Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie

Interlic, 17 ianuarie 2016 20:37

„Astăzi Consiliul Politic Naţional a avut o dezbatere, ca de obicei, plină şi a luat câteva decizii foarte importante pentru partid şi pentru situaţia politică din ţară. În primul rând, CPN a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal şi rezultatele politice obţinute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 6 ore
23:30
Ambasada României în Republica Moldova anunță că cei care doresc să candideze pentru învăţământul de stat din România, preuniversitar și superior, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie.
23:20
Directorul financiar adjunct al ASITO şi unul dintre juriştii, reţinuţi ieri într-un dosar de delapidare a banilor întreprinderii în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, au fost arestaţi. Decizia aparţine judecătoriei Buiucani, care a admis demersul procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a învinuiţilor pe un termen de 30 şi, respectiv 25 de zile.
23:20
În contextul extinderii cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Cehă, Agenția Cehă pentru Dezvoltare (CzDA) a aprobat o nouă tranșă de asistență pentru domeniul cooperării academice și de cercetare demograficăîn 2016.
23:10
Intrarea în vigoare, începând cu 1 iulie 2016, a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, deoarece începând cu ziua de azi Moldova nu este un simplu partener al UE, dar un stat asociat la Uniunea Europeană.
23:01
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a întreprins o vizită de lucru la ÎS ”Fabrica de sticlă din Chişinău”, unde s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii și l-a prezentat colectivului pe noul director general, Ion Cârștea, numit în funcția respectivă în rezultatul unui concurs public.
Acum 12 ore
19:30
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE. Reuniunea are loc în perioada 1-5 iulie 2016, la Tbilisi, Georgia. Din componența delegației fac parte deputații Sergiu Sîrbu, Ion Casian și Anatolie Gorilă.
19:30
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur a avut astăzi, 1 iulie, o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în marja reuniunii Consiliului miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) la Soci.
Acum 24 ore
14:30
Parlamentul și Guvernul s-au convocat în ședință de lucru comună pentru a examina progresele și restanțele în implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare, sincronizarea agendelor comune între Parlament și Guvern și prioritățile pentru sesiunea legislativă de toamnă. Ședința a avut loc în contextul intrării în vigoare depline, de astăzi, a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE.
14:20
În rezultatul unui concurs public și transparent, ministerul Economiei a selectat doi potențiali candidați pentru funcția vacantă de administrator principal al Zonei Economice Libere (ZEL) ”Bălți”.
12:31
Cinci persoane din cadrul ASITO au fost reţinute aseară de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Este vorba despre directorul financiar adjunct al instituţiei, contabilul-şef, dar şi trei angajaţi ai Serviciului juridic.
12:31
Cabinetul de miniştri s-a întrunit, în această dimineaţă, pentru a aproba Avizul la amendamentele înaintate de un grup de deputaţi la Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.
12:22
Astăzi, 1 iulie 2016, a intrat în vigoare Acordul de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 27 iunie 2014. Intrarea în vigoare a Acordului semnifică finalizarea procedurii de ratificare a acestuia de către părţile semnatare şi respectiv aplicarea în integralitate a tuturor prevederilor acestuia.
Ieri
23:40
Agenţia Achiziţii Publice (AAP), în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică și Banca Mondială, au lansat un website care conține date despre circa 16.000 de contracte de stat, numărul lor fiind în creștere.
23:20
Experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina au participat la cea de-a doua rundă de întruniri a celor trei grupuri de lucru pentru dialogul regional, axat pe reforma judiciară în țările din Parteneriatul Estic. Proiectul, finanțat de UE și Consiliul Europei, a avut loc la Chișinău, în perioada 28-30 iunie curent.
23:20
Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat ședința Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană din 29 iunie a.c., în cadrul căreia a fost examinat stadiul actual al implementării Foii de parcurs privind agenda reformelor prioritare.
23:20
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în Republica Moldova (AmCham Moldova), cu care a discutat despre ultimele reforme promovate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.
23:10
Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, 30 iunie 2016, o convorbire telefonică cu Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman.
23:01
Circa 2 650 de personae, locuitori ai municipiului Chişinău, foşti deportaţi şi deţinuţi politici, vor beneficia de ajutoare materiale unice din partea Primăriei, a câte 700 lei fiecărui titular, către data de 6 iulie 2016, când se împlinesc 67 de ani de la cel mai cumplit val de deportări staliniste.
23:01
Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti a semnat decrete de numire a următorilor Ambasadori:
22:50
Serviciul Vamal al Republicii Moldova va implementa normele comunitare de declarare şi control a valorii în vamă a mărfurilor. Un proiect de Regulament în acest sens a fost aprobat ieri de Guvern.
22:50
În cadrul Conferinței anuale a OSCE pentru evaluarea securității, care se desfășoară în aceste zile în capitala Austriei, orașul Viena, viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii a ținut câteva discursuri pe marginea unor chestiuni de pe agendă, în particular, vizând perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnsitrean, evoluția crizei din Ucraina, revigorarea mecanismelor de control asupra armamentelor convenționale și de promovare a măsurilor de întărire a încrederii și securității în spațiul OSCE.
22:50
La data de 1 iulie 2016, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, va efectua o vizită de lucru la Soci, Federaţia Rusă, în vederea participării la cea de-a 34 Reuniune a Consiliului miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).
22:40
În marja participării la Conferinţei Anuală a OSCE de Evaluare în domeniul Securităţii, în perioada 28-30 iunie 2016, la Viena, Austria, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a avut, astăzi, o întrevedere cu secretarul general al Ministerului de externe al Austriei, Michael Linhart.
22:20
Мобильный оператор Orange Moldova приобретет компанию Sun Communications – ведущего оператора кабельного телевидения Молдовы.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, prelungirea moratoriului instituit asupra controlului de stat cu încă trei luni, începând cu 1 iulie 2016. Măsura vine să asigure condiţii favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi previne abuzurile sau verificările neîntemeiate în ceea ce-i privește pe antreprenori.
22:10
Angajaţii instituţiilor medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală vor primi salarii mai mari, formate în baza performanţelor profesionale individuale. Cabinetul de miniştri a aprobat, astăzi, un Regulament în acest sens, care vine să modifice conceptual mecanismul de salarizare a angajaţilor din sistemul de sănătate.
22:10
Începând cu 1 ianuarie 2017, ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe numerele de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor înmatriculate în Republica Moldova, nu pe parbriz, ca și până în prezent. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de către Cabinetul de miniștri.
22:00
Doi cetățeni români sunt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit consolidat de circa 15 mii de euro.
22:00
Guvernul a decis transmiterea în gestiunea Agenției „Apele Moldovei” a două construcții hidrologice de pe cursul râului Răut și includerea lor în Lista corpurilor de apă de suprafață, a zonelor și a fâșiilor de protecție, precum și în Lista construcțiilor hidrotehnice gestionate de autoritatea administrativă de gestionare a apelor.
22:00
Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a participat la cea de-a 63-a şedinţă a Consiliului conducătorilor serviciilor vamale ale statelor membre CSI, desfășurată la Bulan-Sogotu, Republica Kîrgîză.
Mai multe ştiri
©2004—2016 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.