Jurnal TV

Acum 12 ore
23:10
С Владом Маркочем
22:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
22:40
Prezentat de Călin Jucovschi
22:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:20
Prezentat de Vasile Luchianu
22:00
Prezentat de Vasile Luchianu
Acum 24 ore
20:20
Mai mulți artiști din trupa rusească Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, anunță consilierul președintelui Maia Sandu, Adrian Băluțel. Trupa Bi-2 este cunoscută pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina.
20:20
Odată cu trecerea pandemiei Covid-19, rata de vaccinare a populației contra a diferite maladii a scăzut de la 95 la 86 de procente, atrage atenția Ministerul Sănătății. Datele au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare a săptămânii europene a imunizării, care se va derula sub sloganul „Protecția generațiilor”. Organizatorii inițiativei își propun să crească gradul de conștientizare a importanței vaccinării în prevenirea bolilor și protejarea vieții.
20:20
Zeci de oameni au manifestat astăzi în centrul Chișinăului, cerând de la autorități să facă dreptate în cazul tinerii Ana-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei. „Ne solidarizăm cu toate fetele și femeile victime ale violenței. Încercăm să arătam că ele nu sunt singure”, spun organizatorii acțiunii stradale.
19:30
Oamenii legii au ridicat peste 20 de milioane de lei în cadrul perchezițiilor în care sunt vizați susținătorii noului bloc politic Victoria/Pobeda al fugarului Ilan Șor. Aceștia au revenit aseară în Republica Moldova de la Moscova. Procurorii PCCOCS au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Astăzi ofițerii și procurorii au efectuat 27 percheziții în mai multe localități la domiciliile celor implicați în schema infracțională. Banii, introduși în țară de mai mulți curieri, erau destinați finanțării ilegale a unor formațiuni politice din surse tenebre, afirmă autoritățile.
19:30
Rusia a lansat un atac cu drone în cursul nopții trecute asupra orașului port Odesa. Nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite, precizează oficialii militari, citați de Reuters. Într-un alt atac al rușilor a fost distrus turnul de televiziune din Harkov. „Este un act de intimidare pentru a face teroarea vizibilă în întreg orașul”, a reacționat președintele Volodimir Zelenski.
19:30
Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor a fost marcată astăzi și la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu”. „Biblioteca este a doua casă, iar cel care-i trece pragul este bine-venit”, spun organizatorii evenimentului, în cadrul căruia au fost evidențiați cei mai buni bibliotecari.
19:30
Zece militari au murit în această dimineață după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer în timpul unei repetiții pentru o paradă a Marinei Regale Malaeziene. Prăbușirea aparatelor de zbor a fost surprinsă de unii internauți.
16:00
Nu revenim la achizițiile de la Gazprom. Moldovagaz va cumpăra și în luna mai gaze naturale de la Energocom, după ce întreprinderea de stat a câștigat licitația inițiată de compania moldo-rusă. Astfel, în Republica Moldova vor fi livrate circa 20 de milioane de metri cubi de gaze, procurate de pe Bursa Română de Mărfuri. „În actualele condiții de piață ar putea să se micșoreze tarifele pentru consumatorii finali”, a declarat membrul Consiliului de administrare al Energocom, Alexandru Slusari.
16:00
Un nou incendiu la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală. Potrivit Inspectoratului Genaral pentru Situații de Urgență, la fața locului au fost trimise două echipe de salvatori și pompieri. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
16:00
Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au lansat astăzi o campanie de prevenire a copiatului la examene. În cadrul acesteia, vor fi recrutați peste patru sute de voluntari care vor monitoriza, în perioada 3 - 13 iunie curent, examenele de absolvire a clasei a IX-a în opt raioane. Mesajul campaniei este „Fii onest, nu copia”.
16:00
În premieră, o instituție de învățământ din Chișinău implementează colectarea recipientelor din plastic cu ajutorul unui aparat automat. La fiecare pauză, elevii Liceului cu Profil de Arte „Elena Alistar’’ vin aici pentru a arunca PET-urile pe care le-au utilizat în timpul orelor sau pe care le-au adus de acasă. Profesorii spun că au inițiat și un concurs pentru a încuraja copiii să colecteze plasticul, astfel ca acesta să nu ajungă în mediul înconjurător.
