăzi demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către procurorul responsabil de comunicare al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Igor Dodon a fost reținut ieri fiind suspectat corupție și trădare de […] Articolul Procurorii anticorupție solicită 30 de zile arest pentru Igor Dodon apare prima dată în abcnews.
17:45
O delegație a Primăriei, condusă de viceprimarul Ilie Ceban, a întreprins o vizită de lucru în orașul Mannheim din Germania, înfrățit cu Chișinăul. Potrivit primarului general Ion Ceban, reprezentanții municipalității au avut o întrevedere cu primarul orașului, Peter Kurz, unde au fost abordate diverse subiecte de interes comun, inclusiv: organizarea expoziției BUGA 2023, o inițiativă […] Articolul Edilul capitalei: Reprezentanții municipalității au întreprins o vizită de lucru în orașul Mannheim din Germania apare prima dată în abcnews.
17:00
Primele activități în cadrul proiectului „Green Light” au fost elaborate. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de iluminarea unei alei cu panouri solare – Green Light, strada Ion Creangă 1, sectorul Buiucani, inițiativă acceptată spre finanțare și implementare în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022. „La etapa inițială, autorii proiectului au organizat ateliere de […] Articolul Realizarea primelor activități în cadrul proiectului ,,Green Light” apare prima dată în abcnews.
16:00
Circa 9 mii de copii se vor odihni în sezonul estival 2022 în taberele de odihnă municipale, pentru care din bugetul Primăriei Chişinău au fost alocate mijloace financiare în valoare de 26 mil. 314 mii lei. Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru pregătirea taberelor constante și cele cu sejur de zi, din bugetul municipal au […] Articolul Circa 9 mii de copii se vor odihni în sezonul estival 2022 în taberele de odihnă municipale. Câți bani a alocat Primăria apare prima dată în abcnews.
13:15
Deputații PSRM, Vlad Batrîncea și Grigore Novac, au intrat în izolatorul de detenție, în care se află ex-președintele țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în timpul protestului din fața izolatorului. Parlamentarul a mai declarat că procurorul de caz, care îl investighează pe Igor Dodon, de asemena se află […] Articolul Deputații PSRM, Batrîncea și Novac, au intrat în izolator, la Igor Dodon apare prima dată în abcnews.
13:00
Astăzi, Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Interlocutorii au discutat mai multe probleme actuale din domeniul colaborării bilaterale, precum și chestiuni legate de securitatea regională. Conducerea Partidului Socialiștilor și-a exprimat îngrijorarea vizavi […] Articolul PSRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău apare prima dată în abcnews.
12:30
Prețul la carburanți continuă să crească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că joi, 26 mai, un litru de benzină va costa 30,76 lei/litru, cu 16 bani mai mult. Motorina se va scumpi cu 5 bani și va fi vândută la un preț de 27,15 lei/litru. Articolul FLASH! Joi, benzina va fi și mai scumpă – 30,76 lei/litru apare prima dată în abcnews.
11:30
PSRM nu va tolera presiunile și răfuielile politice la adresa sa din partea guvernării PAS, a declarat Secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, la protestul organizat în fața parlamentului. Deputatul a declarat că ceea ce face acum puterea cu fostul președinte al țării, Igor Dodon, este o crimă fără termen de prescripție. Potrivit socialistului, metodele […] Articolul Batrîncea: PSRM nu va tolera presiunile și răfuielile politice la adresa sa din partea guvernării PAS apare prima dată în abcnews.
11:30
Este pentru prima dată în istoria R.Moldova, când un ex-președinte este arestat, iar pretextul este unul inventat. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în timpul protestului din fața Parlamentului. Țîrdea susține că astfel Maia Sandu a dorit să își facă un cadou, de ziua ei de naștere. „Când Dodon a numit-o […] Articolul Țîrdea: Dodon e acuzat de scheme. Să îmi explicați, ce scheme sunt astea, când gazul costa 4 lei, iar acum 24 lei, benzina era 15 lei, iar azi e 30 lei apare prima dată în abcnews.
11:00
Protestatarii PSRM au pornit, în marș, prin centrul Capitalei. Manifestanții scandează „Libertate lui Dodon! Jos Guvernul! Jos Maia Sandu! Nu dictaturii!”.Trecând pe lângă clădirea Guvernului, protestatarii au strigat „Rușine Gavrilița! Demisie!”. Membrii și simpatizanții PSRM continuă protestele împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă. În această dimineață, manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului și […] Articolul Jos Guvernul! Libertate lui Dodon! PSRM a organizat un marș în susținerea fostului președinte și împotriva ilegalităților comise de PAS apare prima dată în abcnews.
10:45
Petru Iarmaliuc este cel, care se ocupă de dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit declarației de avere, depusă de magistrat la Autoritatea Națională de Integritate, în 2021, Iarmaliuc a avut un venit de 325 177 lei și a primit mai multe daruri generoase, precum bani, o casă, un lot de pământ și […] Articolul Anul 2021 a fost unul roditor pentru procurorul Petru Iarmaliuc, responsabil de dosarul Dodon: A primit donații sub formă de bani, casă, pământ apare prima dată în abcnews.
10:30
La solicitarea locuitorilor municipiului, Primăria Chișinău prin intermediul Direcției Generale Locativ – Comunale și Amenajare a alocat bani din bugetul municipal în vederea realizării lucrărilor de reparații. Anunțul a fost făcut de primarul general, într-o postare pe rețelele de socializare. „Astfel, pe mai multe adrese din Chișinău sunt întreprinse, sau urmează în scurt timp să […] Articolul In acest an vor fi efectuate lucrari de reparatii capitale in 75 de blocuri de locuit apare prima dată în abcnews.
