LA BĂLȚI S-A DESCHIS PRIMUL ȘI SINGURUL CENTRU DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII PENTRU COPIII CU AUTISM

BTV, 3 December 2019 18:00

De  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, la Bălți s-a deschis primul și singurul Centru din regiunea de nord a țării pentru copiii cu autism și părinții lor. Acest centru este amplasat în grădinița nr. 30, iar în timp ce spațiile sale constau doar din câteva camere închiriate de la grădiniță, cu toate acestea, voluntarii […] Сообщение LA BĂLȚI S-A DESCHIS PRIMUL ȘI SINGURUL CENTRU DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII PENTRU COPIII CU AUTISM появились сначала на BTV.

Read more

• • •

More news from BTV

More than 2 days ago
19:00
În Bălți, a fost lansat un proiect pentru socializarea persoanelor cu dizabilități, în care 10 persoane sunt deja relocate în așa-numita locuință de instruire. Acolo învață o viață independentă – să gătească, să spele, să curețe, să aibă grijă singuri de ei . Totul este aranjat în case în așa fel încât să le fie […] Сообщение PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI LE SUNT OFERITE LOCUINȚE ȘI SUNT ÎNVĂȚAȚI SĂ FACĂ TREBURILE CASNICE появились сначала на BTV.
18:50
La data de  5 decembrie, Renato Usatîi s-a întâlnit cu activiștii și reprezentanții societății ciile în Primăria Bălți. Principalul subiect al întâlnirii a fost soluția problemei construcției ilegale a clădirilor din oraș. Activistii au vorbit puțin despre clădirile ilegale, primarul nu a auzit propuneri concrete pentru rezolvarea problemei. Potrivit lui Usatîi, situația este complicată de […] Сообщение RENATO USATÎI SCHIMBĂ FORMATUL DE COMUNICARE AL ADMINISTRAȚIEI CU ORĂȘENII появились сначала на BTV.
18:50
Locatarii blocului de pe strada Mihail Leseciko 6A se plîng, că apa din canalizare le înneacă subsolul. Аceastă problemă există deja de 20 de ani. Această casă face parte din asociația locatarilor. Adică, acest bloc locativ se deservește din bugetul oamenilor. Locatarii blocului spun, că președintele asociației nu a interprins nici o măsură de rezolvare […] Сообщение MIROS DE INSUPORDABIL SI UN SUBSOL, INUNDAT CU APA DIN CANALIZARE. COȘMARUL PRIN CARE TREC LOCATARII UNUI BLOC появились сначала на BTV.
18:50
Recent în Teatrul Național din Bălți «Vasile Alexandri» a fost organizat un eveniment festiv pentru copiii cu dizabilități. O mare de zâmbete și emoții pozitive – de dragul unor astfel de momente, potrivit organizatorilor concertului, merită să trăiești. Copilor leau dorit ca toate visele lor să devină realitate, ca bucuria să le împodobească mereu fețele, […] Сообщение LA BĂLȚI A FOST ORGANIZAT UN CONCERT DE CARITATE PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI появились сначала на BTV.
18:40
Fiecare instituție de învățământ din Bălți are propriul destin, propria poveste. Această istorie o are și Liceul  M. Lomonosov, care este unul dintre cele mai vechi din oraș. Peste 75 de ani de existență, și-a schimbat 8 nume și a trecut de la o școală primară la un liceu teoretic. Dorințe bune, amintiri despre școala […] Сообщение UN LICEUL DIN BĂLȚI ȘI-A SĂRBĂTORIT ANIVERSAREA DE 75 DE ANI появились сначала на BTV.
18:40