16:00
Inițiativa Primăriei Chișinău, privind sterilizarea gratuită a doar 150 de pisici de companie, urmărește un singur scop - să economisească bani. De această părere sunt activiștii pentru protecția drepturilor animalelor, potrivit cărora, autoritățile municipale au suficiente resurse pentru a steriliza mii de animale, și nu doar pisici. De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei spun că situația e dictată de lipsa unui buget aprobat de Consiliul municipal.
16:00
Taiwanul a fost zdruncinat în această dimineaţă de o nouă serie de peste 80 de cutremure. Acestea nu s-au soldat cu victime, potrivit autorităţilor, dar au făcut să se clatine clădirile, inclusiv în capitala Taipei, relatează AFP şi Reuters. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 6,3 pe Richter.
Ieri
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:40
Prezentat de Iana Robu
20:40
Prezentat de Vasile Luchianu
20:40
Prezentat de Vasile Luchianu
20:40
Prezentat de Călin Jucovschi
20:30
39 de copii din o mie se află în situații de risc în Republica Moldova. În cadrul unui program inițiat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu UNICEF, minorii vor fi monitorizați și vor avea parte de asistență psihologică din partea specialiștilor. Pentru a reduce din numărul copiilor aflați în situații de risc, de la începutul lunii aprilie au fost angajați 150 de asistenți sociali.
20:30
Au văzut cum funcționează stupul și au urmărit procesul cap-coadă de extracție și ambalare a mierii. Mai mulți elevi din Ghidighici au mers astăzi în excursie la prisacă, în cadrul proiectului „Albinele sunt prietenii noștri". Copiii au depășit frica de albine și au aflat, cu mari emoții, că acestea sunt vitale pentru lumea înconjurătoare. Punctul culminant al excursiei a fost, desigur, gustarea mierii.
20:30
S-a ocupat mai bine de 20 de ani cu legumicultura, iar acum crește flori de primăvară. Este istoria lui Andrei Lungu din satul Zaim, raionul Căușeni, în gospodăria căruia găsim petunii, gura leului și alte flori de primăvară, pe care le aduce la piață pentru a-și câștiga existența. „Căușenenii sunt mari iubitori de flori și rare femei care vin la piață, pleacă acasă fără o floare”, le-a declarat bărbatul colegilor noștri de la Studio-L Căușeni.
20:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță Cod galben de înghețuri pentru mâine, 23 aprilie.
20:30
Un potop s-a abătut peste cea mai bogată și mai populată provincie din China. Unsprezece oameni au fost dați dispăruți, iar aproape 100 de mii au fost evacuați din calea apelor. De joi, regiunea este lovită de ploi torențiale și vijelii. Apele scăpate de sub control au dus la revărsarea râurilor și lacurilor în provincia Guangdong, din sud-estul Chinei, vecină cu Hong Kong și Macao.
20:20
O tânără de 28 de ani și cei cinci copii ai săi, cu vârstele cuprinse între doi și opt ani, au murit intoxicați cu gaze de ardere. Tragedia s-a produs în locuința familiei, într-un sat din stânga Nistrului. Presa de acolo a reușit să discute cu unii localnici. Mama și copiii ei s-ar fi sufocat în timp ce dormeau.
19:00
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cere ca ajutorul aprobat recent de Camera Reprezentanților a Statelor Unite să ajungă cât mai repede pe câmpul de luptă, în condițiile în care rușii avansează amenințător. De partea cealaltă, Moscova afirmă că asistența pe care americanii o promit ucrainenilor este „un război hibrid” al Statelor Unite împotriva Rusiei, notează Reuters. Planul de ajutor adoptat de Camera Reprezentanților va începe să fie examinat marți de Senat, iar apoi urmează să fie semnat de președintele Joe Biden, scrie France 24.
19:00
O profesoară de la Liceul „Nicolae Iorga” din Chișinău acuză administrația instituției de evaluare neglijentă a activității sale pentru acordarea sporului salarial. Cadrul didactic insistă că merită un adaos, deoarece a pregătit elevi olimpici și că are o vechime de muncă de peste 30 de ani. În replică, directorul școlii zice că evaluarea se face semestrial, pe baza performanțelor din ultimele șase luni de activitate. „Profesorul nu a întrunit punctele necesare”, afirmă administrația.
19:00
Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă după mai bine de două săptămâni de la producerea incendiului în instituția de învățământ. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat, în cadrul ședinței Primăriei, că muncitorii care executau lucrări în incinta liceului se fac vinovați de izbucnirea focului. Astfel, agentul economic responsabil urmează să achite toate pagubele.
