Acum 10 minute
16:00
Scandalul în care este vizat președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, care ar fi comis mai multe ilegalități în timp ce activa la Curtea Penală Internațională, a ajuns în Parlament. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea acestuia în plen, iar președintele Comisiei juridice, Veronica Roșca, a declarat că acuzațiile din investigația jurnalistică sunt nefondate și că se încearcă subminarea procesului de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor.
16:00
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, spune că a revoluționat instituția pe care o conduce. Asta chiar dacă recunoaște că nu a reușit să livreze rezultatele așteptate de societate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. De asemenea, Dragalin a insistat asupra ideii ca Procuratura Anticorupție să fie comasată cu CNA, iar în loc să fie constituită o entitate după modelul Direcției Naționale Anticorupție din România.
16:00
Alexandru Berlinschii a renunțat la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale. Berlinschii, care era și secretar executiv al CEC, și-a anunțat demisia într-un mesaj pe Facebook.
16:00
Aprovizionarea cu apă potabilă a satelor este încă un vis pentru mulți oameni. Stau în așteptare și cei peste o mie de locuitori ai satului Rădenii Vechi, din lunca Prutului. Primăria zice că singura soluție este implementarea proiectului „Satul European 2”, pentru care a și depus actele necesare.
16:00
Știrile Pro TV de la ora 13:00 cu Daniela Andreev - 28.03.2024
16:00
La Campionatul Mondial WDSF de dans sportiv, dedicat seniorilor și desfășurat la Budapesta, Ungaria, Republica Moldova a obținut o medalie de bronz, conform informațiilor furnizate de MOLDPRES.
16:00
Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău a fost dată în exploatare, după ce a fost renovată și dotată cu mobilier și echipamente medicale noi. La evenimentul de inaugurare, care a avut loc pe 28 martie, au participat inclusiv președintele Parlamentului Igor Grosu și ministra Sănătății Ala Nemerenco.  Pe lângă […] The post Secția de terapie intensivă de la spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău, inaugurată. Grosu: „Construim o medicină modernă” appeared first on NewsMaker.
16:00
Contrar celor convenite anterior în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, de a crea un mediu predictibil și prielnic desfășurării procesului educațional în cele 8 [...] Articolul [REINTEGRARE] Noi măsuri unilaterale la adresa școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:00
Parlamentul a votat în prima lectură un nou pachet de reducere a birocrației în domeniul economic. Modificările legislative au scopul de a dezvolta un sistem de control eficient și previzibil, de a reduce povara controlului și sancțiunilor inechitabile, de a încuraja investițiile. Potrivit autorităților, noile reglementări vor contribui la scăderea timpului dedicat pentru proceduri de […] Articolul Un nou pachet de reducere a birocrației pentru întreprinderi și mediul de afaceri, aprobat de Parlament apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Deputații au votat o nouă componență a Consiliului pentru egalitate joi, 28 martie, în ședință plenară. Cei cinci membri selectați în urma concursului sunt: Carolina Bagrin, Ian Feldman, Victorina Luca, Andrei Lungu, Gheorghina Drumea. Doi dintre noii membri, Ian Feldman și Victorina Luca, se regăsesc în componența Consiliului numit de Parlament în anul 2018. Astfel,...
16:00
Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenția de presă rusă. Ministerul condus de Serghei Lavrov a dat drept exemplu modernizarea bazei Mihail Kogălniceanu și a anunțat că va „monitoriza acțiunile României”, transmite Digi 24. Rușii...
16:00
Astazi, 28 martie, în semn de recunoștință pentru devotamentul față de România și pentru importantele servicii militare aduse țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul de război Constantin Cojocari, în etate de 105 ani, a primit decorația conferită de Președintele României, Klaus Werner Iohannis, Crucea Națională “Serviciul Credincios”, clasa a III-a, cu însemn de pace, pentru militari.
16:00
De regulă, cele mai frumoase afaceri încep de la o pasiune și dorința arzătoare de a crea ceva ce te reprezintă. Anume așa a luat viață brandul de articole vestimentare Vestiti, fondat acum 9 ani de tânăra antreprenoare Ina Rusu. Economistă de profesie, aceasta a început să confecționeze haine pentru fiica sa, ca în 2015, susținută de familie și prieteni, să-și lanseze primul atelier și magazin.
16:00
Eduard Panea, membru al Consiliului Superior al Procurorilor, ia locul președintelui CSP, Dumitru Obadă, cât timp ultimul se va afla în concediu. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului.