09:45
„Moldovagagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de […] Articolul Moldovagaz explică de ce moldovenii vor achita 22 lei pentru un metru cub de gaz apare prima dată în abcnews.
07:45
Din 1 iunie, moldovenii ar putea achita 22 de lei pentru un metru cub de gaz. Compania Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobarea cu începere de la 1 iunie 2022 a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Acestea ar urma să se fie majorate cu 58% – […] Articolul Ultima Oră! Începând cu 1 iunie, cetățenii ar putea achita pentru un metru cub de gaz 22 lei apare prima dată în abcnews.
24 mai 2022
22:00
Fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că reținerea lui Igor Dodon este ilegală. Diacov a declarat la un post privat de televiziune că judecătorul este cel, care ar trebui să ia decizia reținerii lui Dodon, în urma examinării probelor prezentate de procuror. „Este o ilegalitate, un abuz al procurorilor și este ilegal, […] Articolul Ivan Diacov, despre reținerea lui Dodon: Este o ilegalitate, un abuz al procurorilor și este ilegal, și abuziv 100 de procente apare prima dată în abcnews.
17:00
Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, îndeamnă cetățenii să iasă în stradă și să-și apere țara. Mesajul a fost transmis în timpul protestului organizat de PSRM, în fața Președinției. „Ieșiți masiv, este în pericol țărișoara noastră, Republica Moldova. Acum este clar pentru ce conducerea actuală este aplaudată la foruri intenționale, pentru ce ni se spune că neutralitatea […] Articolul Alla Darovannaia îndeamnă cetățenii să iasă în stradă și să-și apere țara apare prima dată în abcnews.
15:00
PAS a mințit cetățenii Republicii Moldova și nu i-a cruțat nici pe votanții săi. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist, Irina Lozovan, în timpul protestului din fața Parlamentului. Lozovan a amintit că lozincile PAS, în timpul campaniei electorale, erau despre justiția corectă, consolidarea societății și egalitate socială, dar realitatea de astăzi arată total […] Articolul Irina Lozovan: PAS este sinonimul sărăciei și a rușinii apare prima dată în abcnews.
15:00
Guvernarea PAS amenință zilnic opoziția cu dosare, dar nu va reuși să ne închidă pe toți, așa metode pe noi nu ne sperie. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Grigore Novac, la protestul organizat de socialiști în fața Parlamentului.”Ceea ce fac ei astăzi nu este altceva decât o crimă împotriva propriului popor, care nu […] Articolul Novac: Ceea ce fac ei astăzi nu este altceva decât o crimă împotriva propriului popor, care nu are termen de prescripție apare prima dată în abcnews.
14:15
Cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova consideră că azi în țară este mai multă corupție, decât acum un an. Sunt datele sondajului realizat de CBS-AXA, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) din România. Potrivit cercetării, aproape 44 […] Articolul Moldovenii spun că azi în țară este mai multă corupție, decât acum un an (sondaj) apare prima dată în abcnews.
14:15
Membrii și simpatizanții PSRM s-au adunat în centrul Capitalei și protestează împotriva ilegalităților guvernării PAS. Manifestanții au venit cu pancarte pe care sunt scrise mai multe lozinci: „Nu răfuielilor politice! Nu capturării statului! Vrem justiție corectă! Jos mâinile de pe opoziție!”. Precizăm că în această dimineață procurorii au descins în casa președintelui de onoare al […] Articolul Membrii și simpatizanții PSRM s-au adunat în centrul Capitalei și protestează împotriva ilegalităților guvernării PAS apare prima dată în abcnews.
13:00
Încă 50 de stații de așteptare a transportului public sunt în proces de reabilitare. Potrivit primarului general Ion Ceban, la finele anului trecut au fost reparate 50 de stații de așteptare a transportului public. Astfel, în total, 360 de stații de așteptare au fost renovate în ultimii doi ani de către Primăria Chișinău, împreună cu […] Articolul Reabilitarea a 50 de stații de așteptare a transportului public din capitală apare prima dată în abcnews.
13:00
Duminică, 22 mai, Caravana Europeană a ajuns la Сetatea Soroca.  Târgul de produse autohtone, activitățile pentru copii și concertul susținut de Vali Boghean Band, au fost doar câteva dintre ingredientele unei sărbători, organizate de Banca Europeană de Investiții (BEI), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Organizatorii au reușit să îmbine obiectivul de promovare a agriculturii […] Articolul Orășelul european de la Nistru: Peste 1.500 de oameni au vizitat Caravana Europeană organizată la Сetatea Soroca apare prima dată în abcnews.
12:00
Situația energetică a Republicii Moldova rămâne incertă, iar guvernarea PAS nu știe dacă în iunie țara noastră va primi gaze naturale din Federația Rusă. Despre aceasta vicepremierul Andrei Spînu a declarat în cadrul unei conferințe de presă. „Moldovagaz este în contact cu Gazprom, noi discutăm cu Moldovagaz, la moment nu avem alte informații decât cele […] Articolul Situația rămâne incertă! Guvernarea deocamdată nu știe dacă țara noastră va primi gaz în iunie apare prima dată în abcnews.
11:30
Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la consolidare și dialog, și a îndemnat-o pe șefa statului, Maia Sandu, să dea dovadă că este președintele întregii țări și nu a unui partid politic.Deputatul PSRM a calificat, la un briefing, drept persecuție politică reținerea fostului președinte al țării, Igor Dodon, […] Articolul Zinaida Greceanîi: Noi trebuie să ne consolidăm și acesta este rolul principal al președintelui țării, nu este președintele unui partid politic, ci este președintele întregii țări apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.