Declarație a președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Interlic, 17 ianuarie 2016 20:37

Atmosfera extrem de încordată din societate și revolta oamenilor, exprimată în spațiul public, inclusiv în stradă, față de deciziile politice de ultimă oră, mă obligă să iau atitudine și să explic contextul politic în care ne aflăm.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 8 ore
22:10
Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, prelungirea moratoriului instituit asupra controlului de stat cu încă trei luni, începând cu 1 iulie 2016. Măsura vine să asigure condiţii favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi previne abuzurile sau verificările neîntemeiate în ceea ce-i privește pe antreprenori.
22:10
Angajaţii instituţiilor medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală vor primi salarii mai mari, formate în baza performanţelor profesionale individuale. Cabinetul de miniştri a aprobat, astăzi, un Regulament în acest sens, care vine să modifice conceptual mecanismul de salarizare a angajaţilor din sistemul de sănătate.
22:10
Începând cu 1 ianuarie 2017, ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe numerele de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor înmatriculate în Republica Moldova, nu pe parbriz, ca și până în prezent. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de către Cabinetul de miniștri.
22:00
Doi cetățeni români sunt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit consolidat de circa 15 mii de euro.
22:00
Guvernul a decis transmiterea în gestiunea Agenției „Apele Moldovei” a două construcții hidrologice de pe cursul râului Răut și includerea lor în Lista corpurilor de apă de suprafață, a zonelor și a fâșiilor de protecție, precum și în Lista construcțiilor hidrotehnice gestionate de autoritatea administrativă de gestionare a apelor.
22:00
Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a participat la cea de-a 63-a şedinţă a Consiliului conducătorilor serviciilor vamale ale statelor membre CSI, desfășurată la Bulan-Sogotu, Republica Kîrgîză.
21:50
Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Regulamentul sanitar privind supravegherea sănătății persoanelor expuse acțiunilor factorilor profesionali de risc.
21:40
Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit, astăzi, pe co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson, în cadrul vizitei de documentare la Chişinău.Ögmundur Jonasson a fost însoţit la întrevedere de Şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose-Luis Herrero.
21:20
În marja lucrărilor Conferinţei anuale a OSCE de evaluare a securităţii care se desfăşoară în aceste zile la Viena, Austria, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a avut astăzi o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Kathleen Kavalec.
21:20
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari a avut astăzi o întrevedere cu raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Ögmundur Jonásson (Islanda, Grupul Stânga Unită Europeană), care efectuează o vizită de documentare în ţara noastră.
21:10
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 47-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Reuniunea are loc la Moscova, Federația Rusă în perioada 28-30 iunie curent.
21:10
Viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii participă la lucrările Conferinței anuale a OSCE pentru evaluarea securității care se desfășoară la Viena, Austria, în perioada 28-30 iunie 2016.
21:01
Progresele Republicii Moldova și provocările în implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Co-raportorul Comisiei de monitorizare a APCE, Ögmundur Jonásson.
Acum 24 ore
10:00
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează despre producerea în seara zilei de ieri, 28 iunie 2016, a două atacuri suicidale cu bombă precedate de împuşcături de foc în zona plecări a Aeroportului Internațional Ataturk din Istanbul.
Ieri
16:40
Astfel, tinerii originari din Republica Moldova pot opta pentru studii în România pentru toate nivelurile de școlarizare – studii liceale, de licență, masterat, rezidență, doctorat – în orașe de pe întreg teritoriul României. Bursele oferite au fost repartizate, după cum urmează: 1570 burse – învățământ preuniversitar; 3190 burse – studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul; 700 burse – studii superioare, ciclul II (pentru deținătorii diplomelor de licență din România); 25 burse – rezidențiat; 125 burse – doctorat.
16:00
Purtătoare de cuvânt pentru acțiune externă a Uniunii Europene (EEAS Spokesperson), Maja Kocijancic a oferit un comentariu cu privire la condamnarea fostului premier Vlad Filat.
13:10
Viceprim–ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi, 27 iunie, o întrevedere cu coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj şi Ögmundur Jonásson. La întrevedere a participat, de asemenea, José-Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, alţi oficiali.
