Adevarul (Moldova)

Acum 8 ore
22:40
Maia Sandu a convocat joi membrii Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană în ședință, solicitând accelerarea progreselor privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Ieri
19:40
Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, acuzată de acceptarea finanțării ilegale a partidului Șor și falsificarea rapoartelor prezentate la Comisia Electorală Centrală, ar putea ajunge săptămâna viitoare pe banca acuzaților, iar acum „ia cunoştinţă cu toate materialele dosarului” penal.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Curtea Constituțională (CC) permite desfășurarea referendumului pe tema aderării la UE solicitat de președintele Maia Sandu, hotărârea fiind pronunțată după ce aleșii Puterii au expediat un proiect de hotărâre privind inițierea plebiscitului și de modificare a Constituției.
12 aprilie 2024
23:10
Șefa autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, a acuzat-o pe Maia Sandu de calomnie și intenționează să meargă în justiție.
06:30
Într-un interviu pentru ,,Adevărul”, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că Rusia nu reprezintă în acest moment un pericol militar la adresa securității Rep. Moldova, dar duce, prin intermediul actorilor pro-ruși, un război hibrid care ar putea să se intensifice.
9 aprilie 2024
18:50
Maxim Moroșan, consilierul socialist în municipiul Bălți din nordul Republicii Moldova anunță că nu a putut intra marți în România din cauza interdicției aplicată din motiv că reprezintă o amenințare la adresa securității Bucureștiului.
15:10
Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că Rusia încearcă să folosească actorii pro-ruși din Republica Moldova pentru a destabiliza țara. Între timp, potrivit presei ruse, Evghenia Guțul, bașcana Găgăuziei, este la Moscova, într-o vizită de lucru.
5 aprilie 2024
19:00
Potrivit jurnaliștilor din regiunea separatistă Transnistria, o dronă kamikaze a atacat în jurul orei 14:00 o unitate militară a așa-zisului Minister al Apărării din regiunea Rîbnița, incidentul fiind înregistrat în apropiere de frontiera cu Ucraina.
4 aprilie 2024
18:20
Fragmente ale unei drone care ar fi de tipul ,,Gherani-2” au fost găsite lângă un sat din raionul Vulcănești, acesta fiind situat în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, anunță responsabilii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de la Chișinău.
14:40
Socialistul Igor Dodon declară ca dreptul demnitarilor români se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertăților moldovenilor, recunoscând că ,,suntem prieteni și frați”, după ce premierul s-a expus în cazul unirii celor două state.
3 aprilie 2024
16:00
Guvernul de la Chișinău urmărește la această etapă proiectul de lege privind protejarea cetățenilor români aflați în pericol, subliniind că vor urma discuții și consultări în acest sens.
2 aprilie 2024
10:30
Autoritățile din Republica Moldova anunță că au făcut zece percheziții în Chișinău, acestea fiind soldate cu ridicarea a peste 2.000.000 de lei moldovenești (echivalentul a peste 105.000 de euro).
1 aprilie 2024
20:30
Oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a ascuns în ultimii ani de justiția de la Chișinău în Israel, se află din data de 25 februarie în capitala Rusiei, Moscova, afirmă șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.
14:00
Militarii moldoveni, români și americani participă la exercițiul multinațional „JCET-2024”, acesta având loc în perioada 1-19 aprilie pe poligoanele Armatei Naționale a Rep. Moldova, potrivit reprezentanților Ministerului moldovean al Apărării.
29 martie 2024
18:30
Kremlinul a declarat persona non-grata un angajat al Ambasadei Rep. Moldova în Rusia în semn de protest față de recentele decizii ale Chișinăului, mai precis cea prin care un diplomat rus a fost declarat indezirabil, iar oficialilor ruși le-a fost interzisă participarea la o conferință din țara veci
13:00
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor au protestat în localitatea Congaz din Găgăuzia unde a fost dat startul construcției liniei electrice aeriene Vulcănești-Chișinău, care unește sistemul energetic al Rep. Moldova cu cel al României, eveniment la care a participat și Maia Sandu.