Bălțenii sunt invitați la o audiere publică privind bugetul orașului. Acesta este cel mai important document, conform căruia municipalitatea va trăi în anul 2020. Oricine poate lua parte la această audiere și poate face propuneri cu privire la formarea bugetului orașului. Audierile vor avea loc pe data de 14 decembrie, la ora 11:00, în incinta […] Сообщение BĂLȚENII SUNT INVITAȚI LA AUDIERI PUBLICE PRIVIND BUGETUL ORAȘULUI появились сначала на BTV.
18:40
În perioada 4 – 7 decembrie, la Bălți a avut loc un turneu internațional de box, în memoria maeștrilor sportului din Republica Moldova Boris Petuhov și Grigore “Țisaria. La competiție au participat peste 100 dintre cei mai buni sportivi din Kazahstan, Cipru, România, Polonia, Uzbekistan, Belarus, Ucraina și Moldova. Școala de box Bălți a fost […] Сообщение BOXERII DE LA BĂLȚI AU OBȚINUT 7 MEDALII DE AUR, 8 DE ARGINT ȘI 13 DE BRONZ появились сначала на BTV.
18:40
Pentru reparația drumurilor din Bălți, în anul 2020 din bugetul municipal  vor fi cheltuiți aproximativ 17 milioane de lei. Suma a crescut cu un milion și jumătate față de anul trecut, dar, potrivit vice-primarului, acest lucru nu este suficient pentru reparații capitale. O altă parte a banilor municipiul î-l va primi din Fondul Rutier. Astăzi, […] Сообщение AUTORITĂȚILE DIN BĂLȚI CAUTĂ SOLUȚII ALTERNATIVE PRIVIND REPARAȚIA DRUMURILOR появились сначала на BTV.
5 December 2019
19:00
Poliția rutieră a efectuat la Bălți un raid special. Polițiștii urmăreau cum pietonii traversează drumul. Celor care au încălcat regulile de circulația rutieră le-au expliat, că pietonul este, de asemenea, un participant al traficului rutier. Șoferii spun că uneori pot observa pietonii chiar în ultimul moment, când ei apar brusc pe drum, traversându-l în locul […] Сообщение INSPECTORII DE CIRCULAȚIA RUTIERĂ AU URMĂRIT PIETONII CARE TRAVERSEAZĂ DRUMUL NEREGULAMENTAR появились сначала на BTV.
18:40
Drumurile din Bălți s-au acoperit cu crustă de gheață. Viceprimarul de Bălți a verificat starea lor în dimineața zilei de 4 decembrie. În cadrul întâlnirii cu reprezentanții întreprinderilor comunale, el a cerut să fie presurate cu nisip nu numai autostrăzile centrale, ci și drumurile și trotuarele din tot orașul. «С центральными дорогами вы справились, а […] Сообщение VICEPRIMARUL A CERUT CÂT MAI RAPIDĂ PRESURAREA CU NISIP A DRUMURILOR DE ACCES SECUNDARE появились сначала на BTV.
3 December 2019
18:00
De  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, la Bălți s-a deschis primul și singurul Centru din regiunea de nord a țării pentru copiii cu autism și părinții lor. Acest centru este amplasat în grădinița nr. 30, iar în timp ce spațiile sale constau doar din câteva camere închiriate de la grădiniță, cu toate acestea, voluntarii […] Сообщение LA BĂLȚI S-A DESCHIS PRIMUL ȘI SINGURUL CENTRU DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII PENTRU COPIII CU AUTISM появились сначала на BTV.
2 December 2019
18:40
Ecologiștii și oamenii de știință bat  alarma. Solul cernoziom fertil din Moldova, este contaminat cu substanțe chimice ,pesticide și îngrășăminte minerale. Populația din republică suferă de această situație deoarece  poluarea solului are un efect negativ asupra alimentelor pe care le consumăm zilnic. Experții spun că potențialul solurilor de a combate poluarea este limitat. Și spun […] Сообщение CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI появились сначала на BTV.
18:40
