UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:10
În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.
22:00
Un tribunal rus a respins apelul jurnalistului american Evan Gershkovich, care a contestat prelungirea arestului preventiv până la 30 iunie pentru „spionaj”, acuzaţii pe care reporterul, arestat în martie 2023, le respinge, relatează digi24.ro.
21:40
În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.
21:10
Primăria Chișinău anunță că continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică. Astfel, primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi va fi amenajat în zonă.
Acum 6 ore
20:50
Scandal la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, după numirea în funcție a noului director. Directorul adjunct al Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, Natalia Reaboi, susține că a câștigat concursul, dar nu a fost desemnată în funcție. Aceasta a declarat la Puterea a Patra, că pe data de 18 aprilie a fost informată că membrii Comisiei s-au greșit în calcularea notelor și a fost depășită de contracandidatul Octavian Savva.
20:30
O turistă chineză de 31 de ani a murit în acest weekend după ce a căzut într-un lac vulcanic acid din provincia indoneziană Java de Est, a relatat presa locală, transmite digi24.ro.
20:10
Locuitorii mai multor străzi din Codru și Ialoveni vor rămâne mâine, 24 aprilie, fără apă. Potrivit Apă Canal, sistările au loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate.
20:10
Un incendiu a izbucnit într-o cameră auxiliară de pe acoperișul unui bloc locativ cu 18 etaje din capitală. Totul s-a întâmplat în după amiaza zilei de astăzi, 23 aprilie.
19:50
O persoană a primit arsuri după producerea unei deflagrații în urma scurgerii de gaz într-un bloc de locuit de pe strada Maria Drăgan 8/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:30. Potrivit informațiilor recepționate, locatarii blocului au auzit sunetul exploziei și au apelat serviciile de urgență.
19:30
Locuitorii mai multor străzi din Codru vor rămâne mâine, 24 aprilie, fără apă. Potrivit Apă Canal, sistările au loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate.
19:10
Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate, au mulţumit, publicului pentru mesajele primite cu ocazia aniversării fiului lor cel mic, Louis. Acesta a împlinit astăzi șase ani. Cuplul a publicat, de asemenea, o fotografie cu Prințul Louis pe rețelele sociale făcută de Kate în Windsor, unde locuieşte familia, relatează digi24.ro.
19:00
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit astăzi, 23 aprilie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost 16 subiecte, printre care și suspendarea din funcție a mai multor judecători.
Acum 8 ore
18:40
„In memoriam Ana-Maria”. Mai multe organizații non-guvernamentale, care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, au organizat în fața Guvernului o măsură pentru a se cere dreptate în cazul tinerei omorâtă din Orhei.
18:40
Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția Republicii Moldova.
18:10
„In memoriam Ana-Maria”. Mai multe organizații non-guvernamentale, care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, organizează în fața Guvernului o măsură pentru a se cere dreptate în cazul tinerei omorâtă din Orhei.
17:20
Israelul a bombardat în timpul nopţii nordul Fâşiei Gaza, în unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni, provocând panică printre locuitori şi făcând una cu pământul clădirile dintr-o zonă în care armata israeliană îşi retrăsese anterior trupele, relatează Reuters, potrivit digi24.ro.
17:00
Compania Moldcell sărbătorește cea 24-a aniversare cu o realizare revoluționară: lansarea tehnologiei 5G, cu echipament exclusiv certificat european, conform celor mai înalte standarde de securitate. Acest eveniment semnificativ subliniază angajamentul Moldcell de a conduce progresul tehnologic și de a îmbunătăți conectivitatea clienților săi.
Acum 12 ore
16:50
Mai mulți cerbi transportați din Ucraina în Republica Moldova au fost opriți la frontieră. Potrivit autorităților, animalele urmau să fie importate cu acte de însoțire ce nu corespundeau cadrului legal.
16:30
Armenia şi Azerbaidjan au anunţat marţi că au început convorbirile privind delimitarea frontierei lor comune, un pas important pentru cele două ţări din Caucaz care s-au confruntat în mai multe războaie din cauza unor probleme teritoriale, relatează AFP, citat de G4media.ro.
16:30
Magistratul Viorel Botnaraș, de la Judecătoria Hîncești, va fi înaintat, din nou, Maiei Sandu pentru numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
16:20
Situație mai puțin obișnuită la ședința de astăzi a Curții Constituționale, în cadrul căreia magistrații au validat mandatul unui nou deputat PAS. Grigore Grădinaru s-a grăbit să mulțumească Înaltei Curți, înainte ca decizia să fi fost pronunțată, iar președinta CC, Domnica Manole, l-a corectat.
16:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis astăzi o avertizare hidrologică. Așadar, potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) până la 1800 m3/s, în intervalul 23-26 aprilie, pe sectorul s. Naslavcea - or. Dubăsari va continua creșterea nivelului apei, cu creșterea totală 1.00-2.20 m, față de nivelul din 22 aprilie (ora 8:00).
15:50
Lacrimi și durere fără margini la Susleni. Ana-Maria Guja, tânăra însărcinată de 19 ani, care a fost găsită moartă la Telenești, la 8 zile după dispariție, a fost petrecută astăzi pe ultimul drum în satul său de baștină.
15:40
Irina Lozovan, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, a comentat scandalul de la Aeroportul Chișinău la întoarcerea unui grup de activiști care se întorcea din Rusia, unde a participat la un eveniment politic organizat de Ilan Șor.
15:30
Fracțiunea PAS are, de astăzi, un nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre Grigore Grădinaru, căruia Curtea Constituțională i-a validat mandatul. „Am activat peste 20 de ani în companii private. Sunt și consilier municipal în Chișinău, dar de mâine îmi depun mandatul”, a precizat Grădinaru, în fața magistraților CC.
15:30
Ucraina a suspendat până la noi ordine serviciile consulare pentru cetăţenii care au vârsta mobilizării şi care trăiesc în străinătate, cu excepţia celor necesare pentru revenirea în Ucraina, informează marţi o linie de asistenţă telefonică a guvernului, în ceea ce pare a fi o măsură pentru stimularea recrutărilor, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.
15:20
Peste 150 de percheziții au avut loc aseară la Aeroport, printre persoanele care veneau de la Moscova, Federația Rusă, unde au participat la un eveniment politic organizat de fugarul Ilan Șor. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat o cauză penală pentru contrabandă cu mijloace financiare în interesul unei grupări criminale, în valoare mai mare de 16 mii de unități convenționale.
15:10
Avocatul lui Gheorghe Cotorobai, singurul suspect în dosarul omorului tinerei de 19 ani din Orhei, nu-i mai reprezintă interesele. Potrivit zdg.md, avocatul susține că persoanele care l-au angajat pentru prestarea serviciilor juridice au reziliat contractul cu acesta pe data de 22 aprilie. Acesta nu a expus public motivul rezilierii contractului și susține că nu cunoaște cine îi apăra interesele suspectului la moment.
14:50
Mai mulți membri ai trupei Bi-2, una dintre cele mai pupulare în Federația Rusă, și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Președinție.
14:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește astăzi, 23 aprilie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 16 subiecte, printre care și suspendarea din funcție a mai multor judecători.
14:40
Incendiul care a izbucnit astăzi la liceul „Liviu Deleanu” a fost provocat de un elev. Potrivit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, acesta a dat foc la un caiet.
14:20
Procurorul General interimar, Ion Munteanu, confirmă faptul că bărbatul suspectat de omorul Anei-Maria este fost angajat în organele de forță a Republicii Moldova. „Urmează mai multe acțiuni de identificare a martorilor, de examinare a secvențelor video, inclusiv efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice a suspectului. Învinuitul nu cooperează categoric cu organele de urmărire penală”, a declarat Ion Munteanu la emisiunea În Profunzime de la Protv.
14:20
Doi foști angajați ai Departamentului de Justiției și FBI din SUA au examinat acuzațiile aduse împotriva lui Ilan Șor, în dosarul Frauda bancară. Iată la ce concluzii au ajuns Justin Weddle și Matthew Hawk, potrivit EUreporter.co.
14:20
După cazul cutremurător cu omorul Anei-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, care a fost găsită moartă la Telenești, la 8 zile, după dispariție, în spațiul public au apărut zvonuri că principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, ar fi bănuit și de crima odioasă de la Durlești din 2011. Atunci, doi tineri, Olguța și Ilie, au fost găsiți împușcați într-o mașină, pe un câmp, iar ucigașul nu a fost identificat nici până în ziua de astăzi. „Nimic nu este exclus, absolut toate versiunile sunt în regim de lucru”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.
14:10
Procurorul General interimar, Ion Munteanu, susține că crearea la Moscova a Blocului „Victorie” atentează la securitatea statului, iar Procuratura Generală examinează această acțiune și sub aspectul trădării de Patrie. Declarațiile au fost făcute de Munteanu la emisiunea În Profunzime de la ProTv.
