Karadeniz Press

Acum 2 ore
17:50
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reiterat luni sprijinul ţării sale pentru eforturile naţiunilor riverane Mării Negre, între ele Ucraina, de a stabiliza regiunea, în pofida tensiunilor provocate de agresiunea rusă.„Aliaţii noştri din Marea Neagră pot conta pe Statele Unite pentru a face regiunea mai sigură, mai prosperă şi mai integrată”, a transmis […] Articolul Blinken: „Aliaţii noştri din Marea Neagră pot conta pe Statele Unite pentru a face regiunea mai sigură, mai prosperă şi mai integrată” apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Viena, un cuib de spioni în timpul Războiului Rece, este din nou scena unei intrigi demne de un roman de John le Carre, care scoate la iveală infiltrarea profundă a Rusiei în forţele de securitate ale Austriei, ţară membră a UE, şi în partidul de extremă-dreapta, care conduce în sondaje.Austria a jucat un rol semnificativ […] Articolul Austria, reduta spionajului rusesc. Falanga FSB-SVR-GRU amenință securitatea Europei apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Umbrită de războiul din Fâşia Gaza, dar și de alte conflicte care afectează populații musulmane, lună sfântă a Ramadanului se încheie pentru milioane de musulmani din întreaga lume.Arabia Saudită, care găzduieşte Mecca şi Medina, cele mai sfinte locuri ale islamului, a declarat miercuri începutul Eid al-Fitr, festivalul întreruperii postului.Musulmanii din multe alte ţări, cum ar […] Articolul Ramadanul, sfârșit tensionat apare prima dată în Karadeniz Press.
5 aprilie 2024
13:50
Rusia şi NATO se află acum în ‘confruntare directă’, a afirmat Kremlinul, în timp ce Alianţa a marcat în această zi împlinirea a 75 de ani de la înfiinţare. Valurile succesive de extindere a NATO sunt adesea amintite de preşedintele rus Vladimir Putin, care a declanşat în 2022 un război în Ucraina cu obiectivul declarat […] Articolul Rusia-NATO: confruntare directă. Ucraina cere arme pentru apărare apare prima dată în Karadeniz Press.
1 aprilie 2024
15:10
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Georgiei să consolideze reformele democratice. Este doar ultima dintre o serie de declarații dure ale reprezentanților occidentali la adresa autorităților de la Tbilisi. Avertisment dur „NATO rămâne alături de voi în timp ce vă continuaţi drumul către o democraţiei mai puternică şi o integrare euro-atlantică completă”, le-a […] Articolul Integrarea Georgiei, un test pentru Uniunea Europeană apare prima dată în Karadeniz Press.
14:50
Partidul populist bulgar ‘Există un astfel de popor’ (ITN) a refuzat recent mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca alegeri anticipate.Decizia ITN intervine după ce partidul GERB şi fostul său partener de coaliţie guvernamentală ‘Continuăm Schimbarea’ (PP) au declarat, succesiv, că nu […] Articolul Bulgaria, în pragul anticipatelor apare prima dată în Karadeniz Press.
14:40
Aniversarea a două decenii de când România a devenit membru cu drepturi depline a NATO repune pe tapet necesitatea consolidării flancului pontic al Alianței. Amenințarea reprezentată de reimperializarea politicii externe a Federației Ruse pune în pericol întregul bazin al Mării Negre. Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de […] Articolul România, 20 de ani în NATO.Cum poate fi consolidat Flancul Pontic? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:30
Ambasadele și consulatele României încep să elibereze vize Schengen, relatează Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE). Începând de duminică, misiunile diplomatice şi consulare ale României eliberează vize uniforme de scurtă durată – vize Schengen, care permit cetăţenilor terţi să călătorească direct din România şi fără demersuri suplimentare în scop turistic sau de afaceri către celelalte […] Articolul MAE de la București: Ambasadele și consulatele României încep să elibereze vize Schengen apare prima dată în Karadeniz Press.
29 martie 2024
13:00
După dispariția lui Prigojin, la 23 august 2023, exact două luni după marșul acestuia asupra Moscovei, așa numita rebeliune Wagner, fenomenul mercenarilor ruși a căzut într-un con de umbră, dar nu înseamnă că a încetat, ba dimpotrivă. Iar această tendință ne dă imaginea unui trend îngrijorător pentru Rusia, pe motiv că acești mercenari tind să […] Articolul Mercenarii ruși după Prigojin apare prima dată în Karadeniz Press.
26 martie 2024
15:20
Ultimul său interviu: Nu am încredere în nimeni Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia desfășurate între 15-17 martie 2024. Nicio surpriză, de altfel, singura diferență fiind procentul de 87% din voturi, cu o prezență la vot de de 77%, în creștere de la 67,7% în 2018. Aflat la putere, în funcția de președinte, […] Articolul Putin și cecul in alb dat de ruși. Razboiul continuă apare prima dată în Karadeniz Press.