La Bălți, lângă casa din stradă Stefan cel Mare a fost găsit cadavrul unui tînăr de 22 de ani care s-a aruncat în gol  de la etajul 14. Tragedia s-a petrecut pe data de 1 decembrie. Martorii oculari au chemat poliția și o ambulanță la fața locului. Medicii au constatat moartea unui tânăr. Purtătoarea de […] Сообщение LA BĂLȚI UN TÎNĂR S-A ARUNCAT ÎN GOL DE LA ETAJUL 14 появились сначала на BTV.
18:30
La data de 1 decembrie, țara vecină și-a sărbătorit sărbătoarea națională – Ziua Națională a României, care este dedicată unui eveniment istoric: în prima zi a lunii decembrie în anul 1918, la Adunarea Națională a României, Transilvania și Banat, românii din Transilvania și Banat au decis să se unească cu România. Aceast eveniment a fost […] Сообщение ADEPȚII REUNIRII CU ROMÂNIA AU DESFĂȘURAT LA BĂLȚI UN TRICOLOR IMENS появились сначала на BTV.
18:30
La Bălți, la data de 2 decembrie, a fost petrecută pe ultimul drum directorul întreprinderii municipale Gospodăria Locativ-Comunală Tatiana Parascan. Ea s-a stins din viață vineri, 30 noiembrie, după o boală grea la 56 de ani. A fost o femeie muncitoare și bună la suflet, mereu cu zâmbetul pe față, câte odată era severă, dar […] Сообщение LA BĂLțI A FOST PETRECUTĂ PE ULTIMUL DRUM TATIANA PARASCAN появились сначала на BTV.
18:30
În Bălți vor fi ilumineze suplimentar toate trecerile de pietoni, astfel încât șoferii să poată vedea clar pietonul. Noaptea și în condiții de vizibilitate slabă, șoferul nu reușește să reacționeze la o persoană care apare brusc din întuneric. O bălțeancă, care a venit la întâlnirea cu primarul de Bălți Renato Usatîi, a spus că a […] Сообщение TRECERILE PIETONALE DIN BĂLȚI VOR FI ILUMINATE SUPLIMENTAR появились сначала на BTV.
29 November 2019
16:30
La data de 27 noiembrie, în Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți, a fost deschisă o expoziție de artă decorativă și aplicativă dedicată artei lui Ion Dascal. Trecând prin sală, suntem încă o dată convinși că regiunea noastră este bogată în talente. Meșterul s-a oferit să ne arate cele mai bune lucrări. Paleta expoziției […] Сообщение MEȘTERUL POPULAR ION DASCĂL S-A ÎMPĂRTĂȘIT CU MĂIESTRIA SA появились сначала на BTV.
16:20
O delegație de experți în domeniul sistemelor informaționale geografice și urbanism – designeri, arhitecți și urbaniști din Republica Cehă a venit în vizita de lucru la Bălți. În cadrul proiectului inițiat de Agenția de Dezvoltare Cehă, următorii trei ani ei vor lucra împreună cu experți locali și vor ajuta la schimbarea aspectului și a infrastructurii […] Сообщение USATÎI: SPECIALIȘȚII DIN CEHIA SUNT PENTRU BĂLȚI CA UN CADOU, CARE NU POATE FI NEGLIJAT появились сначала на BTV.
16:20
În timp ce problema maidanezilor va rămâne pentru oameni un cip de negociere, numărul câinilor și pisicilor fără stăpân pe străzile orașului va crește. Această opinie este împărtășită de activistul mișcării pentru drepturile animalelor, Dmitrii Belousov. TOATĂ LUMEA ESTE DE VINĂ. ÎN TIMP CE SOCIETATEA DISCUTĂ, NUMĂRUL CÂINILOR VAGABONZI CREȘTE TOATĂ LUMEA ESTE DE VINĂ. […] Сообщение TOATĂ LUMEA ESTE DE VINĂ. ÎN TIMP CE SOCIETATEA DISCUTĂ, NUMĂRUL CÂINILOR VAGABONZI CREȘTE появились сначала на BTV.
More news
©2004—2019 News.yam.md. All news stories belong to mentioned sources. Please contact the source for any queries you may have regarding the content it provides.Terms of Use.