16:00
Agenția pentru Securitate Internă a Poloniei (ABW) a anunțat, joi, o operațiune în desfășurare care vizează o rețea rusească de spionaj. Operațiunea are loc în coordonare cu servicii din alte țări. „ABW acţionează în cadrul unei anchete privind activităţi de spionaj desfăşurate în numele Rusiei împotriva unor state şi instituţii ale Uniunii Europene”, a scris, […] Articolul Serviciile poloneze anunță o operațiune împotriva unei rețele rusești de spionaj apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Un accident violent s-a produs astăzi pe o stradă din Capitală. La fața locului au intervenit oamenii legii. Totul s-a întâmplat la ora 13:30, pe strada Ismail din Chișinău. În accident au fost implicate două automobile de model Audi și Peugeot. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. sursa URMĂREȘTE-NE PE CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM PENTRU […] Articolul VIDEO// Accident violent pe strada Ismail din Chișinău: Două automobile au fost implicate apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Deputata Marina Tauber, fosta reprezentantă a partidului Șor, susține că va contesta rezultatele alegerilor locale generale din noiembrie 2023. Potrivit acesteia, decizia vine în urma hotărârii Curții Constituționale, care a ... Post-ul Marina Tauber solicită anularea rezultatelor alegerilor locale din 2023 apare prima dată în Unica.md.
16:00
16:00
Antreprenorii din R. Moldova vor putea să conteste deciziile de control în instanță, iar abuzurile inspectorilor vor fi sancționate. Noile pre...
16:00
Autoritățile renunță la ideea creării Judecătoriei Ialoveni. Mai mult decât atât, numărul instanțelor va fi micșorat cu o unitate. Ministerul Justiției a prezentat proiectul privind revizuirea hărții judiciare, urmare a consultărilor. Documentul urmează să fie examinat în cadrul ședinței Guvernului în următoarele săptămâni. Deși inițial se propunea majorarea numărului instanțelor de judecată de la 15 la 16, prin crearea Judecătoriei Ialoveni care la moment face parte din Judecătoria Hîncești, mi...
16:00
Cu suportul financiar al Uniunii Europene și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, UNICEF și PNUD vor îmbunătăți calitatea educației în școlile din Moldova.
16:00
Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în prima lectură, de 72 de deputați.Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în colaborare cu Agenția Națională Arheologică, în ba
16:00
Serviciul Vamal a demarat un proiect pilot, la postul vamal Leușeni, de testare a echipamentului staționar și a 24 unități de bodycameră cu care vor fi dotați funcționarii vamali din prima și a doua linie de control.Echipamentul este destinat pentru sporirea siguranței proprii în desfășurarea atribuțiilor de serviciu a funcționarilor vamali, notează Noi.md.{{732400}} Astfel, funcționarii v
16:00
Ghidul metodologic culinar, destinat organizării alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie, reprezintă un document tehnologic care aduce în prim-plan importanța acestui aspect fundamental pentru sănătatea și bunăstarea celor mici.Acest document, elaborat în premieră, la solicitarea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, în conlucrare cu Agenția Națională pentru Siguran
Acum 30 minute
15:50
Republica Moldova va introduce în locul buletinelor ...
15:50
În Republica Moldova, în 2024, regula care impune autorizarea ...
15:50
Amcham Moldova propune unificarea cotei TVA la produsele ...
15:50
O secție din cadrul spitalului „Gheorghe Paladi” a fost reparată capital Secția anestezie și terapie intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a fost inaugurată astăzi după reparație capitală. „Secția ATI își mărește capacitatea, de la 6 la 13 paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, pacienți cu patologii cardiovasculare, patologii chirurgicale și ginecologice. Laboratorul, dotat cu mobilier și echipamente medica...
15:50
15:50
Zece școli vor fi renovate și dotate cu echipament modern în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Accentul va fi pus pe digitalizarea instituțiilor. Proiectul are un buget de zece milioane de euro și va fi implementat în următorii patru ani.
15:50
Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa întâi la instituțiile de învățământ din Chișinău începând cu 1 aprilie. Unii locuitori ai capitalei spun că nu vor zăbovi și că vor depune actele chiar în prima zi, deoarece cred că vor fi multe solicitări. Responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport ne-au spus că pentru anul de studii 2024-2025 urmează să fie înregistrați în clasa întâi peste zece mii 400 de copii.
15:50
Trebuie sau nu pedepsit elevul, care a încălcat regulamentul școlii și cine este în drept să facă acest lucru? Guvernul susține ideea sancționării adecvate a elevului nedisciplinat, dar mai multe organizații civice consideră că astfel de măsuri nu sunt potrivite. „E o problemă complexă”, afirmă părinții celor vizați.
15:50
E urmărit penal fiindcă, pe vremea când era premier, a zburat cu companii private, transferând costurile către contribuabilii letoni și europeni.
15:50
În orașul Ungheni a fost lansat primul Club al Vârstnicilor, un spațiu inovator care oferă activități și servicii diverse pentru îmbunătățirea sănătății, stimularea dialogului dintre generații și promovarea incluziunii sociale.