12:40
Procuratura Anticorupţie a luat act de declaraţiile făcute ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, de către fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, vizînd schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova.
12:30
Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie a prezidat ședința de totalizare a Comisiei de atestare a Serviciului Vamal, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele atestării colaboratorilor din Aparatul Central, care s-a desfășurat în perioada 13 – 23 iunie a.c.
12:10
Un comandant pluton al Batalionului nr.13 al Forţelor de Menţinere a Păcii va compărea în faţa instanţei de judecată pentru încălcarea regulilor de păstrare a deşeurilor toxice.
12:10
O delegaţie a Procuraturii Generale a Republicii Moldova participă, în perioada 28 – 29 iunie, la Forumul Internaţional al Procurorilor împotriva Criminalităţii Organizate, care se desfăşoară sub auspiciile Comisiei Europene, prin intermediul Programului TAIEX.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:05
Situația curentă în domeniul economic, financiar și statistic, precum și prognoza macroeconomică pentru următorii trei ani, atât în ceea ce privește țările Uniunii Europene, cât și Republica Moldova în particular, au fost discutate în cadrul celei de-a doua reuniuni a Subcomitetului UE-Moldova pentru cooperare economică și alte tipuri de cooperare sectorială, care s-a desfășurat la Chișinău la finele săptămânii trecute.
00:05
Analiștii Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) au făcut o analiză a modificărilor la legislație adoptate recent de Parlament privind echivalarea unității convenționale cu 1% din salariul mediu pe economie. Potrivit acestor modificări unitatea convențională utilizată la stabilirea amenzilor se mărește de la 20 lei la 50.5 lei, calculul fiind efectuat în baza salariului mediu pe economie de 5,050 lei, prevăzut de proiectul bugetului de stat pentru 2016.
00:05
Teren de sport pentru handbal, tenis, volei și baschet, pavilioane sportive dotate cu echipament, un centru de zi renovat și teren de joacă pentru grădiniță. Toate acestea au fost posibile datorită sprijinului acordat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
00:05
În Republica Moldova ar putea fi creată o Agenție Națională pentru Locuințe (ANL) ce va avea drept obiectiv elaborarea și realizarea programelor de finanțare a construcției locuințelor accesibile, inclusiv cu fonduri asigurate de la bugetul statului. O inițiativă, în acest sens, propun reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor după efectuarea unei vizite de studiu în România.
00:05
Premierul Pavel Filip a avut o şedinţă de lucru cu participarea reprezentanţilor Asociației Businessului European (EBA), care reprezintă un spectru larg de companii şi pe cei mai mari investitori din Republica Moldova.
00:05
Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu președinta Federației Internaționale de Diabet, regiunea Europeană, Șehnaz Karadeniz, aflată în prima sa vizită în Republica Moldova. Discuţia s-a axat pe aspectul intensificării cooperării dintre Guvernul Republicii Moldova și Federația Internațională de Diabet.
00:05
Problema funcționării Complexului hidroenergetic nistrean de la Novodnestrovsk, situația ecologică din regiunea dată, creată în urma exploatării acestui nod, precum și alte chestiuni bilaterale au fost discutate în cadrul reuniunii grupelor de experți din Republica Moldova și Ucraina, care s-a desfășurat la finele săptămânii trecute. Delegația țării noastre, formată din specialiști de la ministerele Economiei, Mediului, Academia de Științe a Moldovei și alte structuri de stat, a fost condusă de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.
00:05
Autoritățile administrației publice locale sunt restanțiere la elaborarea regulilor de participare în procesul decizional, informarea cetățenilor privind chestiunile de interes public și publicarea declarațiilor de avere ale aleșilor locali. Este concluzia raportului „Guvernare locală deschisă pentru cetățeni activi și informați”, prezentat astăzi, 27 iunie, de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
00:05
Compania ”Fujikura” intenţionează să lanseze producția în Republica Moldova şi, la prima etapă, să creeze aproximativ 700 de locuri de muncă, urmând ca, ulterior, această cifră să poată urca până la 3000 de locuri de muncă. Anunţul a fost făcut, astăzi, în cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Pavel Filip de către Președintele Fujikura Automotive Europe, Kimio Koizumi.
Mai multe ştiri
©2004—2016 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.