Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie

Interlic, 17 ianuarie 2016 20:37

„Astăzi Consiliul Politic Naţional a avut o dezbatere, ca de obicei, plină şi a luat câteva decizii foarte importante pentru partid şi pentru situaţia politică din ţară. În primul rând, CPN a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal şi rezultatele politice obţinute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Ieri
23:20
Stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, problemele existente și posibilitățile de dezvoltare ale acestora, au fost discutate astăzi la Moscova de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al economiei, în cadrul unei întrevederi de lucru cu viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Rogozin.
23:10
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, astăzi, cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23-27 mai 2016. Premierul a mulţumit reprezentanţilor misiunii FMI pentru munca efectuată şi a reconfirmat determinarea Guvernului de a avea un Acord cu FMI.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Bernd-Berhard Fabritius, raportorul Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și co-raportor pentru Republica Moldova din partea Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag, Germania.
22:00
Premierul a ţinut să mulţumească partenerilor europeni pentru suportul de durată în implementarea agendei de reforme și susținerea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin proiecte de asistență pe domeniul dezvoltării regionale.
21:50
În legătură cu majorarea de către unii operatori de pe piața produselor petroliere a preţului la carburanți, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat demararea, în regim de urgentă, a unei dezbateri publice pe aceasta temă, cu implicarea companiilor din domeniu şi a societăţii civile pentru a clarifica, transparent, validitatea argumentelor invocate de petroliști, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor în prezent.
21:40
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, întreprinde, în perioada 26 - 28 mai curent, o vizită de lucru în Federația Rusă, unde va participa la reuniunea Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente. La Moscova Octavian Calmîc va avea un șir de întrevederi bilaterale cu colegii din alte state CSI, în cadrul cărora vor fi discutate relațiile bilaterale pe dimensiunea comercial-economică.
21:40
În cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE) din 25 mai 2016, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, s-a discutat punctual fiecare acţiune din Foaia de parcurs privind reformele prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, în vederea asigurării unei monitorizări stricte a îndeplinirii prevederilor din document.
25 mai 2016
22:40
Proiectul Legii cu privire la caracterul definitiv al decontării în sistemele de plăți și de decontare a instrumentelor financiare instituie un cadru legal unic, care va reglementa sistemul de plăți și de decontare a instrumentelor financiare prin intermediul sistemului informațional de plăți interbancare al Băncii Naționale a Moldovei.
22:31
Şeful Executivului a apreciat rolul investitorului în dezvoltarea industriei zahărului din țara noastră şi a vorbit despre paşii întreprinşi de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri prin pârghii directe, precum simplificarea cadrului de reglementare, reforma instituțiilor de control, asigurarea stabilității și predictibilității legislației naționale.
22:31
În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre vizita misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Republica Moldova, în perioada 23-27 mai curent.
22:31
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, un proiect de lege privind ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova, SA CET-Nord și BERD pentru finanțarea proiectului de reabilitare a sistemului termoenergetic din municipiul Bălți. Grantul în valoare de 3 mln. Euro va fi alocat din Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și de Mediu (E5P).
22:21
Documentul vine să fortifice independenţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), instituind totodată norme mai transparente de activitate a instituţiei.
22:10
Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu echipa Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care se află într-o scurtă vizită de lucru la Chișinău, în perioada 23-27 mai 2016.
16:50
Vinuri produse în Moldova, premiate internațional vor putea fi degustate la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. Evenimentul care va avea loc în data de 26 mai 2016 la Chișinău va aduce în atenția pasionaților sute de vinuri de sezon – albe și rose – inclusiv produsele distinse în acest an cu medalii și premii la concursurile internaționale.
16:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare întreprinde acțiunile necesare pentru a estima cifra reală a suprafețelor afectate de înghețurile de la sfârșitul lunii aprilie, și va sprijini agricultorilor care au avut de suferit. Măsurile care vor fi întreprinse în acest sens urmează a fi stabilite după ce va fi estimat gradul de afectare și pierderile înregistrate de fermieri.