11:40
Poliția de Frontieră informează că cel puțin trei explozii au fost auzite în dimineața zilei de vineri în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, precizând că deflagrațiile au avut loc pe teritoriul Ucrainei.
28 martie 2024
16:40
Premierul de la Chișinău declară că Rusia nu poate ataca militar țara sa, dar duce un război hibrid menit să descurajeze economia, să producă haos și să o destabilizeze, acțiuni efectuate, inclusiv de politicieni români, iar printre ei s-ar numără și liderul AUR, Geoge Simion.
27 martie 2024
23:20
Veronica Dragali a declarat că procurorul care se ocupă de acest caz se află în etapa finală a procesului de sesizare a avocaților și a acuzaților.
21:30
Premierul Rep. Moldova, Dorin Recean, împreună cu soția sa, a obținut în 2023 venituri de aproape 6.000.000 de lei moldovenești, adică peste puțin 312.000 de euro, conform declarației de avere.
14:30
În ziua în care se împlinesc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Maia Sandu a adus mulțumiri Bucureștiului pentru ajutorul continuu și necondiționat oferit Chișinăului, afirmând că cetățenii țării sale trebuie să muncească ,,în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber".
26 martie 2024
21:00
Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională interdicția de a candida la alegeri a unor membri ai formațiunii Șor, scoasă în afara legii. Membrii CC au invocat faptul că legea contestată conține atât carențe procedurale cât și substanțiale, aceștia dând curs marți sesizării depuse de mai
25 martie 2024
23:00
Șeful Ministerului Afacerilor Externe al republicii nerecunoscute, Vitali Ignatiev, a menționat că țara nu a contactat Pridnestrovie cu o solicitare de a furniza informații despre incident.
12:20
Ministerul moldovean al Afacerilor Externe anunță că printre victimele atacului terorist de la sfârșitul săptămânii trecute din Rusia se numără un cetățean al Rep. Moldova, dar fără a oferi detalii despre victimă.
11:10
Prorusul Igor Dodon a fost reales președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în cadrul celui de-al XIX-lea Congres extraordinar al formațiunii care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău.
10:30
Chișinăul, prin intermediul Biroului politici de reintegrare, avertizează că se pun la cale mai multe acțiuni de Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate, pentru ,,a crește panica, a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia”.
23 martie 2024
14:00
Președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Moscova, subliniind ca țara sa ,,condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați”.
22 martie 2024
12:10
Declarația a fost aprobată cu votul a 54 de parlamentari, documentul exprimând ,,convingerea că doar aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va asigura viitorul țării în calitate de stat suveran, neutru, integru și democratic”.
11:00
Magistrații Curții Constituționale au declarat inadmisibilă sesizarea socialiștilor și comuniștilor prin care s-a contestat legea care permite desfășurarea referendumului împreună cu alegerile prezidențiale, cu alte cuvinte plebiscitul poate avea loc în aceeași zi cu scrutinul.
21 martie 2024
18:10
Deputata Marina Tauber a solicitat audierea ministrului de Externe din Rep. Moldova, fiind nemulțumită că a interzis oficialilor ruși să vină la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO). În replică, președintele Legislativul a declarat că ei ,,nu au ce căuta aici”.
12:10
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, nu exclude că va participa la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, din Rep. Moldova, menționând că nu a discutat deocamdată acest subiect cu echipa sa.
19 martie 2024
20:20
Ministerul moldovean de Externe interzice oficialilor ruși să vină la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) care va avea loc în luna mai în Rep. Moldova.
11:30
Ambasadorul Rusiei în Rep. Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la sediul MAE de la Chișinău pentru a-i fi exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor ilegale în Transnistria, dar și pentru a fi anunțat despre faptul că un angajat al misiunii diplomatice a fost declarat indezirabil.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.