15:00
Relaționarea energetică complicată dintre Turcia și Rusia Potențiala vizită a realesului Vladimir Putin în Turcia, la invitația lui Recep Erdogan, rebuie să ne atenționeze asupra vulnerabilității energetice ale Uniunii Europene și asupra riscurilor potențiale. Apropierea energetică Moscova – Ankara trebuie analizată cu atentie pentru a îndepărta orice agresiune hibridă a autocrațiilor estice și din spațiul […] Articolul Turcia – un potențial hub energetic pentru Europa ? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:30
Tribunalul Național din Spania a decis să blocheze temporar mesagerul Telegram în statul iberic, în urma acuzațiilor aduse Telegram de distribuire de conținut piratat, relatează mass-media de la Madrid. Procesul a fost intentat de companiile media EGEDA, Mediaset España, A3 Media și Movistar Plus. Acestea susțin că Telegram ar fi distribuit conținut protejat prin drepturi […] Articolul Telegram, interzis în Spania. Poate deveni un exemplu pentru alte state din UE? apare prima dată în Karadeniz Press.
22 martie 2024
13:50
În ultimele săptămâni au apărut mai multe știri legate de evoluția programelor de înzestrare a Forțelor Armate ale României. Unele dintre acestea au parte de o traiectorie pozitivă, pe când o parte întâmpină dificultăți. De asemenea, în spațiul public au apărut și niște noutăți legate de ambițiile militare românești. Într-un interviu acordat postului Europa Liberă […] Articolul Eforturile de înzestrare ale României se intensifică apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Autoritățile de la Chișinău au aprobat statutul unei noi formațiuni politice, pe fondul apropierii alegerilor prezidențiale și parlamentare. Potrivit statutului Partidul Politic „Moldova Liberă și Suverană”, formațiunea își propune „să construiască o Republică Moldovă democratică, multinațională și multiculturală”. Conform datelor depuse la Agenția Servicii Publice, președintele partidului este Nicolae Boicu. Sediul este în municipiul Chișinău, […] Articolul R. Moldova, zeci de partide politice se pregătesc de alegeri apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Oficiali din Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, sunt la Moscova pentru a propune un plan de anexare a regiunii la Federația Rusă, relatează mass-media regională. Delegația este condusă de preşedintele parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, un cunoscut susținător al procesului de integrarea a Oseției de Sud în Federația Rusă. Regiune strategică Osetia […] Articolul Oseția de Sud, mai aproape de anexarea la Federația Rusă apare prima dată în Karadeniz Press.
13:20
În contextul preluării Președinției Agendei Maritime Comune (CMA) pentru Marea Neagră de către Republica Moldova, participanții au discutat recent la Bruxelles, prioritățile pentru anul în curs. La reuniune au participat coordonatorii naționali ai Bulgariei, Turciei, Ucrainei, României, Georgiei, precum și reprezentanții Hub-urilor naționale ale mecanismului de asistență pentru Marea Neagră. Priorități regionale În cadrul reuniunii […] Articolul Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră, ambiții pentru 2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
21 martie 2024
16:20
Una dintre structurile interne de analiză a Armatei Statelor Unite ale Americii a elaborat o sinteză cuprinzătoare a tuturor tacticilor și manevrelor care au fost puse în aplicare de către forțele militare ale Federației Ruse în cei doi ani de când a început operațiunea de invadare a Ucrainei. Documentul de 280 de pagini a fost […] Articolul Percepția americană asupra tacticilor rusești din Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
18 martie 2024
19:50
Ministrul de externe bulgar Maria Gabriel, din partea formaţiunii GERB de centru-dreapta, a acceptat să formeze un nou guvern în urma demisiei premierului Nikolai Denkov la data de 5 martie, relatează mass-media de la Sofia. Acord pentru stabilitate Demisia lui Denkov a lăsat cale liberă partenerului de coaliţie GERB la conducerea guvernului, aşa cum fusese […] Articolul Bulgaria, schimbare de garnitură guvernamentală apare prima dată în Karadeniz Press.
19:40
Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea R.Moldova la UE ar urma să aibă loc în luna octombrie 2024, a anunțat președinta Maia Sandu, citată de mass-media de peste Prut. Miză electorală Șeful statului a amintit că a solicitat Parlamentului să declanșeze procedura de organizare și desfășurare a celor două scrutine, precizând că anume Legislativul […] Articolul R. Moldova: alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor avea loc în octombrie 2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Evenimentele din ultimele zile, când ucrainenii au doborât 14 avioane rusești în două săptămâni (practic unul pe zi) m-au făcut să realizez o analiză sumară asupra războiului aerian din Ucraina. Am să încerc să o fac pe înțelesul tuturor, cu cât mai puține detalii tehnice și cât mai multe explicații. Desigur, nu am cum să […] Articolul Războiul aerian în Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
În conferința de presă susținută joi, 14 martie 2024, după lansarea ultimului său raport anual, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că membrii alianței sunt răspunzători de lipsa de armament a Ucrainei. Conform acestuia, problema cea mai mare nu este lipsa capacităților militare sau financiare, ci a voinței politice din partea statelor aliate. […] Articolul Jens Stoltenberg: membrii NATO sunt responsabili de lipsa de armament a Ucrainei apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.