14:00
Agenția ucraineană anticorupție l-a informat pe ministrul agriculturii, Mikola Solski că este suspect într-o anchetă privind achiziția ilegală de terenuri deținute de stat în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, a anunțat marți presa de la Kiev, potrivit hotnews.ro.
13:40
MMZ a devenit prima uzină metalurgică din Europa de Est, căreia Universitatea Tehnică Renania de Westfalia i-a confirmat calculul amprentei de carbon. Aceasta este de opt ori mai mică decât nivelul admis de standardele Uniunii Europene.
13:30
După ce a ratat turneul de la Madrid, numărul unu mondial, Novak Djokovici, a declarat luni că obiectivul său este de a juca la Mastersul 1000 de la Roma (6-15 mai), înainte de a-şi apăra titlul la Roland Garros, scrie news.ro.
13:30
Lidera Partidului Renaștere, Natalia Parasca, declară că a fost interogată, aseară la Aeroport, de către ofițeri SIS și acuză guvernarea de intimidări. „Era evident că era vorba de un ordin de sus”, a declarat ea, după ce mai multe persoane care veneau de la un eveniment politic, organizat de Ilan Șor, la Moscova, Federația Rusă, au fost reținute ore în șir pentru verificări suplimentare.
13:30
MoldovaGaz va cumpăra gaze naturale de la Energocom și în luna mai, după ce întreprinderea de stat a câștigat licitația. „A oferit un preț mai mic decât cel așteptat de la Gazprom”, a menționat Alexandr Slusari.
13:20
Un bărbat de 30 de ani care conducea o motocicletă și manifesta un comportament neadecvat a fost oprit de polițiștii de patrulare în apropiere de Chișinău. Potrivit oamenilor legii, individul era sub influența drogurilor.
13:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește astăzi, 23 aprilie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 16 subiecte, printre care și suspendarea din funcție a mai multor judecători.
13:10
Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluri din dosarul schemelor de zeci de milioane de euro cu pașapoarte, în care beneficiari au fost Vladimir Plahotniuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vîlcu și alte persoane care au avut putere de decizie în stat. „Dosarul a fost împărțit în 2. Pe primul dosar din foști angajați ASP au fost puse sub învinuri pe 8 persoane, 6 deja au fost scoase de sub învinuire, erau pești mici, nu ei au fost creierul și beneficiarii primari, dar ușurința cu care li s-au scos învinuirile mă lasă mască. Pe a doua secvență, compania bulgară cu care suntem în arbitraj pretinde o sumă impresionantă de la noi. Pretenția financiară va depăși 100 milioane de lei și avem șanse frumoase să pierdem”, a declarat Eșanu, în cadrul emisiunii„Cutia Neagră” de la tv8.
13:00
Cinci distribuitori de servicii media care nu au respectat oferta de servicii retransmisă, cota minimă de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune sau lista „must carry” au fost sancționați cu 25 000 de lei și trei avertizări publice în ultima ședință a Consiliului Audiovizualului.
12:40
Un nou incendiu a avut loc astăzi la liceul „Liviu Deleanu”, afectat de flăcări acum două săptămâni. Elevii și profesorii au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit pompierii.
12:40
Mai multe organizații non-guvernamentale, care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, organizează astăzi o măsură în fața Guvernului Republicii Moldova pentru a cere dreptate în cazul Anei-Maria, tânăra omorână din Orhei. Cetățenii care doresc să se alăture sunt așteptați în Piața Mari Adunări Naționale la ora 18.00.
12:30
Un nou incendiu a avut loc astăzi la liceul „Liviu Deleanu”, afectat de flăcări acum două săptămâni. Elevii și profesorii au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit pompierii.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 24 aprilie. Astfel, prețul la benzină rămâne neschimat, iar pentru un litru de motorină șoferii vor achita cu unsprezece bani mai puțin.
12:10
Procurorul General interimar, Ion Munteanu, confirmă faptul că bărbatul suspectat de omorul Anei-Maria este fost angajat în organele de forță a Republicii Moldova. „Urmează mai multe acțiuni de identificare a martorilor, de examinare a secvențelor video, inclusiv efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice a suspectului. Învinuitul nu cooperează categoric cu organele de urmărire penală”, a declarat Ion Munteanu la emisiunea În Profunzime de la Protv.
Acum 24 ore
11:40
Premierul australian Anthony Albanese l-a numit pe Elon Musk un "miliardar arogant". Politicianul a fost deranjat de faptul că Musk nu a acceptat să retragă de pe platforma X imaginile de la atacul dintr-o biserică din Sydney. Elon Musk s-a apărat acuzându-l pe Albanese de cenzură, scrie observatornews.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.