16:30
Premierul Pavel Filip a participat, astăzi, la deschiderea Forumului Economic "Republica Moldova în noul context regional", organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), care a reunit un număr mare de reprezentanţi ai mediului de afaceri din ţara noastră, oaspeţi din străinătate, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai organismelor financiare internaţionale.
16:30
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii l-a primit astăzi pe şeful Oficiului Consiliului Europei (CoE) la Chişinău José-Luis Herrero.
16:20
Cu referire la unele declaraţii, difuzate în presă, în care sunt citate surse oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne din Federaţia Rusă privind aşa-zisa „spălătorie rusească”, Serviciul prevenire şi combaterea spălării banilor (SPCSB) al CNA vine cu următoarele precizări.
12:40
Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate de comun cu Procuratura Generală au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora au deconspirat mai mulţi militari ai Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea din cadrul unităţilor militare şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor.
12:10
Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie desfăşoară, la această oră, mai multe percheziţii într-un dosar de corupere, ce vizează atât funcţionari ai Primăriei mun. Chişinău, dar şi intermediari. Percheziţiile, care au început la primele ore ale dimineţii, au avut loc la domiciliile, automobilele şi birourile de serviciu ale funcţionarilor.
12:10
În perioada ianuarie – martie curent, numărul utilizatorilor de Internet mobil în bandă largă (prin rețelele 3G, 4G și prin modemuri/carduri/USB - acces dedicat) a crescut, față de finalul anului 2015, cu mai bine de 53,9 mii (+3,7%) și a depășit pragul de 1,5 mil., traficul de Internet generat de aceștia a sporit, față de primul trimestru al anului 2015, cu 25% și a alcătuit 12 mil. 88 mii GB, iar volumul de vânzări a serviciilor respective s-a majorat cu 22,8% și a însumat peste 163,9 mil. lei.
23 mai 2016
19:40
Agenţia pentru Eficienţă Energetică a organiat astăzi, în comun cu Asociația Profesională COGEN România și Societatea pe Acțiuni ”Termoelectrica”, cel de-al doilea Forum pentru energie termică și cogenerare de la Chișinău.
19:40
Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din Republica Moldova, Dimitri Gvindadze.
19:40
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional(FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care se află în vizită în Republica Moldova, în perioada 23-27 mai 2016. Premierul a exprimat gratitudine oficialilor FMI pentru răspunsul prompt și disponibilitatea de a continua dialogul cu privire la politicile economice și avansarea în discutarea reformelor propuse de Guvern și BNM ca elemente importante ale unui nou program cu FMI.
19:40
La ministerul Economiei s-au desfășurat consultările moldo-ucrainene în cadrul cărora au fost analizate relațiile comercial-economice dintre două state după decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxele vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina.
19:40
Rezultatele evoluției social-economice a Republicii Moldova pe parcursul anului 2015 și prognoza actualizată a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2016-2019 au fost discutate în cadrul Consiliului Consultativ pe lângă Ministerul Economiei, condus de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc. La ședință au participat reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor nonguvernamentale, ai Confederației Naționale a Patronatului, Confederației Naționale a Sindicatului, ai sectorului privat și societății civile.
19:40
Dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), participarea instituției financiare în realizarea proiectelor investiționale în țara noastră au fost discutate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu noul șef al reprezentanței BERD la Chișinău Dimitri Gvindadze.
19:40
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, a participat luni, 23 mai 2016, la Bruxelles, la cea de-a şaptea reuniune ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), care a întrunit miniștrii afacerilor externe ai statelor membre UE şi PaE. Reuniunea a fost prezidată de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini. La eveniment a participat și comisarul pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.
18 mai 2016
00:05
La 18 mai 2016, la Sofia, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.
00:05
În marja sesiunii ministeriale a Consiliului Europei de la Sofia din 18 mai 2016, ministrul Andrei Galbur a avut întrevederi cu miniștrii de externe ai Bulgariei, Daniel Mitov și Turiciei, Mevlüt Çavuşoğlu, precum și cu secretarul de stat al ministerului de externe al României, Daniel Ioniță.
Mai multe ştiri
©2004—2016 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.