19:00
Cu un interes deosebit pentru știință și noile tehnologii, elevii unui liceu din Chișinău au prezentat peste 50 de proiecte, în trei categorii - inovație, inginerie și științe socio-umanistice, și reale. Nouă proiecte au fost scoase în evidență drept cele mai promițătoare. Unii au excelat în crearea ecosistemelor acvatice sau în generarea energiei cu ajutorul unei biciclete.
18:00
Un adolescent de 12 ani din Chișinău a creat un robot umanoid cu ajutorul inteligenței artificiale. Artiom Lazăr, împreună cu tatăl său, i-au dat viață lui Robbet, care poate face mișcări, cunoaște mai multe limbi și chiar poate să facă glume. Pentru a asambla această mașinărie, a fost nevoie de trei ani de muncă, spune băiatul. Aproape în fiecare seară, Artiom și Robbet vin în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani, unde contemplează împrejurimile și comunică cu trecătorii.
16:30
Kremlinul își intensifică acțiunile pentru destabilizarea situației din Republica Moldova, susțin experții de la Chișinău în comentariile lor privind crearea la Moscova a blocului politic „Victorie/Pobeda”. Animatorul acestuia este fugarul Ilan Șor, care a subliniat principalul scop: boicotarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și pregătirea noii structuri pentru alegerile prezidențiale din toamnă.
16:30
Procurorii au pornit urmărirea penală în cazul omorului intențional al fetei de 19 ani, care era însărcinată în luna a șasea. Se întâmplă după ce cadavrul tinerei a fost găsit sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce fata a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei și nimeni nu a mai văzut-o. Făptașul riscă detenție pe viață.
16:30
Peste 300 de arbuști au fost plantați sâmbătă în Parcul „Valea morilor”, în cadrul celei de-a XIV-a ediție a campaniei Jurnal TVerde. Evenimentul a fost marcat de o largă prezență a telespectatorilor noștri, cei mai bucuroși fiind copiii, care au avut un program special. „Continuăm să facem fapte bune în Scuarul Jurnal TV”, afirmă organizatorii.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:50
Наш телеканал соблюдает традицию и завтра в 14-ый раз проведет кампанию Jurnal TVerde. В этом году мы приведем в порядок сквер Jurnal TV в парке "Valea Morilor" и посадим более 300 декоративных растений. В программе мероприятия предусмотрены и сюрпризы для детей.
20:20
Prezentat de Călin Jucovschi
20:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
O bună parte din viață a fost profesoară, iar acum, la bătrânețe, stă la coadă pentru a primi un prânz cald. Este drama Olgăi Chirilov, din Chișinău, care merge la o cantină socială, alături de alți vârstnici, să primească o porție de supă, una de mămăligă sau alte bucate. Mâncarea o duce acasă, unde se împarte cu soțul ei, țintuit la pat.
20:10
Examinarea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a fost luată de la zero. Dosarul, în care figurează fostul premier Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, fostul directorul APP, Tudor Copaci, și fostul șef interimar al Aeroportului, Petru Jardan, a ajuns în gestiunea altui complet de judecată. Acest lucru s-a întâmplat după ce Judecătoria Chișinău le-a recomandat magistraților să transmită judecătorilor de specialitate dosarele venite de la Procuratura Anticorupție.
20:00
Șoferul mașinii, în care a urcat tânăra de la Orhei și care încă nu a fost găsită, va sta 30 de zile după gratii. Acesta refuză să colaboreze cu ancheta. Între timp, căutările fetei de 19 ani, pe care nimeni nu a văzut-o de o săptămână, continuă. Potrivit poliției, au apărut noi circumstanțe, care le-au determinat pe autorități să extindă căutările în raionul Telenești.
20:00
Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, care ar fi lovit mortal un adolescent de 14 ani și ar fi fugit de la locul accidentului, va sta încă 30 de zile după gratii. Decizia privind prelungirea măsurii de arest preventiv a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
20:00
La început, mama Ancuței nu știa ce să facă, cum se va descurca. Nu auzise de astfel de cazuri și nici nu știa pe cineva, care să-i poată da un sfat. Știa doar că își iubește copilul. În timp, a învățat care sunt nevoile micuței, diagnosticată cu nanism.
18:20
Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova s-au odihnit 391 de mii de oameni, fiind vorba atât de localnici, cât și de străini. Astfel, a fost bătut recordul istoric din 2019, când au fost înregistrate 375 de mii de persoane. Criza generată de pandemie a fost depășită în 2023, afirmă expertul economic Veaceslav Ioniță.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.