15:50
O problemă de erecție poate fi ceva normal, dacă apare rar, sau poate fi ceva mai grav dacă apare des. Unele remedii din plante pot să ajute în cazul disfuncției erectile, însă înainte de a le încerca, e bine să discuți mai întâi cu un medic. Disfuncția erectilă este cea mai raportată problemă de natură sexuală […]
15:50
Parlamentul a votat în prima lectură un nou pachet de reducere a birocrației în domeniul economic. PROIECTUL ce prevede modificarea unor acte normative în domeniul controlului activității de întreprinzător în Republica Moldova a fost susținut de 62 de deputați. Modificările legislative au scopul de a dezvolta un sistem de control eficient și previzibil, de a reduce povara […]
15:50
Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate. Un cetățean al Indiei s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere neveridic în PTF Otaci, unde polițiștii de frontieră i-au deconspirat planul. Cazul a fost înregistrat ieri, 27 martie curent.  Pentru a ieși din Republica Moldova, la controlul de … Articolul Un cetățean străin și un conațional depistați cu acte false la frontiera de Nord apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Președinția dezminte falsul privind convoiul prezidențial Secretarul cec și-a anunțat demisia Primarul capitalei a ținut un discurs la Strasbourg Angajații vamali, dotați cu dispozitive de înregistrare video Сât de des practică sportul chișinăuienii The post VIDEO Ceban se plânge UE, vameși cu camere de filmat, încă o demisie răsunătoare la CEC / NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:50
15:50
De la începutul invaziei ruse în Ucraina 1339 cetăţeni refugiați, dintre care 926 femei şi 413 bărbaţi, și-u găsit un loc de muncă în R. Moldova. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1029), UTA Găgăuzia (57), Bălţi (64).
15:50
Doi bărbați au fost plasați sub arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Judecătoria din Sebeș, în urma unui caz şocant de viol și sechestrare. Femeia de 49 de ani a fost victima acestui atac brutal, în care agresorii au violat-o, au amenințat-o cu moartea și au bătut-o, apoi au ținut-o … Articolul Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia apare prima dată în BreakingNews.
15:50
Meteorologii români avertizează cu privire la intrarea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană. Așadar, în noaptea de 28 spre 29 martie, masele de aer vor depăși aria geografică a României şi se vor îndrepta spre Republica Moldova și Ucraina, scrie  ziua.md. Din hărțile prezentate de Administrația Națională de Meteorologie […] Articolul Meteorologii avertizează! Un nor de praf saharian va acoperi întreaga țară apare prima dată în ea.md.
15:50
În satul Fundurii Vechi din raionul Glodeni au fost finalizate cu succes trei proiecte, în valoare totală de peste 6 milioane de lei, finanțate în mare parte prin intermediul Programelor Naționale „Satul European” și „Satul European Expres”. Acestea au dus la îmbunătățirea condițiilor de învățământ și de igienă la Grădinița și Gimnaziul din localitate. Ca […] Post-ul (FOTO) La Fundurii Vechi, raionul Glodeni – finalizate trei proiecte apare prima dată în Provincial.
15:50
Parlamentul a ratificat un acord de comerț liber cu Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei și..
15:50
Deputații Partidului șor, interzis în Republica Moldova, intenționează să ceară anularea rezultatelor alegerilor locale din Republica Moldova din toamna anului trecut, a declarat joi vicepreședintele formațiunii politice Marina Tauber. La 26 martie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituționale amendamentele la Codul electoral care restricționează participarea la alegeri, care au afectat, în special, deputații […] Articolul Marina Tauber: Vom solicita anularea alegerilor locale apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Contrar celor convenite anterior în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, de a crea un mediu predictibil și prielnic desfășurării procesului educațional în cele 8 școli cu predare în limba română din regiune, de-a lungul timpului Tiraspolul sub diferite pretexte, de altfel nefondate, refuză abordarea atât în esență, cât și de principiu, a majorității subiectelor de actualitate din domeniul educațional. Aceștia refuză inclusiv convocarea de aproape doi ani a ședinței grupurilor de lucru pentru educație unde sunt antrenați experți de pe ambele maluri, precizează un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.
15:50
15:45
Condiții mai bune pentru exporturile din R. Moldova pe una dintre cele mai bogate piețe din lume! Parlamentul de la Chișinău a ratif...
15:40
Barcelona și-a prezentat ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro la un congres din Londra Barcelona se va întoarce pe Camp Nou în noiembrie 2024, când lucrările la reconstrucția stadionului vor fi finalizate în proporție de 66%. Lucrările la stadionul catalanilor decurg conform planului, iar totul indică faptul că termenele stabilite de conducerea clubului și compania turcă Limak Construction vor fi respectate. Congresul, organizat de Global Sports Venue Alliance, se desfăşoară la Tottenham Hotspur...
15:40
Un accident violent s-a produs astăzi pe o stradă din Capitală. La fața locului au intervenit oamenii legii. Totul s-a întâmplat la ora 13:30, pe strada Ismail din Chișinău. În accident au fost implicate două automobile de model Audi și Peugeot. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul VIDEO Accident pe o stradă din Chișinău! Două mașini s-au ciocnit violent apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.